НАСА се готви да изпрати хора на Марс до 2037 г.

Агенцията вече набира участници за подготвителна програма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общо взето психологичния ефект няма как да се предвиди. Едно е да знаеш че си на Земята и ако ти писне излизаш друго е да си на Марс и да т ие ясно че няма мърдане

Това неколко пъти го правиха преди. Затвараха гейове да съ трещят в тенекиени бараки за по година по Аляска. Файда никаква.

То и сега шъ е така. Геювете съ високомотивирани...

Преди 15 години беше 2021, после стана 23, после 25, после даже спряха да говорят за това.

Преди 15 години е беше 2006 г., а не 2021 г. Очевадно си лъжлив тъпак. Никога никой не е твърдял, че ще лети за Марс 2021 г. нито 2023, нито 2025 г. Само Мъск каза че през 2025 г. ще изстреля Старшип към Марс. Но е е казал, че ще е с хора. НАСА преди време казаха след 2030 г. без да уточняват колко след.. Всичко друго са си твои измислици

Боже хлапе, явно си от много скоро на тази планета ....

Хора ще населят Марс, преди да ми е изтекъл ипотечният кредит.

Предвид случващото се с климата на земята, напълно логично е да се мисли за изселване на друга планета.

това която трябва да направим на Марс, за да стане подобен на Земята (или поне обитаем) е неизмеримо повече от това което трябва да направим на Земята, за да я "поправим". Каквото и да направим на Земята днес, да излеем всичкия нефт и химия в океана, да изстреляме всички ядрени оръжия, да подпалим всички гори ... всичко това няма да направи Земята по-малко обитаема от Марс или който и да е друг обект в слънчевата ни система. идеалното място за човека в цялата Вселена е тук на Земята. Не толкова защото Земята е много специална, а защото ние животът на тази планета вече милиарди години се пригаждаме да живеем именно на нея. смисъла на пътуване или колонизиране на Марс е съвсем друг.

Не е точно така. На Марс, малко население, може да постигне големи промени. На Земята е почти невъзможно, да накараш толкова голямо население, да направи едно единствено нещо.

успех им на всички! ако смятах, че имам шанс да ме включат бих се записал.

Ако потръгнат нещата след години ще има редовни курсове до марс и обратно , технологиите ще напреднат а земята ще бъде все по-негодна за живот. Стъпят ли там банкери и застрахователи значи колонизирането е в ход.

Посрещането на НАСА там ще организира специалният екип от 100 души на Мъск. Гощавката ще бъде в китайския ресторант на планетата.