Най-модерният автомат в армията на Израел

Въоръжените сили на Тел Авив се славят като едни от най-съвременните и добрите в целия свят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо си е калашник, както и да го разместиш.

На снимките има една еврейка с мустаци и брада ,дали всички са такива.

Шер и никоя друга

Мно'о яка кучка на снимката!

много сложен изглежда ак то си е класика

Гоше, тия пушки ще ти изядат главата Make peace, no war

Е що са и елитните части тигър....

Добре де... автоматът изглежда добре... момата е яка... но как това е IT?!?

На мене момата по ми харесва. Бих й позволил да ми пипне шмайзера.

Ами естествено че ще е копие на АК-47, но с друга външна визия! Та усраелските юдеи най нагло си копираха и произвеждаха нелегално копието на Калашника УЖ техния Галил.

ъммм в статията за танковете на СССР пелтечиш, как като краднали американският самолет, взели че го тунинговали с червена петолъчка, за това не бил краден а изцяло руска разработка... тук пък наопаки дрънкаш... бетер някоя курва си бе....

Кат си тъп като гъз джендърче, аз да ти кажа нещо. Според болния ти мозък, това статия за самолети и петолъчки ли е джендърче? Защото нещо не виждам нуикъде да се споменават нито самолети нито петолъчки, или това е статия а усраелските копия на Калашников, а?

Аааа, като крадат самолети - това е руска разработка. Ако някой направи нещо по калашника - това е кражба... добре, добре... си въртиш задника...

Като гледам снимката, май за жени ще да е направен.

Аз си харесвах моя АКС. Още му помня номера - БП545. Лек и безотказен. И беше в комплект с нож, не със щик.

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад.

М. Калашников е неграмотен колхозник със седмо-класно образование, той с трудност е писал дори името си. Миша Калашников в 1947 е бил 27 год. бивш ранен танкист, алкохолик и е работилв бюрото на пленения немец Хюго Шмайзер в Ижевск. Когато през 1952 год. се разбира че Хюго ще умре от рак , ватенките за да не се изложат че немец им е изобретил новият модернизиран немски автомат STG-44 набеждават Миша за конструктор. След това през целият си живот Миша калашников нищо повече не е изобрети, а само е давал интервюта и е рекламирал любимата си водка. Митът за Миша е същата раздута фалшива история както и на Стаханов, Александър Матросов, Зоя Космодемянская…и др. подобни. За времето си е бил необходим обикновен съветски гражданин, по който да се равнява останалите крепостни ватенки в зомбираната държава.За съжаление на паметника на калашника в Москва е поставена и схема на оръжието, от което се вижда истината за немското оръжие АК-47. И тъпите съветски патриоти са искали да бъде премахната плочата със схемата от паметника, за да не се вижда истината. Така и пистолета Макаров е копие от Валтер ППК – „изобретен“ в 1948 год. Нищо ново в ватното блато, всичко е старо. Кражба - това е "уникалността" на Русия

"Конструктивно, автоматът прилича на АК-47, тъй като заимства от него своя газово-възвратен механизъм, като все пак са нанесени модификации." Аман от чукчи. Защо никой не сравнява оръжията си със StG 44? Нали е по-доброто и "уж оригинала". А и в статията неточно го сравняват с АК47. А че това оръжие е с десетки модификации след създаването си никой не споменава. Така само дават храна за русофобите, за да докажат, че са част от онези 80% според проф. Христов.

Защо никой не го сравнява със Stg44 е добър въпрос, но в случая е без значение. Защо ли ? Ами защото както при конструирането на АК47 са нанесени модификации върху оригинала - Stg44, по същия начин и в съвременния вариант. Нали знаеш какво се случва при играта "развален телефон" и сравняването на изречението след 5-6 трансформации ???

Аман от неграмотни тролове с вишу, дето за някой цент и майка си ще опънат. Седми клас за ония години е гимназия, демек средно по нашему. Освен АК Калашников направи и ПК ама сигурно ти това Шмайзер го е направил. Шмайзер работи в Ижевск, а Калашников в Ковров. Когато обявяват че ще се работи проекта на Калашников, цялото конструкторско бюро на Ковровския оръжеен завод почва да работи за Калашников. И затова АК47 няма нищо общо с ак46 защото ак 47 е фактически развитие на проекта на Булкин от същото КБ. Та от там е крал Клашников. В условието на задачата се пита за чий ти е Шмайзер да ти прави автомата, при условие че зад гърба ти са Дегтярьов, Симонов, Булкин, Шпагин. А дали немските или руските оръженици са по-добри, мисля че се разбра на 9-ти май 1945 година. Шмайзер и произведнията му в момента са в музеите и в частни колекции. А на Дегтярьов голямата картчечница все още се произвежда. 80 години е в производство А ДП и тя се правеше доскоро. Нищо че Дегтярьов е още по- неграмотен от Калашников защото Дегтярьов има диплома за ОСНОВНО образование.

