17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали Мъск беше приготвил Голямата тесла за продан? Какво става с електрическия камион, който струва колкото 3 обикновенно? Аха, няма китайски акумулатори за далаверата? Точно заради тази тесла- супер влекач, Вас с дори се пробва да промени стандартите на камионите и вместо 22 тона да дърпат 33 тона товар в 1 ремарке. Тя, Голямата тесла, може и да ги дъ.па, но няма ремаркета, гуми, окачване и пътища да ги издържат....без да се повредят. Още 1500 кг допълнително тегло и вдигане на цената с поне 10% ще направи НЕПРОДАВАЕМИ камионите.

Електрическият камион Tesla Semi ще се произвежда от 2020 г в ограничени количества на цена от 150 000 долара за версията с 550 км. пробег и 180 000 долара за версията с 900 км. пробег с едно зареждане. Това ли ти изглежда 3 пъти по-скъпо? И Тесла не ползват китайски акумулатори, а си ги правят сами.

Тази система сигурно ще струва 20 30% от стойността на камион и без това в момента тези еко системи оскъпяват камионите с 10% . Но са добро решение. Електрическите няма да коментирам там нещата са още по-неефективни на този етап поне докато не се измислят по-леки и по-енергоефективни батерии.

Собственик-превозвач съм на транспортна фирма в САЩ. 7 години лизинг по $5000.00/ месец е "офертата" на Мъск. Построени са от 2 години ГАЗОСТАНЦИИТЕ за природен газ. Но няма батерии и глупаци да платят "офертата" на Мъск. Най-малкото е ЛИЗИНГА. Реално камионите ще карат на природен газ с танка от 125 галона, защото няма батерии за такава технология. На 30-ти декември смених батерии Волво преди 1 година живот. Реално всеки месец трябва да се сменят батериите на електрически камион....или да кара на природен газ....и да се чака с дни на опашка за зареждане на ограничения брой газостанции. И най-важното: В САЩ е забранено влизане на МПС - та на газ в закрити и обществени паркинги. Как ще зареждаш Downton на големите градове, когато всички рампи са подземни?! Това е Мечтата на терористите.