НАСА иска още по-голям бюджет за мисиите си до Луната и Марс

Космическата агенция се нужде от 25 млрд. долара само през следващата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По стара традиция от конгреса заявиха "Пари няма, действайте"

Аз ако поискам увеличение на заплатата от шефа, дали ще ме пишат тука? Може и да не е толкова дълга статията, на пет реда съм доволен...

доста по евтино ще им излезне стъпването на луната,а може и тука в бояна да го снимат

Този виц съм го чувал вече! Нещо ново няма ли да измислите?!?

Няма да те изпишат скоро от тоя Холивуд на 4-и километър няма. Тая мания толкова години те държи, докторите опитват какво ли не, на санитарите им писна да те връзват и все нищо, отчайваща работа.

Не няма. Не ставаш за платформа на умствено изостаналите руски тролове, нито на Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, и той с брътвежа си генерира кликове горкият. Чиста злоупотреба със слаби и уязвими е това дето му причининяват, де да видим кога ще ги накажат за това.

Още ли си в изолатора

очевадно е, че никога не са стъпвали . ще потрошат пари за глупости . като всяка американска тъпотия

що не помолят групата рамшайн да им напраи едно клипче за луната,по евтинко ще им излезне от напъните им за холивудска продукция

Извинявай, ама кое му е очевадното?!? Имаш ли доказателства за твърдението си, или просто си проветряваш устата? И не ми показвай клипчета от ютуб! Там и петгодишния ми син пуска клипове, но те нищо не доказват. Искам да видя научно обоснована статия, публикувана в престижно научно издание!

А! Това вече е нов виц!

балонче и то са спука

балона

О-о-о, Балончо! Бяха започнали да ми липсват тъпите ти коментари! Не мога да ти кажа за балончето, защото ти само обещаваш да ми подариш едно, но все се скатаваш...

Пак ли си си сложил червения нос и широките шарени панталони, с големи джобове? Продължавай все така да забавляваш децата в детските градини! Едно голямо БРАВО!!!

Дали сте наясно, че дори в момента, за да можете да пишете тези глупости ползвате американски хардуер, с американски софтуер, който едва ли сте си закупили легално (софтуера). Те американците горките все тъпи, пък Вие тука "умния" съвременник на мисиите Аполо имате вече мнение, научно подплатено с факти! Гледяйте си вярно там клипчетата в тубата - истината е там!

ползваме китайските реплики на краварските боклуци,а те се оказаха по ефективни от краварските оригинали

Ох Дада пак ли с твойте глупости.... А ти знаеш ли че всичките тези работи се случват благодарение на един сърбин(от днешна Хърватия) и на един американски изобретател с БЪЛГАРСКИ произход.

Дано да им спрат съвсем кранчето, как щ се изкефя... Докато има толкова безработни, бездомни и гладни в Америка, краварите тръгнали да пилеят пари за Луната и Марс. Бивали такава безчовечност

Нали знаеш, че и в Русия е същото положението! Едва ли мозъка ти е чак толкова промит!

що наса иска пари за луната и марс,нали найлон балон мъск щеше да ги кара към луната и марс,той да си плаща масрафа,или пак ще се усвоят едни пари и балона ще се бие в гърдите-вижте ми аномалията как гръмна

Балончо, ти акъл имаш ли бе? Никога Мъск не е казвал, че ще кара някого безплатно!

балоните и си трай след като си неграмотен и няма да получиш и цент от наса,а балона ще грабне милиарди заради такива като тебе дето му вярват на дивотиите с марихуаната

2 цента да си купиш свещ за свети балон

Поплачи си поплачи, що да не нахраним бедните вместо да измисляме електричество, осветление и други глезотии, дааа. Вряцавите лелки на пейката пред блока друга песен не знаете та давай, не че не е писнала отдавна на всички, кога това е спряло някоя вряцава лелка да си похленчовряца.

И музика ще престанат да ти дават да слушаш както си я подкарал. Старай се повече да съдействаш на лекуващия те екип, те ти мислят само доброто.

Да, вярно е! Ще грабне милиарди! Човека прави ракети, не като тебе червено ак...о! А кой е неграмотен, то се вижда по коментарите! Продължавай да тролиш, пък дано ти дадат повечко копейки, да си купиш мечтаната Лада!

