Коментари - Тест на новата ракета на НАСА (видео) | IT.dir.bg
назад

Тест на новата ракета на НАСА (видео)

НАСА публикува кратко, но много интересно видео, на което е тестван двигателят на помощния ускорител за новата ракета на космическата агенция.

Обратно в новината

Коментари - Тест на новата ракета на НАСА (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо щатската астронавтка се качи на руската ракета-носител? В щатско кога ли пак ще направят нещо сигурно да изведе човек в космоса? След разработките на фон Браун какво работещо сътвориха щатските инженери?

Най добрата икономика от втората световна насам което е показател за иновативност и напредък.

Кервана си върви а кучетата лаят ! До 10 г Америка ще предлага космически туризъм на поносими цени а Русия ще си продава двигателите на Китай и Индия за килото рубла ( технология крадена от немците преди 60 години) без конкуренция няма напредък

Вицовете са в друга рубрика !

На нЕкои дрОгари може да им се иска да са вицове, но това е самата истина! Руска технология - ето това е за рубриката вицове!

От както Роналд Рейгън се закле с лице към обелиска висок 666 фута, фалическите символи заема най-видно място в сплотяването на американската нация.

дето само у.ове му се привиждаха във всичко, а кое са таш.ците да те питам на снимката?

И те започнаха като нашите велики вождове от миналото. Сега полу ракети, а догодина две цели ракети. Прави, красиви, мощни и бляскави като холивудски звезди америнкански ракети с традиционният флаг звездоброй, за да познае целият свят и извън него, че идва нова ера в световният шаманизъм.

Американците документирано са кацали на Луната само в Холивуд. Анадъм?

В Холивуд няма такива документи. Може би са в Мосфильм?

Мда, документирано са кацали на Луната само шест пъти! Точно тка шест са успешните им кацания! Ако бяха излъгари за едни ли два, както и да е, но да излъжат за 6 - не е ли малко в повече дори и за кремълската пропагнда!?

Гледам и немея от новата ракета. Но въх...! Изведнъж прочетох че САЩ засега а и за обозримото бъдеще ще ползват (сключен договор .за застраховка!) руски ракетни двигатели. На лошите пропутински руснаци двигателете... У-у-у-у...

Договора е от 1997 г. за 101 двигателя. Руснаците да не се услушват, а да дават останалите двигатели. Ако не могат да ги направят, да кажат.

До: ИНЖЕНЕР и ДАДА С уважение и интерес чета компетентните ви постинги показващи големи познания и ерудиция, но ме учудва факта ,че влизате в диалог и абсолютно безсмислени спорове с червени аналфабети. Да спориш с простак или червен путлерист (което е едно и също) е все едно до биеш с пръчка рядко изпражнение. Винаги губиш...

Энергия (ракета-носитель) Е ПЪРВАТА ОЯТО ИЗПОЛЗВА СХЕМАТА СЪС СТРАНИЧНИ БАКОВЕ :)))

За съжаление е в музея:(

Какви са тия странични бакове? Да не говориш за бустерите - допълнителните ускорители? Щото Совалките летят от 1981 г, а първия полет на Енергия е 1987 г.

Колкото и да не ви се иска, пак САЩ ще са първи до Марс, както са и първи при изследванията до най - далечните места в Слънчевата система. Няма да са РОССИЯ или чайниците. Голямо SORRY.

Чакай първо да отлепят от земята, после ще видим дали ще имат шанс и луната да подминат ... Марс е твърде далече ! За сега няма тенология, която да предпази живи земни творения достатъчно дълго от космическата радиация извън зоната на земната магнитосфера. Пак се подготвя холивудски сценарий тип "първият човек на луната". Не че нещо, но доказано руснаците по-напреднали в космическите технологии, така че вярвам на това което каза един руски учен - "на този етап никой не може да стигне жив до Марс. Радиацията ще го убие преди да е изминал и половината път до там".

Каква прекрасна ракета! Това е идеалната ракета, красива, мощна, бърза, остра, гореща! Най-хубавите ракети са американски, което е повече от нормално защото само в америка живеят истински демократи и съответно само те могат да правят такива уникални ракети. Колкото до мурзилажа, техните скапани боклуци освен да се взривяват за друго не става, техните ракети са ръждиви, криви, бавни, тъпи. Причината за това, е че ватниците са получовеци и не позволяват да се организират мащабни прайдове на които ние трансаналните либерали да покажем привързаността си към демократичните гей ценности на велика Южна Америка!

Отде ви изравят все такива поети бе.

Не просто поети, а откачени поети.

Абе, що да не отидат на Марс. След успеха на "лунната мисия" се видя, че могат да "отидат", където си поискат. Бе, ако искат и на Орион ще отидат.

Дотогава белким се научиш да си сгъваш сам шапките от алуминиево фолио, че ще вземат да закрият павилиона за готови.

Че са ти ограничени, ама доста възможностите е ясно, но не омръзна ли на самия себе си, с двете простотии, които използваш за "реплики".

