Разработват трактор, задвижван от крави

Пилотният проект е в Обединеното кралство, а горивото е втечнен метан от кравешка тор

Обратно в новината

Коментари - Разработват трактор, задвижван от крави | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

>>>А той от кравешкия тор се произвежда лесно. Колко му е. Само една инсталациийка за 100,000 и готово. Ще се изплати за има-няма 20 години. И така умирисва околността, че съседите идват една вечер и я запалват.

Впечатляваща иновация! Още по-впечатляващо са следните две твърдения: 1. Използването на животински отпадъци ще доведе до "намаляване на емисиите в атмосферата"; и 2. "Тракторът T7, задвижван с течен метан, е истинска стъпка към въглеродна неутралност за световната селскостопанска индустрия и към реализирането на кръгова икономика". Явно някой трябва да им напомни, че при изгарянето на метана се отделят вода и ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС. Това няма да намали емисиите в атмосферата, нито пък ще допринесе за "въглеродна неутралност". Единственото нещо, за което ще допринесе е да не се гори дизел, което води и до други емисии, освен СО2, но твърденията, че ще намалят емисиите и ще допринесе за въглеродна неутралност просто не издържат.

Това е като електрическите автомобили! Мнооооого екологични! Само дето за батериите им се копаят едни други материали, а после не се рециклират, а накрая - автомобилите да се сменят на 5-6 години! Та преливат от пусто в празно, но рекламата голяма , директивите Европейски и се въртят големи пари на гърба на населението!

Отделно колко енергия ще е нужна за криорезервоара, за да поддържа температура от -162°C!

Отделно ако тази тор се използва за производство на биогориво, тя няма да се използва за торене и ще трябва да се увеличат дозите химични торове. А освен че последните замърсяват подпочвените води, те изискват много енергия за производството им.

Аз първо точно това разбрах от заглавието.

Пък и колко енергия ще е нужна за отделянето на самият метан от останалите емисии, които се отделят от тора... Подробности за самата технология липсват, възможно е да е биореактор, но и там си трябва енергия.

Риши ли се казваше, Суши ли.. И ние да внесем трактора, да впрегнем ПП. и тиквата.. Сън в лятна нощ, те нас са впрегнали..

Ние имаме цяла държава задвижвана от говеда, тия с някакъв трактор се фукат.

Не разбрах, какво разработват? ДВГ на метан? Има го от поне 40 години. Технология за получавне на метан от фъшкии? И тя е налична от памтивека. И за капак - метана е може би най-опасния разрушител на озоновия слой. Като по-лек от въздуха газ е башка по-опасен от въглеродния двуокис. За парниковия ефект да не говорим. Поредни грантаджии.

Ей, много лайна и ягоди на това осрано островче, бе!

Всяка година само малка България консумира 3-4 милиарда кубически метра метан. Всички крави по всички земни кълбета не могат да изпърдят толкова метан за 1000 години.

Тъпако, метана е създаден от кравите, а се гори от трактора. И го горят точно защото е с най- голямо парниково въздействие.

Кравите по света могат да създадат около 200 милиарда кубически метра метан ГОДИШНО. За какви 1000 години бълнуваш?

В любимата ти Руслямска терористична държава правя скулптури от кравешки лайна и се състезават по хвърляне на кравешки лайна. Идеално е за теб

Значи бакшишите отдавна карат таксита задвижвани от крави. Голямо откритие направили от тази фирма. Трактор на метан. Ти да видиш. Нечувано. Поне слагайте платена публикация под подобни ПР статии.

Ще е много по-ефективно. За метана се изискват с около 100, животни един месец, а с Белчо и Сивушка са две животни за няколко дни. Да не говорим и за ценните им кравешк лайна, които могат да се изнесат за Англия.

Не четеш внимателно! Постигнали са по-голяма мощност на двигателя. Спортна кола на метан да си виждал или чувал? За октаново число да си чувал? Създали са нов двигател, който от метана извлича повече мощност и успява да задвижи трактор.

Това беше за коментара с такситата на метан. Не знам защо пак ми го прати като нов.

Толко са ви тъпи заглавията, че самите вие не можете да го осъзнаете ... задвижван от крави има съвсем различно значение, от задвижван от метана, добит от кравешките лайна ....

А фъшкии от къде?-В Холандия вече затварят фермите за говеда , за да намалят метана.

Бях изненадан когато научих, че един съвременен трактор, по цена се конкурира с S-класата, така че цената на инсталацията минава за дребен разход. До преди десетина години, когато се тореше, селските райони на Германия смърдяха на градски кенеф, понеже фекалиите се разпръскваха директно по нивите. Сега това е рядкост. В края на селото се виждат едни сини или зелени куполи и около тях смърди дори значително по-малко отколкото около краварник. Там изхвърлят и всякакви растителни отпадъци. Торят едва когато спре ферментацията. Ефекта е троен: не смърди колкото преди, получава се биогаз (предимно метан) и се предотвратява отделянето на метан в атмосферата. Някои по-малки села покриват изцяло енергийните си нужди.