Най-модерният автомат в армията на Израел

Въоръжените сили на Тел Авив се славят като едни от най-съвременните и добрите в целия свят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като израелците правили сравнение кой автомат е по добър Тавор или Галил се оказало че по добрия е АК 47!.......

Много грозен, нещо полуавтоматично нямат ли?

За кое говориш - за грешната мадона с големите бомби стиснала автомата на снимката ли?

Прилича на автомата прототип на Коробов, дали не е със сходни недостатъци?

Това го чете в Правда, нали?

HK 416

Те са "наши кучи синове" и могат да търгуват с оръжие по целия свят, но сърбите не, защото не са "наши кучи синове".

Не вервам де е по-добър от АК. Ич не вервам.

Нямам наблюдения в/у този автомат, но на АК-47 300 метра му е прицелния обхват, иначе ефективния му е 600-800 м. Така като гледам този малко ме съмнява прицелния му да е 550 м. - все пак не е създаден с тази цел.

това е най-модерният автомат, а зад него е най-модерната картечница

Щом елитните части на македония го използват значи е най- добрия. :)

Имат - IWI Tavor TS12

Няма по добро от АК!

Какво ще кажеш за StG 44 ?

Какво ще кажеш за StG 44 ?

М. Калашников е неграмотен колхозник със седмо-класно образование, той с трудност е писал дори името си. Миша Калашников в 1947 е бил 27 год. бивш ранен танкист, алкохолик и е работилв бюрото на пленения немец Хюго Шмайзер в Ижевск. Когато през 1952 год. се разбира че Хюго ще умре от рак , ватенките за да не се изложат че немец им е изобретил новият модернизиран немски автомат STG-44 набеждават Миша за конструктор. След това през целият си живот Миша калашников нищо повече не е изобрети, а само е давал интервюта и е рекламирал любимата си водка. Митът за Миша е същата раздута фалшива история както и на Стаханов, Александър Матросов, Зоя Космодемянская…и др. подобни. За времето си е бил необходим обикновен съветски гражданин, по който да се равнява останалите крепостни ватенки в зомбираната държава.За съжаление на паметника на калашника в Москва е поставена и схема на оръжието, от което се вижда истината за немското оръжие АК-47. И тъпите съветски патриоти са искали да бъде премахната плочата със схемата от паметника, за да не се вижда истината. Така и пистолета Макаров е копие от Валтер ППК – „изобретен“ в 1948 год. Нищо ново в ватното блато, всичко е старо. Кражба - това е "уникалността" на Русия

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад.

Аз си харесвах моя АКС. Още му помня номера - БП545. Лек и безотказен. И беше в комплект с нож, не със щик.

"Конструктивно, автоматът прилича на АК-47, тъй като заимства от него своя газово-възвратен механизъм, като все пак са нанесени модификации." Аман от чукчи. Защо никой не сравнява оръжията си със StG 44? Нали е по-доброто и "уж оригинала". А и в статията неточно го сравняват с АК47. А че това оръжие е с десетки модификации след създаването си никой не споменава. Така само дават храна за русофобите, за да докажат, че са част от онези 80% според проф. Христов.

Като гледам снимката, май за жени ще да е направен.

Ами естествено че ще е копие на АК-47, но с друга външна визия! Та усраелските юдеи най нагло си копираха и произвеждаха нелегално копието на Калашника УЖ техния Галил.

Щом те го ползват, значи е македонски, а не израелски.

StG44 e евтин, ненадежен, от ново поколение и модерно изглеждащ когато се е появил, но въпреки някои общи с АК47 физически принципи последния е несравнимо по-надежен и ефективен модел разработен от Калашников.

Добре де... автоматът изглежда добре... момата е яка... но как това е IT?!?

ъммм в статията за танковете на СССР пелтечиш, как като краднали американският самолет, взели че го тунинговали с червена петолъчка, за това не бил краден а изцяло руска разработка... тук пък наопаки дрънкаш... бетер някоя курва си бе....

Аман от неграмотни тролове с вишу, дето за някой цент и майка си ще опънат. Седми клас за ония години е гимназия, демек средно по нашему. Освен АК Калашников направи и ПК ама сигурно ти това Шмайзер го е направил. Шмайзер работи в Ижевск, а Калашников в Ковров. Когато обявяват че ще се работи проекта на Калашников, цялото конструкторско бюро на Ковровския оръжеен завод почва да работи за Калашников. И затова АК47 няма нищо общо с ак46 защото ак 47 е фактически развитие на проекта на Булкин от същото КБ. Та от там е крал Клашников. В условието на задачата се пита за чий ти е Шмайзер да ти прави автомата, при условие че зад гърба ти са Дегтярьов, Симонов, Булкин, Шпагин. А дали немските или руските оръженици са по-добри, мисля че се разбра на 9-ти май 1945 година. Шмайзер и произведнията му в момента са в музеите и в частни колекции. А на Дегтярьов голямата картчечница все още се произвежда. 80 години е в производство А ДП и тя се правеше доскоро. Нищо че Дегтярьов е още по- неграмотен от Калашников защото Дегтярьов има диплома за ОСНОВНО образование.