В САЩ - НАСА, SpaceX, Jeff Bezos и други. В Русия - един Росскоссмосс с едни 60 годишни двигатели.

ама летят

Всичко лети .... докато падне в близките села.

Хайде малко по-коректно... Това е статичен тест на бустера. Не е тест на ракетата. Така че няма да се лети поне още 6-12 месеца. После следват динамични тестове и тестов полет. На рашките не знам дали са им крадени ракетите ама все още летят. Всъщност е много кофти че няма реална конкуренция в този сектор - това е необходимо за по-бързо развитие. Ха дано Безос да се справи

Като стане дума за полети в космоса Jef Besos с неговата Blue Origin е много силна подкрепа на американските амбиции. Неговата ракета New Glen заслужава внимание. Няма пълни конкретни данни , но това което може да се предположи е, че по малкият вариант на двустепенна ракета е полвин Сатурн 5 извеждащ 65 тона на ниска орбита полвин SLS Нямам данни , но ако първата степен е 1100 тона с 60 тона структурна маса и втората 400 тона 16 тона структурна маса, то 3.16 ь лн ( 1500/460) = 3.735 + 3.54 ь лн(400/81)= 9.39 . И 81 - 16 = 65 тона на ниска орбита. Това са съвсем приблизителни сметки , но те почти копират Сатурн 5 и са на течен метан и течен кислород. Малко по мощна 3 степенна ракета с двигател на течен водород и кислород за третата степен напълно отговаря на нуждите за далечния космос в един по икономичен вариант с възможност за многократно използуване на първата степен. Но най важно за мултимилардера , е че той има толкова милиарди , че може да прави всичко със свои пари и почва от един незначителен кораб за суборбитални полети New SHepard, но ако го развие успешно , доколкото става дума за пилотирани полети , трябва да постгне много голяма сигурност и да си върне парите и анпасан да подкрепи Атлас 5 с неговите ембаргови руски двигатели.

Фалкон Хеви, но вариант с двигатели Раптор - 27 раптора вместо 27 Мерлина това ще е чудовище.

нека полетят първо,ще се зарадвам наистина тогава щото не е честно само едно бедни руснаци да доминират при летенето в космоса,а богатите да им дишат пепела

"нека полетят първо,ще се зарадвам наистина тогава щото не е честно само едно бедни руснаци да доминират при летенето в космоса,а богатите да им дишат пепела " Не ми стана ясно в какво доминират бедните руснаци. Ако става дума за тежка ракета , а тука става дума за тежки ракети, руснаците имат 6 полета на тежки ракети (4 неуспешни Н1) и два успешни Енергия - руска безпилотна совалка.. Американците имат над 120 полета със Совалката, която беше тежка ракета. От които 2 неуспешни. Това бяха пилотирани полети и освен това към 17 полета със Сатурн 5 към Луната и кацнаха там. Тука става дума за това че частни фирми вече са на прага да тествуват тежки ракети. Вие като пишете от Карлуково. Там правят ли се опити с ракети и колко тежки са те?

бравоо на руснаците ,гордея се с тези ватенки:))))))

А бляда освен крадени преди 70 години немски ракетни дизайни за двигатели друго не може да направи.

може и да с крадени но са ефективни,а краварите след смъртта на фон браун се движиха известно време по инерция, но дойде баира и инерцията спря,и взе да иска гориво,но горивото свършило със фон браун,па нека са крадени,та краварите да се казват на мкс със крадени ракети

Само като видя колко правописни грешки си направил и ми става ясно, че си Манго :). Пък за глупостите които си написал какво да ти говоря и китайците скоро ще задминат блядките.

това няма да е най-мощната ракета на НАСА а най-мощната ракета на човечеството след онази която закара хора на луната

В Пустинята Невада е Луната.

Вдясно от павилиона дето продават готово сгънатите шапки от алуминиево фолио, аха.

Така де ще вози хора в едната посока и ще бъдат най заслужилиге тролове,те затова е най,мега,свръх ракетата,само да не изсъска като айфона при натоварване,че нали произлизат от една мега,велика,свръх ракетна държава,която си качва хората под наем

Сега ще чакаме обясненията на ракетно квакащия дивизион,видиш ли ракетата полетяла, а то пробички си правят хоратата на ускорителя

Пробички по двигатели за ракета до Марс. Някой друг да прави проби на двигатели за ракета до Марс или поне до Луната?

Що ли.ми се чини че нещо ще.излезне от поднебесната империя,и ще да иде по бързичко до марс и луната докато насата си правят пробите

Ще е след.........години,ще,ще?

Това е руски специалитет бе другарю: След 25 години построяваме социализъма, а след още 25 и комунизъма, товарищи. А след още 25 пращаме хора на Алфа Кентавър.

та значи наса са руснаци,окей,щото горе така пише,ще излети след 2 години,ще ще

Нова не е руско ЩЕ, защото както виждаш се прави нещо точно по заявеното и по план. Руското ЩЕ е без план и освен избор на име друго се не прави.

Ега ти "плана" - след няколко(!?!?!) десетилетия.