Коментари - Nokia се завръща на пазара на смартфони? | IT.dir.bg
назад

Nokia се завръща на пазара на смартфони?

Nokia проучва възможностите отново да започне да разработва и произвежда мобилни телефони.

Обратно в новината

Коментари - Nokia се завръща на пазара на смартфони? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

dsco@

Не питай учило, а питай патило! Понеже съм малко опаки човек и всички около мен са с Apple и Samsung, минах на Nokia ( преди това съм имал всички iPhonе-и от първият до 6). Не ми харесват заоблените ръбове и прахосването на пространство от екрана с големи "фуги" между иконите. Имам 830 и не е лош телефон, но при Microsoft всичко е в бъдещето. Ще, ще ....ще. Само обещания и скапана реализация. Инсталирах Windows Phone 10. Трябваше телефона да стане като PC. Нищо такова, само малко са сменили шрифта и това е.

Дано да върнат и качествените материали в играта. Аман от пластмасови залъгалки за хиляди левове ...

Чудесна новина ! Нокиа е класика и съм сигурен ,че ще има приятни изненади за феновете и ! По-голяма конкуренция по-голям избор !

ползвам служебно нокиа лумиа и ми харесва , удобен и върши работа .

Преди появата на смартфоните дълги години на ред имаше само два вида телефони - Nokia и всички останали.

Търся да си купя добър и надежден телефон с шайба. Някой може ли да ми препоръча?

ТА-57, подарявам, ще си уникален, само трябва му издухаш прахта и е в "джаза" / цифровата мрежа.

TA-57 не е с шайба, а с манивела. Това е полеви телефон. Иначе "+" за предложението.

А защо не продължи да произвежда не-смарт телефони? 1/3 от хората искат работещ, надежден и издържлив на енергия телефон, а не голям правоъгълник за губене на времето. И китайците ги правят, но некадърно. Така че има доста хляб. Хората са казали, че от дребните (евтини) неща се печели най-много. При себестойност 20$ го шибаш примерно за 60$.

защото с евтини телефони няма как да плащаш високи заплати. Освен това китайците рано или късно ще успеят да направят много добър и евтин мобилен телефон и бизнеса ще изгори.

Китайците вече го правят виш само deal extreme :-)

А защо трябва да плащаш големи заплати??? Доказано е че "шир-потребата" носи най-големи печалби за акционерите!!! За справка виж най-богатия производител на облекла! Не е Армани, а е Ортега собственик на Zara!!!

Chefo77

Брей, каква икономическа мисъл ... Произвеждаш за 20$, продаваш за 60$ ... остава само да намериш няколко милиона глупаци, които да предпочетат да дадат 60$ точно за елементарен телефон. Познавах преди един такъв - искаше да купува дънни платки за 8 лева и да ги продава за 10. И щеше да има шанс за успех, ако тези платки не бяха излезли от употреба 10-ина години преди това.

Сименс и ги ликвидира. След това купи Моторола и ги ликвидира. Наскоро купи Алкател и ще ги ликвидира. Нокиа е фирмата, която целеустремено разчиства пътя на китайците към Европа!

nobody

не си виждал май флагманите на Моторола, щом говориш, че била ликвидирана

Моторола е собственост на гугъл. Последния гугъл телефон е моторола, и преди бяха по-добро от нокия и сега да доста добри, ако давах пари за телефон ще е или ЛГ или Моторола.

Моторола от миналата година е собственост на Леново. Гугъл ги продаде на Леново

Нокия бяха големи лакомници. Имаха наистина добри идеи, като нокие нгейдж например, но да искаш 20-30$ за пикселизирана игра беше безумие. Това беше първият пирон в ковчега им. Следващият беше инатът да не ползват Андроид. И последният - Нокия се самозатри като вкара майкрософтска къртица в борда на директорите си. Останалото е история. Малко ми е жал за тях, но не е като да не са си заслужили забвението.

Ал

Аааа, не помниш ли как анатемосваха тъчскрийна? Нямало за какво да се ползва (щото така и не направиха поддръжка на тъйчскрийн за Синбиан). А като стана въпрос за Синбиан - и него разсипаха, като го купиха.

Моторола били ликвидирани? Кога?