Коментари - Какво прави първия руски стелт Су-57 в Сирия | IT.dir.bg
назад

Какво прави първия руски стелт Су-57 в Сирия

Русия реши да изпробва най-модерния си самолет, притежаващ стелт способности - Су-57, в Сирия. Каква може да се очаква от самолета там?

Обратно в новината

Коментари - Какво прави първия руски стелт Су-57 в Сирия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каквото и руския самолетоносач в Сирия. Вдига пушек!!!

Първия руски стелт всъщност беше съветски Миг 27. С него в Япония през 80-те години на миналия век избяга един пилот, предаде го на "враговете" и така положи началото на "западните" стелт технологии.

Нищо не прави. Отпадна от серийно производство.

Сащ свалят от въоражение системата "СТЕЛ," като остаряла. Руснаците я въвеждат.

Не е "Стел", а "стелт". Не е система, а задължителни мерки за ниска забележимост за всяко оръжие. И никога няма да остарее.

Няма страшно. Изпратили са съшия Беларус да го дърпа... Онзи, дето издърпа Арматата от Червения площад кто закъса на парада. Няма страшно.

Е, умничък си ми, направо цепиш сламки. Боен свръхскоростен самолет ще сравняваш с парад на площада? Нивото ти е софийско родео на околовръстното, напъваш 20 годишния си барутарник да изпревариш някоя кифла на джип с мобифон на ухото.

За разработка похарчени 10 милиарда, има 10 бройки с производствена цена 50 милиона. Оттук сметката 10 000 000 000 + (10 х 50 000 000) = 10 500 000 000 / 10 = 1 050 000 000 Т.е. един самолет дотук излиза милиард и 50 милиона. 50 милиона е производствената цена, ако става въпрос на F-35 производството излиза под 40 милиона, другото в цената е калкулация за разработка и развойна дейност, като логистиката и обучението се заплащат отделно, както и при руснаците. Едва ли ще го продават тоя самолет руснаците по 50 милиона.

" F-35 е продукт на най-скъпата оръжейна програма в историята ($1.3 трилиона)." Ако искш да сравняваш - има Уикипедия.

планират да изхар4ат толко, щото ще строят 2500 бройки от него, до тук не са изхар4ени 1500 млрд, няма за какво? Подменят изтребителите на над 10 държави с него. Толко ще излезе програмата за полови век до 2070 г, подръжка и тн. До тук говорим за стотици милиарди все пак. Малко от пишещите тук знаят какво предимство дава ф35 над всяка съвецка щайга произведена дотук, вкл. су57 (пъти "по-видим" от ф35). Истинския стелт дава секунди преднина при откриването на противниковия самолет, достатъчно за да го свали, толкова. Не да се гони с него и заиграва. Наземна система може да го открие, но вражески самолет ще го отрие по-късно. А всичко останало, колко маневрен бил и по зле от ф16 и т.н. вероятно има истина. Но пак казвам, парите, хилядите бройки поръчка и подмяната на ф16 и тн в САЩ е защото стелт технологията работи, а това струва пари, електроника, материали, дизайн, всичко. До тук пише, че са построени над 300 самолета!!! Жална им майка на ватенките с щайгите им, ще падат като круши, докато въртят там кобри и нз си кви балети из въздуха.

Как какво прави? Извършва изпитания на нов модел авиационен парен котел.Освен това притежава специално оръжие подобно на легендарния пушилник Кузнецов.За кратко време може да изхвърли такова количество дим,че да заблуди и най-модерните радари.

ама рапторите се ометоха яко дим

Ще дадем 1 000 000 000$ за катери сигурно осма ръка??? Купуваме 10 СУ 57 и 1 дивизион С 400 и сме в играта!!! Ще ни стигнат предвидените парички, без да си увеличаваме разходите над 2 % по заповед на Тромпи!!!!

Попитай сирпийците колко им помогнаха С 400 срещу израелската авиация и американските крилати ракети.Противоракетните системи на тъпите колхозници са подходящи единствено за обновяване на градската канализация.

Сирийците нямат С-400.

Руснаците имат в Хмеймим, ама нещо или не искат да ги ползват, или ги ползват, ама файда никаква.

Да, защото латвийският евреин Нетаняху е през седмица в Москва на неофициални посещения при Путин. Еврейското лоби в Русия е изключително силно, повече влияние има от това на Бнайт Брит в САЩ.

