НАСА изстрелва сонда към Слънцето

Това ще е първият апарат, който ще проникне в короната на Слънцето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Короната на Слънцето е много по-гореща от повърхността му. Температурата й изобщо не е 1300 градуса Целзий, а от 7 до към 20 МИЛИОНА градуса Целзий, докато на повърхността е около 5000. Не пишете глупости. Това са известни факти.

Как така ще е първият апарат, който ще проникне в короната на Слънцето??? С Корейците от кога-ааа кацнаха там. Също като сащенците на луната.

А дали има свободно място? Питам за едни момчета и момичета от парламента, да ги пратим на платена ваканция.

Дано ми докарат провизии.

цялото това мерене на пишки от типа на кой какво бил направил къде бил пръв, втори, пети ... делене на важни и маловажни постижения ... са пълни глупости и израз на чиста форма комплекс за малоценност. правило ли ви е впечатление че нито НАСА нито Роскосмос парадират с откритията/успехите си. да имат листи на постиженията си, но никой от тях не се опитва така агресивно да напомня кой какво и как. за мен всеки влизащ в подобно надпикаване всъщност се натиска да покаже колко избраното от него по-голямо братче е по-велико. демек пак същия комплекс за малоценност.

Не е това. Руските слуги в БГ са най-нископълзящата пасмина живяла някога някъде, тяхното е лесно обяснимо. Просто слугуват на господаря си. Поне част от другите - тия дето звучат налудничаво - навярно също са руски тролове - нали трябва да има две страни за да има спор за пред публиката. Има може би и част от другите която просто опитва с факти да неутрализира руската тролеферма просто защото ги е страх БГ да не падне пак под руска окупация, кой свестен човек би го искал. Аз лично се ограничавам с това да натикам руските слуги славословещи господаря си по дупките им, останалите ги намирам безвредни. Това ми е обществено полезната дейност когато не мога да работя а съм пред екрана.

Мале мале, така и няма да се начудя отде успяват да ви изровят бе. Все образовани и надарени с интелект умствено изостанали американски слуги, ако имахте мозъка да видите що за гротеска сте.

Айде пак се напъна. Знаеш как свършва това винаги. Хубаво си се научил да ме цитираш, това което не можеш да научиш е как да го правиш. Руските слуги по дефиниция сте умствено изостанали не защото сте руски слуги а защото сте слуги по рождение, очаквате всички останали да са марсиански или кой знае какви слуги. В БГ освен руски слуги други няма просто защото няма кой да ги наеме. Слугинският манталитет е заложен в 10-15% от хората, много висок процент наистина, и всички сте на опашка за руски слуги просто защото друга опашка за тая длъжност няма.

6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Сонди на астероид, единствени, Това е евпропейско.

"6 стъпвания на хора на Луната, единствените" Единствените успели да излъжат цялата планета през 70-те. От останалите изброени... с толкова много CGI не знам...

Изгори, за да светиш. Людмила Живкова: Мислете за мен, като за огън.

Аматьори са американците! Не беше американец 1-ия човек в космоса! За кацането на Луната - няма по-невероятна история, дори долният ред е по-вероятен: Всички знаем, че първи на Слънцето стъпи севернокореец, пратен лично от вожда Ким Чен Ун!

Първия човек в космоса е американец и се казва Шепард. Излитането е официално предавано по телевизията пред цял свят, както и от камери поставени в капсулата е наблюдаван през цялото време. Има един фалшификат на СССР, че преди него бил летял Гагарин, само че нито е обявяван такъв полет, нито е снимано изстрелването на ракетата, а в капсулата забравили да сложат камери, каквито преди това имало при кучетата Белка, Лайка. Приземяването също не е снимано и предавано, а относно него руснаците лъжат в продължение на години, че приземяването било в капсулата с допълнение, че Гагарин бил в несвяст или че бил усмихнат и още някакви варианти, докато след десетилетия обявиха, че бил катапултиран в зона, където селище нямало на 300 кв.км, но той имал късмет и се приземил до единствената къща в района без никой да го види и притичал до някаква жена да потърси телефон. Обаче "свидетелите" - народни комисари на СССР свидетелстват пред света, че го били извадили от капсулата, без нито едно документално доказателство. Ето това е по-невероятна история от тази за кацането на севернокореец на Слънцето през нощта.

Суборбиталният подскок на Шепард изобщо не се брои за излизане в космоса. Защото е в пъти по-леснен от изстрелване в орбита. Първият американец изпратен в орбита от екипа на фон Брун е Джон Глен - 10 месеца след Гагарин. С което Третият Райх се нарежда като втората космическа държава.

186,5 км се води Космос, дали е скок или в орбита е без значение. А след като Гагарин не е летял, няма как да е след него.

Ти мисли за поведението си пред санитарите, има кой да мисли за космоса и космическите агенции.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

за всичко съм съгласен, само не е и демократична държава.

Демокраця

Гогето пак ТАСС цитира...

Даже и ще кацнете така са го снимали и холивуддддд.

какво ще направи докато изгори и докъде ще стигне

Пий си хапчетата и слушай санитарите че пак ще те заключат в стаята ти.

Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 14.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 15.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 16.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 17.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 18.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Що не я пуснат да доближава короната на слънцето през ноща - таман няма да пари!

Температурата в слънчевата корона достига НЕ 1370 градуса Целзий, над 1 000 000 Целзий!

ама ти ли боцна термометър че знаеш? или от илюминатите разбра?

Аре провери закона на Стефан - Болцман за връзката между дължината на излъчваната вълна и температурата на тялото. От спектъра по него може да се съди за температурата. Ама що ли ти отговарям с това на теб ....

според НАСА статия от миналата година температурата на короната варира от 500 000 С до няколко милиона С. писал си милион, няма да споря. но определено числото 1370 С няма как да е за всъщност протосферата на слънцето (най-вътрешната видима част от него) е много по-студена 3000-5000 С. Логиката подсказва, че щом ядрото "топли" слънцето всеки следващ по-външен слой следва да е по студен, но това не е така. Именно изследването на този необясним парадокс е основната мисия на сондата.

Това не е точно така. Короната се простира до 10-20 Слънчеви радиуса, което варира до 6-10 милиона километра от повърхността на Слънцето и затова температурата е различна, като с отдалечаване от Слънцето температурата спада, а короната преминава в слънчев вятър. Средната температура е около 1 милиона келвина, но някои зони близки до повърхността достига и до 8, а дори и до 20 милиона келвина, но както казах с разстоянието температурата бързо спада. Тази сонда ще приближи до 6,3 милиона километра, а там температурата е хиляди пъти по-ниска. В случая става въпрос не за мексималната температура на короната, а за температурата, до която ще се нагрее повърхността на защитата на сондата. За по точна представа: темературата на слънчевия вятър при Земята се води няколко десетки ХИЛЯДИ келвина, ама Земята не гори както виждаш. Вероятно Сондата ще има магнитно поле за защита от бързите заредени частици и основно ще се нагрява от светлината.

Добре де, толкова трудно разбираемо ли е, че ще опитат да направят нещо работещо до 1370 градуса - което е тотално безумие от техническа гледна точка, ако успеят ще е на ръба на възможното, най-вероятно ще може да поработи малко и да прати някакви данни преди да му свърши ресурсът за охлаждане на електрониката. И това нещо ще го пратят там дето температурата стига до 1370 градуса. Дано така е по-разбираемо.

Преди около година успяха да направят чип работещ при температура до 600 градуса и го бяха тествали в продължение на 1700 часа непрекъсната работа при температура 500 °C. Вероятно него ще ползват и ще разчитат на сянката от щита.