Русия напуска Международната космическа станция след 2024 г.

Новият изпълнителен директор на "Роскомос" Юрий Борисов докладва на Владимир Путин чрез видеоконферентна връзка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две яки бургии в корпуса и айде чао

Платените тролове много са се загрижили за Русия. Не се хабете, гледайте си собствената кочина.

Крайно време беше. И без друго ресурсът на тази станция е на изчерпване. Съвсем скоро Русия ще има собсствена космическа станция , за американците- не се знае.

Хехе, те не могат Москвич и Лада да направят самостоятелно вече, пък космическа станция...

Друго си е тук - правим само от Ферари нагоре

Колко пъти ще я напуска тая станция. Иди ми дойди ми. Да на пуска.

да инвестират в колония на червената планета и начело с вожда им да се изнасят там

Това е мечта на американците, не може така

Юрий Борисов досега беше вицепремиер отговарящ за руския военно-промишлен комплекс. Това е човекът, който трябваше да вкара в серийно производство всякакви Армати, Сармати, Посейдони, Су-57 и т.н. Правете си извода колко "светло" бъдеще го чака Роскомикс. :-)

Британец унищожи руската космическа станция за да могат после да правят заедно с руснаците и да се учат от руснаците. за съжаление поколението на КГБ обученно от Андропов е абсолютно неприкодно да защитава интересите и да отчита реланостите последните 30 години, включително и Путин, затова се доведоха до това положени.. а в момента нещата загрубяват... релано запада е без лидерии без демокрация... не знам и кой реално управлява Русия...

руссия и други страни се управляват от всякакви ворове, завършили кгб или харвард или с някакви други звания там, качили са се до границата на некомпетентността си, а всъщност точно това е демокрацията, а не наследствени сини царисти като при корейския ким, турчина, китаеца и скоро и путин може да се обяви за поднебесен император...

Щом се отказва и от космоса, Русия или е в много тежко икономическо положение, или се готви за тотална война!

Щото много успяха с войната в Украйна дето искаха за три дни да я окупират цялата та за тотална се готвят. Пънат се да имитират важност пред зомбираната си от 100% контролираните путинови медии вътрешна публика, нищо повече няма в това.

Финансови са причините , парите ще отиват за ракети , че взеха да свършват в Украйна

Русия е направила в пъти повече космически станции от останалите страни, Китай и Германия, взети заедно.

СЪветския съюзнаправи, Русия само ползваше, ама и това е до време.

Фактът е, че имат едни двигатели с дизайн от 70-те и от тогава цялата им космическа технология е в пълен застой.

Като им гледаме технологичните възможностите на руслямците, космическата им станция ще е нещо средно между юрта и палатка :)))

Много сте интересни коментиращите - живеете в една страна от 3-4я свят, която само да думи е в Европа, а на практика е между Анадола и Индия. При положение че българския принос в световната наука е чушкопека, как имате сили да коментирате държави . Български космонавт скоро няма да видим, но за сметка на това е пълно с корумпирани и крадливи политици,чиновници, съдии, полицаи, дрогирани и пияни тъпанари учиват хората по улиците.

Ей това е блядката - дошъл на готово тук, вместо да седи в хубавата си родина и обижда домакините си. Шамар зад врата, шут в гъза и обратно в Русия, блядке. За такива, като теб, тук място няма. И без това не ти харесва.

Ей това е цървула - дадеш му свобода, държава, цивилизация, индустрия, ядрена енергия и космос, но добитъка гледа на кръв и си иска феса. Шамар зад врата, шут в гъза и обратно в Анадола, потурначе. За такива, като теб, тук място няма. И без това не ти харесва.

Чичо Сам ли имаш предвиод? От ботуша му наистина няма оттърване, още дълго ще ни продава на зелено стари моодели аероплани и ще ни кара да вдигаме паметници на убийците му, дето бомбандираха през 1944 г. София.

А бе дивеч, на тебе където и да идеш все ще ти е в третия свят. Умствено изостаналите руски слуги нямате ресурса гащите да си вържете, тръгнал оценки на други хора та и на цяла страна да дава врякалникът ненаврещял се.

Това е правилно решение за Русия. Вместо само помпозност - първия филм в безтегловност, първия робот и т.н. никому ненужни "постижения" само за тупане в гърдите, решиха да се фокусират на реална работа спрямо възможностите си. Правят каквото трябва, пък да става каквото ще. Правилно решение е.