Я да направим сега една груба сметка с колко години Русия е изостанала в развитието на авиацията. От 2004 г самолетът от 5--то поколение Ф-22 е приет на въоръжение. Очевидно Су-57 все още не приет на въоръжение. При 10 бройки няма как това да се случи. Ф-22 е с добре известни качества. Всъщност на базата на неговата експлоатация е разработен Ф-35, който е вече в 3 варианта. Какво излиза? През 2004 г САЩ въвеждат на въпоръжение изстребител от 5-то поколение. 10 години след това изкарват нов модел, с малко по-различни качества и в 3 варианта. И въпреки многото трудности Ф-35 е на въоръжение в няколко армии. В Русия все още Су-57 е в процес на изпитания. Кога ще бъде приет на въоръжение - дявол знае. Кога ще започне да се произвежда масово - баф ли маа му. С две думи Русия е изостанала с поне 15 години в областта на изстребителите. И то като самолети. В електрониката и управлението - сигирно с 30 години. Както се казва аферим, машалах...

F-22 е вече спрят от производство, защото се оказа bull sheet. D F-35 са bull sheet на квадрат, при това супер скъпи, и това Тръм им го каза на производителите.

А сега един прост въпрос. Защо, аджеба, толкова много държави искат да си купят Ф-35 ( производителят не може да насмогне), а никой не ще да си купи Су-57. Вариант първи, всички, освен руснаците са идиоти. вариант втори, Всички са нормални, а руснаците са идиоти. Вие преценете.

Има и 3ти вариант - ти си идиота...нищо лично де. Просто америка държи 'партньорите' си за топките и те купуват какшото им каже чичи Сам, а не какшото им трябва!

Нека не забравяме факта ,че Горбачов и Елцин нанесоха поражения на СССР и Русия много по-големи от реален американски ядрен удар.Това което Русия и Путин днес прави е да възтанови загубените позиции от много по-ниска база .Вече веднъж са го правили-от държава на крепостни селяни до космическа и ядрена държава.

На тебе да ти пишат реплики и опровержения и да не ти пишат, винаги си оставаш един и същи БОЛВАН. Дърто копеле с глава-пън, сиреч - болван! И няма промяна, както и КГБ няма! Само се научи да пишеш на правилен книжовен български език; правописните ти грешки са безброй!

Ами ние що не си пазарим от тия самОлЕти ,щом са толкова готини и евтини.Защо да купуваме втора ръка от трета страна.?

Ами питай мишоците от Козяк и техните агенти и слуги от ГЕРБ и патриотарите!

Каквото и F-35 в Израел.

Тъй като ДИР не знае ... ще Ви кажа че в Сирия няма "гражданска война" и няма "бунтовници". Терористите не могат да бъдат бунтовници и не могат да водят гражданска война!!!

Ако руснаците имаха този самолет през 1999 г., САЩ нямаше да посмеят да хвърлят ядрени заряди над Сърбия, и в Северозапада нямаше да има толкова много ракови заболявания...

PROBLEMA E TAM CHE TOGAVA BESHE PIANDETO ELCIN NA VLAST ....

раковите са от чернобил

1986 г.

"Какво прави руски стелт в Сирия" ви е заглавието! ПИТАК ВИ: ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ПУСКА БОМБИТЕ СИ ОТ НАД 5000 МЕТРА ЩОМ СПОРЕД ВАШЕТО ЗАГЛАВИЕ ТОЙ Е СТЕЛТ !!!! АКО НАИСТИНА Е СТЕЛТ ТОВА НЕ Е НЕОБХОИМО! ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА?????

Коментарът ти е изтрит защото иначе ще получиш много минуси, а ние се грижим за нашите тролове да бъдат винаги начело!

защо му трябва да пуска бомби от НАД 5000 метра? Това не е необходимо ако е наистина СТЕЛТ!!!!!

Време е сирийците да ходят с каски на главите,защото не се знае коя част на новия самолет първа ще се откачи. Поканили са Корнелия Нинова да презентира новия самолет.

"ВВС на САЩ са прекратили полетите на своя най-модерен стелт самолет F-22 Raptor над Сирия. Причината за това е, че американците се страхуват да не би Руснаците да разкрият в детайли характеристиките на техния самолет." Според мен точно сега американците ще развият луда активност. За да определят от колко км радарите на F-22 захващат Су-57 при различни ракурси, различни височини и превишения. Ауаксите също бая керосин ще потрошат, за да ги гледат кое-как ... Сега е момента за коефициента :)

Руските самолети винаги са "с тел" т.

