Поправен е дефектът, чрез който iPhone може да бъде подслушван

"Искрено се извиняваме на клиентите си, които са били засегнати", заявиха от Apple

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахахаверно ли:)

Бъг друг път. Пича е открил достъпа на службите. Не че има какво да крия,освен че рендосвам шефката, но не си заслужава лудите пари йафона.

Ако направят радиото без слушалки за антена вече ще се осъмня. И без сим карта да се живее нормално.

и що този на снимката?

Бъгът изобщо не е случаен. И не са го поправили, а направили така, че вече да не се открива.

тоя шопар от парламентот въобще с айфоол ли е?

Фейсаците и зомбитата да му мислят, те са развили зависимости, нямам фейсбук, нямам айфон и си живея независим и свободен. Кефя се на природата, не си затривам времето да клюкаря у фейсо, в метрото само с един поглед обхождам заобикалящата ме среда и установявам, че всички са заровили носове в телефони и таблети , повечето млади момичета дебелички, с безизразни лица, с орлови нокти, залепени, с подмушнати изкуствени мигли, с клинчета и гуменки.....пренасям се в средновековието, само дето имат технически играчки в ръцете си и нищо друго около тях не съществува......щом човечеството само се поддава да го подслушват....защо епъл да са виновни...има търсене има и предлагане, пазарна икономика.

ЦРУ -Спокойо ние терористите от ЦРУ всички iphone ги слушаме . Huawei са проблемни затова и ги преследваме.

Шило

Поправен е. Вече подслушва не толкова явно.

На huawei съм... Фирмата ми стана симпатична. Евтин и качествен. За 270лева си взех 5"

Пич, на инчове се мерят други работи, не мобилни телефони.

А корабче плува ли?

Още от времето на Стив Джобс iPhone е средство за подслушване, а не за комуникация - винаги е имал вградени специални средства за отдалечено подслушване за службите на САЩ, дори в началото отваряха кутиите на iPhone пристигнали от Китай и вграждаха американски софтуер за подслушване. Дори и да не водиш телефонен разговор може да бъдеш послушван. Сега с новия шеф на Apple и известен гей Тим Кук, дали нещо ще се промени?

Сега всички ще си актуализират сами софтуера за подслушване, за да не ги подслушват. Дир.бг са пуснали “албански вирус”. :)

Дефект, а? Поправен, а? Хахахахаха.

Искам един iФонь, да си светя до нужника на двора

Дали? Или просто е преместен? В друго приложение или услуга?

Че има ли толкова тъп смартфон :) .Те така или иначе , всички нови операционни които се изполуват в Сартфоните се обновяват сами щеш или нещеш . Що не се бъгна Нюклеара .Хайде пак на върбата . П.с. Телефона ми служи само за Ало и това е .Всичко друго е пълен Т...ак .

Дефект ли ? Съзнателно заложен ефект излязъл наяве за шпионираните потребители !

Аз, повервах, че е било "дефект" и че е "поправен", демек, вече няма да подслушват.

Ти прочете ли за какво иде реч бе, "мислещия"?

Че службите имат достъп до много неща всички знаят отдавна. В заглавието са пропуснали "от всеки", както е в новината по световните медии. Било е явно поредна омазаност от поредния размазвач писач на високо ниво и са я оправили, поне така казват. Както е било е могло всеки да набере някого и даго види/чуе или нещо такова.

Мнооого ги разбираш ей.

И жъ пувярвам!

Поправен или преправен?

ако сте забелязали подобен род нападки са обикновено в посока на апъл. защо ли? не, не е защото на андроид не се случват (всъщност там дори по-често предвид свободата, която андроид дава на приложенията). просто на всички агенции им е ясно, че пропуски в ios като се разтръбят ще бъдат оправени и като резултат хората ще са спокойни. поне за момента. ако се пусне аналогична новина за андроид е голям проблем! просто гугъл няма как реално да го поправи. да ще пуснат пач ще поправят най-новата версия на андроид което обикновено означава не повече от 5-10% от устройствата в употреба ... ами другите? което значи, че просто въпроса остава неприключен и хората остават в паника и страх, че всеки ги подслушва. при апъл поне един пач реално касае телефони/таблети 5 години назад което обикновено е близо 80-90% от устройствата и може сериозно да се каже, че проблема наистина е решен. реално това е една кампания не против апъл, а за да отвлича вниманието от реалния въпрос: всички ни гледат и слушат постоянно. и апъл и гугъл и всички останали агенции които са сметнали че имат нужда. и ако единственото което ви хрумва да кажете по повод статия като тази е нещо от сорта "колко са смотани апъл", то вие сте точно типа коне с капаци обърнати в "правилната" за подслушващите посока, за да виждат само това което някому е изгодно.

Всъщтност не е точно подслушване. Когато ти звъни ТВОЙ абонат видеото се буферира и ако вдигнеш почва веднага видеоразговор. Оказа се че, ако не вдигнеш пак може да се изпратят ОБАЧЕ само ТЕЗИ секунди между първото позвъняване и натискането на червения бутон за отказ. Наистина е бъг и при това виждаш кой ти е звънял.

По добре да не получавам никакви ъпдейти от колкото да получавам 5 години ъпдейти който с всяка една година ми спъват все повече устройството.И ако си мислиш че епълските устройства не се подслушват много се лъжеш.