7 ми клас за ония години бил гимназия ?! А стига бе :)))) Ами гимназията тогава университет ли е била ??? А университетът тогава сигурно е бил докторантура, а ?? Пък докторантите - АКАДЕМИЦИ :)) Е нали уж светът върви напред, а не назад :))) Ей така става, като се опитваш да защитиш една лъжа с друга :))) Я да те питам, ти като имаш Дегятирев, Симонов, Булкин и Шпаги - тогава за чий Хикс то е да вземаш Хюго Шмайзер, който не е оръжееен инженер а по-скоро изобретател и управленец ?? А да не говорим пък за останалите около 15 немски оръжейни инженери ............. Хайде пак да се върнем на Шпагин, Дегятирев, Симонов, Булкин и т.н. Ха сега погледни цевните кутии на техните оръжия дали са щанцовани или фрезовани. Хайде да погледнеш и уж предишните оръжия, конструирани от Михайл Калашников - фреза или щанца ?? И сега погледни в списъка на немските оръжейни конструктори, отвлечени да работят в СССР - има ли супер специалист по щанцоване ??? Аман от чукчи .... Но нека да се върнем на Михайл Калашников .... случайно да си забелязал, че от танкостроителния завод, където работи в началото на войната, не го задържат там като конструктор, какъвто уж е бил, а го пращат на фронта, като МЕХАНИК - ВОДАЧ ??!!! Знаеш ли з аколко време се обучава един механик водач на Т34 ? - за 2 месеца .....А един оръжеен коструктор - около 10 - 15 години !!! Е кой нормален човек ще си прати оръжейния конструктор да кара танк на фронта ........... Не чукча, а чукча кръгъл идиот може да повярва на това .... при това пиян на гъз !!! А знаеш ли, че Шмайзерите в частните оръжейни колекции все още стрелят , и то добре. Какъв смисъл има да ги сравняваш с оръжие, което може да е произведено преди 10 години, както те са на по 80 ??!! Хайде прочети си пак биографията на Михайл Калашников, и си задай сам въпроса - Щом е бил от такова семейство, интернирано, а той лишен от образование, как така ще го допуснат в танкостроителен завод като конструктор ??? по ония времена А чукча ??

Няма по добро от АК!

Какво ще кажеш за StG 44 ?

Какво ще кажеш за StG 44 ?

StG44 e евтин, ненадежен, от ново поколение и модерно изглеждащ когато се е появил, но въпреки някои общи с АК47 физически принципи последния е несравнимо по-надежен и ефективен модел разработен от Калашников.

Щурмгевера ако го сравнаваш с АК е по -точен, но за сметка натова е по-капризен, по-тежък, неудобен за обслужване. Но при акм точноста е подобрена и шурмгевера остава в историята като първия автомат за междинен патрон, че дотогава Фьодоров и Дегтярьив ги првеха с винтовъчни.

Щом елитните части на македония го използват значи е най- добрия. :)

Щом те го ползват, значи е македонски, а не израелски.

това е най-модерният автомат, а зад него е най-модерната картечница

Нямам наблюдения в/у този автомат, но на АК-47 300 метра му е прицелния обхват, иначе ефективния му е 600-800 м. Така като гледам този малко ме съмнява прицелния му да е 550 м. - все пак не е създаден с тази цел.

550 нормално за 5.56мм То 5.45 където се води по- калпав конструктивно от 5.56 работи чудесно до 700 от АК74. Със 7.62 АК над 500 метра да уцелиш нещо си е тегаво. Иначе булпапа за екипажи и артилеристи става, ама за кашимерия не е добър вариант, защото не можеш да праснеш някой с приклада ако се стигне до меле.

Не вервам де е по-добър от АК. Ич не вервам.

Те са "наши кучи синове" и могат да търгуват с оръжие по целия свят, но сърбите не, защото не са "наши кучи синове".

HK 416

Прилича на автомата прототип на Коробов, дали не е със сходни недостатъци?

Много грозен, нещо полуавтоматично нямат ли?

За кое говориш - за грешната мадона с големите бомби стиснала автомата на снимката ли?

Имат - IWI Tavor TS12

Като израелците правили сравнение кой автомат е по добър Тавор или Галил се оказало че по добрия е АК 47!.......

Това го чете в Правда, нали?