Русия и Китай ще си сътрудничат в изграждането на лунна база

Спopaзyмeниe мoжe дa дoвeдe дo гoлямo влияниe въpxy гeoпoлитичecĸия пeйзaж нa ĸocмичecĸитe изcлeдвaния

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Deus Vult

Странно племе са муриканците... Първо налагат санкции, а след това се мазнят на санкционираната от тях страна за сътрудничество

Руснаците си мислят "Ще почнем да обменяме технологии. Ние нищо нямаме, ама ще подлъжем китайците да кихнат това, онова, да дръпнем и ние напред." Китайците си мислят "Тия си мислят, че ще ни измушкат, ама не знаят какъв голям ги чака. Ще изсмучем всичко де що набараме и ще им набием шута"

"щe изoлиpa HACA, нa ĸoятo e зaбpaнeнo дa cи cътpyдничи c Kитaй в ĸocмoca." кой и забрани?

де видя мазнене бе мазен?

туй "международни лунни изследователски станции (ІLRЅ)" някаква станция на дир-а ли е? Щото го няма никъде в нет-а. ILRS в 146 000 случая е " International Laser Ranging Services", и 1 (в дир-а) - ""международни лунни изследователски станции "

ВЕЛИКИЯТ САЩ вече е на Марс, а колхозните подчовеци от азия още са на етап изпращане на прахосмукачка с дистанционно на Луната и скачане на сибирски батут! БУХХХАха

Значи руснаците нямат технологии, но китайците ще им ги изсмучат всичките. Пий си хапчетата и марш в леглото. Откъде ви изравят бе!

Малко насила създаденият Евразийски съюз започва да показва жизненост. Луната, Марс, Земята ... Хартиената, по-точно памучната империя губи позиции по всички кълбета, но засега компенсира с високи децибели и анимациите на един южноафршиканец. Нейното прокси - Смешният съюз, е здраво закотвен на Земята и решава проблеми с криви краставици, щастливи кокошки и правата на 87-мия пол. Това накратко е положението с космическото развитие на нациите.

Да се махаш с тези си простотии. Иронизирам, кой, какво си мисли. Толкова си залепнал с това тролване на путинофилите, че вече и не разбираш, какво е написано...

Надявай се булка, на курец....

Така е, реалните изследователи на Космоса правят велики неща, такива каквито другите не могат да ги постигнат. Всеки може да прати някакъв тенекиен робот на Марс или където и да е в Космоса, но да изпратиш хора на Луната го могат само Русия и Китай. Това е гениален ход на Путин и за пореден път доказва, че Русия не симулира кацането на Луната в пустинята Моахве, а предприема реална колонизация на тази изконна руска територия.

Краварите и еврогейовете ще се изядат от яд. Реално Русия и Китай могат да достигант небивали висоти в изследването на Космоса. Русия има технологии дето никой друг няма, Русия има идеи, Русия има суровини. От Китай ще дойде евтината работна ръка, парата и реализацията. Дори си мисля, че Путин ще е решил стратегически да унижи Евройеопа заради разните руските гзови проекти дето постоянно ги саборитат и европейците не разбират кое е добре за тях и кое не е. След "Силата на Сибир", Русия и Китай мога да построят и един газопровод до новата руско-китайска лунна станция, за да покажат че това са двете водещи в научно-технически аспект нации.

първо "пpeминaвa в пo-тecни oтнoшeния c Kитaй"" , после федеративна държава.

Русия има, но не се вижда. Да те в заблудената мисирка изпаднала.

Де и путя да мислеше така. На практика гледа да се закачи за китайците, че космическата им програма отлетя,

И като се замислиш как навид безсмисленна новина. Стопля сърцето на уж българин дълбоко в панелите гета някъде из руската колония. Така както само конгоанец се е радвал на свадбата на кралица Виктория. Споко аполо дори да идат на луната руснаци и китайци да му друснат един казачок и да спретнат един военен марш вие пак ще си останете най обикновени глупаци употребени ана.но и най много бригадир в ТКЗС тва ще ви е наградата за тва роболепие.

_stankow

Опитът с много успешния проект МКС показа, че не е по силите на никоя страна да изгради и поддържа сама собствена орбитална станция. Та Русия и Китай правилно правят. САЩ ако не искат да се присъединят - ще останат без станция изобщо. Япония, ЕС - ще се включат, колкото и САЩ да им забраняват. И още доста страни този път ще се включат - например Индия, ОАЕ и те ще дадат пари, престижно е.

Русия има технологии и идеи, с които не е мръднала от повече от 50 години. пък китайците сами пратиха луноходи и мисии до Марс и за разлика от съветско-руските засега уцелиха планетата Марс и казват че апарата им е в орбита, нещо което СССР и Руслямска държава не могат да направят от ... 1973 година

_stankow

Да, разбрахме, че мразите бившите си сънародници ! Взаимно е, уверявам ви !!

сваДбата... датъибъу сваДбаря прост! така ще си умреш. За повече нямаш вътък.

_stankow

Китайците пратиха луноход точно 50 г. след като руснаците изпратиха луноходи. На Луната, разбира се ! Половин век преди.

