Коментари - Океан под повърхността на ”Звездата на смъртта”? | IT.dir.bg
назад

Океан под повърхността на ”Звездата на смъртта”?

Вътрешната структура на сатурновата луна Мимас е нестабилна или залята с вода, сочат резултатите от изследване.

Обратно в новината

Коментари - Океан под повърхността на ”Звездата на смъртта”? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възхитен съм от дискусията която проведохте и от разбиранията ви на сложни физически термини!Само да попитам - след като светлината в космическото пространство, вече е доказано, че се отклонява под влияние на силни гравитационни полета то кое гарантира че можем да изчислим разстоянието до някой далечен или близък галактически обект? Това измерване е абсолютно погрешно твърдение и вашето съмнение е правилно. Относно Мимас - новината е от преди 25-26 години и има още снимки на този космически обект но с инфрачервени лъчи и се наблюдава топлинно натоварване точно от противоположната страна на кратера. Точно това наблюдение е дало идеята за съществуването на т.н. Звезда на Смъртта във филма "Междузвездни войни". Орбитирането на спътници като Луната и Мимас винаги с едната страна към централната планета уж милиарди години, предполага наличие на коригиращ механизъм защото е наивно да твърдим че не настъпват промени в движението им дори при промени в активността на централната звезда.

Лъжете се! Това са свръх-тайните запаси от водка на Императора-русофил!

Може и крем ванилия да има под кората. Възможности много, факти малко.

... но свободни спекулации на килограм, наречени модерна наука.

A може ли да бъде с крем-карамел? Предпочитам.

Дали и там дюнерите са толкова добри колкото в нашия мимас :D

Наскоро завърнал се от Луната астронавт на НАСА обяви, че на Луната вече има китайци и дори са отворили китайски ресторант. На въпроса "Как е там?" той отговори: "Храната е чудесна, но няма атмосфера."

Рота войници каца на Луната. Старшината ги строява и им обяснява: - Онзи кратер вляво от мен виждате ли го? - Да. - Там ще ни е спалното помещение. А онзи вдясно? - Да. - Там ще ни е консерваторията. А онзи зад мен? - Да. - Там ще ни е обсерваторията. Някакви въпроси? Редник Иванов: - Разрешете да запитам. - Казвай, Иванов! - Спалното помещение е ясно - там ще спим, консерваторията е ясна - там ще си държим консервите, но за какво ни е обсерватория? - Идиоти, вие да не искате цялата Луна да осерете!

Забелязал съм че много често такива новини за слънчевата система споменават за образуването и преди милиарди години. хванах да проверя от къде идват тези цифри и не можах да намеря. Би било хубаво ако някой запознат обясни как е определена възрастта на слънчевата система. Защото някой твърдят че ако земята е толкова стара, би трябвало да се е въртяла наистина много бързо и куриолисните сили да предизвикват ветрове от със скорост 8000 км/ч.

8000 едва ли, но и толкова едва ли са били проблем, не е имало на какво да пречат :)

Днешните тропическите урагани са като лек галещ полъх в сравнение в ветровете в миналото. Но да остави това. Как изчисляват големината на галактиките и специално на млечният път и разстоянието до тях? Според интензитета на излъчената от тях светлина, който е обратно пропорционален на квадрата на разстоянието между наблюдателя и него. Но това е валидно ако всички галактики излъчват еднакво количество светлина в един и същ спектър. Това обаче не е така. Има много условности които крият изненади.

Я, какво интересно форумче! И нито един трол!! Яко!

Докато не се появи ти с тролското си изказване и псевдоним :)

Чудя се какъв е механизма на формиране на твърдотелни луни обикалящи в орбита газови гиганти. Възможно ли е изобщо формирането на каквито и да е луни около такива планети чрез акреция или идват от други зони на слънчевата система. тези планети имат голяма гравитация и би следвало тежките елементи да се привличат към ядрото на планетата, вместо да формират независими космически тела.

Изглежда има какво да държи тежки елементи на разстояние, иначе Сатурн нямаше да има пръстени. Освен това, твърдото тяло в орбита не означава, че масивният обект в центъра не е привлякъл по-голяма маса междувременно.

Смисъла е че това което виждаме не може да се обясни с механизмите на акрецията. А иначе гравитацията ги държи, въпреки че постепенно се отдалечават от планетата според наблюденията на космолозите.

Залята с водя.....Алоууу, извънземните, спрете да я ползвате като тоалетна като се напиете.....

Осциалцията се дължи на първоначалните тестове на двигателя на "Звездата на Смъртта". Имперските войници монтираха преди месец двигателите и сега ги настройват. После поемаме курс към Земята

Или местният чернобил във вътрешността на спътника го е поразтърсил чувствително.

Подпочвеният океан не звучи правдоподобно. При температурата в тази отдалечена зона на слънчевата система тази океан не може да е течен, ако е воден, освен ако няма вътрешен топлинен източник. Но той отдавна би изстинал ако системата е на милиарди години. Освен че за мен е необяснимо как ще се формира подобна структура на луната. А и не се споменава каква точно е осцилацията в количествено отношение.

европа

Ако говориш за спътника Европа примера ти не е подходящ. Спред изследователите той има метално ядро, което обуславя магнитното поле на спътника, заобиколено от скалиста сърцевина, предполагаем воден оекан под леда благодарение на вътрешен енергиен източник и външна ледена обвивка. Няма прилика със сатурновата луна Мимас.

Абсолютно си прав в разсъжденията си. Въпросът е, всички тези тела, които наричаме луни естествени ли са? Защото е твърде вероятно да са космически кораби (включително нашата Луна), паркирани тук и там в слънчевата система с някаква цел. И не очаквам да държат в ръцете си маслинова клонка :)

Ако държат клонки, едва ли са маслинови, да :D Акцентът тук обаче е по-скоро върху осцилацията. Ако луната е изкуствена, това би означавало неравномерно разполагане на кораби, апаратура и армия (роботи?!), предполагам :)

И как точно определи, че е "много вероятно да са космически кораби"? Как точно я сметна тази вероятност? Ще благоволиш ли да ни дадеш аргументи или ще си останеш само с твърденията?

Подвеждаш се от словоизлиянията на някакъв журналист, който е направил свободна интерпретация на думата океан. Наличие на океан, не значи само и единствено вода. Спокойно може да е океан от примерно метан.

трябва пак да гледам междузвездни войни но звездата на смъртта не пътуваше ли из галактиката за да унищожава планети???

в смисъл - каква орбитална станция???

Последната беше в орбита около Ендор, забравил си :)

Нещо ми изглеждате назад с материала. Защо така, а? Започвайте да наваксвате, че Негово Имперско Величество идва другата седмица на проверка. Да няма скъсани на изпита... Негово Величество не е така всеопрощаващ като мен...

Името на обекта от Междузвездни войни не се ли превежда като "Мъртвата звезда" (The Dead Star)?

Опа, сори, бахти!

Името й не е "Dead Star", а "Death Star", което се превежда като "Звездата на Смърта". Спелинга е важен - променя смисъла!