Коментари - Отлагат търсенето на живот на Марс | IT.dir.bg
назад

Отлагат търсенето на живот на Марс

Стартирането на мисията "ЕкзоМарс" може да бъде отложено с две години.

Обратно в новината

Коментари - Отлагат търсенето на живот на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, имат време до 2018 да измислят как да НЕ намерят водата на Марс. Те ледените шапки и от земята с бинокъл се виждат. Лятото се топят и текат, ама кой ти гледа. То и на земята има къде да кацнеш та да не намиш вода. Само трябва да изрежеш от видеото кадрите с изсъхналите черепи и скелети на умрели говеда - и няма живот.

Май повече смърт ще намерят на Марс, отколкото живот, ама карай... (Който търси - намира!)

И на мен нещо не ми харесва там. Прочетох за този натриев перхлорат, който е по повърхността и се оказа, че е взривоопасен. Марс май си е една бомба.

Аз пък подозирам нещо на което всички навярно ще се смеете но ако сте от онези дето първи трябва да контактуват с чуждия живот...Ами ако се окаже че за този живот сме просто наденичка,или ако като го погледнем ни настръхват косите,или ако трябва да контактуваме живи камъни...???Влизаме ли в положението на тези които първи трябва да ни го покажат,може заради това да не бързат да го откриват?

Всички живи клетки имат клетъчна мембрана. По сложните еукариотните клетки, който са градивните елементи на многоклетъчните организми имат ядро, което съдържа тяхната ДНК , която е носител на генетичната информация. Tяхната ДНК съдържа повече и по-сложно организирана информация, което поставя изискване тя да бъде сигурно съхранена и обработвана от молекулярните механизми на клетката. Клетъчната мембрана, която е основен фактор за поддържане на постоянна вътрешна среда на клетката, има условна проницаемост навътре и навън. Кoгато цялостта на тази мембрана се компрометира, електролитният баланс на клетката се нарушава, тя губи стазис и умира. Такъв е механизма на действие на някой групи антибиотици. Това основно изискване обяснява сложната структура и функционална организация на клетъчната мембрана. За да се появи жив организъм от нежива материя, всичката необходима генетична информация и нейният биологичен носител (ДНК), комплексните молекулярни механизми и структури за обработката и, синтеза на белтъците и формирането на точната им 3D форма за да изпълняват правилно функциите си, и всички жизнено необходими органели трябва да се появят изведнъж вътре в клетъчната мембрана, за да е възможно да се поддържат нейните основни жизнени функции и метаболизъм. Веднага след това тази мембрана трябва да се затвори, за да може този метаболизъм да стартира чрез жизнено дихание. Многостъпкови процеси не вършат работа, защото клетката още в самото начало трябва да има минимално необходимата функционалност за да работи метаболзимът и, да изпълнява основните фуннции на живият организъм и да има способност да се размножава. Затова търсенето на живот на Марс от глед точка на науката е безсмислено. Но от гледна точка на финаасиране на безполезни проекти с които някой учени могат да изкарат до пенсия има смисъл.

Грешка, кой го е появил и как се е появил той или може би с главна буква - Той.

Всички живи организми на Земята и човекът са създадени от Творецът с определна цел. Живите организми поддържат био баланса в естественат среда на човекът. Те са създадни са да му служат. А човекът е създаден за да служи на Бог по най-добрият начин. Бог дава всико небходимо на хората напълно безплатно. Той е источникът на живота и само той може да го поддръжа. Без Творецът животът е невъзможен. Нарастването на порядъкът в една система винаги е следствие на идеите, волята и действията на интелект. Човек по този начин създава блага като за реализиране ан идеите си изпозлва познания и технологии за контролирано използване на енергия и материя в съгласие с физическите закони които поддържат порядъкът във вселената.

