НАСА резервира още полети на SpaceX

Американската космическа агенция ще изпрати нов екипаж към МКС на 15 април

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както и Корольов, който също е украинец

В подобни статии винаги се споменава за легендарните двигатели РД -180, като се подчертава, че те са руски. Действително, този двигател е постижение в сферата на ракетните двигатели, но той не е руски, а съветски. В СССР съществуваха т.нар. ОКБ / Обединено конструкторско бюро /, които бяха разхвърляни в различни точки на държавата, респективно се конкурираха по между си. Най-известното от тях е ОКБ - 456, което е ръководено от най-знаменития съветски конструктор Валентин Грушко. Който е украинец, между другото.

Ако тази година докараме до пето място по брой стартове към Космоса ще бъде добре.

_stankow

Няма кой да ги измести руснаците от третото място. Но щатите са под въпрос. SLS - нищо не се чува. Starship - нищо не се чува за сертификация, планиран е само 1 пуск. 8 старта на Атлас-V са под голям въпрос, руснаците спряха обслужването на двигателите им. Та пилците се броят на есен.

"Но щатите са под въпрос..." Това никак не е сигурно за разлика от това, че гроздето е кисело.... ама пусти мераци-путинофилски не Ви дават мира...

Сигурно и на теб не ти е лесно по заповед от масква да се правиш на тъп и необразован, ама такава участ си избрал за себе си - да изглеждаш прост и тъп срещу заплащане. Но, от друга страна, кой ли съм аз, че да ти се бъркам в избора на пътя?

Да сме си затворели пристанищата и летищата за руснаците ?!

откога МКС стана руска? че 80% от модулите не са руски

Тъпанар, станцията е на тоя който я плаща. От куъмова срама тя се води "международна", докато рунаците не се изсраха на международните отношения. От тук на татък те трябва (и ще бъдат) изритани от всякакви международни проекти. Ще участват в такива само с Беларус.

Хахаха, да се посмеем малко на краварите. Роскмосмус вече заяви че няма да им подавява повече руски ракети и двигатели. Так като няма руские ракети и двидатели с какво ще летят НАСА и СпейсХ до Космоса се пита в загадката на века? Ний от Партия Възраждане подкрепяме Русия и сме за излизане от НАТО и ЕС и за влизане в Русия и нейното икономическо пространство. Само така ще просперираме и забогатаем

Някой може и да не разбере, че се будалкаш. Още е трябвало да се постараеш.

Вярно е. За ракетите на НАСА няма да има двигатели, защото са руски, два варианта РД 180 и РД 181. Ращаните им ги отказаха преди няколко дни. Това на важи за Мъск. Той е с негови двигатели. Ще ползват Мъск с неговото ТНТМ / Техническо и Научно Творчество на Младежта - по време на соца/ , което обаче работи

Не е вярно. И ракетите Делта 4 не са с руски двигатели. Атласите имат двигатели за още поне 5 полета. Ракетите пегас също са с американски двигатели. Ракетите на Безос, летящи с туристи също не са с руски двигатели. Всъщност април месец са финалните тестове на ВЕ-4

Надяваш се, да дойде червената армия и да те направи директор на завод, а? Само дето червената армия измря от старост, а сегашната я трепят, като пилци в Украйна. Няма завод за теб. Само кенефи за лъскане. Айде, връщай се на работа.

Аз не ви ли казах, като ви плащам искам качество. Каква е тая некомепетентност. Поне от малко трябва да има достоверност дори и в пропагандата!