17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успокойте се всички.Это поредността на модулите при изстрелване и сгробяване: Заря (восход солнца) Звезда (звезда) Пирс (мол) Poisk (поиск) Rassvet (рассвет) Съвсем ясно кой даде начало. СССР.

Цитат: "МКС, чиито сегменти са построени от Русия и от САЩ". Само Италия продава на САЩ 5 сегмента. Русия също им продава, както и части от Япония и още някой, ЕКА ли. МКС започва с руски сегмент.

Яки слвесни диарии от фенчетата на крадливарта държава САЩ. САЩ не се никога не са строили стабилни космически станции, които да издържат много години в орбита. Това го правят само руснаците.

Тази сега (МКС) е съвместна разработка, така че не виждам смисъл в думите ти. Освен да си заработиш няколко копейки...

МКС кой я построи бре, легенда? 2 модула, качени от Протон и над 20 от совалката.

9.04.2020 г. - Американски астронавт и двама руски космонавти полетяха със "Союз" към МКС ... след строга карантина заради пандемията от новия коронавирус (COVID-19), ... Техният космически кораб "Союз" МС-16 трябва да пристигне на МКС шест часа ...

След 2024г САЩ прекратяват участието си в МКС, т.е. 2/3 от финансирането заминава. Истината е, че без чуждо участие руснаците НЕ МОГАТ да построят нова станция.

тука някакви жалки говеда драскат глупости. Русия от години няма космическа програма. и пазара и за спътници змина,. взеха го индийци, китайци, Мъск.... какво чакате??? умряли плъхове от метрото ли да изстрелват ракети?

не ги мислите руснаците, вижте къде сте вие българите!! Вие дори вече не сте и 9-та дупка на кавала !

Вие какъв сте, че сте се загрижили за нас българите?

Той е руслямско зомби в България

Да я построят! После да построят и станцията на Луната. Да гепат целия хелий 3 и да го прекарат през 8 хелийпровода до Германия. После искам да изпреварят и хамериканците и китайците за Марс. Наистина им го пожелавам! Само дето... през моя живот се нагледах на лозунги и обещания от тая страна. През 2020 щяхме да караме летящи коли с атомни реактори, пък то не само картофите поскъпнаха, ами и самолетите спряха. Айде - нека направят! Конкуренцията му е майката!

Ъ-ъ, точно американците са по лъжите и обещанията. Аз мразя комунистите повече от всеки - докато не видях (от 2001-ва насам, преди това бях дете) на какво са способни американците. Е това вече са изроди и нечовеци. Съвсем правилно ги оприличават на сатанисти - макар че аз, разбира се, съм атеист и ненавиждам и религията.

И къде са те излъгали бе боклук? Щото мога да ти изброя хиляди руслямски лъжи.

Ако им трябва на руснаците, ще си построят. А виж хамериканците ще разчиатат Мъск да им направи станция, след има няма 50-100 години..... Или по скоро може да им построи някоя надгробна Пирамида за балъци, той нали всичко може фараона.

Така е... За развитието на космическите програми и мисии САЩ разчитат само на Мъск, Дан Харт, Ричард Брансън, Джеф Безос, Питър Бек, БОИНГ, НАСА и т.н. Русия пък разчитат на Рогозин - журналиста-философ или философа-журналист...

Рогозин и новини... От 2016 се занимава с Роскосмос и досега освен 20тина корумпирани служители и намален брой полети, друго ново от Роскосмос няма. Пускат си Союз-ите и Прогресите, и толкова. О, забравих - измисли и космическия батут.

Ти кажи откога американците не са изстрелвали собствен космически кораб с космонавти на борда! Що ми се чини, че от 2011 година. Нали имат пари?! Пари имат, ама друго нямат!

след 2 дни ще проверя и ще ти кажа. А дотогава прецени успехите на една космическа програма с брой космонавти ли се измерва? Ако е така може да провериш коя държава има най-много.

И на последната свещена крава на имагинерното руско величие и предстои да прерита в други ден. За вас посърналите и покрусени ватници ще има сладки приказки и (верно допотопни) мултики от маркетинговия отдел на Роскомикс. Как са Лунните фабрики за хелий де Рогозя Батутов ви ги беше обещал за през 2015? :))

Американците не са изстрелвали собствен космически кораб с "космонавти" на борда от 1998 г., но с астронафти за последно от 22 февруари 2019 г., а на МКС не са качвали астронавти от 2011 г.

