НАСА ще се завърне на Плутон

Новата мисия ще заснеме топенето на ледниците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уникални снимки. Браво на хората постигнали това.

Парите, които се дават за наука в световен мащаб са съизмерими с парите за въоръжаване - няколко трилиона, годишно. За мене е очевидно, че парите за наука, на днешния етап, нямат разумна възвращаемост. Т.е., ако по-голямата част от парите за наука се дадат пряко за подобряване живота на хората, резултатът ще е по-добър, като цяло, а вероятно, парадоксално и за самата наука.

Хайде първо да дадем парите за въоръжаване за подобряване на живота на хората и чак след това да пипаме парите за наука, а?

не, не е така, ако дадеш парите за да живеят по-добре 2млрд. индийци, те ще заживеят с 1/милиардна по-добре от преди това, а вместо това може да се вложат пари в наука, така че да може да получат в далечното бъдеще някакви нови изобретения, ето вече ромите имат дори сателитни чинии по които си гледат чалгата

Хайде първо да дадем парите за въоръжаване за подобряване на живота на хората и след това да пипаме парите за наука, какво ще кажеш?

Съгласен съм. Три пъти. Но не е това въпросът, който поставям.

Работата е там, че изобретенията улесняват, но не подобряват живота. Индексът за щастие на народа не е пропорционален на технологичното ниво. Достатъчно е дори, само да обърнем внимание, че индустриализацията основана на науката, влоши въздуха, водата, храната, шумовия фон, увеличи многократно стреса...

Това са пълни глупости който си написал ама пълни. Да знаеш че всички тези джаджи като кола телевизор телефон и хилядите други неща който ползаваш са се появили от въздуха А НЕ благодарение на разни учени и изобретатели.

Въпросът ми е: тази съвременна „наука“ какво ни донесе? Нищо - е краткия отговор. Много болести, много лекарства, които не лекуват, повече и повече мизерия и нищета, лабораторни храни, които превърнаха хората от човешки същества в зумбита и прасета...Да живее съвременната „наука“, унищожител на човешкия живот! Да ни е честито!!!

Така де, вместо да дойдат да те питат тебе кое как е та да ги осветлиш те с наука ще ми се занимават. Що най-загубените сте и най-вресливи бе? Толкова ли не ви стигат мозъчетата да си дадете сметка, че нямате и милионна част от нужното за да имате мнение по такива въпроси.

Изглежда са видели нещо доста интертесно с първата мисия за да пращат и втора чак на Плутон.

Въпросът ми е дали живея по-добре с джаджите сега придобити с цената на стотици трилиони през вековете. Или щях да живея по-добре с файтона, чистия въдзух, чистата вода, чистата храна, тишината, липсата на стрес, липсата на медийната помия., липсата на необходимост от медицина за лекуване на "болестите на съвремието"...

Сигурно е едно - видели са финансиране. На по-нататъшни научни изследвания.

И те са им го дали това финансиране защото са видели финансиране и защото няма други целив слънчевата система, дааа. Стига плещихте глупости като нямате какво да кажете бе.

"Новата мисия ще заснеме топенето на ледниците" Не вярвам да е по-интересно от хонорарите и заплатите на учените.

Предполагам че переш на реката, кладеш огън в огнището, ходиш в гората да си търсиш храна, къпеш се само през лятото, ако си грамотен, пишеш по камъни... Как намираш време да си пред компа?

Deus Vult

Да не са открили нефт?

Дефинирай какво разбираш да живееш по-добре - дали цял ден да си зает ежедневните дейности за оцеляване, дали да ти остава време да опознаваш света, дали да имаш време за изкуство и хобита, дали да живееш 30-40 години или 70-80... Зависи какво искаш от живота.

Така е. Поставил си малоумен въпрос. За такива кретени парите са някаква имагинерна величина и се харчат за празни работи, като заплати и производство свързани с наука. Според вас трябвало да се подобри живота на хората, като има заплати и производство без да са свързани с наука, без да уточнявате. Т.е празни малоумни приказки с кухо звучене на които се ловкат идиоти.

Метан има много по него край. Ще правят хъб. Да диверсифицират руският газ, че много мирише и не е демократичен.

Няма да става дума, изобщо, за "оцеляване" при положение, че отпаднат разходите за въоръжаване и голяма част от разходите за наука. И други разходи свързани с тях.

Абе счетоводителя. я си гледай простата аритметика, която си назубрил, а не се занимавай с логически заключения, че си смешен, освен за малоумниците, за които такива кухи фрази звучат добре. Че кой ти пречи да идеш в балкана някъде и да живееш щастливо на чист въздух и вода. А за храната ще трябва сам да се потрудиш, а не като сега да лежиш и да плямпаш високопарни простотии.

и да не се връщат според заглавието

Абе друго си е тез трилиони за наука да ги дадем за пиене, търкане на билетчета, леки жени, ракия и газово за Голфа. Някак си по добре се живее от науката няма никаква полза.

