Коментари - Руският аналог на Уикипедия тръгва през 2023 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кво ? Ще напишат някои crawler, които да дръпне каквото им трябва от Уикипедия, а и ще редактират което решат според настроението на могучая. РаССия коя е в случая - Евразия или Истазия ? Читателите на Оруел ще ме разберат.

бързай с коментарите, бързата кучка слепи ги ражда - нека изчкаме и да видим - що за чудо ще е това, тогава ще рипаме... нали? айде, сичко убаво, укроти се и си легай, жив и здрав!

Има да си цитират ватените тролове пасажи от тяхната Библия през идната им тролска работна година... Здравомислещите, които ще се натъкнат на тези мозъчни извратени словоблудства ще са най-япотърпевшите. МРъШ ОТ ИНТЕРНЕТ„ САВУШКИНИ, СТИГА СРАХТЕ, никой нормален не го интересува как пропадате през дъното в аналите на историята, вашите тролски кампании изобщо не ви правят чест, имайки предвид за какви културни наследници на класиците Толстой, Достоевски и т.н. се смятате. Ако можеха да видят какво представлявате има да се обръщат в гробовете си.

Блядпедия

Министерство на истината ще има ли? Нещо от типа на РосИстина :-)

Укипедия кво е? Истината дето всеки може да си я модифицира. Тъпанарче. Ма кво се учудвам, книги не четете, търсачката ви командва. Скоро и невронни мрежи ще работят вместо вас.

Лапай Шорошкия чеп и лижи дъртият му гъз насран. Бу ха хаха

значи прав си всеки може да си я модифицира! докато руското гуйно което ще изтропат ще може да се редактра амо от п.тки и прогожин! :))))))))) Та това е една от основните разлики м/у уикипедия и руското гуйно!!!

https://znaniya.org/ - тюрлюгювеч. Кой не верва да провери.

Ще ми се да прочета някъде какво става с "Точка У". Според руски източници, ракетата и установките са изцяло подменени с "Искандер". Според википедията на български, Русия има 230 установки, и поне 100 ракети с ядрени бойни глави. Според английската версия, няма данни ракетният комплекс да е на въоръжение в Русия, освен 12 или 24 ракети в ДНР и 1 установка. Украйна – 90 установки + около 500 ракети пак на български. В английската: Украйна изобщо няма "Точка У", поне доскоро това пишеше. Затова и за мен е обяснимо на фона на модата на фейковете, истинските факти да бъдат пазени от украинска и краварска дезинформация. Нали така прекараха четворните цени на газта, инфлацията и енергийната борса.

Само руски аналози на запада. Що не вземат да измислят нещо те.

Какво ли пише там за Македония и за българската азбука ? А замята дали е кръгла ?

ИстинаВиКазвамИТочка.ру

Навремето Уикипедия тръгна като онлайн версия на Енциклопедия Британика... и дълго време екипът и се стараеше да подържа научното ниво, а днес всеки може да се пробва дали може да пише като Ханс Кристиян Андерсен. Помните ли как преди 14-на години разгневени майки оспорваха физичните свойства на дестилираната вода описани в учебника по физика... основният им довод беше че в Укипедия твърдят съвсем други неща, а най-интересното беше че тези смешни вопли цял ден бяха тиражирани по водещите български телевизии. И това за неоспорими неща... пък каво оства за нещо друго;)

Миии, в това отношение Janes Yearbooks все още си пази реномето.... така че те дават информация сравнима с разузнавателна сводка;)

И вместо "военна агресия от едни лудо ЖуЖе" ще пише "специална операция"?

важното е че ес и цру цензурират демократичния запад!

А за долнопробната тирания, прехранваща се с природни ресурси, какво да кажем? „Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин“ – ревва русофилистикът. Нима? Босненците турци ли са (османски до 1908), а албанци и севермаци (1913), а иракчани, сирийци, палестинци и т.н. (1918)? А кюрдите? „Руснаците ни освободиха.“ Както във всяка уважаваща себе си тирания и в Русия решенията се вземат еднолично, в случая от Александър II – етнически немец, както и всички руски царе (титлата е българска) след Петър I. Никой не е питал нито мужика, нито обозните коне какво мислят. Мнозинството от руската интелигенция съчувства на българите, но нима не е така и на Запад: Гладстон, Виктор Юго, Макгахан...? Защо тогава западняците не ни освободиха ли? А кой изобщо е тръгнал да ни освобождава? Защото Русия отива да завладява Проливите и Цариград. Нашето освобождение е нежелано за Русия следствие от този й мираж, продължил до 1945. Ние сме само повод, а не причина. Да се подчертае: това е десетата (10-та) Руско-Турска война! И другите ли войни са заради нас? При това не е последната! Явно не сме били достатъчно освободени, та пак... Не от добро чувство, а от интерес. След това Русия винаги е била срещу нас (1885, 1913, 1916 и т.н. и т.н.)– ние сме й препречвали пътя, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес. Любопитно е, че българинът – винаги подозрителен и готов да търси користни мотиви и далавера, по отношение на освобождението е идеалист. Единственият български идеализъм. Набързо: Ако са ни освободили, то трябва да сме свободни, а не зависими от тях. Другото е по думите на Левски „Стани, куме, да седна.“ Ако са ни освободили 1878, то са ни окупирали 1944. Пито - платено. Един човек трябва да е благодарен на друг. Една нация на друга – никога. Това я прави зависима и ограничава суверенитета й. Американците спасяват Франция през Първата световна и я освобождават през Втората. Благодарни ли са французите? През 2015 юбилейното издание на Фигаро, посветено на освобождението на Франция, споменава американците на...18-та страница.

За съжаление, Wikipedia също падна жертва на хищната пропаганда. За факти се приемат разни долнопробни статийки от жълти издания.

