Русия изстреля "своя Хъбъл" в орбита

Космическият телескоп ще открива черни дупки, неутронни звезди и магнетари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което аз разбрах е че със съветска ракета модел 1965 г. е изстрелян немски космически телескоп. Не виждам приноса на Русия в цялата тази работа. Щото е лесно да направиш супер автомобил с двигател на Мерцедес, скоростна кутия от БМВ, спирачки от Ауди, конструирана от немски инженери и носеща марката ЗИЛ. Или да произвеждаш Рено в заводите на ВАЗ. Трудно е да направиш собствен автомобил. За близо 80 г. след ВСВ руснаците докретаха до Москвич-а. Ама и той краден от немците. А иначе са велики победители. И ако ги слушаш тях, всичко те са измислили

От цялата "новина" разбрах, че руските ракети не са Евро 6. :)))

магнетар? не бях чувал още. е учим по нещо ново всеки ден! благодаря dir.bg пп. статията на български в wikito e смехотворна. немската и английската стават.

те това е технология- и след 55 години си работи и лети. не като аполо....

Аполо не е ракета а програма, драги чукча... а сега обясни, къде е руската ракета предназначена за луната на име Енергия? Що не лети?

Хъбъл?! Що бре и той ли е "късоглед" като американския, та сега и руснаците ще трябва да изпратят няколко мисии за да му сложат "очила", като на американския, за да отстранят производствените му дефекти;)

новия руски телескоп е най мощния телескоп създаден на земята!!

някой ще ни каже ли какви са откритията на първия руски телескоп там за 8 години изследвания? относно новия немски - има добри характеристики, само не знам защо са сложили втори руски с 7х по-лоши характеристики. eROSITA - направен от Макс Планк институт ART-XC - рукия модел и двата телескопа са по немска Волтер технология.