Коментари - Руският аналог на Уикипедия тръгва през 2023 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има необходимост и заемат пространството. Попадал съм на статии в Уикипедия, които са пълна пропаганда. Например за комунизма в България ли бе. Вместо да пишат всичко за развитието, те само пропаганда за лагери (реално запазени 3 от десетина при царчетата), възродителен процес и какво ли не. Нито дума за общо развитие.

Защото ушанка развитие. ти го разбираш по малко по странен начин . Например електрификацията е преди соца ЖП транспорта тоже Панелките не са развитие да си го знаеш това е човечарник кието е безумие след като ти национализират земята ТКЗС е безумие в сравнение с коооперативите които са направили в европа доброволно на пазарен принцип Огледаи е в съседните страни на България по време на соца някакси и при тях се е появил Хасфалт :):) И най вече комунизма където и да е стъпак. задължително се избиват 10-30% от населението. като започнеш от Китай минеш през кхмерите и стигнеш до Куба Това че ти искаш за комунизма да се пишат възхвали е твои проблем но реалноста е друга

Най-добре ще е да го кръстят "Пропаганда".

Ако пуснат и китайска но преведена, ще е още по-добре. Нека да има алтернативни гледни точки , това е демокрацията. Или май вече не е това ?

Руската гледна точка не е алтернатива! Не ни интересува! Спокойно можем да минем и без нея!

Търсех в Байду (кrтайската търсачка) и се измъчих както няма английски. Но намерих каквото търся, че Гугъл от години е пълно разочарование и го развалиха. С разни периоди в които като търсиш над 3 думи и ти търси до 3 от тях. После като търсиш много думи ти дава първи резултат с 1 от тях, но понеже е Уикипедия, да го изкара.

Там пише, че Кирил и Методий са написали азбуката на територията на днешна Северна Македония. В цялата статия се споменава бегло, че азбуката е "преведена" на български и толкова. Това творение на историческата мисъл е достъпно и в момента,такава лижлива пропаганда няма. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B8%D0%9C%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B9 Представям си какво ще пише в "аналога". Ситни дребни като камилчета, такива са орките.

Олигофрена с промит мозък си остава олигофрен с промит мозък. Преди да го беше постнал това, да беше видял какво пише за "Византийските християнски теолози" в англоезичната енциклопедия.

Тази ......педия е само поле за изява на инфантилни недооценени нарциси и нищо повече.

В него само рускокоректни неща ще пише

да си го заврат тоя руzки АНАЛог!

Държавна комунистическа пропаганда.

Не по-лоша от сегашната соросоидна пропаганда. До някое време не бяхме чували за турското присъствие и за братското отношение на турците към българските роби по пазарите на Изтока. А, и за щатската победа над Хитлер и Германия...

Ако някъде ми посочиш учебник по история, където се споменава израза "османско присъствие" ти давам годишната си заплата, но ако не си прав, си вкарваш по - дебела тиквичка отзад.

Масовото образование се оказа грешка, понеже кретените се взеха за гении и днес се опитват да се налагат с бройка, простотия и крещене, и съответно на образованието му се такова таковата

Уикипедия на български е пълна с неверни неща за основни познания особено по естествените науки. Основно това са непълни, нескопосани преводи от английски

КВА "ИСТОРИЯ" ЩЕ РАЗКАЗВАТЕ ! ПОЛОВИНАТА ВИ ИСТОРИЯ Е ...ТОТЛНА ИЗМИСЛИЦА ! САМОТО ПЪК ИМЕ "РУС" СЕ ПОЯВАВА КАТО ТАКОВА ЕДВА В СРЕДАТА НА 16-И ВЕК ! ДО ТОЗИ МОМЕНТ, НИКЪДЕ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛО ТОВА ИМЕ, КЪМ НИТА ЕДНО ОТ НЯМАЩИТЕ НИЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ "КНЯЖЕСТВА" ! КОГО ЛЪЖЕШ , ЧЕ ИМАШ ИСТОРИЯ ВЕ , БЛЯД ! ОЩЕ НАВРЕМЕТО ПРЕЗ СОЦА, КАТО ВИ ГЛЕДАХ УЧЕБНИЦИТЕ , СЕ ЧУДЕХ НАУМ - "АБЕ ТИЯ НЯМАТ ЯСНА ИСТОРИЯ" !*

Че ти ходил ли си на училище бе дебил?

А ти???

Извадки от руската Уикипедия: Има ли Господ? Да Путин Кой е най-великите? Путин Кой ще завладее света? Путин Кой е най-високия човек на земята? Путин.

лесно ако искаш да си с промит рашиски мозък само от нея се осведомявай

За съжаление, Wikipedia също падна жертва на хищната пропаганда. За факти се приемат разни долнопробни статийки от жълти издания.

