НАСА търси извънземни цивилизации чрез следи от замърсяване на въздуха

За първи път азотният диоксид се приема като „подпис“ на една цивилизация

Обратно в новината

Коментари - НАСА търси извънземни цивилизации чрез следи от замърсяване на въздуха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, само че те защо си мислят, че извънземните трябва да са като нас? От извънземни до извънземни може да има огромни разлики. Извънземните могат да бъдат: бактериоподобни организми, по-големи странни организми с тела на въглеродна основа (като нас), още по-странни организми чиито тела са на съвършено различна химична основа (например способни да живеят в среда като на Титан, или пък като на Венера, без проблем), или дори такива които нямат нужда от планета, а живеят в различни измерения. Могат да бъдат съвсем примитивни, а могат да бъдат и разумни, при това със съвършено различен вид разум, който ние дори може и да не можем да разпознаем. Проблема на учените е, че се ограничават да подразбират под "извънземни" само предполагаеми хуманоидни същества с подобна физика като нашата, и със същия разум като при нас (евентуално с по-развита технология). Самия факт че следвайки тази логика, са измислили понятието "обитаема зона" (тоест обитаема за НАС зона), а сега пък и "замърсяване с азотен диоксид", все едно те са като нас....

0 това е оценката за статията винаги е по-добре да замълчиш(да не напишеш нищо), вместо нещо безсмислено

Къв въздух. Значи всички планети имат въздух?

Защо да не похарчат малко от парите на данакоплатеца за глупости?

това сме ние :) яка книга, няколко пъти я четох като малък, много ми беше увлекателна темата... Ние от Космоса Арнолд Мостович

От нас по-големи извънземни няма.

С тоя подход Венера е пълна с живот и заводи бълващи СО2. Всъщност, има и обратна връзка. Живота в един момент е погълнал голямо количество СО2 от атмосферата, защото първичния живот е бил анаеробен, т.е. недишащ О2 , а дишащ СО2 и отделящ О2. Така атмосферата е "отровена" с О2 преди около 2.5 милиарда години и това е причина за първото масово измиране на дишащите СО2.

То затова и пише че е потенциален подпис на цивилизациите. Представи си, че в атмосферата на такава планета има И кислород и е в обитаемата зона и се върти и е с подобни на Земята размери...

Нека да сложим едно до друго две от твърденията в материала, за да илюстрираме колко доверие заслузава: "Идеята не е никак лоша, като се има предвид, че " ... "много светове могат да имат естествен азотен диоксид в атмосферата си".

Аналитичните методи не са за главата на всеки, широка публика или журналисти. Някой навярно е помислил и за комбинирани измервания, освен азотен двуокис да има (или да няма) и още нещо което да направи предположенето по-вероятно. И навярно още неща за които и аз не се сещам, баш тия анализи не са ми работа.

Добре де, трябва ли да си учен, че да ти дойде на ума подобна идея?!

Не просто трябва да намериш журналист да ти направи реклама, за да ти финансират идеите...да не кажа друга дума.

Ами освен идея, трябва и много знания как точно да стане работата. Ето че в руслямска държава не могат да се сетят и да им дойде каквато и да е идея, несвързана с избиване...

За знанията е ясно,така е! Аз говоря за идеята.

Руснаците направиха първи в света ваксина против Ковид 19, Спутник V, но за това трябва да си с отворени очи да го видиш.

Не само че първи, освен това най ефективната 90% +

LOL, щатният руски трол се напънал с близо десет поста и пак нищо.

Божкее, тея наистина ли мислят, че ще открият цивилизации на милиони години които горят въглища и други боклуци ?

Ааа нищо, че по принцип в атмосферата си има азот, те сега го открили. НАСА ми е БАН. Много забавни олигофрени.

Некакво Тъпо същество се прави на умно. Я кажи в коя атмосфера има азот и кой го е открил сега?

А защо тези учени считат, че "извънземните" са дебили, като нас или изобщо приличат на нас?!... Този подход на търсене е по-скоро елементарен, а не научен...;-)

Обречено. Едва ли има такава цивилизация като нашата... да е изпаднала и да замърсява толкова.

Идеята не важи за планети, населени с Грети.

Абе, да не търсят много, ча ако дойдат ще унищожат САЩ, която ги е съдала и тогава край на едната сила

Ами ТЕ "инвестираха" в слушане на радиовълни. И след много години предположиха, че "егати цивилизацията, дето комуникира с радиовълни!" Те така ще стане и със азотния диоксид. "Учените" е важно да изразходват едни пари, издоени от простолюдието. Какво ще става после /след тях/ е без никакво значение. Това е амереканската мечта - "ПРАВЕНЕ НА ПАРИ!" И зомбитата трябва да вземат пример от ТЯХ!

Предлагш да правят като руслямците от Роскомикс - само да седят, пърдят ида се услушват?

Всъщност "голямото замърсяване" е един доста кратък период от развитието на цивилизацията. Та няма много смисъл.

и това е при положение, че тази цивилизация, не се самоунищожи, преди да го мине този период...

има много смисъл - търсим цивилизации които са непременно по-тъпи от нас, по умни по-добре да не намираме.

Едва ли някой друг е о-рал толкова планетата си.

извънземни цивилизации -> космос -> въздух?!! Ало, Хюстън, имаме проблем!