Щурмгевера ако го сравнаваш с АК е по -точен, но за сметка натова е по-капризен, по-тежък, неудобен за обслужване. Но при акм точноста е подобрена и шурмгевера остава в историята като първия автомат за междинен патрон, че дотогава Фьодоров и Дегтярьив ги првеха с винтовъчни.

550 нормално за 5.56мм То 5.45 където се води по- калпав конструктивно от 5.56 работи чудесно до 700 от АК74. Със 7.62 АК над 500 метра да уцелиш нещо си е тегаво. Иначе булпапа за екипажи и артилеристи става, ама за кашимерия не е добър вариант, защото не можеш да праснеш някой с приклада ако се стигне до меле.

На мене момата по ми харесва. Бих й позволил да ми пипне шмайзера.

Е що са и елитните части тигър....

Кат си тъп като гъз джендърче, аз да ти кажа нещо. Според болния ти мозък, това статия за самолети и петолъчки ли е джендърче? Защото нещо не виждам нуикъде да се споменават нито самолети нито петолъчки, или това е статия а усраелските копия на Калашников, а?

Гоше, тия пушки ще ти изядат главата Make peace, no war

много сложен изглежда ак то си е класика

Аааа, като крадат самолети - това е руска разработка. Ако някой направи нещо по калашника - това е кражба... добре, добре... си въртиш задника...

Мно'о яка кучка на снимката!

На снимките има една еврейка с мустаци и брада ,дали всички са такива.

Направо си е калашник, както и да го разместиш.

Защо никой не го сравнява със Stg44 е добър въпрос, но в случая е без значение. Защо ли ? Ами защото както при конструирането на АК47 са нанесени модификации върху оригинала - Stg44, по същия начин и в съвременния вариант. Нали знаеш какво се случва при играта "развален телефон" и сравняването на изречението след 5-6 трансформации ???

7 ми клас за ония години бил гимназия ?! А стига бе :)))) Ами гимназията тогава университет ли е била ??? А университетът тогава сигурно е бил докторантура, а ?? Пък докторантите - АКАДЕМИЦИ :)) Е нали уж светът върви напред, а не назад :))) Ей така става, като се опитваш да защитиш една лъжа с друга :))) Я да те питам, ти като имаш Дегятирев, Симонов, Булкин и Шпаги - тогава за чий Хикс то е да вземаш Хюго Шмайзер, който не е оръжееен инженер а по-скоро изобретател и управленец ?? А да не говорим пък за останалите около 15 немски оръжейни инженери ............. Хайде пак да се върнем на Шпагин, Дегятирев, Симонов, Булкин и т.н. Ха сега погледни цевните кутии на техните оръжия дали са щанцовани или фрезовани. Хайде да погледнеш и уж предишните оръжия, конструирани от Михайл Калашников - фреза или щанца ?? И сега погледни в списъка на немските оръжейни конструктори, отвлечени да работят в СССР - има ли супер специалист по щанцоване ??? Аман от чукчи .... Но нека да се върнем на Михайл Калашников .... случайно да си забелязал, че от танкостроителния завод, където работи в началото на войната, не го задържат там като конструктор, какъвто уж е бил, а го пращат на фронта, като МЕХАНИК - ВОДАЧ ??!!! Знаеш ли з аколко време се обучава един механик водач на Т34 ? - за 2 месеца .....А един оръжеен коструктор - около 10 - 15 години !!! Е кой нормален човек ще си прати оръжейния конструктор да кара танк на фронта ........... Не чукча, а чукча кръгъл идиот може да повярва на това .... при това пиян на гъз !!! А знаеш ли, че Шмайзерите в частните оръжейни колекции все още стрелят , и то добре. Какъв смисъл има да ги сравняваш с оръжие, което може да е произведено преди 10 години, както те са на по 80 ??!! Хайде прочети си пак биографията на Михайл Калашников, и си задай сам въпроса - Щом е бил от такова семейство, интернирано, а той лишен от образование, как така ще го допуснат в танкостроителен завод като конструктор ??? по ония времена А чукча ??

Шер и никоя друга