Коментари - 700% ръст при 4К телевизорите за година | IT.dir.bg
назад

700% ръст при 4К телевизорите за година

През 2014 г. на световния пазар са доставени 11,6 милиона 4К телевизора, което е с 699% повече в сравнение с предходната година.

Обратно в новината

Коментари - 700% ръст при 4К телевизорите за година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние нямаме още истинско предаване на HD. По-скоро е HQ. Ще се надяваме на чужди ТВ канали. С UHD телевизори ще се подобри малко качеството на програмите със стандартна резолзция.

От перспективата на България, може и да не е интересно. Но в цивилизацията се появява все повече е повече 4К съдържание. В сравнение с миналата година цените паднаха 75%. През втората половина на тази година на пазара ще се поавят 8К телевизори. А който погледа 4К картина, връщане назад няма. Действително качеството е най-забележимо при размери над 60 инча.

Такива монитори имат смисъл за графични дизайнери и инженери, които работят с много детайлна графична информация разположена на по-голяма работна площ по възможност. За обикновените тв фенове в момента е безсмислена инвестиция.

Всъщност говорейки практично няма адекватна видеокарта която да може да управлява подобна резолюция дори и на скъпа цена. Като казвам управлява нямам предвид да пуска филмчета за което не се изисква голяма мощност в сравнение с 3D графика.

А бе и 64К телевизори да пуснат, все тая. 90% от нашите програми са още SD (PAL демек).

те програмите са си практически 100% негледаеми та форматът едва ли е от значение, но като монитор за гледане на филми и т.н. би било добре (не че ги има направени тия филми засега де :-) ). Е аз и английските мачове бих гледал в 4к ако ми ги дават - в рамките на абонамента за кабела. Ама и до това има години ако въобще.

Така и не си купих 3Д телевизор. Не мисля да си развалям очите. 4К може и да си купя някой ден, но няма да е скоро. Пълна безсмислица, кукичка за да накарат хората да си сменят стария телевизор. хахах

"Така и не си купих 3Д телевизор. Не мисля да си развалям очите" ......... и откъде го измисли това? facepalm

И 8К да пуснат, все ми е тая...

Малък екран и 4к е безмислица, на 32" 1080 реда пикселите му почват да се губят за човешкото око на около 1.1 метра и нагоре. Т.е. 4к трябва да е поне 64" за да го гледа човек от метър-два, което предполага въртене на главата.....

кво гледат на тия ТВ-4к, докато излезе нещо от тия телевизори няма да има и прах

Като спрат производството на старите и с 1000% ще скочат продажбите като няма друго на пазара

Toeст за момента покупката на ултра HD е ненужен разход. Освен това качеството на образа нa HD сигнал при ултра HD устройство е по-нисък, сравнено съсъ стандартен HD приемник.

Ъ? Качеството било по-ниско? 4 пиксела "накъсо" се виждат различно от един с тяхната площ?