Напрежение между САЩ и Китай заради Луната

Шефът на НАСА обвини Пекин "че иска да открадне Луната за себе си"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахаха.. е тя луната не е ли македонска земя? или сега вече укропитеците са си я заплюли... зеления не реве ли да му я дават за компенсация?

Боли ги, че ще им прецакат бизнеса

Я по-спокойно с Луната. Имаме нотариален акт! Издаден още от преди Александър Македонски.

По силата на международното право територията на Луната принадлежи на Русия като правоприемник на СССР.

Северна Македония още не е казала тежката си дума.

Първо ще си иска Оскар-а за най-нелеп монолог.

Kliment

глупости Никоя държава няма права върху луната , както и върху антартика

Тази дописка е полезна с това: НАСА изглежда е притеснена, заради забавянията в своята програма "Артемида". Връщането на американските астронавти на Луната бе отложено от 2024 за 2026 година, но пилотираният полет до земния спътник може да се случи и по-късно. Нещо, което крият демократичните медии и не обсъждат. Аз скромно бих добавил, че това е ПЕТОТО ОТЛАГАНЕ!

Очаквам дори двете световни сили да се сбият за да решат кой да подкрепи Луна за Президент.

тея оправиха земята и ся се хвана за гушите кой ще управлява луната, марс ... галактиката прости незначителни микроби се бият в говното изсрано от слона, кой да управлява слона ... а той знае ли, че съществуват изобщо?

Заета е с България ... А и като влезе в ЕС - Луната става собственост на Брюксел ...

Нивото на ръководителите в САЩ рязко пада ... Дали е признак на кризата или кризата е заради това ? Забавни неща казват и от някои ИКОНИМИЧЕСКИ медии "Китай и Русия се стремят да изградят МЕЖДУПЛАНЕТАРЕН съюз" ... хайде бе ... планетата Русия и планетата Китай ?

Каква Луна бе? Само камъни. Вижте съседната статия. Алкохол в центъра на Млечния път! Там е купона.

"Китай и Русия се стремят да изградят междупланетен съюз, който да съперничи на ръководените от Америка усилия." Да съперничи? Тигърът и мечката съперничат ли се с мравката? Та те дори не я забелязват, освен ако не им полази зад ухото да ги разгъделичка. _ ПП: Моля авторът да обясни това "междупланетен" както как да се разбира. Все още е рано да се говори за междупланетен съюз. Може би след 50-100 години.

Тука автор няма ! Кога шумкар е създал нещо всичко е копипеист

""кражба на технологии от други страни". Не. Ще преотркиват колелото! Форд от къде открадна идеята за колело или чистачки (казуса за чистачките е много интересен и дори имаше филм за човека който ги е измислил и Форд му открадна идеята без да плати). Да не би компютърната индустрия аа плаща на Андрей Марков за Верига Марков в математиката? Или Апъл на Ксерокс за мишката и куп други неща които Джобс е откраднал от там?! Защо САЩ краде съвестски изтребители по време на Студената Война ( и за това има хубав документален филм на Нашанал Джеографик)? От къде американците откраднаха геометрията за идеята за стелт, математическа разработка на учен в СССР (за което също има хубав документален филм от самата фирма разработила първият американски стелт)? Всеки който може е крал, това включва и САЩ, краде се и сега и ще се краде докато свят светува!

Луно, Луно - земльо македонска ....

На тези съвсем им се разхлопа дъската

Не може да се говори за "кражба". С какво е защитена интелектуалната собственост на един изтребител например ? Има ли патент, има ли споразумение между страните за зачитане на патентите ? Кои патентова изтребител, или регистрира "полезен образец" ? Платена ли е таксата за патента, та да има нарушение ? Изобщо приказките са едно, а патентното право - съвсем друго нещо !

Нещо като войните на САЩ. Когато САЩ убива стотици хиляди това е борба с тероризъм. Когато САЩ убива, отвлича, подслушва, измъчва и т.н това е ОК. Ако убийства са правени от търговски партньори на САЩ, това е ОК. Ако ме си партньор на САЩ нямаш право на развитие. А и нали Китай са изостанали и нямат технологии. Какъв е проблема Май се оказва че Китай има повече и по нови технологии и май САЩ са крадците в случая. Затова се страхуват че Китай ще ги изпревари А и вечния спор. Ако тогава при ония технологии са можели да изпратят хора на луната, то защо не могат сега. Това се отнася за НАСА и хора като Мъск, Безос. Все хора с милиарди. Повече пари, повече и по нови технологии, а не могат да стъпят на луната и това се отнася не само за САЩ. Китай и Русия също още не са изпратили хора пдри всичките си технологии. Та дали американците са ходили там....... никой не знае

Не виждам за какво съперничество може да става дума между страната с най-голяма икономика в света, която донесе проби от обратната страна на Луната и тази с най-големите дългове, която си изгуби изстреляната натам микровълнова печка още първия ден. Даже Израел може да има по-големи претенции, те поне я умериха, да не говорим за Индия.