Ми на тях това са им възможностите... да качат един робот, дето не се движи, да снимат порно филм в космоса и да се хвалят, колко са велики.

Руска космическа станция? Че то Русия няма да я има - до края на годината Путлеристан губи войната и се разпада!

Това дежурния психиатър ли ти го каза? Излъгал те е за да не буйстваш и да не се пениш....

Станция МИР каква е според теб? Иначе другите глупости, дето сте ги писали ги отдавам на жегата, но не и на аналитично мислене и познаване на материала...мечти някакви.

Доста тъжно, защото на запад са забранени експириментите с животни в космоса и досега се правиха върху руснаци, но каквото такова.

Денгите на блядовете окончилис. От сега нататък ще гледат космоса през дъното на бутилката водка.

Много скоро Европа ще си върне свободата, и с Русия ще бъдат в един отбор

Нека плюенето соросоидно почне сега !!!4

Истината боли - нали?

Обещахме на руските тролове затягане на коланите и си спазваме обещанието.

Външната тоалетна ще я запазят ли поне. Рогозин лично ще изгребва фекалиите.

Друго си е като американците- с памперси по една седмица, да осмърдят целия космос

Или зет - пиян стинкаджия лаладжия Простаци

Някой би ли си взел руска миризлива снаха курва??? Блядь

Твоята Оксана от околовръстното не е рускиня.

Ако на някой му пука Какво напуска путинова проссия Да сподели Тес велики нещастници

Трябва ли да ни пука?

Това е новият подход на Русия в много области - спазват си договорите и толкова! Никакви отстъпки и бонуси за западните чакали.

Голямо чакане ще падне будния руски акъл да роди нещо смисленно.

Де да ги спазваха. Измислят си нови наредби, правила и всякакви оправдания за да не си изпълнят договорите. Но те са друга култура. Споделят по-скоро монголско-завоевателни ценности отколкото нашите. Затова нека си търгуват и воюват с азиатците, а ние да си се оправяме по-културно.

къде си видял спазване на договори от русия, дори с братски народи като украйна и България не спазват ама искат да се правят на невинни пред турци, китайци и бразилци

Борисов добави, че бъдещето на руската космонавтика трябва да се основава на балансирана и системна научна програма, така че всеки полет да обогатява страната с познания в областта на Космоса. Предишния шеф на Роскосмос другаря Рогозин заплши че ще ни праща Сармат,защото сме затворили въздушното пространство за коня Лавров, а сегашният щял да прави балансирана и системна научна програма(каквото и да значи това).

че и там , като в Турция ще ги бият !

Още преди 3 месеца писах коментар под новина че Русия потвърждава участието си в МКС само до края на 2024 година и вероятно до тогава в необходимите срокове ще уведоми другите участници в проекта че се оттегля. Набихте ми десетки минуси. Ами ето ви и официалната новина за това. Китай си има вече своя обитаема космическа станция. Да видим всички останали начело с Русия и САЩ какво ще правят след 2024 година. Давайте сега пак минуси, а през 2025 година ще ви напомня и този мой коментар

Кво се чудиш, истината не е на мода в ДИР. А тези с коментарите и +- са разни платени тъпунгери.

И какво от това, че русия напуска (щото няма пари...)? Светът ще спре да се върти ли? Станцията ще падне ли? Чудо голямо, че ватниците се изнасят.

Роскосмос е на бюджетна издръжка, също като НАСА. Само че е собственик на всички технологии! Ха ха ха ха България ще замени Русия. Нали сме космическа държава? А, бяхме когато бяхме със СССР! Ха ха ха ха

Да произведе поне една ютия с тия технологии.

Ало тъпия козяшки трол. ТОлкова сте тъпи, че подлежите на масова евтаназия по дърветата разпрани. Коспическите технологии са за космически обекти, а не за ютия. ама козяшките луди тролове са уникално тъпи и едва си обуват чорапите на краката вместо на главата. Затова масовото им избиване ще допринесе за избявянето на странта от "демокрацията" и началото на възхода ѝ. Смърт на козяците, совобода на народа!

Те руснаците хубаво няма да ги има след 2024, а Русия дали ще я има тогава?

