17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и докато тия се занимават с магнити, "изостаналите" руснаците сглобиха безотпадъчен ядрен реактор от ново поколение, който веднъж зареден с гориво, ще може да "рециклира", т.е. да "презарежда" отработеното гориво (последващо обогатяване на урана) и да го ползва същото отново и отново, при което процесът остава затворен и автономен, напълно екологичен и практически неограничен във времето... Неизчерпаема и чиста енергия. В момента го изграждат и тестват в Сибир... по разбираеми причини за сигурност. В крайна сметка, няма значение, кой какво е измислил, важното е д се върви напред!

Тези да внимават какво правят, да не се наложи Господ да вади Земята от бекъп-а...

Преди 2-3 години говорих с физик, който работи по новия ITER. Това, което ми каза е, че непрекъснато откриват нови ефекти. В смисъл, че плазната все намира нови начини да се измъкне. Правят теоретични модели, всичко е точно на теория, но на практика плазмата изскача. Разбират защо е изскочила този път, включват новия ефект в изчисленията, променят конструкцията - тук ОК, но изскача на друго място... и така до безкрай. На въпроса ми "Добре, а ще успеете ли да я задържите в ITER?" отговорът беше "Не знам, ще опитаме".

Скритият му отговор е: "Знам, че ще се пенсионираме с този проект!"

Уха, ше копаем биткойни с безплатен ток

Сложете му една снимка на мелницата в Несебър и пляс на хладилника! за спомен от морето!

самолетоносача е 100х. тона ако се не лъжа, а тоз магнит само хиляда, т.е. ако го закача на кран и ше отлепи 100х. тона на 2м??? Вахмааму, а на колко разстояние "лови" джилезото?

ако го лепна на вратата на хладилника ще се задържи ле?

каниш и мацка и като и се залепи токата на колана за него и е твоя отвсякъде. Само гледай и по теб да няма нищо метално

Браво!!!Извънземни....За такива неща е редно да се харчат пари...

Тъй тъй...ща видим....те тия експериментални проекти ги има няма от около 60г.....все още го чакаме термоядрения синтез...за сега енергията което е необходима за захранването на тия магнити и подържане на плазма е повече от колкото енергия се генерира..т.е. вкарваш повече а получаваш по-малко....а и ако не се лъжа успяха да поддържат плазмата не повече от няколко микросекунди...т.е. пари тотално на вятъра...японския проект за изстрелване в космоса на слънчеви панели и монтирането им в орбита и транспортиране на енергията чрез високоенергийни електромагнитни вълни звучи по реализируем.

Всъщност китайците направиха големи пробиви в технологията през последните години. Тия микро секунди отдавна ги надминаха. За това и строят експерименталният реактор.

Coлeнoидът имa интeнзитeт нa мaгнитнoтo пoлe, ĸoeтo cъздaвa cилa дocтaтъчнa, зa дa ce издигнe caмoлeтoнocaч нa виcoчинa 2 мeтp Не може ли да демонстрират?

Готово бе, батка. Прати си крана, да дигне магнита над самолетоносача и ще ти демонстрират.

Дай ми кран и ще повдигна самолетоносач с тороида.

Няма нужда да се вдига самолетоносач. Има Метод на индукцията: Надявам се знаеш колко е по големина мярката Един Ритон.?! Е, Една Тесла е 3 пъти по-малка....по въздействие.

Колко ток харчи ?

BajMihal

Доста по-малко от това, което ще се произвежда чрез него...

Не е вярно...все още плазмата не може да се поддържа за дълго време...т.е. енергията погълната от магнита е повече от произведената...т.е. неефективност 100%

BajMihal

Да бе, те ще хвърлят ей така едни милиарди на вятъра... Откъде ви изравят такива тролове, които дори не са си направили труда да прочетат малко от малко, че да знаят за какво става въпрос. Информацията, която даваш е отпреди 50 години, мисля че е редно да я обновиш.

_stankow

Не може главната част на едно устройств "да помага" за създаването му. Тя просто си е част от него.

