Коментари - Открита е звезда с каменен пръстен | IT.dir.bg
назад

Открита е звезда с каменен пръстен

Екип астрономи от Великобритания откри за пръв път пръстен около далечна звезда, който се състои от камениста материя.

Обратно в новината

Коментари - Открита е звезда с каменен пръстен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откритието наистина е уникално защото показва как са се образували планетите. Случват се и грешки като тази в Челябинск, но така е и при хората едни се справят по-добре с работата си други не чак толкова, а и при машините стават грешки все пак. Добре ще е да се влагат повече средства за тези гениални открития. Открития, който ще променят света в по-добра посока.

Признавам, че е интересно как се виждат камъчета с размер до 1 см. на разстояние 450 светлинни години, а в същото време не видяхме Челябинския метеорит, който се предполага, че е бил с размер от почти 20 метра диаметър и който буквално падна на главите на хората!!!

Как успяхте да видите камъчета в размер окол един сантиметър на разстояние повече от 450 светлинни години! На такова разстояние и със средствата, с които разполага нашия свят, може само и единствено да се правят предположения, какво се набюдава. Пак някой си пише заслуги за направени открития, за да оправдава големи бюджети...ех CERN...

Прав си!!!

Тези философи могат да си направят услуга като се опитат да си обяснят как е възможно един постоянен магнит какъвто има земното ядро да съхрани на своето магнитно поле хипотетичните милиарди години въпреки ентропията. Ако успеят ще пренапишат физиката защото нашият емпиричен опит казва не може.

Че какъв е проблема? Магнитното поле се създава от въртящо се електрическо поле. Та ти си отговори как може да се съхрани милиарди години. И какво е това ентропията е добре да си отговориш и как гравитация или електрическото поле "помагат" на ентропията. Нещо си попрочел оттук оттам, ама очевдно трудно схващаш нещата.

Пръстенов свят! :)

И новината е в IT, заради photoshop-а ли?

Не знам как на разстояние 450 светлини години ще видят камъни с размер не по-голя от сантиметър. Това ще е някаква нова технология на пожелателното мислене. Всъщност не е физически възможно формиране на нашата слънчева система от предполагаем протооблак по модела по който очакват да се формира планета около тази звезда. Планетите и спътниците им в нашата слънчева система имат твърде различна структура и химически състав.

Тамън ми трябва чакъл да си забъркам бетона.

Тази снимка е пълна глупост, на нея е рисувана черна дупка, а не звезда!

ама изглежда добре нали, то това е и целта... на редактора

Позна я черната дупка, щото вече я беше виждал ли?

Никой не е виждал черна дупка. Затова гледаме само артистични интерпретации.