Народът Български е казал следното, най-добре пасващо за пРосия : "Хем насрано, хем голямо"

Абонираха се за Московски новости , Огоньок, Спутник и Литерстурная газета. Научих истината за Русия. Посетих я и видях с очите си това за което бях чел толкова години. Направих си изводите и реших : Не искам да живея като тях! Не искам да съм като тях! Не искам да имам нищо общо с тях! Просто не мога да имам доверие в това което пишат и казват!

Корекция : абонирах се

Браво, по неволя и аз съм същият осъзнал се нещастник като тебе;

Ти освен да пишеш по "вражеските" сайтове за копейки, от концлагер пРосия носа си не може да подадеш

Тролски шаблончета.

Затова масово и жестоко избиване на троловете е най-доброто , което може да се направи в България. Хем населението ще намалее, хем ще поумнее...

обичам немската порно култура. Събрах всички видео касети с немско п*рно. Исах да съм като тях, но си останах просто Ганьо. Очи пълни, ръце празни.

Иначе как ще нападнат от Космоса. Те руснаците да вземат да де изтеглят зад Урал! Преди да са ги изритали!

Да мразя русия...

Значи едни тъ панари с кофти семка са се размножили и са предали некачествената си ДНК информация за бъдещите поколения с тебе :) . Доста кофти генетичен ма'рял има по тия ширини да...

Тренирани са да убиват наред

И беше принуден… да имигрира. Новият Борисов е послушко! Ще изследва дълбокият Космос ….. в Марианската падина…. Ха ха ха …

Хора това е супер новина...от Русия ще получим трамплин и американофилите ще поскачат до космоса.

След 2024 година руските пилотирани мисии ще бъдат макс. по 4 дни. Това е автономността на Союз, а други орбитални станции и кораби нямат. До китайската не могат да стигнат, а и не са желани там.

Да не са желани????? И руснаците са с дръпнати очички…. Е на бай Путя някой му ги е изпънал

на бай Путин ми е все тая какви са му очите. Китайците като си пускаха орбиталната станция нарочно не послушаха молбите на руснаците и я поставиха под такъв ъгъл спрямо екватора, че в момента е недостъпна от Русия със съвременните кораби. Подобна е и причината Союз да се скачва толкова бързо с МКС, а американския Дракон да не може с тази скорост. Просто са направили МКС да е удобна за Русия, защото иначе нямаше да могат да участват.

Много отдавна трябваше да го направят и да се отделят.

Ония палячо С 38 номер обувчици Щял да променя Световната геополитика Божкееее С неговата стартъп икономика Колкото на 1 щат Големи приказки от малки хора

В щатите бил ли си?

Да, що ?

Първо лице единствено число: American fake dream не съществува !!! Набий си го в кухата манерка. И понеже не си бил в щатите, за да се запознаеш с действителността там има you tube. Все пак накратко: Узаконена наркомания, стрелби, убийства, отровна храна, изнемогващи хора с по 3 работи, 45 милиона на купони от LA do NYC, като дори улицата на милиардерите (57th) в NYC тъне в тиня до бордюрите и плъхвете се надпреварват из боклуците по тротоарите за мърша от купищата чували с боклук.

Да си правят станция с китай, няма какво да се занимават с тия бавежи

Имали Имали Имали Каквото и да имате си оставате шайка безбожници и алкохолици обитаващи външни кенефи диваци!!! Панели,водка и путин... иZмет

Да много важно че са вънка или вътре кенефите. Друго не те вълнува . Забрави кенефите баба си и дядо си .

Ракети Руснаците правят и ще правят. И материали си имат, и квалифицран персонал. Липсите ще се попълнят от Китай в размяна на ценни метали. Въпроса е как Мъскито и Boing Boing, ще прави ултра мега ракетите и копията на двигателя Енергия без titanium . Отговора: Ще плащат като попове и ша ривът. Dependent On Critical ‘Aircraft Material’, US & Europe Do Usual Business With Russia Despite Ukraine War https://eurasiantimes.com/us-europe-does-usual-business-with-russia-despite-ukraine-war/

И като се събуди бояршника цъфнал , а вата ?

Колко вата ток ти наби днес Петър в Соросокопа? Загубил си си английският речник ли? Ми ползвай гугъля да си преведеш линка бе, малоумнико.

Изпълзя русоробче и взе да онанираш на фей мечти от страна на путлерстан и тролчетата им ли бе смешник ?