лесно ако искаш да си с промит рашиски мозък само от нея се осведомявай

само да добавя руския император праща украйнкси дивизион да ни освобождава от турците понеже били единствените които искали да се бият заедно с нас, руските блядове категорично отказали, затова като прочетеш имената на падланлире от рукс астрана освободители всички са с уркаински фамилии

Извадки от руската Уикипедия: Има ли Господ? Да Путин Кой е най-великите? Путин Кой ще завладее света? Путин Кой е най-високия човек на земята? Путин.

Полумозъчен- с гънки само да ядеш и да сереш, ако и другата ти част от гладкия мозък беше що годе развит, щеше да освен « путлер» да измислиш нещо друго! И да те питам осакатен примат, с кой т такива като теб от стадото маймунски идиоти, смешно да коментирате Путин! Вас ще ви забравят и роднините ви, а Путин ще остане в световната история! Скрий се под маста и си играй с пишеата си! Политиката не е за теб! Подарявам ти една кирка и си събирай парцалите за Сибир!

"а Путин ще остане в световната история!" Малоумнико, Путлер наистина ще остане. Надявам се да остане, точно както останаха Хитлер, Сталин, Пол Пот, Чекатило, Бостонския удушвач... И кретените като теб ще останат, защото глупостта е неизкоренима.

КВА "ИСТОРИЯ" ЩЕ РАЗКАЗВАТЕ ! ПОЛОВИНАТА ВИ ИСТОРИЯ Е ...ТОТЛНА ИЗМИСЛИЦА ! САМОТО ПЪК ИМЕ "РУС" СЕ ПОЯВАВА КАТО ТАКОВА ЕДВА В СРЕДАТА НА 16-И ВЕК ! ДО ТОЗИ МОМЕНТ, НИКЪДЕ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛО ТОВА ИМЕ, КЪМ НИТА ЕДНО ОТ НЯМАЩИТЕ НИЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ "КНЯЖЕСТВА" ! КОГО ЛЪЖЕШ , ЧЕ ИМАШ ИСТОРИЯ ВЕ , БЛЯД ! ОЩЕ НАВРЕМЕТО ПРЕЗ СОЦА, КАТО ВИ ГЛЕДАХ УЧЕБНИЦИТЕ , СЕ ЧУДЕХ НАУМ - "АБЕ ТИЯ НЯМАТ ЯСНА ИСТОРИЯ" !*

Че ти ходил ли си на училище бе дебил?

Уикипедия на български е пълна с неверни неща за основни познания особено по естествените науки. Основно това са непълни, нескопосани преводи от английски

Масовото образование се оказа грешка, понеже кретените се взеха за гении и днес се опитват да се налагат с бройка, простотия и крещене, и съответно на образованието му се такова таковата

Държавна комунистическа пропаганда.

Не по-лоша от сегашната соросоидна пропаганда. До някое време не бяхме чували за турското присъствие и за братското отношение на турците към българските роби по пазарите на Изтока. А, и за щатската победа над Хитлер и Германия...

да си го заврат тоя руzки АНАЛог!

В него само рускокоректни неща ще пише

Тази ......педия е само поле за изява на инфантилни недооценени нарциси и нищо повече.

Гореподобна неука измет си драска статийки за собствена употреба и дебилите в спор се аргументират, че видиш ли, в .....педията така пишело.

Там пише, че Кирил и Методий са написали азбуката на територията на днешна Северна Македония. В цялата статия се споменава бегло, че азбуката е "преведена" на български и толкова. Това творение на историческата мисъл е достъпно и в момента,такава лижлива пропаганда няма. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B8%D0%9C%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B9 Представям си какво ще пише в "аналога". Ситни дребни като камилчета, такива са орките.

Олигофрена с промит мозък си остава олигофрен с промит мозък. Преди да го беше постнал това, да беше видял какво пише за "Византийските християнски теолози" в англоезичната енциклопедия.

Ако пуснат и китайска но преведена, ще е още по-добре. Нека да има алтернативни гледни точки , това е демокрацията. Или май вече не е това ?

Най-добре ще е да го кръстят "Пропаганда".

Руската гледна точка не е алтернатива! Не ни интересува! Спокойно можем да минем и без нея!

Ако някъде ми посочиш учебник по история, където се споменава израза "османско присъствие" ти давам годишната си заплата, но ако не си прав, си вкарваш по - дебела тиквичка отзад.

А ти???

Има необходимост и заемат пространството. Попадал съм на статии в Уикипедия, които са пълна пропаганда. Например за комунизма в България ли бе. Вместо да пишат всичко за развитието, те само пропаганда за лагери (реално запазени 3 от десетина при царчетата), възродителен процес и какво ли не. Нито дума за общо развитие.

Търсех в Байду (кrтайската търсачка) и се измъчих както няма английски. Но намерих каквото търся, че Гугъл от години е пълно разочарование и го развалиха. С разни периоди в които като търсиш над 3 думи и ти търси до 3 от тях. После като търсиш много думи ти дава първи резултат с 1 от тях, но понеже е Уикипедия, да го изкара.

Защото ушанка развитие. ти го разбираш по малко по странен начин . Например електрификацията е преди соца ЖП транспорта тоже Панелките не са развитие да си го знаеш това е човечарник кието е безумие след като ти национализират земята ТКЗС е безумие в сравнение с коооперативите които са направили в европа доброволно на пазарен принцип Огледаи е в съседните страни на България по време на соца някакси и при тях се е появил Хасфалт :):) И най вече комунизма където и да е стъпак. задължително се избиват 10-30% от населението. като започнеш от Китай минеш през кхмерите и стигнеш до Куба Това че ти искаш за комунизма да се пишат възхвали е твои проблем но реалноста е друга