мечтаната ми лада я наследих от баща ми и е на 40 години и дига 180,а твоята мечта дето я гледаш в тубата е още неосъществима щото вярваш в марихуаната на запада и наса,вземи си едно бмв по ново че старото изгни на село

Ако не беше бягал от час по български, щеше да пишеш по-разбираемо. Не знам какво имаш предвид, дето гледам в тубата. По принцип там гледам музикални клипове, но едва ли това имаш предвид... Мога само да ти пожелая приятни и незабравими мигове с твоята Лада! Аз на БМВ не съм фен, но схванах идеята ти. Опитваш се да покажеш, че Ладите са вечни, за разлика от западните коли. Прав си донякъде. Сигурно с някоя от колите ми съм минал повече километри, отколкото ти с Ладата. Дръж си я в гаража, ремонтирая я през ден и може още 40 години да изкара!

и Аз искам да запитам: наса, мъск, или анса? анса -първите сорос марсиянаци на неграмотната гугъл цензура на щатското щази, наречено за благозвучие "гугъл капча".. :-)))

Отде ви изравят бе. Намери си свястна работа, като щатен трол има много капчи да видиш и занапред. Много добра идея на дир бг.

Ехааа... с такъв бюджет сигурно ще има готини ефекти!

Статискита (западната) показва че хората живеещи под прага на бедността в САЩ са повече от тези в РФ ... ама това сигуно не ви обръщат внимание на ставките в Козяк

1 копейка, за липса на въображение.

1 копейка.

На тебе отдавна са ти дошли вповече ефектите, толкова години не могат да ти излекуват манията та и не те пускат по-далеко от двора на 4-и километър. Ако успееш да намалиш изблиците до един, най-много два на статия току виж те огряло, имай вяра в силите си.

Не е луд който яде баницата .... Е те доларчетата се принтират и нямат покритие отдавна така че 10% = 1 тон хартия + зелен тонер

А рублите на ръка ли ги рисуват?

в света отдавна няма валута която да има покритие, така че навсякъде парите са просто хартия + цветен тонер. пп. историята е доказала че инвестиция в НАСА, която на пръв поглед изглежда като самоцелно пръскане на пари, с времето се отплаща многократно.

От кога чакаме човек да стъпи на луната, първите дванайсет не се броят, за да са спокойни душевноболните олигофрени на земята, които не ги признават. Те са заболели от нелечимо конспиративно психологичиско разстройство. Конспиративна невежа смрад! То не вярва че земята е кръгла, не вярва в теорията на Дарвин, не вярва че майка му го е родила, щото как така ще излезне такова говедо от на майка му.... но вярва че ще спечели от на черепа билетчетата и търка ли търка говедото просто...

Ванка, защо не се лекуваш бе човек ?

Луната, Марс...А простите ватници от СССР си останаха с Гагарин. Съдба ;)

Всеки иска "още по-голям бюджет", не само НАСА.

къф гагарин, кфи 5 лева...Няма ни едно доказателство, че изобщо е летял. Нито снимка или видео ни от космоса, ни от излитането, ни от контролния център...а за кацането има 3-4 РАЗЛИЧНИ ВЕРСИИ !

Ай първо виж какъв е прага на бедност в САЩ, а после погледни не прага на бедност , а каква е средната заплата в рассията. Да не се удивиш, че първото е повече от второто !

Чудя се какво чака Борисов та не правим наша база на луната. Бойко може всичко само трябва да се захване но е много зает, заради перничани с тяхната вода пак се отлага лунната база.

‘начиии, бъркаш се жестоко! Тиквата не е по базите, а по магистралите. Само да уреди финансиране по европрограма, и започва строежа на новата тангента София - Mare Tranquillitatis. Вече според това как вървят преговорите и финансирането, може да направят и една отбивка за Марс на Петолъчката ...

На който не му е все още ясно, видяхме как се приватизира цял отрасъл. Преди 25 години започнаха умишлено да свиват бюджета на НАСА. Преди 18-20 години започна създаването и финансирането на частни компании, които напълно безплатно получиха цялото знание и всички технологии разработвани от НАСА + каквото американците успяха да откраднат през 1990-те от Русия. Сега, след като частниците (или поне един) вече имат ракети, започва поредното източване на държавата и частен контрол върху технологиите.