НАСА публикува снимка на "светлинен меч" от съзвездието Орион

Той обаче не може да се улови от човек, дори той да притежава "силата"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дотук никой не позна от първия път. Този т.н. МЕЧ доказва връзката динамика-кинематика при частиците и вълновите полета. В динамиката това се нарича Кориолисово ускорение, това е силата перпендикулярна на въртенето минаваща по оста на въртене. Плазмата, частиците и всичко от което се състои въртящата се материя, флуиди , матнитни полета и др. следват тази сила и образуват т.н. МЕЧ. Това е силата която създава жироскопичния ефект на пумпала. Такъв ефект се създава, но в много по-малък размер, при всички ускорители където частиците(вълните) извършват кръгово движение със скорост близо до светлинната. Това ме навява на мисълта, че в определен момент от ускорителя в Церн може да се очакват чудеса, включително големи земетресения, образуване на дупки по Земята, до пълното и разрушаване.

Така като гледам и ти не си познал. Кориолисовата сила не е реална сила. Наблюдава се, когато сме в неинерциална отправна система, а в случая не сме. Освен това на оста на въртене силата е нула. Т.е. там, където е този меч, тази сила е нула и следователно наблюдаваният ефект няма нищо общо с нея. Похвално е, че се четат книжки по физика, но прочетеното трябва и да се разбира. Иначе се получават такива глупави изказвания, от рода на земестресения от адронния колайдер.

Глупав си ти въшльо. Бъркаш кориолисовото ускорение с центробежната сила.

Въшльо е може би баща ти. Според теб накъде е насочено кориолисовото ускорение спрямо оста на въртене?

АНУНАКИ ТРИКРАКИ ИЗПРОБВА НОВОТО СИ ОРЪЖИЕ ПРЕДИ ДА ИЗПЕПЕЛИ ПЛАНЕТАТА НИ....

МОЩЕН ЛАЗЕР ЧЕ РАЗБИВА ОТМА ПЛАНЕТИ И ГАЛАКТИКИ...... НОВАТА ИГРАЧКА НА ПАЛПАТИН И ДАРТ ВЕЙДЪР...

Хм този ник взе да ми харесва. Както и да е в случая - изходната позиция са тяло с огромна маса и свободна материя под някаква форма, която изпитва гравитационното действие на тялото. Материята пада върху тялото и като всяка материя пада по орбита по конично сечение, примерно елипса(по теорията на Нютон но тя ни стига). Формират се слоеве, които се трият по между си, материята губи скорост и постоянно пада на ниска орбита. Така в крайна сметка се оказва върху тялото. Междувременно понеже слоевете се ускоряват падайки надолу се въртят с различна ъглова скорост тоест трият се с което температурата им се покачва. Ако тялото е достатъчно масивно то е възможно температурата да принуди материята да премине в плазмено състояние. Веднъж като имаме плазма се задейства ефекта на динамото и вече имаме магнитно поле, което изхвърля наергенезирани заредени частици по полюсите, които разтоварват енергията си с рентгенови и гама кванти отделно и принуждават околната материя да свети като се удрят в нея. какви извънземни, какви междузвездни войни, какъв к-р в небето?

wow, сблъсък на титанични концепции за произхода и естеството на явлението...

"Светлинният меч на снимката е наречен HH 24 и всъщност релативистичната струя." Ето заради такива изречения, мили деца, в мрежата има вече понятие "Гоговизми"

_stankow

Най-сетне нещо интересно и с отличен текст, без дразнещ превод !

"насочват два диаметрално противоположни лъча навън от централния изток под малки ъгли (под 1%)." А колко е 1% ъгъл?

И да продължа. Снимката на светлиннич меч е публикувана от НАСА през декември 2015 година (т.е. преди 6 години - това е от сайта на НАСА). Пак през декември 2015 е публикувана и от National Geographic. Не знам защо някои медии, вкл. и чуждестранни, пишат, че това е скорошна снимка.

Ами да ти кажа те всички снимки са от НАСА. Дали скорошна или малко по стара няма значение. Всяка снимка на небесно тяло отвъд луната е на НАСА. По интересно ще е като заработи новия телескоп!!! Ако имаше и друга космическа сила ама да не я вълнува само оръжия и пропаганда науката щеше да е много много напред. Големи надежди имам за новия СССР китайския.

Само и коректори да имахте...

Ето къде съм го забравил.

Гледан от безопасно разстояние изглежда красив, както и всяко друго космическо явление.