Роувърът "Чжужун" се придвижи на повърхността на Марс

Китай стана втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откакто китайския кацна, повече не се пише нищо за американския

На Марс няма бъдеще. Вместо да се харчат пари за демонстративни мисии, да се дадат тези пари за опазване на Земята. 1. Гравитация - тялото ни не е създадено за различна гравитация от земната. Дори да може да изкара човек няколко години, ще има проблеми 2. Атмосфера - НАСА изпратиха някаква машинка, която създаде няколко грама кислород, но това е напълно недостатъчно, за една колония от хора. И изисква използването на материали, които пак трябва да бъдат доставяни от Земята. 3. Температура - реално трябва да се живее в капсула и да се използва огромно количество енергия за отопление. 4. Разстояние до Земята - всеки един инцидент на място, би бил фатален поради невъзможност за реакция от страна на Земята.

Колко проницателно, мале мила. Отде ви изравят бе.

всичко зависи от това какво разбираш под "бъдеще", ако е за теб за мен, да няма бъдеще. това не означава, че генетично модифицирано поколение хора ще има проблем с температура, гравитация ... за да живее там. отделно присъствието на хора не е наложително за една колония. автоматизирана миньорска колония, переодично пращаща ценен ресурс към земята е напълно реалистична дори със съвременните технологии. За момента това може да не е икономически оправдано, но времената се менят един ден може и да е. Например метода за добив на природен газ "фракинг", който нашумя в България преди 10тина години, като метод на добив е известен от 40-50те на миналия век, но беше прекалено скъп за тогавашните цени на газта. Преди 20-30 г. обаче цената на газта се повиши и направи икономически изгоден този метод на добив и той намери широко разпространение в САЩ. Е в последствие беше заклеймен с право, като екологично несъобразен. когато казваш проблемите тук, кои точно имаш предвид? например ако става въпрос за глобалното затопляне, даваш ли си сметка, че всъщност изследването на Венера ни даде голяма част от знанията, които имаме по въпроса. отговора на проблем не винаги е в обекта на самия проблем. да кажем: жаден си, искаш вода, обаче чашата ти е празна! много лошо! ако реда на мислите ти е фокусиран само и единствено върху чашата, то вариантите не са много. да чакаш влага да кондензира в чашата или да построиш апарат който да ускори това кондензиране. Ако обаче си дадеш възможност да помислиш отвъд границите на чашата, всъщност може да се окаже, че наоколо имаш множество източници на вода (пълна бутилка, кран, кладенец, река, езеро ...). Да отидеш да си напълниш от там звучи много по-просто от кондензация на място. На Земята има проблеми всевъзможни, ако решиш можеш да изключиш цялата останала Вселена от уравнението и да се опитваш да ги решиш само тук и само с наличното на Земята. Трудно/лесно ... Сигурно е възможно ... а може да се окаже, че Вселената може да ти предложи и по-просто решение.

Налъма е добре, ама гошу ме е блокирал Трудно е да се даде отговор при тая цензура Само трола нанйси е тук

Кой ли им вярва на тия колхозни ЛЪЖЦИ!

това "Чжужун" някой друг ровър ли е? защото китайския се казва Zhurong - "Журонг"

В момента има две космически нации - САЩ и Китай (все още имат да гонят и да се доказват). https://www.rocketlaunch.live/stats

яко ипманстват нема лабаво..... БРАВОООООО.

Ъъ, това е Луната ве, тъпаци! :) На снимката - а не Марс. И няма ЕДИН дето да го отбележи това?? Големите разбирачи, лол.

Дежурният руски идиот нали ще го отбележи :)))

Може и да е Луната. Прекалено е силно осветлението, има хроматични аберации от обектива, прекалено контрастни са сенките и небето е черно. На снимките на НАСА марсианското небе винаги е сиво. Но може и камерата с която е снимано да е прекалено AI - например от телефон Хуйявей. Всъщност без да имаш поне 20 метрова антена няма как да разбереш, дали сондата е на Луната или Марс. Щом ти казват че е Марс значи е Марс.

Дните на лъжливите снимки от наса са преброени Ние печелим, че американците обичат да послъгват

Оооо разбирач, цъфтят ли налъмите?

Ненаврякал се врякалник не се наврещя ей. Лекарствата -> леглото.

Според роувъра Чжунчжун има или няма ДжанДжун на Марс

"Китай стана втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета" Дир.БГ, Китай е третата. Първата е Русия, ако не знаете. Втора са САЩ. Пише го и в Уикипедия.

BajMihal

Ако не правиш разлика между кацане и разбиване, си прав.

То по твоята логика, когато с оръдие нацелят танк, снарядите просто си кацат върху него....

Първата НЕ е Русия, а СССР (разликата с путюва Ерефия е като тази м/у Древна Гърция и днешната) и то с голеееми уговорки каква точно е дефиницията за 'кацане'.

Не е вярно четвъртата са! Аз лично истрелях една Лада до Марс ама се разби още като излезе от магазина. Питай вестник Правда и още по сигурно АПОЛОТО тои ще потвърди. Това беше малко преди Гагарин да се приземи с парашута

Роувър, марсоход иоли всъдеход?

PEYTSCH

Без мигачи и габарити може да катастрофира с американския...А няма КАТ...

Има пясък за всички

И снимки пратиха, браво бе, докарали са го.

а пратката с белтък в задния ти двор получи ли я?

Ненаврякал се врякалник не се наврещя ей. Това руските слуги само педалщини са ви в главите, няма ли необратни сред вас бе.

Това е велико постижение на Китай,но когато си глупав това е за цял живот и не можеш да го разбереш

А да видим сега чий ровър ше опъне другия ровър...

- Хе-ей, враг, ела туук! - Изчезни бе, педал - отговорил китайският. - Аууу, грубияяян!

Ненаврякал се врякалник не се наврещя ей. Това руските слуги само педалюини са ви в главите, няма ли необратни сред вас бе.

хочет ласки...

Като гледам снимката, поглеждам рампата и виждам по-зле направена рампа от тея на автоджамбазите от монтана в Европа, космическа програма, много пари а рампата изглежда все едно голфове 2 и 3 ще качват по нея. И снимката по-зле от VGA качество.

Друго си е викаш да има цветомузика и чалга турбо-дизеляка 5 та ръка. И километража да е само на 105 000 ама след превъртане през 999999. Селяко, винаги ще си останеш селяндур с това мислене.

сега могат да организират една боксова среща бой с роботи, от останките им ще възникне живот на марс.