Е как ще си върнат САЩ астронавтите на Луната? Те повечето от летелите по програмата "Аполо" измряха от старост. А до 2026 г. и + още сигурно и други от останалите живи ще умрат....

Ceterum censeo foederatis civitatibus delendam esse!

Море, Луно, земjо македонска! Пак ли ке те делиме!

Да са живи и здрави от Калъмбия Пикчърс!

Тази година междупланетен съюз, догодина - междугалактически съюз, пожелавам на Русия и Китай :D

американците си мислят, че цялата вселена е тяхна и никой няма право да им я взема! Време е да разберат, че дори земята върхуйоято са се настанили не е тяхна! И да я върнат на коренното население!

Не допирајте ја месечината. Таа е МАКЕДОНКА

По късно стана ясно, че вместо реалния рапорт от ЦРУ предоставили без да искат сценария на "Аз проклетнкикът"

Американците искаха да посегнат и на Македонската наденица ама не им стана играта.

Те затова не се натискат вече много да влизат у Европа. Ще им гапат Луната от брюксеските зелки

Луната е македонска.Точка. Подпис: Санде Големиот

Non totum, sicut caput satis est.

Я Станков, Браво! Съвсем точен отговор на тъпака. Впечатлен съм.

Толкова колкото са избили Руслямска държава и Китай няма да бъде постигнато и след милиарди години. Та вие боклуците ще сте сред първите убити от руслямците ако те успеят в пъклените си планове

Така се получава при свободен преразказ от Гогов.

Лекарствата.

Хей, ако китайците боядисат Луната червена, то американците могат да напишат Кока Кола отгоре. Така борбата продължава.

Луно, луно - земьо македонска! И тебе сакат да те делят!

А кога ше литне бидона на мъск смешника, никога.

Докато в САЩ управлява изкуфелият Байдън и корумпираното му синче, така ще бъде - Китай ще върви напред, а Америка назад. Затова пък САЩ си имат първата чернокожа жена лесбийка за говорител, която е със заплатка от $180 000 долара годишно, травестит-адмирал министър на здравеопазването и 80% ниво на ковид ваксинация - все "грандиозни" постижения. За потресаващата инфлацията, нелегалната имиграция и увеличената в ПЪТИ престъпност няма нужда да говорим.

ако прочетеш малко история ще водиш че не е така. "империи" като Китай и Русия са били локални играчи. големи, но локални. те са се били с комшии и са завладявали територии с цел разширяване. ако противника се отбранява много войната е голяма и има жертви. ако не се бие много то няма жертви.някой се присъединяват доброволни срещу подкупи на управляващите вождове. такава е била политиката към оня момент. обаче империи като Англия, Франция, Испания и Италия са действали малко по глобално. английската империя е владяла повече от половината свят - Азия, Северна Америка, Австралия....милиони избити. аборигени, индианци, индийци, китайци.....милиони избити...стотици милиарди в ресурси са се стичали към английската корона под формата на роби, злато, всякакви ресурси. дори в момента индианците живеят в резервати в САЩ и Канада. аборигените в Австралия още живеят...като "аборигени". така че английската империя е най жестоката съществувала и съществуваща още. ами Белгия и белгийския крал....този добри хорица.....колко десетки хиляди африканци са избити за да осигурят добива на диаманти....десетки хиляди роди.... сега е лесно да кажеш ами това са богати държави и велики демокрации, но не искаш да се замисляш от къде идват парите нали. защото ако почнеш да питаш трудно ще намериш демократичен отговор. знаеш ли историята на Хонконг. знаеш ли нещо за опиумните войни и защо Англия напада Китай.....знаеш ли. не разбира се. ти казваш че Хонконг трябва да се отдели от Китай. но не знаеш че Китай е изгубил Хонконг защото е победен от Англия, САЩ, Франция, Германия. а победен защото е нападнат заради отказа му да продава опиум чиято търговия се движи от Англия по онова време. това е великата английска демокрация. с двете ръце те гали по раменете и в същото време ти го нахлузва.

На тези американци все някой им пречи,ореваха всичко. Ако всички държави са като Китай светът щеше да цъфти.Сащ са точно обратния полюс на монетата ,сеят само зло,но рано или късно това се обръща като бумеранг

Русия си е заплюла Венера- тяхна е. Да строят бази там)))

79-годишния шеф, Болни мозъци...избиха и индианците,и е тема табу ...ЗАВОЕВАТЕЛИ И АГРЕСОРИ...

Е що да не могат да стъпят на Луната или Марс? То да не е бащиния на САЩ?

Да не забравяме че половината луна е на Северна Македония.

Американските идиоти пак лаят срещу вятъра.

И нека да напомним на САЩ и Китай, че официалният език на Луната е македонски.