Момче, трябва да те уволнят. Нямам идея защо ти дават пари. Речника ти се изчерпва с жалки опити за обидни фрази от типа на: Вата, Путлерстан, Русороб, и други малоумия. Един коментар с някакви факти, линкове или въобще реална контра-теза не си постнал. Само "опорки" и въздушни кули смесени с лични обиди към коментиращите и то постоянно. Нефективна пропаганда. Ако ще си войник на "информационният" фронт ще трябва доста повече да се постараеш. Капиш?

човек като порасне трябва да почне да прави разлика между детски приказки и реален живот.. руската култура е изцяло вторична и се базира на копиране и крадене....другото са просто байки за русофили...

Няква напикана масонска държавичка на 200 години има култура ли бе? Хайде малко по-сериозно. Ти кога порасна? От втора група в трета ли мина? Хайде да четете преди да серете глупости. Или Руснаците явно нямат космонавтика и традиции в авио строенето. Не схващаш ли, че филма свърши. Щото специалистите са там където са парите. А парите ще са в Русия от тук нататък, каквото да направи САЩ и ЕС. Под 16 процента от населението на планетата налага санкции. Проверете си номерцата.

ало, тролфабриката с 44 плюса за 1 минута и половина - в Русия не могат ютия да направят като хората. Разчитат на въоръжение останало им от СССР. 5 месеца не могат да победят Украйна, а се готвят да завземат Европа? Такива губитници не са записани в световната история. нещастна работа.

Украинската армия беше най-силната в Европа. След нея е само Турската. Победят? Войната е хибридна. Русия няма сметка да отвее Украйна и да направи като САЩ в Багдад. Русия печели в хибридната война. Ако не си запознат войната е продължение на политиката с оръжие. От както започна Военната Операция (разликата ако не ти е ясна прочети какво е война) Русия прибира в пъти повече пари за по-малко ресурси. Успешно заобиколи политиката на ЕС и САЩ и в момента в Европа нямат азотни торове, ще студуват и ще гладуват. САЩ са пред уникално събитие, непознато досега, президентът им е болен и има под 20 процента одобрение. В Европа си замина Драги и Божо клоуна, Шолц го пекат на бавен огън. Лайнен ходи и вее Давоските знаменца и при всяка проява създава директни условия за разпад на ЕС. Продължавайте да живеете в мечтите и плановете на ЦРУ и Сорос. Да видим до кога?

Украинската армия най-силната в Европа !?! мисля нататък няма смисъл да чета!

https://data.worldbank.org/indicator/MS.MIL.TOTL.P1?locations=EU Това е числеността на Европейските армии. Ukraine military size for 2019 was 311,000.00, a 4.71% increase from 2018. Числото е занижено драматично като част от "оперативната обстановка":) Шест мобилизации минаха. Шест. Русия не е направила нито една. https://it.dir.bg/comments/rusiya-napuska-mezhdunarodnata-kosmicheska-stantsiya-sled-2024-g?sort=approved От там, въоражение наследено от СССР, модификации и въоражение от Израел, Германия, Полша и който се сетиш. Обучение на фашисти и нормална армия от НАТО. Стратегическо ръководство, информационно осигуряване от НАТО. И тия неща са преди програмата "Оръжия за Мир". Ма кво ви разбира главата от тия неща? Вие един няряд нямате зад гъза си. За вас войната е картинка от телевизора и интернет. А причините не са важни. Важно е Ватите там да зачезнат, ако може с ядрен удар най-добре:) Ми НЕ МОЖЕ.

Спряха да плащат за допотопни рашки космически таксита и на роскосмос денги акончили как на цялата пРассия ?

Кога излитаме бе Славчо? Ще излетим ли въобще?

Един комедиен актьор Направи великото джудже за смях Ако не са Тополите Сега щяхте да сте роби Руски палячовци

Що тъй направи батко! Кви са тия тополи дето пазят от робство -да си засея вкъщи.

Чао, глупаци :)

Не, че нещо, ама видеоконфрентната връзка с руски софтуер ли беше или с такъв на Cisco?

Да руска. Aurora OS базирана на Sailfish OS, закупенаи модифицирана от Русия преди няколко години. Единствената мобилна платформа която не подслушва за щатите за разлика от iOS i Android. Не напразно щатите унищожиха Nokia преди 10 години, понеже нямаха достъп до Symbian i MeeGo!

Добро начало, сега напуснете територията и на комшиите и почвайте с репарациите.