Коментари - Очилата за виртуална реалност и FPV-дроновете промениха лицето на войната | IT.dir.bg

Коментари - Очилата за виртуална реалност и FPV-дроновете промениха лицето на войната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колега по - надолу е попитал защо в България, не се построиха заводи за дронове... Подкрепям мнението му. Отговора, според мен , може да се намери в историята. От освобождението ни от турско робство до сега, политиците на България ВИНАГИ са опропастявали героизма на Българският войн или труда на обикновенният Българин. Почти няма момент в съвременната ни история, когато политиците ни да са работили за България. Все се обслужват нечии чужди интереси. Относно войната на дронове - затова обичам да чета научна фантастика. Много от написаното в тези книжки, след време се осъществява.

Хайде малко да посмятаме. Пишете: Засега предимството е на Русия. Украйна произвежда 50 000 FPV дрона на месец, а Русия - 300 000. Скоро това може да се промени. Плановете на Киев са да произведе 1 милион бройки FPV дронове през 2024 година. Това заявява министърът на стратегическите индустрии на Украйна пред "Ройтерс"." Щом Русия произвежда сега по 300 000 дрона на месец, то това означава, че за година тя произвежда 3,6 милиона дрона. Да предположим, че Укроленд успее да произведе 1 милион. Догодина, някой път друг път ама никой път, щото това е увеличаване на производството с почти 2000% при това плюс запазване на сегашната териория, население и най-важното - икономика, а нищо от това няма да се случи. Руснаците да си вдигнат производството само с десетина процента и ще стигнат 4 милиона... Та какво викате щяло да се промени?

Не смяташ много вярно. 50 000 на месец - за година 600 000, до 1 милион приблизително 33% увеличение

Днес гелдах в канала на Денис Давидов украинки военен влогър, може би най-известния, руските православни са измилили молитва към св Варвара срещу противникови дронове. Молитвата не вреди, но все пак това е странно.

дроновете са като компакт диска, докато се появи и остаря и не става за нищо! трябва да си луд да залагаш на дронове

От това което съм видял, дроновете са много опасно оържие. Примерно съм виждал видео като украински дрон пуска три гранати на събрани около маса руски войници, виждал съм как окоп не може да препази от точно попадение с граната войник, имаше случай в който руските войници са се скрили в землянка, бомбата им се пусна с дрон в шахтата за дишане.

е много опасно оръжие в ръцете на правилен човек.. за лопата да не говорим... говоря за смисъла от ползването му приположение , че има по ефикасни средства, които могат по сериозно да повлияят на бойните действия.

Тази война дойде тъкмо навреме за да покаже на чугунените глави колко сме назад в развитието на БА. Сега купуваме остарялата техника на американците, с която при недай боже военен конфликт ще се окажем отново изостанали. Липсата на визия за бъдещето и човешки потенциал за това ни прави уязвими. А в учебните заведения продължават да изичават миналите войни с преподаватели без грам опит.

Ти нали си умен. Те в БА без тебе къде щяха да са.

Както каза един Украински командир, много лош късмет е, че вскички дронове се правят в Китай :)))))))

Wall Street Journal обяви Путин за победител на годината https://rusvesna.su/news/1703140234

Украинската армия всеки ден губи около 800 души убити и ранени, пише германското издание Фокус. В статията се отбелязва, че въоръжените сили на Украйна трябва да набират повече от 20 хиляди души на месец, за да компенсират загубите.

А Руската губи повече от 1000 на ден ...

Честит рожден ден на Йосиф Висарионович Сталин ! Днес е рожден ден на Вожда на всички народи !

По правилно е - убиеца на народи !

дон тъпун! Благодарение на него България съествува след 1945 г. ! що за дебили сте , че не сте българи е ясно, но сте съвсем без мозък !

Sm3hurk0

Има системи с които може дрона да го управляваш от дома си.. трябва някой на бойното поле да включи и всичко е ОК ! Ама за това трябва мноооого надеждна връзка между дрона и оператора..., която да не може да се хаква толкова лесно... Комуникацията на дрона и по точно Мавик се ползва ИП (интернет протокол) връзка за видеото. има си ИП, парила , мак адрес на контролера... По същия начин стават ъпдейтите....

Sm3hurk0

Проблема на украинците и по-точно по думите на висши техни военни, е че дроновете на руснаците летят доста високо (около 2000 м.) и по този начин избягват заглушаването от Р3Б. Останалото се софтуер...

Наща управленска измет изсипа вече 7-8 милиарда лева за чертежи на шестнадесет 50 годишни самолети и двеста печки дето горят. Защо не ги дадоха за няколко завода за такива дронове да си направим няколко милиона, даже ако ги интегрират с оръжейните заводи направо гърмящи дронове може да излизат от конвейра? Младите тука и без това само за геймъри стават, ето ти армия и то евтина, отделно щяха да намерят работа на доста лентяи

Да, така излиза. Тази война показа ясно че пилотираната авиация отпада. Много скъпо излиза подготовка на пилота, па и самия самолет не е никак евтин. Съвременното ПВО, /даже и рехаво като украйнското/ не оставя шанс на големия самолет. Големия самолет може да се ползва само далеко от фронта, като платформа за пускане на ракети или дронове или планиращи бомби(безмоторен дрон). Даже крилатата ракета трудно пробива съвременно ПВО и използването и е със съмнителна ефективност. Остават само евтини дронове или суперскъпи хиперзвукови ракети.

В САЩ вече са се сетили за това, пето поколение изтребители са вертикално излитащи стелтове, шесто поколение са дронове.

Тази статия трябва да се чете заедно със статията, че на Украинците набират нови 500 000 военнослужещи. От всякъде си мяза на покана към геймърите да се включат по-активно в редиците им. Но като постъпиш да бъдещ FPV пилот, каква е гаранцията, че като стъпиш на фронтовата линия ще ти връчат геймърски шлем и дронове да си играеш с тях или няма да ти връчат един автомат и да те юрнат да търчиш към противниковите окопи.

Тенденцията е дроновете да отменят тежкобронираните машини. Танковете и БТРите отиват в историята. Ценовото отношение танк/дронче прави танковете неизгодни. Нещо повече, даже противотанковите ракети станаха неизгодни. Още кога беше жив Пригожин, той обясняваше как едно дронче му излиза поне 100 пъти по-изгодно от модерна противотанкова ракета. Да, РЕБ се усъвършенства, но на бойното поле вече има дрончета с примитивен ИИ които сами си намират целта и никакъв РЕБ не ги притеснява. Мощни многоядрени системи в един чип, почват от $7 и даже с такъв проц много нещо може да се направи.

Тихичко е тук. ;) Да сведем глава за минута за руските танкове .

Бе на видеото май Леопард цапнаха и няколко брадлита .... ама да сведем глави, кот каиш :)

Ти отдавна си свел глава и си вирнал задни части за удобство.

Верно, полетата в Укрорайха са отрупани с укронацисти.