Руски учени извличат на вода от въздуха

Изобретението функционира дори в най-сухите пустини.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това устройство е измислено отдавна и може да се купи навсякъде в америка Казва се Дехюмидифиер - вчера го написах но Гошето го изтри Аз имам един такъв в басемента - прави по една кофа вода на е 3 дена и струва 300 долара По добра новина би било да измислят да прави бира да речем, е тогава ше е радостна новина

Когато започнат да извличат водка от въздуха да се обадят....!?

И ракия може, ако водката е трудна! Краставичките ще ги оставим за следващата версия!

Хе, хе, ватенките пак са изостанали с 30+ години. Подобни инсталации работят от години по Африка и на други сухи места. Явно не са чували за AWG (atmospheric water generator).

Оправи си безсмисленото заглавие!!!

А от пръдня дали ще могат да извлечат боя... освен жълта де

не, кафява.

Франк Хърбърт, "ДЮН", влагоуловител ...

Откриха чудото на конденза значи ! Браво :)

Поредната псевдо новина за подхранване на руските слуги/тролове. То май и те не кълват особено на тъпотия като тая, само най-умствено изостаналите. Изобретили влагоуиловител с по-големички размери от тия дето ги има по магазините и го захранлили със слънчеви панели и вятърни мелници, браааво. А да, и то било само на хартия.

Шегувате се вие, ама като изобретят топлата вода, пак ще си говорим.

Тръба със 6-10 метра височина действа като комин(разлика в налягането) , което увеличава конденза. Интересно какво използват за кондензираща повърхност-неръждаема стомана ?

Хората работят и трупат опит , а в БГ слагат минусчета !

Не искаш минуси? Лесно е, не пиши глупости.

Как хубаво си го написал ... тецовете са и водопади ?

Прочетете си некадърното заглавие и го оправете. В това няма никакъв смисал.

Ами като прочетете КОЙ е автора защо се чудите,той гогето само преписва това което му дадат сега и да мисли ли искате:))))))))))))))

Сложете поне една въпросителна в края на заглавието!

ма започнето с това "засега устройството е само на хартия"... така и шще си остане, само на хартия

НА здравейте НА Братушкие.... на кво викате На сте НАправили на Водата Че зор се схваща

13.10.2016 американски студенти успяха да създадат изкуствен кладенец, който улавя водните частици. За разлика от съществуващите досега уреди за извличане на влагата, този използва само енергията на вятъра. Работата на турбината осигурява по 37 литра вода дневно, които се събират в резервоара на устройството. Уреда не е само на хартия, а е тестван и работи. и https://it.dir.bg/tehnologii/-25661314 Учени от университета Бъркли в Калифорния разработиха революционно устройство, което може да кондензира атмосферната влага с невиждана досега ефективност. и най вече: 2016 г. Water Abundance XPrize е състезание за извлича вода от въздуха изискващо технологията да събира 2000 литра вода за ден от атмосферата, като използват само възобновяема енергия с цена, не по-голяма от два цента за литър. Конкурсът привлече 98 отбора от 25 държави, от които останаха пет, въз основа на техническата им документация, резултатите от ранните тестове и видео доказателства за работещ прототип. 22 октомври 2018 г. Победителят е известнен и е сгъваем апарат за добиване на 1135 литра питейна вода от въздуха и негов разработчик е стартъп от Лос Анджелис - Skysource/Skywater Alliance. Втори са JMCC WING на хавайските инженери, които са успели да обединят мощен ветрогенератор с апарат за получаване на атмосферна влага. Както се вижда преди дни резултатите са известни и напълно работещите прототипи са налице, обаче Дира е пропуснал да съобщи тази технологична новина, но пък това че руснаци имали чертежи на ненаправен проект е водеща новина в ИТ.

той дето са "измислили" го има от 4000 години поне. Да питат бедуините.

А, Аралско море кога ще направят пак на море!?

Аз пък правя злато от камъни. Засега на хартия.

Що за заглавие????

Руснаците измислиха кондензът. Маладци!

Скоро може и парната машина да открият. След 2-3 столетия - двигателя с вътрешно горене. Въобще - много са напред с материала тия руснаци, ей! Какво ли щеше да прави света без тях.

Ами милиони щяха да са на сапун вече. И тещеше да си от тях.

Те, че са напред напред са, но ти си мнооого изостанал, ако не си го разбрал до сега.

Извличането на вода от въздуха го има, но се прави за влажни помещения срещу мухъл. Тук явно тока ще е от слънчеви панели. Но дали ще работи в пустинята, където е сухо!

Попрочети малко за бедуините как си утоляват жаждата в пустинята като нямат вода......явно руснаците сега откриват колелото:)))))))

Хората в нормалният свят, това откритие са го направили от години!!! Но рустаците сега го преоткрипа, „удесно, скоро може и топлата вада да открият!!!

Хайде малко да си пооправиш правописа, щото хората в нормалния свят отдавна пишат без грешки, а ти в 2 изречения имаш 5 грешки!!!

Измислил го е руснакът, ей!

Измислил го е руснакът, ей!

Малиии, IQ-то пак се появи. Как си, IQ?