Руско-американска сонда ще търси живот на Венера

Прозорецът за стартиране на мисията е от 2026 г. до 2031 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега, питам се ако Венера с тази киселинност е стомаха на слънчевата система, то ние на Земята какво сме тогава?!

разбира се. А ти откъде гледаш?

Schilo

Нека пробват. Знае ли човек, какво има в тоя космически тюрлюгювеч?

Всички знаят , че дори на теория на Венера няма живот, защото жегата е непоносима, но щом има кинти на данъкоплатците няма проблем да се търси в празното.

Говорим за горния слой на атмосферата не долу на екватора където сондата ще издържи няма и минути

Виж как ги разбираш тия работи, загубеняците от НАСА и Роскосмос да бяха се сетили да те питат първо тебе има ли смисъл да правят каквото правят, LOL.

белтъци при тамошните температури изобщо не може да има. Та структурата им се деформира около 60-70 градуса и биохимията вече престава да работи. За ДНК/РНК предполагам нещата са даже и още по-лоши но да кажем тамошният живот си е намерил свой начин да се размножава.

Цитат от Уикипедия: "Хипертермофилът, издържащ при най-висока температура е наскоро откритият Щам 121 (Strain 121), които успял да удвои популацията си за 24 часа в автоклава при 121°C" Това, което пишеш е валидно за многоклетъчни организми при сух климат (животните в пустините). В облаците на Венера би могло да има по-скоро бактерии екстремофили...

Schilo

Гума, не преценявай през земните дадености.

Пет годишен прозорец за стартиране. Що за глупост...

Те са вече тук! Хора, бдете !

рускините ли? Не са си тръгвали

По-добре да седнат да изпият парите.

Подбъзикнат от тая новина, зех, че си пуснах "Марсианецът" с Мат Деймън (много як филм, между другото), та се замислих... Прозорецът за подобна мисия бил от 2026. Демек - има още поне 7-8 години. Ама за 7-8 години щатяните, руснаците, китайците и японците, ако си седнат на задниците и спрат с глупостите, могат и човешка експедиция да организират. И не само до Венера, разбира се. Независимо от степента на успех на подобна мисия, дори само съпътстващите ползи за цялото човечество от едно подобно начинание е невъзможно да бъдат оценени предварително. В "Sicko" един дърт англичанин обясняваше как след войната англичаните осъзнали, че са успели да организират успешна икономика с цел да трепят германци и как би трябвало да могат да я организират и с по-благородна цел (в случая - безплатно здравеопазване за всеки). Та човек се замисля - ако човечеството, в лицето на най-големите и най-силните му нации, си постави подобна, сравнително дългосрочна, благородна цел, различна от това, да ЕПМ на някого... какво ли бихме могли да постигнем... В казармата имаше такъв принцип - хората трябва да се намират на работа, иначе почват да мислят за глупости. Та същото комай важи и за държавите - могат да усвояват Космоса, а могат и да се трепят една друга - въпрос на избор. Абе... шо си не гледам филма...

Бе , тази сонда като фърка, защо не погледне и Земята и да ни каже къде тука ,,има живот - може да се живее,,?

- Сибир - щото е огромно място, сравнително незмърсено и с много малка гъстота на населението. Може да минат месеци без да срещнеш некъф двукрак вредител. - Нова Зеландия - щото е малка държава, на П си М, далеч от сичката останала сган.

Е... Някой все пак да се усети... Ако успеем да я докараме дотам, човек да се разхожда без защита по чужда планета, Венера ще бъде. В Слънчевата система няма друга, на която това бъде възможно да се случи.

Спомням си един разказ от фантастиката. Извънземна цивилизация праща сонда към Земята. Един от техните учени казва." На земята не може да има живот. Там има прекалено много вода и кислород"

Е... Те и американските сонди, дето търсеха живот из Слънчевата система, докато ги калибрираха решаваха, че на Земята няма живот.

Руско-Американска мисия по-принцип е обречна на неуспех. Тези две нации са крайно различни, крайно провиположни по манталитет и разбиране на живота, света, вселената и всичко останало. Те могат да допренесат много за нуаката само когато работят независино една от друга и се съревновават.

Всъщност е точно обратното. Ако се вгледа човек малко по-дълбоко, ще установи, че руснаците и американците всъщност много си приличат като отделни хора - като мироглед, отношение към живота, чувство за хумор, независимо от точно обратното впечатление от държавите им. Не случайно точно те формират най-големия глобален конфликт.

А на МКС не са ли заедно? А преди това на МИР?

Със сигурност има живот там. В Сърбия що обеднен уран метнаха и пак си има живот.

Да ама не. Преди малко даваха по новините, че нещата няма да се случат точно така. За Венера отива само онази част от сондата, която е на щатите. Руската част остава на земята поради санкции. Доналд Глъмп лично е наредил тези санкции заради това, че незакнезаконно Гагарин излетял пръв в космоса без да е получил разрешение от ФАЩ.

Стига си се матапил. :))))) Половината от платената нпо-гмеж на америказабългахаря ще повярва на това като чиста монета!