Не е само батут... Миналата година започна да мисли и космически асансьор...

Американците не са изстрелвали собствен космически кораб с космонавти от 2011 година. От тогава всички космически полети бяха спрени, зещото совалките започнаха да гърмят. На совалките им сложиха край, а те изпаднаха в дълбок размисъл. Всичко което отиваше на международната космическа станция беше с руски космически кораби. Това е факт и шикалкавене няма. На 27 май са се наканили за първи път да изстрелят собствен космически кораб, ама ще трябва пак да се кръстим. Да не стане пак уйт! Иначе минуси може да шляпате колкото си искате, ама се постарайте и факти да предоставяте!

Уау, посмали малко. Не всички космически полети са спрени, а само пилотираните. Пък ако ми пуснеш минус, значи не съм прав и пилотираните не са спрени и още продължават.

Путювите злобари, комплексари, неудачници, расисти, лицемери и ксенофоби само на християни не се правете че хич не ви отива.

Американците не са изстрелвали собствен космически кираб с астронавти от 22 февруари 2019 г., но ти си тъпо парче и дори не знаеш, че американците не качвали космонавти от 1998 г.

Преди да плюеш по човека вземи се ограмоти малко. Само с плюене не става. Ако не знаеш вземи и направи справка. И гледай от злоба да не счупиш някой зъб!

Първо не е човек, а боклук рубладжия. Второ информиран съм и за това съм написал фактите. а това че ти не отстъваш по тъпотия на боклука е съвсем друг въпрос.

Материалът ще бъде в бъдеще време... ЩЕ-ще-ЩЕ-ще...и т.н. Изобщо рогозин е голяма работа....русия планира, русия има намерение, русия е в напреднал стадий на проучване....

Пффф космическа станция. Ние можем да строим магистрали, кви космически станции. Нас ни интересуват само важните неща.

Щото от магистралите най-много се краде! Нали деди?!

Ей не се наврещя ей. Кои сте вие дето строите магистрали бе загубеняко, ти не си произвел и 1 стотинка стойност през живота си, няма и да произведеш.

Въпросче от по-долу: "Ако МКС е на много ниска земна орбита, кажи колко руски космонавти са били по-далеко?" Отговор от Нанайси: Ами, за начало, цялата предишна космическа станция, руската "Мир" - е на 390км. Доста над тези 340км на МКС-то. Средна земна орбита се води от 2000км нагоре - да не говорим пък за Висока. Затова с право определям МКС-то като много ниска. Нищо против МКС-то де. По-нагоре от ниска земна орбита така или иначе е невъзможно да стигне човек - освен ако не иска да се изпържи от радиацията. Бях чел свидетелства на космонавти, които се опитали да стигнат възможно най-далеч в границите на ниската орбита - но в един момент вече виждали светлинните искри от космическото лъчение със затворени очи, непрекъснато. При което, разбира се, обръщат обратно.

Марш обратно в стаята санитарите да те поизчистят бе, не ти ли писна да си постоянно олигавено бърборещ.

Ама не говорех на тебе, мършо смрадлива. Тук има и други хора (и то много) - противно на психопатските ти убеждения.

Други хора има. Умстгвено изостаналият трол дето те мързи да се хванеш на почтена работа си сам.

как се обръщат обратно? Включват задна ли?

Не виждаш ли, че е тъп като гъз. Няма никаква представа за нещата и плямпа глупости.

Аполо, гений такъв, МКС е на над 400 км. Дай сега списък с руснаците на орбита над 450 км като ще обясняваш, че другите "едва" достигат МКС.

Ти все четеш разни неща и все знаеш неща, дето другите не знаят... Така възникват глупавите конспирации! :)

Русия реализира програмата си с учени ,начело с Коральов, докато начело на американската космшическа програма стоеше бившият нацист и офицер от ЕсЕс Вернер фон Браун. Над 1 500 немски специалисти за 3 дни станаха кристални демокрпати, досущ като всички наши седесари и гербаджии. Фон Браун кацна Аполо в Невада, т.е. на Луната. Японска сонда публикува навремето снимки цветни , почвата не е сив като на американските , а кафяв. Няма следа от стеепенчатата ракета върнала американците на Земята, нито знаме ,нито нищо. Това доказа и Китайската станция. Китай е изпратил до НАСА 12 въэпроса свързани с това, подписани от 10 000 специалисти. Отговор няма. Британски астронom Брайън доказва че кацането на ЛРуната е на вулкан в Хавай. От др. старана соросоидните тролове крещаха, че Русия се меси в изборите на САЩ и всички държави. А бе галфони, това без пари става ли. Сега квичат че Русия нямала пари за космическа станция. Не можела да направи леки коли и хладилници и пр. битово оборудване което на 80% е китайско проидвоство. Путинв копира Петър Първи. На летището Шереметиево 1 2 3 4 5 има 5 ирландски барове ,барабар с келнерите, посудата ,проститутките и пр.

