Коментари - Qualcomm подготвя 10-ядрен чипсет? | IT.dir.bg
назад

Qualcomm подготвя 10-ядрен чипсет?

В интернет се появи информация за нов чипсет Snapdragon 818 на Qualcomm, който ще разполага с 10-ядрен процесор.

Обратно в новината

Коментари - Qualcomm подготвя 10-ядрен чипсет? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тея па кво се излагат бе да земат да направят направо 100 ядрен! Като ше да е!

Досега 8 ядрените топлеха джоба. 10 ядрените ще го растапят

Е да де, ама като тръгнете да си мерите пишките с някой и му кажеш: "Ти си с 8, ама аз съм с 10 - ето тука го пише!" си е по-друго, нали? ;)

е и? На кой са му протрябвали 1000 ядра на смотания телефон. :-) Все едно не може и сега да си играе игричките /за което го ползват над 90 % от имащите смартфон/. :-)

Трябва да измислят компютър, който да работи сам. Колкото чипсета да му вкарат, все трябва да стоя по цял ден на бюрото. Вече хванах лумбаго, не е само от физически труд. И от "ентелектуален" такъв гърбица ще получиш, но богат няма да станеш.

Ние сме предвидили да пуснем такъв в айфоня 2035 година. Засега ама толкоз добре сме го оптимизирали, че няма смисъл от него. И с едноядрен ще го преборим тоз десетглавия, който не вярва, да попита айзомбайовците ни.

Те направиха ли 8-ядрения си чипсет достатъчно студен, за да се използва в реални устройства без активно охлаждане, та на 10-ядрен се мятат?!

Qualcomm ще използва Самсунг за следващия си чипсет и със сигурност ще бъде на 10 или 14нм. Най вероятно чипът на Qualcomm ще прилича на процесора Самсунг ползва за ноут 4. ЛП технология е задължителна.