Коментари - Провал за космическия кораб на САЩ | IT.dir.bg
назад

Провал за космическия кораб на САЩ

Тестовете на системата за безопасност на космическия кораб на Boeing се провалиха

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Провал за космическия кораб на САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво си написал в статията, какво си написал в заглавието.... уникално тъп си.

Че къде е новината? Очаквано, толкова могат фалиралите кочини от третия свят.

Тъпанар. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 14.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 15.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 16.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 17.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 18.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Малък , поправима е. Дори вече са го оправили. Старши вицепрезидент на SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - а на алкашите ватенки само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски изстрелвания (ЕС - 30%, а на Русия - по-малко от 10). Роскосмос КАПУТ.

Какво се дуят ватенките и тукашните им червени платени подлоги.Ватенките са мързелива и тъпа нация деградирала от алкохола. Всички по-съществени неща НЕ са създадени от руснаци: Руснаците са мозъчно импотентни. Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозински, Ресетенев, Конндартюк. - Това са хората, украинци, или от други нации, които разработиха двигателите, направиха ракети R-7 и Proton, разработиха GLONASS и Buran и разработиха полета до Луната. Ясно е, че това не е измислено от руснаци - за алкохолизираните руснаците това е твърде, твърде и прекалено сложно . Излишно хромозомните мурзилки-руснаците са много глупави - затова никога не са направили нищо и не са в състояние сами да го направят.

Брееей как ги разбира тия проценти бе...тц..тц....абе почвай да играеш на борсата гледам какви прогнози даваш ще станеш милионер....А между другото вече сме 2018 какви 45 процента през 2017... абе карай важното е проценти да има.

Стига дрънка глупости...... Всичко е въпрос на пари....ако си мислиш че руснаците или Европейската космическа агенция не могат да го направят това се лъжеш.......просто те не виждат смисъл да отделят милиарди за някакви сонди....нали все пак НАСА трябва да получава пари от бюджета (забележи те получават пари от държавата и то много) за всякакви ми ти програми.... Не си мисли че руснаците не могат да пратят хора на луната или робот на Марс.....какъв е смисъла ....да се изхарчат нялко милиарда за камъни от Луната ли??? Времето на глупавите космически надпревари мина мнооооого отдавна.

Se taia

До неудачника ???: Като не виждат смисъл за какво пробваха Фобос грунт? Или викаш гроздето кисело? То бива да си трол, ама поне малко акъл се иска.

Важното е да се усвоява финансирането...

Провал е да го изстрелят, а той да се превърне във фойерверк. Сега е само пречка. Ще видим

Не е лесно и на САЩ и на Русия да творят. Лесно е на троловете да плюят и да пишат глупости!

Визионера Мъск ще им спретне една керосинова совалка и ще опоска кинтите.

Колко е заделила НАСА за новия кораб ? 18 мил? Вие сериозно ли? НАСА дава на Боинг 18 мил само за да каже БОИНГ ще прави ли такъв кораб или не. Към днешна дата разходите на НАСА по проекта надхвърлят 5 милиарда долара, като се смята, че Боинг са направили разходи за над 8 милиарда...

Най мощната амер. ракета Делта 4 може да качи максимално 29 тона, ама била качила 77 тонен модул. Делта 4 качи голям военен спътник - 7 тона и 700 килограма, но за някои това са 77 тона

По последни данни луната е проекция от извънземните, зад която си крият базите и никой няма как да кацне там! Всичко е инсценировка!

Друго си е да изхрчиш няколко милиарда за да анексираш държави и да избиваш хора. Някак си по-смислено е, нали!

На Луната отишли, пък сега един кораб нямат, странна работа.

Ооооооо да! И кораб на Слънцето приземиха-ама през нощта!

какво цъкате минуси, въпросът е резонен...

е добре де, миналия век имаха кораб за до луната и обратно. сега нямат за орбита около земята. на кого да вярва човек?

преди 50 години отишли!!! умопомрачително развитие на технологии се наблюдава ;)

BBC имат много интересен документален филм за стъпнавията на Луната или май за "стъпванията" на Луната. лесно се намира в youtube

Лео

Хаха, сигурно са пропуснали няколко нули

като не се допитват до някое студио в холивуд,все пак тея в холивуд фърчат из цялата галактика,то не бе мохаве,то не бе в тунис

Въпроса е изключително тъп, като за тъп човек. Щото Американците и Совалки изстрелваха, пък сега "нямат" кораб.

търкащото недоразумение да се крие зад дада и dp и сега да се обижда и крие

Разбира се че има развитие на технологиите. Нищо не пречеше да си летят с корабите Аполо и ракетите Сатурн 1, както правят руснаците. Ето това обаче не е развитие. И понеже искат да направят нещо което да може да се ползва и за междупланетен кораб опитват различни конфигурации. Това все пак е кораб около 2 пъти по тежък от руския Съюз и събира до 7 човека срещу 3-те в Съюз и то натъпкани като сардини в консерва. Това е кораб за полет поне до Луната, нещо непосилно за Съюз. Това се осъзнава и от руснаците и затова се мъчат с кораба Федерация и то от 2006 г., а първия полет е предвиден не по рано от 2022 г, а пилотирания след 2024 г. Същевременно изстрелванията намалиха съществено цената си от онези години.

Ти ли си тъпанара дето по-долу е писал, че няма как американците да са извели товар 77 тона … с най-мощната си ракета Делта 4? Е, ако не си ти, поне си толкова тъп. Та за този кретен пояснявам, че Делта 4 Хеви не е най-мощната американска ракета, дори и в момента това е Фалкън Хеви. А в миналото по-мощна е била Сатурн 5. Именно със Сатурн 5 е изведена Skylab с тегло 77,111 kg. Всъщност Делта 4 Хеви може да се окаже по-маломощна от Фалкън 9, която преди дни изведе 7,075 kg на геостационарна орбита, което е световен рекорд за момента. При това върна първата степен.

