Коментари - SpaceX с нов опит да приземи ракета на платформа | IT.dir.bg
назад

SpaceX с нов опит да приземи ракета на платформа

Частната компания SpaceX още веднъж ще се опита да съхрани първата степен на ракетата си "Фалкон 9" при изстрелването на товарния кораб "Дракон" към МКС.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX с нов опит да приземи ракета на платформа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само който не пробва не греши. Имат кинти експериментират, евала. Пожелавам им и тая да гръмне и следващата и да стане от десетия път, ама да стане. Сега може и да им се смеят путлерастите, но накрая ще ядат макдоналсова наденица, те вече са я поели де, 25 години вече, сега се опитват да извадят мааалко, че поне шията да могат да мърдат, ноо ще видят, че пак няма как иии ... обратно в длибокото. Смешници, от 90та насам нямат нищо ново ма се пъчат със сесесерски оръжия и ракети. Уж бяха съюз пък ся всичко мужишко стана дагева.

Кога ли ще стигнат руснаците, както би се изказал Тодор Колев! ;)

За да ги стигнат, трябва да бягат поне 50 години НАЗАД :) Айде сега мили путлераси, време е за опорната точка, как американците купували руски двигатели. Няма тема, в която да не изръсите този тъпизъм. Кажете обаче кога ще изпратите с руските си двигатели марсоход на Марс и човек на Луната. Както и кога ще направите степените си за многократна употреба, както вече експериментират американците. С тази морално остаряла техника на 50 години дето толкова се гордеете другари не сте мръднали и на йотка напред

СССР многократно е провил опити с ракети до Марс. Огромната част неуспешни, но все пак има кацнали марсоходи. Единия например му спира предаването след 9 дена. Има и примерно 15 изтрелвания към Венера, описвана като Ада, заради температурата 460-480 градуса и амосферата от сярна киселина. Първите още черно-бели снимки от Венера са на руснаците. Американците много по-късно са пуснали спътник, но до повърхността не са стигали или не ми е известно. От Уикипедия: Венера е името на поредица от космически апарати изстреляни от СССР в периода 1961 до 1984, с цел изследване на планетата Венера. За космическите апарати по програмата е характерно изстрелването им по двойки, с интервал от една или две седмици. Успехите: Успехите на мисията включват първия апарат, навлязъл в атмосферата на друга планета от Слънчевата система, първия апарат, осъществил меко кацане на повърхността на друга планета, първите снимки и механични измервания на повърхността, както и първите изследвания на релефа на друга планета с помощта на радар.

Ако я изстрелят от батут, тогава да мислят за приземяването. Те още се взривяват на старта. Американска им работа.

Кое се взривява на старта бе кретен? СпейсХ нямат такъв случай засега. Докато Съюзите примерно имат 2, а Протон само 39 взрива, ама руснаците си ги ползват.

Ами че направете мекото кацане първо на сушата, а после опитвайте в морето.

Няма 100% гаранция че няма да стане гаф и ракетата да се взриви. Трябва някъде в пустинята да опитат, обаче после трябва да организират транспорт на доста голям обект. С морската платформа си решават този проблем, без да има риска при повреда и отклонение да има щети. Освен това както пише самата платформа се придвижва според ракетата, което на сушата изисква голямо съоръжение. Имали са все нещо предвид което не знаем. Не ги мисли за идиоти и че не са мислили по въпроса.