тая история вече се изтърка. Ти си поредният идиот, който я повтаря като развален грамофон.

Все един и същи щатен трол е, напъва се да имитира различни идентичности. И си въобразява, че постига нещо. Да им се чуди на акъла човек на тия дето му плащат - ама то всичката им работа е такава та не е особено чудно всъщност.

ти е плиткия мозък

СССР реализира програмата си с Херман Грьотруп и още 3000 немски инженери и учени от СС, от Луфтвафе и от къде ли още не. Фон Браум може да е кацал в Невада, ама 12 американски астронавти при 6 мисии кацнаха на Луната излетяха и се върнаха. Ацвета на Луната може да се види и от Земята с просто око. Няма кафяв цвят. Това може да го каже само пълен тъпак. Всъщност снимките на китайците показват точно сив цвят на почвата. Следи има колкото искаш, ама Китайците са кацнали на две места на хиляди километри от американските кацания. Китай не е изпращал никакви въпроси на 10000 специалисти. Всеки "астронот" може да докаже каквото му душа иска стига да го пуснат от лудницата. Руслямска държава дори няма пари за кораби до МКС, защото трябва да плаща на милиони тролове по света да пишат глупости.

ноухау да построят космическа станция, но точно сега нямат финансовата възможност да го направят самостоятелно. И няма изгледи в следващото десетилетие да съберат достатъчно пари за това. А специално Рогозин е един смешник с голяма уста, който отдавна трябваше да бъде уволнен заради некадърност. Иначе и аз планирам да се оженя за Риана - до 30 - 40 години със сигурност ще стане ... ако съм жив и още ми става и ако тя не се е сбабичосала много. Толкова за тъпотиите на Рогозин.

Ужас е обзел почитателите на анимациите от САЩ. Спокойно бе, ако могат да си направят кораби и станции, да заповядат. А ненавистната ви Русия обичайно прави каквото каже. За справка - прлаващата АЕЦ, която нямаше да я има, ама взе да функционира.

Слъйш вата, Американците строят по 1 модерна атомна подводница тип Вирджиния в година (руснаците построиха 1 Ясен за 25)- много по-сериозно постижение от въпросния плаващ Чернобил..Ей за Кримския мост збрави споменек'во е чудо невиждано. А Русия не ние омразна, само кремльовския запъртък - който на самите руснаци отдавна е втръснал.

Абе, тролове, отидете в Кеип Канаверал, в космиеския център Кенеди, където американците подробно ще ви разкажат за всички руски станций. Подробно и без вашите изцепки, "специалисти" недооправени !!!

Глей ся глупчев. Американците не са изстрелвали собствен космически кораб с космонавти ит2011 година. всичко беше спряно заради гърмящите совалки. Сега са се наканили на 27 май да се пробват, ама ще трябва да се кръстим дали ще стане.

Не лъжи бе тъпак. От 2011 не са качвали хора на МКС с американска ракета, но астронавти за последно летяха с американска ракета на 22 февруари 2019 г.

А пък като видя руски самолет пълня памперса

Кенефната ти мания е тази, която ще те довърши. Бяхме я излекували сега полека-лека се връща, ще има нова серия електрошокове.

Преди малко се събрахме 10-на съседа и също решихме да пуснем наша, квартална космическа станция най-късно до 2024-та...

Направо се обърнете към Мъск, той ще ви сглоби една за 3-4 години. Е ще трябва да си плащате за мукавени макети и тенекия, ама като ви гледам багажа, това заслужавате.

Ние сами ще си я построим. Проблемите ни са от друго естество - разделени сме на два лагера. Едните искат да я изстреляме директно нагоре, а другите искат да я потопим в Тихия океан и да чакаме руснаците там за да им продаваме кефир.

голям майтапчия тоя. в момента русия нищо не може да построи

мегаломанията явно не им е избита от главите. предния път като построиха станция, фалираха.