Колегата отново изпъква. Твърди, че ако той не може да направи reverse engineering на нещо, то това нещо е невъзможно да съществува в природата. Основната илюзия му е, че се бори срещу модел, при който нов организъм се получава чрез добавяне на нещо към по-прост. Тази борба е похвална, но е безсмислена, понеже се знае, че това не е единственият начин. Има примери на получаване на организъм с междинна стъпка по-сложен организъм ... така крайният организъм ще изглежда като такъв, от който нищо не може да се махне. В това твърдение може да се замени организъм с орган или с органел и пак е вярно. Много проста схема, само за илюстрация: организъм А се развива и става АБ. След това А частта постепенно отпада. В крайна сметка се получава организъм Б. В този случай няма как да махнем нещо от Б и да получин по-прост организъм "б-малко", за който да твърдим, че е предшественик на Б. Както и да е. Дерзайте и сполука.

Не ми е приятно да ви го казвам , но вашето невежество е твърде очебийно. Живеете във въображаем свят. Многостъпкови процеси не вършат работа, защото клетката още в самото начало трябва да има минимално необходимата функционалност за да работи метаболзимът и, и да има способност да се размножава. Това изисква сериозна вътрешна организация от самото начало. На практика в природата няма прости организми. Самата дефиниция на организъм изисква сложна организация , която е невъзможно да възникне по случаен начин. Най простият известен на науката микроорганизъм способен да функционира във външна среда има 1,3 милиона базови двойки в неговата ДНК. Само за въглехидратният цикък на клетката са нужни минимум 6 гена. За размножавание и много повече. Тази функционалност трябва да я има в самото начало още от първият момент на поява на живите организми. Вътре в клетката трябва да останат само необходимите на тази клетка органични и неорганични молекули и йони защото случайните вещества силно биха затруднили метаболизма на клетката или биха го направили невъзможен. Тя трябва веднага да придобие функционалността да се размножава, което е свързано с много сложни изикващи десетки сложни протеини (ензими) и структури съставени от стотици и хиляди последователно свързани аминокиселини. Ако няма такова изискване, хипотетичната органична супа която съгласно теоретиците на еволюцията е дала начало на първите живи организми, би била самата жив организъм и необходимостта от клетъчна мембрана би била излишна.

След като от НАСА обявиха за откритата вода на Марс,марсианците си отдъхнаха.Щото можеше и да е нефт... -------------- Космонавти от Земята най-после кацат на Марс. Срещу тях се задава един марсианец, целият в златни синджири и пръстени, и ги поздравява на разбираем език. Космонавтите учудено го питат: - Вие тука всички ли ходите с толкова много злато по себе си? - Не - отговаря марсианеца, - само евреите сме така!

Защо трябва да търсят нещо, което отдавна е измряло?

Пък на видеото се движи? Незнам какво толко го чакат тоя Марс, давайте да го колонизираме, пък ако има или е имало други форми на живот ще ги открием лесно след това. Да пращат хиляди капсули, които да се разпръскват, със специално генно-модифицирани бактерии за да оцелят там и произвеждат кислород. Да ръфат камъняка и да правят атмосфера, вода, почва. Да ги размножат из цялата планета. Бактериите, ако средата им позволява, са адски бързи, даже ще мутират и ще се нагласят според обстановката. А сега кво, внимават да не "изцапат" там, като че ли е толко важно дали ще открият нещо или не и колко време ще се мотат с глупости.

Se taia

Явно не си много запознат с проблемите около колонизирането на Марс. Там основния проблем е, че няма магнитно поле и Слънцето издухва атмосферата. За момента с текущите технологии, няма решение за този проблем.

Ай ся излезе някой дирски гуру-профан и взема да обяснява. Е мислиш ли, че ще го напиша всичко това, ако не бях чел по въпроса? И на децата от училището им обясняват тая недоказана хипотеза за издухването. Венера също няма магнито поле, по-близо е до Слънцето и има много гъста атмосфера, ъъъ как ли става? Също така нз бай михале как си представяш това издухване, може би като дуууне оня ми ти ветер и за един ден ще отнесе всичко. От прости принципи и правила още от училище се знае, че може би е важно е да се произвежда повече атмосфера, отколкото се издухва. Ама кво съм пък седнал да се обясявам в този форум, че и минуси напраскали и т.н.

Какво стана с "Кюриосити" ? Ни вест, ни болт...

В дълбоки води гази.

Кюриосити килд дъ кет.