Су-57 едва долетяха и след 2 дни вече отпътуваха обратно. Израиль предупредил русских Су-57, и они быстро удалили их оттуда. Хорошо что до Раша долетели и не развалились. Бла, бла, бла...очередной фэйк от МО РФ, вся эта статья опять развод тупого ватного пролетариата.

!!!!

тези Су та изпържиха в Южна Гута 714 военни съветници от Германия,Израел,Франция и САЩ, в това число и около 140 военни от частни армии.Сега ги изнасят!

извън плочките,де !

Е, браво! Руснаците за съвсем кратко време успяха да "сделат" стелт - има няма 20 години след американците. На това му се казва темп на развитие!

Има една коренна разлика къде летят американските и къде руските самолети. До тук руските, а и съветските преди това летяха над СВОЙ територии, където те виждат главно СВОИТЕ радари. Е в случая са съюзнически територии. Докато самолетите на САЩ през цялото време се врат да летят над чужди територии. Тогава ти трябват и СТЕЛТ, и летящи командни пункотове, летящи радари и самолетоносачи. Когато летиш над СВОЯ земя всичкото това е излишно, защото си имаш наземно.

Много тъпо обяснение.

По тая логика и с техните ракети само по техни самолети ще да могат да пуцат?!?Ама сте философи!

Не ги мисли руснаците и американците, има какво да продават и с какво да се трепят.

Никакъв стелт. На самолет, на който бомбите и ракетите са овесени по крилата, а не скрити в корпуса се вижда на радарите като новогодишна елха. Гражданская авиация Израиля и Турции наблюдала полет российских "невидимок" Су-57 на экранах своих даже не военных радаров. На западных форумах гомерический хохот. Гора родила мышь

stan_posta@

На наземните радари всички самолети се виждат добре. Няма "невидими", това е журналистическа раздувка. Има самолети с намалена видимост в предната полусфера. Което намалява разстоянието, от което може да го захване РЛС на противниковия самолет, съответно да изстреля ракета въздух-въздух с голяма далечина и да избяга от ответния удар. Примерно Су-57 захваща F-22 с радара си от 150 км, а от колко F-22 захваща Су-57 сега ще се разбере. Може и от 200 км. Но на това не се разчита. Разчита се на целеуказване от самолетите за делечно радиолокационно откриване ДРЛО и наземните радари, разчетите на които не се смеят, ами реално водят боя и хич не им е до смях. Самолетите във въздуха са само платформи за изстрелване на ракети.

stan_posta@

За въоръжението - грешите. F-22 има 8 точки за окачване във вътрешните отсеци и 6 външни точки. Су-57 има 8 вътрешни и 8 или 6 външни точки. Така че са напълно равни по този параметър.

Вот это называется фейк нюз (fake news)! А нашите фашизирани цензури решили да въведат закон у нас за "фейк нюз", такъв какъвто няма в нито една европейска страна! Това ми намирисва на закона за ЗЗД от преди Девети 44-та, определен като фашистки!

Скоро и безАналоговия СУ-67 (само да му изсъхне боята)

само да изтрезнее бояджията

Всъщност не било боята, а мастилото от русунката и чертежа....

На въпроса "Какво прави Су-57 в Сирия" единствения възможен отговор е "Прави каквото си иска!".

Говорело се, че се носи слух, че една жена казала, че единият от самальотите бил с подобрени двигатели. Подобрението било, че работи в занижен режим, за да не гръмне при форсаж.

КАКВОТО ПРАВЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ КОРАБИ В ЧЕРНО МОРЕ

Докарват путин до истерия. Евала за което.

Дебил, Вова изобщ не го е еня за две корита, които само с две торпеда от Крим, отиват на дъното за 15 минути. Виж, соросовите говеда наистина сте в истерия - 300 "коментара" , а това даже не е новина.

Тогава защо се наакват ?

Когато лудите крави разбраха за идването на руските Су 57 в Сирия.. Веднага се посраха, и изтеглиха от там своите антични бараки ф22 и ф35 нямаха достатъчно памперси затова действаха направо в гащите, като тия от Донася Дик хахаха

пълни глупости си изписал? Всъщност не вярвам да се усещаш, за това трябва акъл. А акъл у кухите кратуни на мурзилите НЯМА!

Se taia

Интересно, защо индийците се изтеглиха със свръхзвукова скорост от сделката за съфинансиране на този проект? Ако беше толкова безаналогов, всеки щеше да драпа да го купи. А? Що никой не го поръчва това безаналогово чудо тогава? Викаш манипулация на пазара явно... Докато поръчките за рапторите са си за години напред. Сигурно щото е скапан и скъп, а тези, които го поръчват не разбират от нищо , както бай ти Ганя го разбира...