Много ме кефят троловете, които плючт по Русия. Ама Русия имаше станция още от времето на СССР. ПОстроили са реално не 1 а 2 станции. Дори тоалетната на американската част е руска.

Ако броиш и салютите станциите са много повече. Но МКС е далеч по-съвършена. А руснаците освен тоалетна друго могат ли да правят? Модулът "Наука" кога ще стане? Че го чакаме вече 15 години?

много неща (и та най-хубавите!) все са в бъдеше време.. Настоящето значително по-различно..

че къщичката им ("великият и непобедим" СССР) взе, че се срути, та всичко отиде на ....и т.н. Та и с този проект на гол тумбак нещата няма да са по-розви...

те осемдесет години строяха комунизма и аха-аха да го построят (нали беше на хоризонта!), ама то взе

Те казват космическа станция. Не казват, че ще бъде в космоса. Може да я направят от казани за варене на водка.

Секи идин космонавт е длъжен да знай руски език , щот да мой в секи идин мумент да поеми управлението на станцията, щот управленският и най важен модул е руският. МКС е руската МИР 2 запланувана от СССР.

Те всички космонавти са основно руслямци. Астронавтите пък трябва да знаят английски, защото основно са американци. Управленски модул няма. Руската и американската част си имат собствени системи за поддръжка.

Ми да! За разлика от краварите, руснаците могат да си направят станция.....А кравите един космически кенеф не могат да направят, какво остава за космическа станция! Всичките БАЗОВИ-ОСНОВНИ модули на МКС са руски! Руски са модулите за животоподръжка, стабилизация, електроразпределението, маневрените двигатели, доковите модули и т.н Без тях МКС-демек краварската и еврогейската част са едно тенеке на път да срещне Океана!

Хвани ми мъжката крава за к.ра.

Има ли съществителни на Маркс или това е само хипотенуза?

Всичката Мара втасала.

ако мъск се е сетил да сложи аварийна спирачка на онея спътници - требва само да я дръпне на първия и сащ се си имат нова станция , от девет модула май. :)

дебилните тролчета пак квичат около празната помиина кофа. а бе тролосвине неграмотни, руснаците от 1971 година до наши дни са имали две самостоятелни космически станции, построени без чуждо участие. аре у лево за помия там да квичите.

абетъпако, тогава имаха, ама ссср умре! сега имат путин, и храм на военнокосмическите сили!

щом квичиш значи помия няма! квичи тролче, квичи, имаш време до сутринта. фактите са убииствени, за тъпите тролчета като тебе.

Хохохо. Само ЕДИН ден остава до жалкия опит на НАСА да се завърне в много ниска земна орбита! Ако не отложат опита (много вероятно) и успеят да НЕ гръмнат (малко вероятно), това ще ги нареди на престижното ПЕТО място в Космическата надпревара! Йееееее! :) След Русия, Китай, Япония и Индия. Пак добре: защото последното десетилетие изобщо не са в класацията - а във В група.

Ако МКС е на много ниска земна орбита, кажи колко руски космонавти са били по-далеко?

Отговорих ти по-горе на наивното въпросче. Тъкмо да научиш нещо.

Прав си, нито един... А кажи като си толкова умен, Япония и Индия колко космонавти изпратиха последното десетилетие със свои ракети, че да са изпревалили САЩ? Аааа, сетих се, между 20 и 100. Аполо Нанайси, първо отиди да завършиш втори клас вечерно, докато метеш улиците във Факултета през деня и тогава се опитвай да мислиш. Иначе за совалките, програмата Аполо, Спейс Х и цялата програма на НАСА е измама и фалшификат. Дори Америка още не е открита и не съществува. Този континент е една голяма заблуда на рептилите и извънземните, които го правят за да ни владеят и да краадт от Велика Русия нефт.

С въшки ли ше стане?

Еми ако наскубят от на майкати пичата грива може и с въшки.ха.ха.ха

Май Германия плаща за ЕКА.

Ке построи дедовия - това ще стане , колкото Кимчо изпрати човек на слънцето.Ушански сънища :)

Космическата индустрия беше създадена от геният на украинският народ стенещ под гнета на поробителя. Днес без творческият устрем и техническият гений на потомците на древните укри, най древната цивилизация на света пияните ватенки нищо не могат да направят. Днес обаче за разлика от по стари времена демократична Украйна е част от елита на света и ще влее своят творчески устрем за по скорошно настъпване на светлото бъдеще, а потомците на Ордата ще седят безпросветни и бедни в своята сибирска дупка.

