Коментари - НАСА: Изкуствен интелект откри нова планета | IT.dir.bg
назад

НАСА: Изкуствен интелект откри нова планета

Изкуственият интелект на Google е открил нови екзопланети, "скрити" преди това в натрупаната от телескопа Kepler база данни.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: Изкуствен интелект откри нова планета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

знакомства бесплатно для серьезных Онлайн клуб знакомств для интимных встреч. лучшие знакомства для C... в твоем городе. Не проходи мимо - тебе понравится! интим знакомства волгоград, гей знакомства в контакте, tabor сайт знакомств вход, фильм знакомство со, m love знакомства, наталья знакомство, поиск знакомств, серьезные знакомства в москве бесплатно, tabor ru сайт знакомств вход, сайт знакомства без регистрации с номерами, знакомства с женщиной без регистрации с телефоном, сайт знакомства ру регистрация, сайт знакомств mail, знакомство с факерами 2004, www знакомств ru, знакомства комсомольск, tabor сайт знакомств мобильная, знакомство с подготовительной группой, знакомство в старшей группе, анна знакомства, tabor ru сайт знакомств мобильная, знакомство с народными традициями, знакомства дзержинск, фильм знакомство со спартанцами, знакомства майл ру мобильная версия, смотреть фильм знакомство, знакомства встречи бесплатно, большие знакомства, сайт знакомств пермь, мобильные знакомства без, секс знакомства чебоксары, знакомства 65, знакомства нижнекамск, tabor ru знакомства мобильная версия, знакомства 25, знакомства ру вход без

Чудя специалистите на НАСА или невроннит емрежи на Google могат ли да отговорят на въпроса защо дребосъка Меркурий има магнитно поле?

Не не могат. И за Земята не могат да дадат тоя отговор, не го знаем още. Давай сега проникновеното си обяснение, днеска са ти постни проповедите.

Обяснението е интуитивно и научно обосновано. Дребосъка Меркурий, който е доста масивен за своите размери (някой учени предполагат че две трети от неговият обем съдържа желязо), е млада планета, създадена с магнитно поле по свръхестествен начин. Въпросите са много а отговорите на подръжниците на теорията на еволюцията липсват или са свързнаи с никога ненаблюдавани предполагаеми явления. Например защо Земята и Венера които са съседни, ако са образувани от един и същ газов еднороден облак и са сходни по размери, са толкова различни по химически състав и тектоника? Защо Земята има толкова вода и кислород, а на Венера няма. Защо Земята има спътник, а Венера няма. Защо Земята се върти с толкова подходяща скорост която предизвиква циркулация в земната атносфера необходима за кръговрата в природата и температурната регулаяция, но не по-бързо да за предизвиква ураганни ветрове и не по-бавно за да създава големи температурни разлики. Защо спътника на Земята е толкова подходящ по размер, маса и отстояние, така че да предизвика циркулацията в океаните свързана с температурната регулация на планета, но да не предизвиква много големи приливи и отливи. И в същото време нейният размер и отстояние позволяват уникалното за слънчевата система явление пълно слънчево затъмнение което е възможно благодарени на равенството между съотношенията между разстояние Земя - Луната към разстояние Земя - Слънце и радиус на Луната към радиус на Слънцето; Разстоянието Земя Слънце варира в рамките на около 5 милиона километра поради почти концентричната но леко издължена орбита на Земята, отново свързана с изискването за поддържане на благоприятни условия за живота на Земята.

То хубаво, ама вече има потвърдени почти 4000 планети около други звезди и още сигурно 20000 които са кандидатирани за потвърждаване. Проблемът не е в откриването, а в достигането. Дей гиди американците нямат с какво един астронавт да си качат на орбита около нашата родна Земя.

LOL, не се ли умори от напъни имащи единствено като резултат най-естествено прдсказуемото бе.

Изкуствен интелект; Изкуствена храна; Изкуствени гарди: Изкуствени коси; и т.н. Аййй Сиктир !

щом се движи около слънцето си за 14,4 зeмни дeнoнoщия представете си каква е центробежната сила и каква ще е гравитацията на планетата...

Мале мале, какви висши чудения се въртят в главата ти. Бе като нямате елементарна грамотност отде тоя мерак публично да се обаждате.

Какво общо има невроната мрежа с изкуствен интелект? И какво общо има тази фриволна рисунка към статията с откритата осмa плaнeтa обикаляща cлънцeпoдoбнaтa звeздa Керlеr-90?

Общото е, че се обучава. Че е пресилено на днешните "ИИ" неща да им се казва "интелект" е по-скоро вярно, но пък всяко нещо способно да вземе решение на базата на някакви входни данни Е интлигентно, т.е. и най-глупавия термостат примерно има някаква интелигентност.

Компютрите и програмите които върпшят на тях не са интелигентни. Ителигенти са единствено инженерите които са създали компютрите и програмистите които са ги написали софтуера за тях. Те осъзнават какво правят и за какво го правят. Постигат цели спорет техните духовни и физически нужди и използват своята воля, познания и емпиричен опит за да постигнат тези цели. Те мога оценят резултатите от своите усилия и да се коригират ако не са доволни от тях. Те мога да преосмислят стратегията си ако упорито не им се получава и да я променят. те имат морални приципи и софтурета и хардуера, който създават са подчинени на тях. А компютрите и невронните мрежи правят само това за което са програмирани софтуерно или хардуерно без осъзнават какво вършат. Затова не са интелигенти и никога няма да бъдат колкото и да им се иска на поддръжниците на еволюционата митология. Те са просто бездушни машини. Правят нещо без да мислят. Вместо тях мисли съзнателният интелиегнтен човек създаден по образ и подобие на Творецът.

С тия 400 и кусур градуса - какво му е екзото, всякакъв белтък на ще се изпържи та и препече...

Невъзможно. Това е просто най-обикновена случайна грешка в системните алгоритми. Никаква планета или планети не са откривани. Няма за какво да се притеснявате, вие сте в безопасност.

"Kepler-90i напомня на Менера". СтУене, за какво си мислиш?

Менети не ме мисли!

АБЕ , ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ СЛЕД КАТО СЕ САМО-ОБУЧИ КАКЪВ СТАВА - КОМУНИСТ ИЛИ ФАШИСТ ???

""КОМУНИСТ ИЛИ ФАШИСТ "" - че то е абсолютно едно и също.

Като за начало научава елементарен правопис. Стигни до неговия акъл после разсъждавай.

Менера от гръцата митология ли е?

не от миндера-миндила!!!Турска дума

Вече няма съмнение, че планети подобни на Земята съществуват в космоса. По важното е, как би могло да се стигне до тях (и въобще възможно ли е) в реално време...:)) Чрез някой портал на времето например, каквото и да значи това.