Румъния участва в създаването на роботизирана ръка за използване на Марс

Съвместно начинание на НАСА и Европейската космическа агенция цели до 2033 г. да върне марсиански проби в най-добрите лаборатории на нашата планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основната функция на ръката ще е да показва среден пръст на тролове и промити мозъци

Българските учЕни няма ли да се включат с модифициран за безтегловност чушкопек?

Много време бе! Бидоня на Мъски ще долети до там с ора, доде тия прават роботизирана ръка. И на връщане ше донесат две лопати марсиански чакъл.

Помним как за ЕкзоМарс пратена с руски Протон, спускаемият италиански апарат Скиапарели се разби, където бил тестван от румънците. Май неоценили кога да се отваря парашута при по-ниска гравитация. И се оправдаваха, че за това била виновна Русия със случващото се в Украйна, че им попречило на тестовете. После на ЕС ЕКА искаше руснаците да правят и спускаемият апарат за ЕкзоМарс 2.

Много лъжеш бе, манго. Модула се разби, поради грешка в софтуера. Тези глупости дето ги плещиш, са само в главата ти.

_stankow

А как се казва цялата мисия, къде можем да прочетем ? С каква ракета-носител ще се изстреля този апарат. За връщане на проби се иска много тежка ракета, за горивото за обратния път. Какъв е планът ?

Ей сега ще врътна една шайба в ЕКА, да ти пратят доклад. С червена панделка ли го искаш?

България стана ли член на ЕКА ? Само за сведение - това са разработки, за които се отпускат пари от агенцията. Вече поне 20 години България упорито не влиза , низвестно защо. По-точно, известно е, трябва да се плаща членски внос. Иначе да говорим за иновации и високи технологии - нямаме равни.

Се отърсиха от болшевишки русопитеци...и само дърпат напред.. ние създаваме в момента комунизирана ръка за пране на зелени чорапи и пълнене на русняшки джобове...

ЕЕе ..Марс, тва нищо не е Роскомикс си се качва до МКС когато си реши. И си слиза без проблем

Предният ЕкзоМарс ги закара на Марс руски Протон. И румънците жестоко се изложиха, със спускаемият апарат Скиапарели, който се разби, което те трябваше да тестват и се изпокараха с италианците.

А-а-аааа, ние няма да останем по - назад! Радев нали говори пред студенти за високите технологии? Поръчал е на творчески екип да разработи ръка, която да обгрижва топките на Путин "де факто", а когато не го прави да стои свита в юмрук за да плаши правителствата на България от стълбите на Президентството - това " де юре"!!!

Техен чип вече прецака една мисия, сега какво?!...

Чипове нищо не могат да прецакат щото ги нямаме ..