Предполагам по-прости от украинците са само българите или обратното.

Добре де , няма значение кой но каква е ползата от тези станции и колосални разходи ? И защо трябва да се ходи на Марс примерно - за да докажем че можем ?

Проблема е не как да се стигне до Марс а как да Използват Марс от Земята? Камъни злато диаманти редките метали газ нефт и Т Н.

Германия може да направят космически проект стига да им трябва но Рашата вече нищо никога не могат да направят освен да си пият от мъка по старите времена! Те космодрума кабелите не можаха да вържат пък камо ли станция да построят с китайски части. Там където е Юрий Гагарин там е и руската космонавтика!

Германиците всичко могат да направят, но ще си остане тук на Земята! Нали така. Не се напъвай като въшка, няма смисъл!

да се планира Ма от де пари

Днес Станция догодина Метростанция Космическата ? СофияМоскваКосмическая за 5,6лв на км. Водката е безплатна!?

Излязъл е един и е казал - "Ще построим, таварищи!" И толкова. И ето - новина! Нишо, че не е ясно нито срокове, нито какъв тип ще е, нито дали ще е национална или международна, нито откъде ще дойдат парите. Ама... Раша, какво да правиш, трябват такива "новини" за повдигане духа на крепостните в Раша и чужбина, както и на тролетариата.

Ясно че ще хвърчат камъни в космоса с руски надписи! Кой ви пречи да направете станция или град в космоса!? Вашата Тъпотия! Това не е комсомолско събрание да се лъжете и после да си вярвате на лъжите!

Язе ни вервам

Няма как само една държава да изгради такава станция! Проектът е прекалено скъп. А и сложността на проекта не е за една държава само. Тази новина звучи малко като клюка. Няколко изречения и нищо конкретно.

Четох някъде че САЩ се изтеглят щото не искат повече да поддържат станцията щото много скъпо и няма вече смисъл. САЩ имат планове за принципно нова станция и искат там да насочат усилията си. Русия няма да почне от начало а ще преизползва текущата станция на принципа - всичко мокро е чисто и всичко боядисано е ново и това е напълно възможно.

Станция в околоземна орбита може и да има смисъл, не знам, но в момента играта е за станция на луната.

Е човекът казва, че ще изграждат нова, ти ми говориш за боя и тем подобни глупости! Айде малко по-сериозно. И САЩ не могат сами да изградят сами такова нещо. Пак ще бъде международна. Дори САЩ да не участва има и други богати държави, нали -Индия, Китай, Корея, Япония!

Пак вицове с адрес мАсква. На 27-ми обаче Мъск ще им дръпне шалтера централно.

Що? Сегашната станция да не е американска? Гледай ти, пък аз не знаех!

Не е ли? 80% е.

Когато си глупав е за цял живот. Русия е в "бизнеса" единствено защото САЩ (най-богата държава по всички земи кълбета) и плащат за да качва астронавти до МКС. На 27 (в сряда) е първия старт Мъск с който на МКС ще се качат астронавти. След като спейсХ изхвърли роскосмос от бизнес със сателити сега е на пут да ги изхвърли и от тоя с планираните полети. От тук на татък работата е ясна - от изток остава единствено Китай като голяма космическа сила. Русия остава безвъзвратно в миналото. И да, станцията се води международна но реално е на тоя който плаща за експлоатацията и. Иначе ще е международен отпадък ма дъното на някой океан.

Комедийно пародийната сцена в ново действие.Могучая ще се напъне ли да даде на жителите си повече от 350 лв зарплата :) 80 процента от руснаците мечтаят да живеят и работят в Болгария ,най слабо развитата членка на ЕС .....Давай Путин ограбвай мужиците вперед през кървави конфликти с братята украинци и голодомор към завладяване на галактиката :):):)

хубав макет ще е

Ами сегашният макет функционира бая отдавна. Даже американци ходят там.

Защото е предимно американски

Кога!!??

Украинците са най-тъпото племе и да не стъпват в България повече , те ни домъкнаха Коронавирусът от Китай ! Укри вън от България ! Русия винаги е била с 10 крачки пред САЩ !

Обаче в обратната посока. И забравяш 5 крачки в страни от Европа.

Я се разкарай бе глупак.