не знам дали мирише, но 100% ще е по-евтин от този които уж "братушките ни" ни го продават. Ако не беше фашистката Меркел, още щяхме да го купуваме на 512 долара като преди 2014та, докато те го получаваха на 210.

За какво ми е да бачкам, като мога да прочета тука форума и да разбера тайните на вселената и то безплатно?!

Ти на "заснеме топенето на ледниците" на Плутон, "бачкане" ли му викаш? И оттам ли очакваш да "разбереш тайните на Вселената"?

Викаш, да плащаме за кот кажат "началниците", без да задаваме въпроси. Че така е по-научно. И интелигентно, и демократично. И "логично", за "много"умниците. Като тебе и дупенцето.

Е Я ТИ ГИ ЗАСНЕМИ БЕЗ ДА БАЧКАШ. Неук и прост е всеки, който си мисли, че нещо става без бачкане.

По-добре ще бъде да си мълчите, че иначе ви личат простотиите!

Може да е може и да не е. Както е възможно и да не казват публчино всичко, което знаят. Възможните неща със сигурност надхвърлят това, за което можеш да помислиш. И понеже с нищо не демонстрираш, че мислите ти могат да бъдат интересни някому най-добре работи над тях с цел да промениш това та публичните ти изяви да не са просто шум.

Как ще очаква оттам да научи нещо бе, я му дай координатите си да дойде тебе да пита та да му разкажеш всичко. Отде ви изравят бе.

я сега ми кажи защо хората от долната страна на земята не падат в бездната? Само питам да кажа тука на шефовете, че ме питат.

Когато човечеството се разсели из Слънчевата система, тогава Плутон ще играе ролята на днешния Сибир...

единствено американците: 1.Обиколиха с хора Луната - и то 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Пратили хора на над 401 000 км от Земята 4.Скачиха кораби на окололунна орбита 5.Качиха телескопи в космоса 6.Приземяват първите степени 7.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 8.Имат марсоходи работещи при това години 9.Пратиха сонда на астероид 10.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 11.Сонди на Церера, 12.Сонди извън Слънечвата система 13.Сонди на Юпитер 14.Сонди на Сатурн 15.Сонди край Плутон, Нептун 16.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето в неговата корона 17.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 18.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 19.Шофьори на друго небесно тяло 20.Забили флаг на Луната 21.Качили 77 тонен единичен модул в космоса 22.Качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 23.Направили самолет летящ със 6.72М и то с 199 полета 24.Направили самолет излетял на височина над 100 км 25.Изстреляли успешно ракета с 27 двигателя на първата степен 26. Свалящи товари по 2-3 тона на Земята 27.Направили двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28. Най-бързата летящата ракета с над 56 000 км/час 29. Върнали по 7 души наведнъж от Космоса 30. Успешно излетели хора от Луната и то 6 пъти. и още и още и още.

Да не са ги изселили там, а те да са се опитали да избягат?

И още много яки пиро-ефекти като "Чалънджър"... Пък що ли ползват още руски двигатели и ходят руснаците да ги возят?

сме мълчаливо-"умни" като тебе...

а сега кажи тия"американци"от коя страна са

зафърлени на плутон,щото там има метан

наса открила метан на плутон и наште сороси видяха края на руснаците

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Отърване от вас НЕМА!

Ясно какъв вакуум ти е в празната кофа...

евала на рашките. Без тях науката щеше да нищо. То сонди, то колайдери, до технологии за мира и човека... всеки ден нова какво ново са направили в науката и нови изборетения и техника за дома. Нямат равни. Не като американците - само оръжия, танкове и автомати от миналото да се хвалят.

Наса обратно в студиото а дада за нови хапчета че тия не действат

Кфа вода, кфо топене на ледници брееееее...Там температурата е между -230 гр и -240 !!! МИНУС 230 ГРАДУСА !!! За телета ли ни взехте брееее ???

Това за водата е коментар на писалия статията. Ледниците на Плутон са от азотен лед с примеси метан и въглероден оксид. Може и да има вода, но тя не се размразява, а се носи от разтопен азотен лед под формата на плаващи айсберги. Азота е с температура на топене 63,14 K (-209,86 °C).

@Факти: Никой не отрича постиженията на американската наука - ама по спокойно, пий си хапчетата. Обаче не отричай постиженията на останалата част от човечеството. Примерно изобщо първите теоретични основи на съвременната космонавтика са поставени от Циолковски. А американските ракети и дори най-мощната - Сатурн 5 са по проекти на Вернер фон Браун. А идеята за хелиоцентрична вселена е изказана първо от гръцките философи а после от Джордано Бруно. Да не казваме и за другите детайли за хиляди учени от преди 300-400г когато държавата САЩ не е съществувала. Както е казал сър Исак Нютон: "Ако виждах по-далеч от другите, то е защото стоях на раменете на гиганти."