Това не е КОСМИЧЕСКИЯ КОРАБ на САЩ, а един от космическите кораби на САЩ. Щото освен него се правят и Драгон Крю, Орион, Дрийм Часър и кой знае още колко. Това е разработката на Бойнг

след смъртта на фон браун сащ започнаха да снимат филми за кацания

не се ядосвай колега,а идвай в кенефа да си правиме кефа

И половината от които изброи, са или загробени, или не са готови или като този трябва да ги разглабял и сглабят наново

Чак пък в Русия да ходя да си правя кефа и то с недоклатен педеруски трол некакси не върви.

БРЦК

То беше ясно ,че така ще стане. Въпроса е като изтече договора с руснаците какво ще правят. Никой не е готов с нов кораб - нито мъск нито боинг, и не се очаква да бъдат готови поне до 2020. Това са поне 2 години минимум американците са без космонавтика. Честито. Освен ако руснаците не ги съжалят и не им качат някой космонавт горе. Ма нали има санкции :) смееех.

Кои точно са загробени, че чак и половината. Всички си се правят, като само Дрийм часъра е в по начален вариант и без достатъчно финансиране. Но това е без значение, защото в случая става въпрос за заглавието на статията. Все едно "автора" да напише "Провал за космическия кораб на Русия", защото са отложили тестовия полет с няколко години заради проблеми.

И как да ги поканят като техния кораб Федерация се прави от 2006 г, а се очаква да полети5 години след този на Боинг

Дада, първо, руснаците се "мъчат" с Федверация от 2009-та а не от 2006-та (2006, взимат решение че има нужда от нов кораб , а разработката му стартира 2009-та). После разработката на Федерация е около 20 пъти по-евтина от тези на американските кораби... Не забравяй, че 3-те кораба които САЩ разработват взети заедно правят Федерация.... Дракон ще се ползва само за транспорт до НОО, CST-100 също и двата кораба имат в пъти по-малка автономност от колкото Федерация (единият 7 дена, другия по-малко от 3, а при руснаците е 30 дена) Реално конкурент на Федерация е единствено Орион (чиято разработка е започнала през 2004 и до сега програмата по разработването му е изяла над 15 милиарда долара, а до първия пилотируем полет се очаква да надмине 23 милиарда).. Реално Дракон 2 и CST-100, са опит от страна на САЩ да компенсират липсата им на пилотурием кораб и да не са зависи от Съюз до 2024-та (датата до която МКС ще функционира), а от 2024-та нататък (да не забравяме, че през 2022 Русия и САЩ планират съмвестна станция около Луната, която трябва да бъде завършена 2024-та, не случайно това е годината в която и Федерация и Орион трябва да направят първите си пилотирани полети) да започнат активна работа по станцията около Луната.

Отворко, изведения спътник Телестар е най-тежкия комуникационен сателит правен досега. На Фалконета не му стига мощност да изведе 7 тона на ГЕОСТАЦИОНАРНА орбита - 35900 км. Затова канадския сателит е изведен на елептична ниска орбита 243×17863 км. Оттам той бавно и славно се качва на геостационарна орбита чрез собствените си плазмени двигатели. А в статията става въпрос за кораб с живи хора. Точно тестваната животоспасяваща система е дала проблем.

Руснаците ще ги чарджат на парче за единични извеждания.

Държавните пари за Аполо и Орион отдавна свършиха. Сатурн 5 се произвежда с руския РД180. Затова различни частни играчи се пробват да хванат Дявола за рогата - независимост от руските двигатели и руските извеждащи кораби. Дори в орбита задника не могат да си избършат и руснаците трябва и тоалетната да им поправят. Спасението е в обща космическа програма....но пуста война между Кагала и Синедриона за световно господство.

Ма тия са много зле. Честно ви казвам. Системата за спасяване на руснаците е с твърдотелно гориво. Причината, е че трърдотелното гориво има голям импулс, бързо се пали, прост е и е надежден. С течно гориво няма как да избягаш бързо и далеч от горяща или взела грешна посока ракета с течно гориво.

Е няма проблеми де, братушките ще продалжат да ги хвърлят до МКС. Може и до луната да ги метнат, ако се разберат Путин и Тръмп. Да стъпят там наистина най накрая :).

Петков, това е путлерастска прошаганда използваща естествено измама. Федерация има 30 дни ама за сам човек, докато америкаците дават автономията при максимален брой астронавти - 7, При сам човек автономията се удължава пропорционално и на практика всичките и Дракон 2 и Орион, а нищо чудно и CST-100 са с по голяма автономия по руските критерии. Орион вече мина един тестови полет, докато при руснаците има голям проблем, защото нямат ракета за Федерация, поради което намалиха екипажа от 6 на 4 човека и 9 м3 пространство, докато дори CST-100 е 11 m3

Това не е космическияТ кораб на САЩ. Защото те изобщо си нямат такъв. "Драгон Крю, Орион, Дрийм Часър и кой знае още колко" са само голи приказки за светлото комунистическо бъдеще. Реално тях в космоса ги НЯМА.

Мисля, че редактора е посгрешил с няколко нули - за 18 милиона долара само клечките за уши и носните кърпички ще произведат :):):)

Трябва да си голям туземец за да смяташ. ,че САЩ са излъгали 6 пъти ,че са посетили Луната ! Как си ги представяш тези неща ?