Коментари - Западни IT гиганти дават на Москва своя код | IT.dir.bg
назад

Западни IT гиганти дават на Москва своя код

Западните технологични компании, вкл. Cisco, IBM и SAP, отстъпиха под натиска на Москва, предоставяйки достъп на руснаците до изходния код на своите продукти.

Обратно в новината

Коментари - Западни IT гиганти дават на Москва своя код | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А българските софтуерни фирми как са на руския пазар, предоставят ли своя код? Например за българската ОС, за българските смартфони, компютри, процесори?

Само да питам. Дали не е възможно софтуерите да са БЕЗ уязвимости в кодовете? Дали притеснените компании оставят тези уязвимости без да искат или съвсем умишлено?

Объркан съм! Последно Русия "фалирала бензиностанция" ли е или "огромен пазар"? По-долу чета, че руснаците не можели да пишат софтуер, а западните медии постоянно пишат, че руските хакери са манипулирали изборите в Щатите. Кажете, мили шорошченца, кое е вярно?

абе то и Индия е огромен пазар. Русия е фалирала бензиностанция, просто част от парите от продадения бензин е добре да излязат пак извън границите на фалиралата бензиностанция. Щяха навремето собствена ОС да правят собствени процесори,сървъри, чудса ..и накрая пак купуват всичко от Запада, а обикновения мужик пак си ляга със скъсаните чорапи вечер :)

То западнофилите е явно, че сте зле с логиката ама... Я виж какви задължения има Русия и ги сравни с американските, италианските, португалските, испанските и тогава говори. Русия изплати всички дългове на целия СССР, успява да устои на западните санкции, реализира страхотен бум на селското стопанство, съумява да разработва и произвежда оръжия, които вече и на Америка не са по възможностите, ама то това са факти, а ти оперираш само с омраза - тя аргументи не иска! Тези огромни корпорации си отварят кода, защото иначе ще изгубят много от един огромен и много перспективен пазар. Айде върви да лочиш кола и да гледаш американски сериали - за повече не ти стига пипето явно!

"...за да запазят достъпа си до огромния пазар в страната, отбелязва Ройтерс." Ха ха ха, "огромният софт. пазар" е по-малък от холандския. Дира, кого се опитвате да гъбаркате и се криете зад Ройтерс. Хайде на бас, че тази глупост не е изръсена от Ройтерс или поне не в такъв вид.

ами ако паазара е по малък от този в холандия/ поредният виц/ то тогава тези компании щяха да си тръгнат и въобще нямаше да предоставяат нищо като кодове и достъп.Обаче не би.

1. Това не е софтуерен пазар, а главно хардуерен. 2. Холандия няма нищо общо като мащаб с Русия. НИЩО! Да не говорим, че Русия е пазар в развитие и с този ход, компаниите печелят преимущество пред конкуренцията. Това ще им донесе милиарди. 3. Кой знае повече - IBM, Cisco, SAP, Hewlett Packard Enterprise или ТИ????? Щом са свалили гащите, значи има защо. 4. Аман от форумни специалисти с жълто по устата.

Много си прав, че Холандия няма нищо общо с Русия. Просто Холандия е милиард пъти по - развита от РОССИЯ, на която ти глупакът си фен.

Така се прави, що краварите се самозабравиха. Крадеца вика дръжте крадеца.........

Като не могат руснаците да създадт свой ще правят свирки на другите!

не могат руснаците!.Какво не могат бе палячо?Те са най-големият в света производител и износител на антивирусен софтуер и най дорбите програмисти.

Е той Сорос е безсмъртен защото евреите са му намерили заместник вече . Те искат да управляват света но губят почва всеки ден .

Две са безмъртните неща, Сорос и тъпотата на слугите-орки от руската тролеферма. И не съм сигурен за Сорос.... :D :D

Естествено, естествено. Заместника на Сорос е евреина Путин.

Тъй или иначе такова нещо като "затворен" код не би трябвало да бъде законно, когато си решил да продаваш двойчния код! Това не само би подобрило сигурността, но и ще вземе хляба на NSA и FBI. Руснаците са напълно прави за тях си, тъй като все още се води "студена" война (не само с тях - далеч сме от истинската глобализация). Тези които искат да ти кракнат кода или да ти го пуснат безплатно си имат нужните инструменти и не им трябва сорс кода. Тези които искат да го използват легално, сорса би бил полезен за да си вържеш гащите :)

Глупости, незаконен. Като е отворен кодът на разни линукси и браузъри колко човека познаваш, дето са го чели и разбрали всичко. Колко души познаваш, дето знаят колко от кода е отворен а не идва във вид на binaries. И колко души познаваш които да знаят какво генерира компилаторът от сорсовете на високо ниво. Затвореният код не е толкова за да не ти откраднат безцениия египетски труд да напишеш нещо тривиално, което и друг може да напише. Той е особено полезен в случаите, в които не искаш да се види някой твой оригинален алгоритъм който конкурентите ти не знаят как да повторят. Не бих се лишил от последното.

Малко се превръща в империята отвръща на удара. Чичко Сталин в случая Путин казва, щом чичо Сам разполага с тая информация, що и аз да не я имам. И алчните отвъдокеански компании и дупе ще дадат, само да не им секнат продажбите. Анонимност в нета няма и никога не е имало, "големите" знаят всичко за всеки, подпомогнати от точно тези алчни "гиганти" цитирани в статията. Рано или късно спецовете ще осъзнаят, че спасението е в ползването на opensouce продукти, там скрито покрито няма, пък и излиза по-ефтино.

Според мен най-вероятно руснаците изучават железата и софта за да започнат да си ги произвеждат. Навремето японците от разруха след 2 ядрени бомби за 20 години станаха супер технологична нация.

Просто параноя. Не могат да изкопират и да го произведат.

И защо да не могат. То всичкия софтуер така се прави ако не знаеш.

И Китай изисква кода. Не може да им се доверят. Windows пък е друга версия за там. Обаче във филмите навсякъде където съм гледал са на XP. ;)

Вирусите бяха измислени от западналяци. Вирусите бяха разпространени от западналяци. Сега същите западналяци крадат информация и чрез телевизори, телефони, интернет обаче същите западналяци обвиняват Русия, че подслушва и краде. Абе - заПАДНАЛЯЦИ.

Слушай си ВЕФА, гледай си рубина, карай си москвича и не бой се - никой не те подслушва.

Ами като няма американски телевизор, американско радио и Форд си прибира редовно боклуците за ремонт с милиони - ще си ги ползвам, да!! Апропо - с ЯПОНСКИ телевизор и радио съм, крети!!

Ти си пример, колко е вредно българин да осмени рускинче, ражда се еничарин като теб-най-лошата възможна комбинация. Братя българи, плодете българки и не си смесвайте кръвта с тези монголо недоносчета!

Нещо се нервира май, а, соросоиден келеш?

Вирусите бяша измислени от Българите, и Бъргарите копираха процесор на Моторола да го ползват в Правец компютора ...

абе нали преди 2 часа, вчера и преди 5 години и всеки ден талибаните ни убеждават че Русия е била изолирана ,а то изолиран бил курника им на село.Мъка.

А ти що се притесняваш? руснак ли си?