Коментари - Колко екзопланети е открил телескопът Кеплер? | IT.dir.bg
назад

Колко екзопланети е открил телескопът Кеплер?

Чудили ли сте се някога колко екзопланети е открил телескопът Кеплер? Е, от НАСА имат много точен отговор.

Обратно в новината

Коментари - Колко екзопланети е открил телескопът Кеплер? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

12-1300 планети, а телескопа капутлер кво откри напоследък: крим, изт украйна и сирия, ся трева не никне там

Дайте и на Хуйло да погледне през телескопа, да види къде е комунизЪма :-) :-)

Какво значение им колко екзо планети смята че са видели астрономите? С какво променя това нашият живот? Когато не можеш да и изследваш директно един обект това вече не е наука а спекулативна философия, която е безполезна в най-добрият случай и вредна в повечето случаи.

Вашият живот на пещерен абориген - няма да се промени с нищо. Така че не се занимавайте, ами продължавайте да търсите личинки в гората и да ги сушите за зимата!

Приятелю. Аз се занимавам с наука, а не с метафизика. Ако всичките ви преценки за непознати хора са токова грешни, направо ще се притесня за вас.

Защо да не го кажеш още по-простичко, е така по селски: "Щом не се пие нещо или не може да го опънеш - следователно за какъв Х ти е."

Не го казвам по-простичко за да подвеждам първосигналните като , които като закусват , обядват и вечерят с банални клишета, нямат критична мисъл в главата и се захласват по всякакви шамани и съмнителни авторитети, които им обещават да им отговорят на консуматорските блянове. Съветвам те да се запознаеш с научни принципи според които се провеждат научните изследвания. Мен лично метафизиката не ме вълнува.

Аха: "Когато не можеш да и изследваш директно обект това вече не е наука" Дефинирай "директно". В далечното минало, единственият начин е бил да се пипне, подуши или близне нещо. По-късно се е видяло, че може и по друг начин. Саблезъб тигър, който не знаеш дали спи или е умрял, е по-добре да бутнеш с пръчка, да му хвърлиш камък, отколкото да го боднеш с ръка. Та до там ти стига идеята за директно изследване. Ако телескопът не е директно наблюдение, то и микроскопът не е. Май от всичките скопи би признал само ... стетоскопа, уроскопа и калейдоскопа.

Директно значи да виждаш в детайли структура и ораганизация на изучаваният обект, и да наблюдаваш и изучаваш в движение механизмите чрез които функционира. Това е фундаменталната причина физичексата среда в която живеем да е само частично познаваема за нас. Особенно когато се ограничаваме само с наблюдения от Земята. Много фантазъори кариеристи замениха старата школа учени които се придържаха ревностно към науните принципи и искат да надскочат възможностите на човекът бнапълно в измамният дух на ню ейдж споделян от хуманистите. В действителност пред човекът има непреодолими ограничения. Както интелектуални свързани със способността ни да разбираме битието, така и физичекси ограничения свързани с изучаването на микро и макро света.