Полетът на SLS може да бъде отложен заради теч

НАСА обяви последния си тест за успех, но ракетата се е сблъскала с критични проблеми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде го намериха тоя теч, не може ли да го намажат с Poxypol и ще си решат проблема. Ако дупката е по-голяма може да използват дъвка. Мен да вземат за инженер, ще им реша всички проблеми.

,, НАСА обяви последния си тест за успех, но ракетата се е сблъскала с критични проблеми" Учрежденията на Запад напомнят за късния соц в И. Европа.

_stankow

Не само го обяви за "успех", но продължава да го обявява за такъв. На всеки два дена го обявяват, само преди дни имаше "победно" съобщение. И така - до другия неуспех. Царе са на пропагандата янките ! :) Те техните неуспехи не са като другите. Те техните, такова, са демократични успехи, ехе, цивилизовани, авангардни. Кой ще се мери с тях. Направо сбъдната американска мечта. В късния социализъм имаше лозунг (от един стих на Левчев май) - "ти права си когато съгрешиш дори" !

Всъщност и най-малкия проблем е критичен при ракетите. При руслямците има хиляди такива, ама си летят. Та и тука е въпрос на решение. Вероятността за успех е 99.9процента, но се опасяват заради 0.1 процента неуспех.

Оф то само звездите да ти говореха майсторе. Дали и кога ще излети тая ракета, успех ли ще е или неуспех, все неща, които предстои да видим. А докато хората работят и правят неща - кога успешни, кога не - ти ще си все същият щатен врякалник, ежедневно пикаещ газ от злоба, че животът те е подминал без да можеш да бъдеш нещо друго освен врякалник.

_stankow

Охо, вече открито анализ на целия ми живот правите ? Че какво общо има това с темата - ракетната и пропгандната. Иначе съм напълно доволен от кариерата си на инженер. Разработил съм доста устройства и продължавам да разработвам. И правя тест след тест. Знам какво е и успех, и неуспех. Но и през ум не ми минава да се хваля с неуспехите ! :)

Добре е поне, че се припозна като писач на поста, който коментирах. Не за всички е очевидно, че си все ти.

За всички е ясно, че най-голямото ти постижение е писането на коментари в дир. Недей да съдиш за другите по себе си.

НАСА се дъни като роскомикс, а частника мъск лишен от тромавата държавна бюрократщина завзема космоса.

И как точно Мъск завзема космоса? Старшипът досега няма пилотиран полет в космоса. Капсулата,,Крудрагон", която пътува до МКС силно наподобява космическите капсули от програмите ,,Меркюри", ,,Джемини", ,,Аполо". Ако потърсиш стари изказвания на Мъск от преди 10 години, ще видиш, че той обещава как до 2020г. ще има база на Марс. Да не забравим и проваления му проект Hyperloop, за който медиите спряха да говорят.

Завзема ги, като държи 90 % от комерсиалните изстрелвания. Завзема го, като капсулата Крюдрагон прилича на меркюри,джемини и аполо ама е от 21-ви век и вози по евтино дори от руснаците. Завзема го като прави 3 полета за 37 часа, нещо немислимо преди Спейс екс да се появи на сцената. Завзема го като въвежда тотално различни технологии като възвръщаеми степени. Схващаш ли или да пиша по бавно .... И да Мъск има доста неуспешни проекти, но покрай тях има и успешни. Време е бай Ганьо да схване, че успеха и неуспеха са двете страни на една монета и не могат една без друга.

И така, докато се стигне до първите човешки жертви заради икономиите и бързането в ,,Спейс Екс". НАСА се отказа от космическата совалка с мотивите, че не си заслужава икономиите за сметка на сигурността. И то при кораб предназначен едновременно за изстрелване на хора и товари в космоса. Нещо, което Мъск не е постигнал. Той ползва учени и стари разработки на НАСА. Икономисва от материали. Пести и от мерки за безопасност. Затова се хвали с много изстрелвания на ракети за кратко време. За капак ,,Спейс Екс" не е единствената компания, която изстрелва товари в космоса. Същото нещо го правят французи, руснаци, китайци, както и още няколко американски компании.

И доста съветски разработки използва, само леко мидифицирани. Включително двигателите. А относно ниската цена на изстрелване - това просто е скрито субсидиране. Цените за НАСА и за военните са в пъти по-високи от другите.

Чудя се защо се водят по акъла на руслямците да провеждат тези предварителни тестове. Едно време като тръгваха за Луната започнаха с две неуспешни безпилотни изстрелвания на Сатурна. Като видяха че няма смисъл на третия път направо пратиха астронавтите на обиколка около Луната с Аполо 8. И всичко си мина перфектно като на филм. Останалото е история. Аз лично я гледах шест пъти по телевизията, първият път даже ми прекъснаха епизода на Стартрек за предаването на живо.

Няма какво да се чудиш! Още преди старта започват проблемите и ако "запалят", направо ще гръмнат. Иначе филмите и аз ги гледах, но единствения който беше точен е скачването на союз и аполо. Останалото е вече доста съмнително ...

Китайското менте пак лъже и изопачава нещата. 33 са полетите по програмата Аполо. Ракетата Сатурн 5 има два успешни полета преди да летят хора. Вторият полет се води само неуспешен, защото не е изпълнил всички задачи и то заради проблем с третата степен. Но по руслямски критерии е напълно успешен. Между временно има полети със Сатурн 1, където се ползва същата трета степен. Следват успешни тестове по всички точки и чак след това стъпват на луната. Има 9 директни предавания при полети към луната. Тъпак казва че е гледал 6, ама не е. Както винаги като крадливо руслямски мекере лъже .

Надявам се , че разбираш сам абсурдността на твърденията си. Никой не качва хора на ракета, която няма успешен старт. Дори и американците. Обаче, ако става дума за Холивуд - това е друга работа. Не очаквам други разсъждения от хора, които една къщичка за птички не са сглобили в живота си.