Руските власти са недоволни от статия за инвазията в Украйна

Wikimedia обяви, че "няма да отстъпи", след като Русия заплаши да блокира Wikipedia

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, вижте им само институциите! Още си имат комитети по...надзор, предполага се, че и надзиратели си имат. При нас нещата са по-културни и елегантни, не така дивашки. Ако все още сме на 111-о място по свобода на словото, тия пък каду ли ще отхвърчат и ще се намчери ли въобще място в класацията надолу, или направо в края на втория свитък?

УикиПедия отдавна не става за нищо! ... Прочетете само "Българската История" писана от Макетата и повърнете! ... По-чудно е как медии като СНН и ББС, вече 5 години карат на дотации без да са фалирали! ... Общата им гледаемост е под милион в световен мащаб! ... Само един Джо Роуган, има над 25 милиона слушатели, редовни!

Коя точно статия визирате, версията на кой език и кой пасаж по-точно изглежда македноски?

_stankow

Руската википедия още се отваря, но изчезна wikimapia.org Беше базирана на руски сървър. Бог да я прости. 12 години работа там ми пропадат. Хиляди обекти ... Планиране на почивка, бизнес, клиенти, планиране на командировки, всичко беше там. Дебилската гугъл мапс не може и 1/100 да замени от нея !

Чемодан, вокзал - и тутуф тутуф - към Мада Раша! Даже аз лично ще ти помогна да се натовариш.

и аз ще помогна на руското мекере с большое удоволствие.

_stankow

Към Накратко Благодаря за нелюбезното предложение. В отговор и по случай наближаването на туристическия сезон ви предлагам два маршрута: 1. Кейс-терминал-Франкфурт на Майн-ата си 2. Летище Граф Игнатиево - колесник на отлитащ американски самолет - бетонът на пистата ! :D :D Изберете си

Плащам 500лв да го DOXXнете тоя!!

_stankow

И после, какво ? Ще събирате още 50,000 за наемен убиец ли ? Готови сте да се саморазправяте, защото са ми спряли викимапията ? Ама на мен са я спряли, не на вас, вие едва ли сте я чували. И понеже съм се оплакал - закани ? Немойте така, искрено ви съветвам ! Не ви трябва враг като мене, много съм, как да кажа ... неудобен. Сега няма да пиша нищо повече, за да не кажа нещо излишно, но послушайте ме - недейте, не ви трябва да ме знаете, да се разправяте, да ми се появявате. Има си тука тема, пишете по нея, не за мен.

вярно, не знаех че е руска, виждал съм там български и украински ракетни поделения с детайлно описание на всички елементи от системите, винаги се намира някои да опише (издаде) всичко...

Ми ходи да ревеш на Путлер, какво ни занимаваш с ватнишките си проблеми.

Руски власти - идите н.а.х.у.й. С уважение - Уикимедия. Слава Украине!

Либерасте, само хйове са ти в главата. Да, там не са модерни като теб да скачат от хй на х*й като шефа ви бай дън - политическата проститутка.

Ще видите, че Западът ще разруши сам цялата структура на международните отношения, търговия, спорт и разпостранение на информацията. И ще се стигне до пълен крах на глобализацията и "цивилизационни клъстери".

Ние сме почти единствени, които могат да гледат руските канали (и да ги разбират на руски) и в същото време CNN, BBC и всякакви други. Т.е. всеки може да види пропаганданата на двете страни как работи. И съответно да си състави мнение, каквото и да е то. Повечето от другите страни нямат тази възможност?

_stankow

Няма да е задълго. Ще ги изключат. Западняците не са хора.

Чемодан, вокзал - и тутуф тутуф - към Мада Раша! Даже аз лично ще ти помогна да се натовариш.

Цитат : "Русия блокира Twitter и Facebook в опит да контролира информацията за войната." Интересно... до вчера статиите казваха, че Русия ги блокира, защото те блокират Руски медии, и това е реципрочна мярка... Днес защо не е удобна тази информация? Не е хубаво да сме обективни, да...

Като не ти харесват Европейските медии си поръчай място във влака за Русия. Вчера самолета им отлетя почти празен. Нещо не се натискате нататък, но тук сте много путлеризирани.

Оctavius

Ех, ама как не ви е леко... Никой няма право на различно мнение, или какво? Обидих някого? Заявих поддръжка за Путин? Просто коментирам как бързо се извърта лопатата... А западните медии принципно все по-малко се харесват на всички мислещи хора, ама трябва да са мислещи все пак... Няма да коментираме и все по-ниското ниво на правилен български в статиите, защото често са копирани от чужди медии през гуугъл директно... Другата страна на въпроса е - блокираш всички медии на една страна, за да не може никой да чуе тяхното мнение, и оставяш само своите - често това означава само и единствено манипулация на истината, за да е по-удобно на някого. Както често се случва с всички западни медии последните 15 години... Никой няма право на друго мнение, защото някой така е решил :) Скука, момчета. Спрете телевизорите и новинарските сайтове и започнете да мислите с главите си и да имате собствено мнение. Че сте забравили как става май...

Точно така, чемодан, вокзал, Москва.

Най-ми хареса, че нахлуването е "непровокирано".

Защо не го назовавете с истинското му име, а имено “Гестапо”.

в съветския съюз винаги са се радвали на безкрайно дълги съкращения, даже и тук бяха въвели тази мода

Уикипедия била важен източник на надежда информация. Пълни глупости. Отдавна си изгуби доброто име.