Еееееее, Станков на всички ни е ясно, че ти е кисело гроздето. Еееееех, само ако беше произведен соленоида от "великата" руска научна мисъл, ама на, тц. Ставаш жалък с нещастните си изцепки, бе братче. Ходи живей в руския "рай" при Путин и се успокой. Но ме гложди една еретична мисъл, че май много - много не си навит.

Аз бих отишъл, защото няма по-красиви от рускините, а ти ходи при джендърите да се швагате взаимно. Един приятел работещ предимно, не живеещ , защото това не е живот, отвъд океана в Джендърландия та ми вика " Тука цял ден да ходиш по улиците не можеш да събереш матрял за една чикия".

Те всички по-хубави рускини ходят на запад да се шлякат, но иди в Руслямска държава, никой не те спира. Ама лошото е че само плямпаш и нишо не правиш

Факт е, че рускините са невероятно красиви, благодарение на тях обаче, и на руснаците, немкините са още по-красиви, ама за жалост повечето лишени от нормален мозък в прекият смисъл на думата. това не са успели да им предадат. Затова немкините са изключителни красавици, направо неземни понякога, но са толкова тъпи като г.ъзове, и наивни, че си нямате и на представа. Но пък са като роботи, всичко свършват, каквото трябва, когато трябва. Пиша и от личен опит, и от лични наблюдения. Горе -долу 10% стават, останалото е шрот.

Всички русофили и комунисти сте идиоти. Хубавото е, че Бог намалява с бързи темпове българското население, т.е. същите тези идиоти.

Най-красивите американки съм видял в Сиатъл....пра-правнучки на руските колонизатори на Аляска до Северна Калифорния.

Да е жива и здрава съветската научна мисъл, че даде на света ТОКАМАК!

Така е. Създадоха концепцията и край. За съжаление обаче, за да заработи, трябват и технологии. Там китайците направиха големи пробиви. За това и проекта е международен. ПП. Да е жива и здрава американската научна мисъл, та да могат днес руснаците да летят на самолети... да говорят по телефони... и т.н.

Злоба и невежество.... :))

Така е. Всичко което не пасва на путинофилска пропаганда е злоба и невежество. Само дето хората си строят реактора, а вие, тролчетата, си квичите на умряло...

Само ти "хехе" квичиш на умряло...

Аха, да, добре. Колко копейки заработи днес, да оплюваш всичко западно и да хвалиш Ще-то на Русия? От любопитство питам.

Е как да кажа, че ТОКАМАК е американско дело, като е съветско???? Ти май наистина си пълен идиот, а????

Не съветската научна мисъл, а един руснак. Съветската научна мисъл не направи нищо с идеята му.

Я, още един невежа! :)))

Ами невежи сме. Като не четем само ТАСС и листчета с опорки...

... "бeзoпaceн и нeизчepпaeм изтoчниĸ нa чиcтa, oбилнa и бeзвъглepoднa eлeĸтpoeнepгия." Звучи ми като съчинение на четвъртокласник.

Явно твоите познания се изчерпвт до четвърти клас. Ако беше стиганл до Физика за 7 клас щеше да поназнайваш за термоядрения синтез, как се постига, какво изгаря и как се получава т.нар. енергия на бъдещето.

Изключителността на инженерното постижение е извън съмнение... Все пак е смехотворна журналистическата интерпретация, според която за такъв мощен магнит се предполага необходимост от ОГРОМЕН кораб при условие, че са цитирали 18 м максимална дължина в сглобен вариант.

Според зависи. Може списвача някоя яхта среден размер, да я води кораб. В такъв случай, един контейнеровоз среден клас ще да е огромен кораб. Въпрос на мащаби и интерпретация. Друг е въпросът, че като уж журналист, би трябвало да ползва мащабите установени от международните норми, а не селските си представи, нооо... така или иначе в България журналисти няма отдавна.

аз даже не си направих труда да чета статията, нещо не проявих интерес към поредния шедьовър на българската журналистика ... ... но пък само като погледна картинките ме побиват тръпки ... абе ние хората сме велики същества!