А за долнопробната тирания, прехранваща се с природни ресурси, какво да кажем? „Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин“ – ревва русофилистикът. Нима? Босненците турци ли са (османски до 1908), а албанци и севермаци (1913), а иракчани, сирийци, палестинци и т.н. (1918)? А кюрдите? „Руснаците ни освободиха.“ Както във всяка уважаваща себе си тирания и в Русия решенията се вземат еднолично, в случая от Александър II – етнически немец, както и всички руски царе (титлата е българска) след Петър I. Никой не е питал нито мужика, нито обозните коне какво мислят. Мнозинството от руската интелигенция съчувства на българите, но нима не е така и на Запад: Гладстон, Виктор Юго, Макгахан...? Защо тогава западняците не ни освободиха ли? А кой изобщо е тръгнал да ни освобождава? Защото Русия отива да завладява Проливите и Цариград. Нашето освобождение е нежелано за Русия следствие от този й мираж, продължил до 1945. Ние сме само повод, а не причина. Да се подчертае: това е десетата (10-та) Руско-Турска война! И другите ли войни са заради нас? При това не е последната! Явно не сме били достатъчно освободени, та пак... Не от добро чувство, а от интерес. След това Русия винаги е била срещу нас (1885, 1913, 1916 и т.н. и т.н.)– ние сме й препречвали пътя, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес. Любопитно е, че българинът – винаги подозрителен и готов да търси користни мотиви и далавера, по отношение на освобождението е идеалист. Единственият български идеализъм. Набързо: Ако са ни освободили, то трябва да сме свободни, а не зависими от тях. Другото е по думите на Левски „Стани, куме, да седна.“ Ако са ни освободили 1878, то са ни окупирали 1944. Пито - платено. Един човек трябва да е благодарен на друг. Една нация на друга – никога. Това я прави зависима и ограничава суверенитета й. Американците спасяват Франция през Първата световна и я освобождават през Втората. Благодарни ли са французите? През 2015 юбилейното издание на Фигаро, посветено на освобождението на Франция, споменава американците на...18-та страница.

само да добавя руския император праща украйнкси дивизион да ни освобождава от турците понеже били единствените които искали да се бият заедно с нас, руските блядове категорично отказали, затова като прочетеш имената на падланлире от рукс астрана освободители всички са с уркаински фамилии

Полумозъчен- с гънки само да ядеш и да сереш, ако и другата ти част от гладкия мозък беше що годе развит, щеше да освен « путлер» да измислиш нещо друго! И да те питам осакатен примат, с кой т такива като теб от стадото маймунски идиоти, смешно да коментирате Путин! Вас ще ви забравят и роднините ви, а Путин ще остане в световната история! Скрий се под маста и си играй с пишеата си! Политиката не е за теб! Подарявам ти една кирка и си събирай парцалите за Сибир!

"а Путин ще остане в световната история!" Малоумнико, Путлер наистина ще остане. Надявам се да остане, точно както останаха Хитлер, Сталин, Пол Пот, Чекатило, Бостонския удушвач... И кретените като теб ще останат, защото глупостта е неизкоренима.

важното е че ес и цру цензурират демократичния запад!

И вместо "военна агресия от едни лудо ЖуЖе" ще пише "специална операция"?

Навремето Уикипедия тръгна като онлайн версия на Енциклопедия Британика... и дълго време екипът и се стараеше да подържа научното ниво, а днес всеки може да се пробва дали може да пише като Ханс Кристиян Андерсен. Помните ли как преди 14-на години разгневени майки оспорваха физичните свойства на дестилираната вода описани в учебника по физика... основният им довод беше че в Укипедия твърдят съвсем други неща, а най-интересното беше че тези смешни вопли цял ден бяха тиражирани по водещите български телевизии. И това за неоспорими неща... пък каво оства за нещо друго;)

ИстинаВиКазвамИТочка.ру

Какво ли пише там за Македония и за българската азбука ? А замята дали е кръгла ?

Само руски аналози на запада. Що не вземат да измислят нещо те.

Ще ми се да прочета някъде какво става с "Точка У". Според руски източници, ракетата и установките са изцяло подменени с "Искандер". Според википедията на български, Русия има 230 установки, и поне 100 ракети с ядрени бойни глави. Според английската версия, няма данни ракетният комплекс да е на въоръжение в Русия, освен 12 или 24 ракети в ДНР и 1 установка. Украйна – 90 установки + около 500 ракети пак на български. В английската: Украйна изобщо няма "Точка У", поне доскоро това пишеше. Затова и за мен е обяснимо на фона на модата на фейковете, истинските факти да бъдат пазени от украинска и краварска дезинформация. Нали така прекараха четворните цени на газта, инфлацията и енергийната борса.

Миии, в това отношение Janes Yearbooks все още си пази реномето.... така че те дават информация сравнима с разузнавателна сводка;)

https://znaniya.org/ - тюрлюгювеч. Кой не верва да провери.

Министерство на истината ще има ли? Нещо от типа на РосИстина :-)

Укипедия кво е? Истината дето всеки може да си я модифицира. Тъпанарче. Ма кво се учудвам, книги не четете, търсачката ви командва. Скоро и невронни мрежи ще работят вместо вас.

значи прав си всеки може да си я модифицира! докато руското гуйно което ще изтропат ще може да се редактра амо от п.тки и прогожин! :))))))))) Та това е една от основните разлики м/у уикипедия и руското гуйно!!!

Блядпедия

Има да си цитират ватените тролове пасажи от тяхната Библия през идната им тролска работна година... Здравомислещите, които ще се натъкнат на тези мозъчни извратени словоблудства ще са най-япотърпевшите. МРъШ ОТ ИНТЕРНЕТ„ САВУШКИНИ, СТИГА СРАХТЕ, никой нормален не го интересува как пропадате през дъното в аналите на историята, вашите тролски кампании изобщо не ви правят чест, имайки предвид за какви културни наследници на класиците Толстой, Достоевски и т.н. се смятате. Ако можеха да видят какво представлявате има да се обръщат в гробовете си.

Лапай Шорошкия чеп и лижи дъртият му гъз насран. Бу ха хаха

И кво ? Ще напишат някои crawler, които да дръпне каквото им трябва от Уикипедия, а и ще редактират което решат според настроението на могучая. РаССия коя е в случая - Евразия или Истазия ? Читателите на Оруел ще ме разберат.

бързай с коментарите, бързата кучка слепи ги ражда - нека изчкаме и да видим - що за чудо ще е това, тогава ще рипаме... нали? айде, сичко убаво, укроти се и си легай, жив и здрав!