Руските космонавти се върнаха от МКС

Екипажа е осъществил повече от 50 експеримента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто руска лижа никаде не са ходили въртят се в руските гранит и се правят чи идвали от Марс ха ха ха

И веднага им бяха връчени повиквателни за фронта. Можеше направо да прелетят натам, да спестят нафта.

Явно са си получили призовката за военна служба...

Вече мобилизират и от Космоса...Хайде в Донбас ...на въглища.

може би са мобилизирани? или слизат за да се запишат доброволци?

т.е. на МКС рашките имат таксиметраджия и вестникар. Евала... голяма научна дейност развиват.

космонавтите и пилотите на реактивни самолети много често са с подпухнали лица

При космонавтите подпухването е от липсата на гравитация , при пилотите от претоварването !

Поне за пушечно месо стават.

Сега бай-Путин ще ги попита, защо бяха облекли синьо-жълтите гащеризони, точно когато Русия нападаше Украйна ? Злото джудже никога няма да им прости.

Война водят, летят в космоса, след всяка санкция срещу тях страда целия свят и т.н. и т.н.

А защо се налага да бъдат санкционирани?

Качват се горе, слизат. Няма фанфари, няма помпозност, няма предаване наживо с анонси, обяви, 3D анимации, няма анализи на учените, няма коментари на въодушевени хора от улицата, няма включване от контролната зала, парка пред сградата, коридора към мазето и кафетерята. Вижда се една рутина, която от една страна е очаквана и е нещо, което рано или късно трябва да стане, за да тръгне човечеството нагоре. Но в същото време тази рутина може да е много опасна със своя приспивен ефект. Ако космическите агенции на всички страни се обединят и работят заедно, може да се постигне много по-значителен и бърз напредък.

Още от началото на миналия век научните среди в САЩ започнаха да узряват за идеята, че това те да си седят в лабораториите и да правят експерименти и научни открития, да пълнят библиотеки с хартия не е единственото съществено важно нещо за както казваш "да тръгне човечеството нагоре". Трябва човечеството да го иска! Това човечеството да го иска не става когато науката се случва тихомълком в някоя лаборатория оградена с ограда с въоръжени кортежи и табела строго секретно. Трябва публичност! До някъде Айнщайн, но повече Ричард Файнман е започна тази мода в САЩ на публични лекции със свободен достъп, за случайни лица. Коментари във вестници и радио. По късно Карл Сейган и Бил Най в телевизията. Дори да оставим научните достижения на тези личности на страна, в САЩ те са своеобразни културни икони. Лицето на научната среда. Хората които са вдъхновили хиляди в САЩ да се занимават с наука. За жалост СССР днес Русия, науката винаги е била просто инструмент. Било то за достигане на военно надмощие или за пропаганда. Затова рядко чуваме за достиженията на руските учени извън тези две сфери. Тъжно е защото и те имат много талантливи научни работници, и те изобретяват, и те откриват, и те измислят ... но ако не е ново оръжие или нещо което може пряко да се обърне на пропаганда просто не чуваме за тях. Държавна политика! В резултат, някак в бившия соц.блок (включително България) към научните среди имат повече негативна нагласа, онези дето са се уредили в БАН и само лапат и нищо не правят. Правят и нашите учени, правят много неща! Просто и ние и руснаците трябва да се поучим от американците, как да правим науката достъпна за обществото. Как науката да е нещо готино. Вижте Мъск! Устат отворко, който бълва глупости наляво и надясно ... без него и неговите безкрайни изцепки 2000-2010, тази космическа надпревара която днес се случва, просто никога нямаше да се случи. След МКС в общи линии всички агенции си казаха, стига толкова, почивка 10-20 години, стига наливахме бюджет в космоса. Е Мъск направи темата модерна и интересна за публиката. Стана модерно и други милиардери да захващат космически бизнес. Отново се заговори за Луна, Марс ... Всичко това благодарение на обществената нагласа която Мъск предизвика.

Голяма работа, летяли били 6 месеца, излизали в космоса. За какво ни го казват това, руска пропаганда, така ли !?!? А пък Мъск е направил една ракета, всеки момент ще я изстреля и после ще лети към Марс ! :D :D :D

Тва русоробите - много завистлив народ ще излезете бре! Се в чуждата паничка гледате и цъкате с език!

Повиквателната само да не забравиш.

Станков, за пореден път се изказваш неподготвен и правиш тъпи внушения! Първо МКС е международна космическа станция, не е Руска, второ трима руснаци слязоха , а от останалите седем на станцията двама са руснаци и петима други. Т.е. всичко е 50/50! И трето този който споменаваш с ракетата е поне 10-20г. напред няма стигане ! Понял?!

Три дена домашен отпуск да си оправят чемоданите и ги чакам в Украйна!

убежище в Казахстан

Жените малко трудно свикват, но е рядко подредена държава. :-D

няма как да не е хубаво.

А защо преди това не засилиха МКС към Пентагона, овалния кенеф или някое друго свещено място в краварника? Тръби ще режат каубоите на мама...

Е то е ясно че братушките се изсраха като звривиха газопровода. Каквото и да пищите падението е стремглаво

И от космоса - веднага могилизация! Другаря Путин пипа здраво - няма да остане нито един немогилизиран!

Еми те няма как да се пишат болни завалиите. Каквито прегледи са минавали...

Съдба, какво да правиш. Приземили са ги в грешната държава..

Соросоиден глобално тъп!

Приземиле са се в Лазахстан, тан че има шанс да избегнат мобилизацияат. ;-)