Аз лично съм бил на много венерани хълмове досега и тази новина не ме изненадва. Венер. болести не съм имал, слава богу, но веднъж имах кожен обрив, след спускане на сонда в кратера на едно Венерино хълмче. Успех на експедицията! И да се пазят от паразити!

Не мислете, че някой ще хвърля пари за нещо, ако не очаква някаква полза дори и след време.

Както разбирам говедарите ще бъдат ползвани като паричен донор

по-скоро ще ползват руските свине за чистене на кенефите както до сега. пуяндурниците нямат грам наука относно венера и всичко което се знае е от Европа и САЩ.

На 22 Октомври 1975г съветската сонда "Венера 9" влиза в орбитата на Венера, ставайки първият изкуствен спътник на планетата. Множество прибори изпращат снимки и информация за облаците, йоносферата и магнетосферата на планетата. Също така, прави би-статични радарни измервания на повърхността.

а защо не кажеж за венерите от 1 до 8, а? аз знам защо :)))

Ето за всичкии мисии "Венера": Венера 1, 2 и 3 са неуспешни. Венера 4, 5, 6 са успешни. Венера 7 е частично успешна. Венера 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16 са успешни.

Като се има предвид съставът на атмосферата, налягането и температурите, ще намерят два живота.

Не съм ходил на Венера още и не мисля да ходя скоро. Може да има сярна и солна киселина и пак животът да не е такъв ад като тук на земята. Може да има същества, за които тамошните условия да са благоприятни. Защо задължително организмите трябва да са като земните. Може телата им да са от по-фина материя или да са само енергия и мисъл. Може там да живеят духовете на умрелите хора на земята до следващото прераждане. А и никой да не живее, след време може и да живее. Условията се променят. Всички скални планети са подходящи в някаква степен за живот. Тези, които са газови са подходящи за други форми на живот. Човек е склонен да отрича съществуването на това, което не познава. Навремето са се подигравали с Магелан и Колумб, а сега всеки възприема като съвсем нормално това, което те са смятали за възможно.

"Може там да живеят духовете на умрелите хора на земята до следващото прераждане." И после иди разправяй, че нямало ад.

за тренировка първо са търсили живот в Сибир

Новината за съвместен руско-американски космически проект явно поставя в затруднение и двата дежурни тук взаимноплюещи се отбори тролове. Затова и почти няма коментари по тази новина. Тъжно, вижда се всъщност колко малко хора коментират поради собствена позиция...

Хахахах, направо ги зацикли тролягите. :)

Мбухахаха... В края на 1991 или началото на 1992, не помня вече, гледах филм за извънземните, в който имаше документални кадри от руско-американска експедиция до Марс още през 70те, на които се вижда как марсиански змиеподобни животни се врат из пясъка. Тъпанарът, дето ни представи филма като чиста истина, документалистика и наука, обаче, не беше уцелил аудиторията. Голем джумбуш стана... Оня що се не разрева...

Тук на прекрасната планета ЗЕМЯ , УЖ се карат , та чак до бой ще стигат , а в същност в извънработно време си играят заедно ?!

Извън парламента

Да, само не е зле да се добави, че този "нисък" облачен слой е на височина 50км. А на повърхноста е 500градуса и 100атмосфери налягане.

Ходил ли си там, ти знаеш? Може представите ни да се окажат погрешни.

Подобни условия има на дъното на океаните, около подводните вулкани, където бъка от живот, който даже и не зависи от Слънцето - захранва се от геотермална енергия.

Aма с вода и водно охлаждане, а на Венера е суша. По-близо до слънцето и ден от 300 земни дни. Всичко би изгоряло, ако атмосферата беше като земната.

Aма с вода и водно охлаждане, а на Венера е суша. По-близо до слънцето и ден от 300 земни дни. Всичко би изгоряло, ако атмосферата беше като земната.

Randall_Zwinge

Ся... 1. Там температурата ИМЕННО на водата е голяма, така че няма никакво водно охлаждане, ако и да е само вода. 2. Дългият ден на Венера наистина е проблем, както и липсата на магнитно поле, и съответно - защита от космическите лъчения. НО: 1. Температурата на Венера не е предизвикана от близостта до Слънцето, а от масивен парников ефект. Ако парниковите газове кондензират, температурата ще падне до близка до земната. 2. В облаците имало много вода и сярна киселина. Е... водата си е вода, а сярната киселина... а сетѝ се каква ѝ е формулата и от какво е съставена предимно - от водород и още повече кислород. Всяка даскалица по химия ще ти каже поне 2-3 подходящи реакции, които да превърнат H2SO4 във вода и кислород. Да не говорим, че това може да се свърши и от бактерии, живеещи на Земята точно в споменатите условия по дъното на океаните. Които бактерии, благодарение на навиците си да се размножават взривно, в допълнение към водата и кислорода, биха могли да създадат и огромни количества органичен материал, като основа за следващо заразяване със живот. И... 3. Венера е единствената планета с близка до земната повърхностна гравитация, което значи атмосфера с плътност и температура, близки до земната, така че да можем да я дишаме. Никоя друга планета не би могла да ни осигури това, дори и да добием божествено могъщество. Венера е единственият ни шанс в Слънчевата система. На Марс бихме могли само да строим бази.