И яко пълнят гащите изместени те анали като Дава хахаха

Кремъл иска да направи тест където наистина има желаещи да свалят самолета защото нямат вяра на собствените си експерти. В тази страна често желаното се приема за възможно. Страха от силната ръка кара хората да обявят поставените цели за постигнати далеч преди да са успели.

Су-57 е пълен смях! И да стане, ще е бая закъснял! Няма какво да пробват в Сирия, защото там няма противници с авиация и ПВО, а самия Су-57 все още не е стрелял с ракети, еле пък от скритите оръжейни отсеци!

Да бе, що не прелетят над Израел! Да фърчиш над брадати дето нямат кьораво ПВО и да фургаш бонби всеки може!

Ти можеш ли?

Кво правили руските стелтове Су-57 в Сирия? Ми то и на слепите им е ясно, трепят наред най-незащитените, сирийските деца, щото те като пораснат и пуснат бради, като Рамзан Кадыров, веднага ще се превърнат във върли исямски терористи! Евала на братушките работят с перспектива, мислят за бъдещето на Империалистическа Русия!

Стига рева за ИДИЛ, бе миндил!

в Сирия? Да не би пилотите му да разтрива ушите на брадатковците от ИДИЛ?

Су-57 тепърва ще кара говедарите да инвестират в индустрията с памперси. Има ненадминати летателни характеристики за самолет със стелт технология. За ЕРБ способностите му другите могат само да мечтаят. За Ф22 са достатъчни и Су-35, като им изскочи отзад и отгоре и бягат кат насрани, щото са една кръгла нула в директен сблъсък. Надяват се на цялостна мрежа за локация и така отдалече да свалят вргаа, ама нъц, първото, което ще направят руснаците при сблъсък е да изпържат електрониките и ауваксите им и Ф22 ще падат като патки от небето, пъргавите Су-35 и Су-57 ще ги отстрелват от упор. Затова сащисаните се свряха в миша дупка и се изпокриха. Колкото до индийците, отдръпнаха се от програмата, по една единствена реална причина - руснаците отказаха да им дадат пълното ноу-хау за Су-57, което ясно говори, че самолета е много сериозен и руснаците дори за многото пари на индийците не искат да го компрометират. Бяха готови да им продават бройки, но не и да им покажат как се прави. А и Новите двигатели вече са готови и без индийците. Затова пък Пакистан ще си купят, а индийците ще пълнят памперси.

Първо, в америка не правят памперси а дайперси, памперси се правят в Русия! Второ 2 бр. Су-57 срещу 200 Ф-22 и 100 Ф-35 е смешна картина! За да се произведат 200 Су-57 на братушките им трябват 100 години! 2 самолета пролет не правят!

Те краварите от два се наакаха......

абе не ви ли се струва драги съфоромци че темата в "IT" не отоговаря на съдържанието... да вземем на Стоян Гогов да му предложим да направят в дир-а специална секция за военна техника и технологии . ще имат по-голям успех смятам :))) пък и май ще има по-щастливи форумни майстори на епистоларното слово :))) пък за "IT" и "наука" могат директно да сключат договори с някои технологични сайтове и да пускат тяхните новини :))) . да не се мъчат завалийте...

да даде най-добра оценка за Су-57. Доста са добри в този занаят.

Наскоро един F-16, а малко преди него и един F-35.

само в мокрите мурзилски сънища Ф 35 мурзилажа не го в виждал, камо ли да си помисля да го обстреля

На теглич? Или с репатрак? Хахахахаа

Тестват ватенките колко могат да изцапат гащите от кеф 80 процентовите русофили от 2 мокавени макета, жалки имитации на f22 (поне на външен вид). Определено е успешен теста!

3з ( нерегистриран ) 01.0з.2018 01:21 ок съгласен съм ами ти поне можеш ли да изкараш козите от котура за прасето на паша .........? българия един пирон неможе да направи като хората ? тръгнал си да обясняваш какво правели другите ...........

Разбираш ги ти тия работи какво се прави в БГ, дааа. Отде ви изравят все такива гении за руски слуги-агитатори бе.