До 2021-02-23 11:20:07 хехе Какво "иронизираш" като не знаеш какво означава тази дума?! Ти си пълен кретен, който не може да проследи причинно-следствена връзка, та какво остана да си прочете написаното и са види пълната липса на логика в него. ОТКЪДЕ ВИ ИЗРАВЯТ ТАКИВА БИОЛИГИЧНИ ЗАПЪРТЪЦИ?!!!

рубладжийските мисирки повръщат лайната си от злоба и безсилие! ВЕЛИКИЯТ САЩ с 2 орбитални телескопа! С кораби за многократно използване! С хора на Луната, с роботи на Марс, с мисии до Плутон, а росКОМИКС продава водка за да се издържа! БУХАХАХАХАХА

А България и Занзибар ще си сътрудничат по база на Сатурн. За тези два договора Руслямска държава-Китай и българия -Занзибар, НАСА може да се пръсне от яд .... или може би смях?

руски, нали се сещаш, че господарите ти са в тази кооперация само за цвят? Колкото малките жълти братя да ги държат под контрол какво и колко знаят?

_stankow

Да, щатите бяха велики. И Тръмп им го каза - да направим Америка велика отново. Ако не беше загубила величието си, за какво трябва да я правят велика отново ?

Щото се хващаш на лозунги.

На Роскосмос им остава само да решат, дали ще станат придатък на НАСА или на китайската програма... Или да се профилират в издаването на звукозаписни плочи на Рогозин... А да - НАСА вече не ги иска, явно им остава само Китай... Те реално в последните деситилетия си бяха придатък на космическите агенции на САЩ и Европа, заети главно с производството на двигатели за първата степен докато САЩ и Европа изпращаха сонди из Слънчевата система... Пълен провал! Всичките гръмки думи на рускаата пропаганда бяга само опит да излъжат глупаците! И успяха де!

Да вземат и Северна Корея и Иран в групата, ще се включат с опит в задържане на тия дето ще конструират каквото ще конструират с бодлива тел наклонена навътре. Оф, ма то не останаха такива дето да си струва да ги задържат.

_stankow, тръмпанзето беше малоумно комунде и затова разчиташе на лозунги, че маргиналите в САЩ да гласуват за него! По комунистическата! Реално за 4 години управление направи само МИЗЕРИИ!

На вас, бившите българи, не ви остава друго освен да се хвалите с американският УЙ, защото си нямате свой! Вземи си шибаният НИХИЛИЗЪМ и си го заври отзад!

запази си глупавите коментари и пропаганда за себе си, скоро реднеците ще се превърнат в една изолирана държава

Вече не само си се олигавил ами си се и осрал до над ушите от напъни да врякаш. Викни гледачката да те изчисти и заспивай без да врякаш повече. Отде ви изравят бе.

злобееш ли злобееш? то на такива маломни промити мозъци друго не ви остава вече

с техника от '62-а няма как да останат велики, сега с тея санкции и забрани, другите ще се развиват, а краварите ще гледат и ще лапат мухи хехе

ако искат и да се обединят, теб кво те боли?

най-големия кошмар на краварите започва да се сбъдва - Русия и Китай да се обединят срещу американските агресори, нито санкции нито заплахи ще ги спрат, а война е лудост защото кравария ще се изпари на 1-я ден

остава им само да мучат жално против лошите комунисти, ако някой балък им се върже

След разпада на могъщия СССР сега пък ни чака светло бъдеще версия 2.0. С ръководната роля на великата Китайска Комунистическа Партия.

"газопровод до новата руско-китайска лунна станция". Може ли малко повече разяснения? За по-неосведомените.

Е най-сетне някой със здрав разсъдък да се появи. Аман от Мъсковци и други лумпени , които ще превземат Марс, а на луната няма база. За момента имаме единствено МКС с постоянно пребиваващи, но няма да правим станции на Луната , която е най-близкото небесно тяло до нас , ами направо ще се пращат хора на Марс.

Удавник за сламка се хваща.

САвеЦки лозунг - Чун Чан кучеядеца и Рогозин с батута заплашват космическата хегемония на США!

ха.ха.ха че изостанала Русия какво се сравнява с китайския икономически дракон..ха.ха .. Русия не може една каруца да произведе..

Точно ме цитираш, добре си запомнил какво съм ти казал вчера. Остава да послушаш по-умните от тебе и да спреш да врякаш.

Толкова сте жалки,че няма на къде повече. Русия е нямала един реален успех след като станаха Русия. И кофтито е,че вероятно имат страхотни специалисти в просто скапана държава.

Отде ви изравят бе.

Слушай каквото ти се казва и не врякай. И чети постовете ми по колкото пъти се налага докато загрееш за какво говоря, все си недоразбрал, ей го и тук пак ти се привиждат американци, сигурно и Мъск и НАТО и западната цивилизация като цяло, обсесиите ти са непобедими, знам, но поне не търси отключващи думи за тях там където ги няма.

По силата на международното право територията на Луната принадлежи на Русия.

Хе хе, Русия и Китай даже да вземат и Ким и Мадуро и Фидел Кастро, пак не достигат и половината на Спейс Х на Мъск.