Много си пр0ст, моето момче, но едва ли го осъзнаваш.

А от къде черпиш информация, аа ти не си читател ти си писател. Тъпи руски овце, да ви натири Путьо в Сибир всичките заслужавате.

Най-гадното е, че не е лошо когато Америка изтрепва кафяви и жълти хора. Проблем е друг да трепе 7 дена бели хора, а на същата територия 8 години има хора дето молят за мир.

Ти втория българин дето не мрази циганите ли си? Като ви стане мъчно за няког другиго и ми става умилно, едно такова. \ Тролетарят.

руските неонацисти, а в тяхната армия, както и в цяла русия са само такива, биха избили и всички жълти и черни, само че там няма. Последния черен агент на цру са го хванали още пред 1922ра

Русия скоро ще се превърне в държава на озверели селяни,с интелигенция декабристи в Сибир и услуги от средата на 20 век.

услуги от средата на 15ти век - баня и локум на клечка

Който гроб копае на друг, сам пада в него... Путин скоро ще напълни дупката.... Заради свои...

Гадни руски орки, от вас само дрънкане на оръжия и зло. Нищо друго. Но пак се видя, че и за война не ставате.

Злото доби най-отвратителния си варварски образ - Путин. Днес Путин е сам срещу света. Ще свърши, като чудовището Хитлер. Каквото за Хитлер, това и за Путин. Разгром и вечно проклятие.

няма кой да го свали. коя държава ще рискува война с руснаците заради урките? някакви санции... имаме държави, които от десетилетия са санкционирани. и какво? китай остава партньор на руснаците и това им стига. технологии? китай са ги копирали всичките. за някке и друго кило редки елементи - и стелт технологията на хамерикаците ще им продадат... се пак от 20 години са я откраднали...

има само една силна страна която може да го свали, казва се русия

Wikipedia отдавна е единствено средство за реклама или пропаганда. Към рекламните и ХР фирми си има отдели които са специализирани тъкмо в "популяризане" чрез Wikipedia. Българската версия пък е просто смешна, а нивото е по-зле от колкото коментарите на платените тролове. Примерно ако отворите статиите свързани със хомосексуалистите ще видите че са като реклама на содомията. Поддържат се от видни членове на ЛГБт общността. Същото е и с всяка по чувствителна политическа / историческа тема. То всеки може да редактира и напише каквото си иска, но за да остане трябва да отговаря на определни правила и ще ви струва цялото време, съответно не може да се борите с тези които им плащат да се занимават основно това, докато вие трябва да ходите на работа.

Че то Уикито беше нещо докато още се придържаше към първоизточника си, сиреч в началото тя беше онлайн издание на Енциклопедия Британика... ама от както разрешиха всеки да си пише каквото му хрумне вече не е място в коете се намира само достоверна информация, понякога е място за четкане на нечие тщестлавие... а понякога се явява разпространител на откровени лъжи. Помните ли онази история когато възмутени родители бяха вдигнали по тревога БТВ за това че в Уикито твърдят че водата е електропроводима... а в учебника по физика твърдят обратното, смешното в случая е че чак във вечерните новини се сетиха да питат физик кое от двете твърдения е вярно, или по-скоро в кои случаи тези твърдения са верни;)

Скъсай си учебника по физика. Ако не вярваш, че водата е електропроводима, вържи тока към душа влез да се къпеш.

Глупак ! И ти си като дебилите в бтв .чети,недей дращи глупости. Чистата вода не е проводима. Ставапроводима като има примеси,например тази от чешмата.

Не беше "статия" за канабис... а реклама за онлайн продажба на канабис, дребна разлика нали;)

Уикипедия не публикува реклами а се издържа от дарения

О, да... това че Уикито не пуска рекламни банери не е равнозначно на това че не можеш да я изпалзваш за реклама. В линковете "Източници" под статията спокойно можеш да праснеш линк към рекламата обявена в текста на статията. П.С. Не правя реклама, само обяснявам как го правят.

Това не е "как го правят", а как "някои се опитват да го правят". Винаги се намира по някой келеш или шегаджия, който да се опита да направи някоя простотия. Обикновено модераторите пресичат такива опити, най-късно след като някой ги докладва. Сигурен съм, че не можеш да дадеш пример със статия от wikipedia (на какъвто и да е език), в която сред източниците да има линк към реклама, освен ако статията не говори за самата реклама.

Ами с такъв пример съм започнал... рекламата за канабиса-) Изтриха я 8 месеца след като руснаците се разлютиха по въпроса. Пак ще ти го напиша, въпреки че до 6 месеца статиите трябва да се проверяват, от Уикито изтриха рекламната статия за канабиса 8 месеца след като бяха уведомени за нея. Същата история беше и публикацията за "Синия кит"... руснаците вдигнаха джабала, а от Уикито напук я държаха докато руснаците поискаха от руски съд да спрат Уикито в Русия.

Първо, не започнахте точно с пример, понеже не уточнихте във версията на кой език е имало рекламен линк. Второ, питах за пример на статия, в която ИМА, а не Е ИМАЛО препратка към реклама. Трето, единични изключения винаги се намират, но твърдите, че това е практика. Значи не би трябвало да е проблем да посочите дори повече от 1-2 статии, нали така?

Е нали истината търсим? Не руската истина, а Истината...

Абе какво си играят на дребно, само вестник Правда. И гаварить Масква, по радиоточката може да оставят.

И милиционерите, по лайката...

ще бъдат принудени, защото само това ще им остане