какво ознацава ıсламист. тва равно с терорıст ли е? питам редактора. редакторее??? много сı назад с матеряла *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като се вдигне от Хмеймим, Су-57 държи на прицел всичко в радиус 400 км. А това е Йерусалим голяма част от Турция, Хасека(там са американците) и Ет Танф (и там са американците), Дейр ез Зор. По всяка вероятност руснаците са прехвърлили в САР и КС-172, разработена специално за Су-57. Над САР американските F-22 не използват бордовите си радари, за да не бъдат разкрити характеристиките им, разчитат на външно целеуказване от AWACS. А над районите на базите си не могат да летят защото са в обсега на Су-57 с КС-172 от района на Хмеймим. Ето защо американските F-22 скоро няма да се появят в небето над САР, за да нанасят удари по сирийците...

Тъпунгер летят си. Преди 2 дни американците удариха ирански наглеци с поддръжката на Ф-22

И С-400 държеше на прицел всичко в радиус 400 км. После се оказа, че Земята е кръгла. Кузнецов също щеше да държи на прицел цялото Средиземно море, но освен да дими и да ръси самолети зад борда друго не показа. За свалени самолети и ЧВК Вагнер по-добре да не споменаваме. Изпращането на Су-57 е рискован ПР ход за руснаците, ако му се случи нещо ще станат за смях на целия свят. Отново.

Абе тъпак, тва е един прост хвърчилет, не ти е кораб разрушител?! Колкото и да е "добър", не е по-добър от два други съвременни. А и самолета е добър точно колкото е добро въоръжението му. А той няма такова. Просто още един хвърчилет...дето ако не го патне първата, ще го патне втората ракета ...

Как какво прави? Дисциплинира запада! Самата новина, че е прехвърлен там приземи F-22

Приземила ти е тъпата тиква. Ае честит ти помен на умрялата преди 28 години Червена армия

кво прави-вдига пушилка като кузнецов

Ето я петата колона. Живеят в НАТО, живеят в ЕС, а само за Рассия УЖ милеят! Милеят, ама не искат да идат там. Там от където самите руснаци неистиво се опитват да избягат! Руските шматки пуснАли нов хвърчилет. И според петата колона бездарни неграмотни предатели, всички ги хванало страх. Щото така пише в сайта "с Путкин навсегда". И удобно "забравят" факта, че самолетите не се бият вече, а си пускат ракетки от десетки километри...тва не е световната война да има догфайт във въздуха...

Никой не е питал народа дали иска да сме в НАТО и ЕС. Бяхме преди и в СИВ. Всички с които сме били са рухнали.

Пита тъпунгер. Партиите когато се кандидатират за избори казват за какво са. Та всички гласуват за партии искащи НАТО.

хммм ... те са 2-3ма дето пишат под различни никове и създават впечатление че са много :))) чак такова рускопоклонничество няма :))) ... не им се връзвай на драсканиците, за това им плащат , на никой не пречат ... :))) ... нали и те душица хранят

Сега виждам колко многолик е комунистическият отпадък в България. 4-5 човека драскат с НИКОВ-е за 50 човека. Но не хващате декиш, тъпи руски подлоги. Пикайте газ и си го пиите обратно. -Безпомощни, -бедни, -безхаберни -безмислени драсканици на увредени ватни мозъчета...

Виж, соросовите говеда наистина сте в истерия - 300 "коментара" , а това даже не е новина.

Неуспехът на този проект Су-57 може да бъде оценен от динамиката на свиването на портфолиото от поръчки. 1. Индийците имаха интерест първоначално да купят 250 броя Су-57, и да похарчат 25 млд. в зелено за финансиране на научноизследователска и развойна дейност и обществени поръчки. 2. Преди шест месеца предварителната заявка от Индия бе намалена до петдесет броя Су-57, а когато тъпите ватенки се опитаха да измъкнат и рекетират Индия с още един милиард , то Индийците пратиха ВПК на русия на майната си, като има каза :Идите нахуйи Индия обяви намерението си да се оттегли от проекта Су-57. И направи това с убийствено вярната формула: "Програмата Су-57 не отговаря на изискванията, Тъй като този самолет НЕ МОЖЕ да демонстрира възможности, които дори се доближават до американския изтребител F-35. Ето защо, ВВС на Индия е не иска да продължи програмата за Су-57.." А това време: Американцы сделали уже почти 400 истребителей пятого поколения, и делают нынче по сотне в год, россия-ноль

Мурзилките предвидливо се застраховаха като заявиха че самолетите няма да се използват за военни действия. Те дори не са напълно готови, едва са долетели до Сирия. Всичко е Пиар. Гражданская авиация Израиля и Турции наблюдала полет российских "невидимок" Су-57 на экранах своих даже не военных радаров. На западных форумах гомерический хохот. Гора родила мышь Советские микросхемы - самые большие в мире! Советские невидимки - самы заметные в мире!