С какъв снайпер стреля Путин (снимки)

СВЧ-308 може да се превърне в основната снайперска карабина на Русия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички, които не харесват мъжкото поведение и традиционните ценности не харесват и Путин! Меки китки, какво да ги правиш! :))

не може една пушка да държи и все го рита в главата... щото е много "корав", нали?

Путин мачка!

като теб....

Мачка таралежи с голо дупе.

Пурин позира, а не стреля. Джуджето ако натисне спусъка от отката ше литне право на бойното поче в Украйна насран!

стреля бе. виж видеото. И двата пъти го удря по тиквето.

Абе гледам тук - не коментират оръжието - коментират Путин! Жужето такова, жужето онакова.... Та се сетих за вица за пан Володьовски, който имал три златни цукала, ама като дошли казацште се насрал на стълбите...

При третия опит се е получило. При първия пушката подскочила в ръцете на Джуджето и за малко да му избие зъбите. При втория засякла. и едва при третия снимките се получили.

със снайпер за дребни хора

да се притесня, че няма материал за руско оръжие и на ти...Пак изкарах късмит!

трагедия е това пушкало; па отката как го перна по ботоксовото носле, путинку; ама така е като няма нито силата да задържи винтовката, нито техниката да стреля с нея, тя пък е малко "грубичка", като всичко сделано в ссср

Добре че това не е самолет с путьо, иначе до сега да беше паднал на земята.

Уникални маломници са ватенките, да сложат на пушка , която стреля на 1км фенерче с обхват 10м.

Защо всички образци руско оръжие, с изключение на танковете, където те руснаците май са по добри, така странно напомнят на американските образци, създадени значително по рано? Боядисали карабинката в металик сребро, белким не видим това очевидно обстоятелство, а да боядисаш така снайпер е архи идиотия!

Това е експериментален образец ве дебил! Много сте тъпи тва чираците ве.

О глупедер с глупендерите, наме ри ми друг експериментален образец руска карабина в този цвят бе протуберанс на глупоста и тъпоумието. И понеже едва ли знаеш какво са протоберансите, да поясня...изригвания на слънцето, нещо като вулкани на земята, но милиони пъти по мощтни.

Нема на балкните по тъпо гурбетдобиче от тебе. Не те клатат само тия дет ги мързи, и не те сритват само тия дет им е писнало да те ритат. Виж пияните шведи и англичани не им е писнало, даже си имат такова развлечение - ритни слугата у главата се казва!хахаха Безгласно и безсилно чирашко добиче си, и нищо повече.!.мбухахаха

Долу някой ти писал, че си турбо идиот и ти бързаш да докажеш, че си недооценен и си турбо РЕАКТИВЕН кретен. Евалата, ако има световно за кретени, само като се явиш, другите ще се разбягат, като красавици от скункс.

за танковете въобще не си прав. Образец на знаменития Т-34 по време на войната е изпратен в САЩ за оценка и подобрение. Янките намират ред кусури (трансмисия, вентилация, двигател), поправят ги и танкът става наистина добър. Без вмешателството на американските инженери танкът е бил въздух под налягане...Четете нужните материали в интернет. Дори и на руски ги има.

Това е 100процента вярно за т34 но истинското страшилище е бил кв1, до появата на тигъра кв 1е най добрия танк в света, не защото е най добре изпълнен, а защото е с истинси двбела броня. Апропо последните модификации на т 90 също не са за подценяване, по съотношението цена качество превъзхождат абраамс и маркаба.

Предимствата на Т-34 са основно 2 и са съществени за спечелване на войната.Бързото производство и много бройки на фронта,а другото е наклонената предна броня и поради това отскачат голяма част от снарядите,които уцелват танка.

Предимствата на Т-34 са основно 2 и са съществени за спечелване на войната.Бързото производство и много бройки на фронта,а другото е наклонената предна броня и поради това отскачат голяма част от снарядите,които уцелват танка.

На т 34 е чудесен и мощен дизелов двигател, 76 мм оръдие, широки вериги и проходимост от мошността и веригите, рационална компоновка...двигател и трансмисия на едно място...отзад... огромен минус е лошото изпълнение, липсата на радио и естествено руснаците в танка....инжинерите добри, но чукчата или пияния серьога са просто тъпаци. През 1941г. Най добря немски танк е т4.има ли са 400бройки от него. Основен боен танк на немците е бил т20мм ордие

за танковете въобще не си прав. Образец на знаменития Т-34 по време на войната е изпратен в САЩ за оценка и подобрение. Янките намират ред кусури (трансмисия, вентилация, двигател), поправят ги и танкът става наистина добър. Без вмешателството на американските инженери танкът е бил въздух под налягане...Четете нужните материали в интернет. Дори и на руски ги има.

Ако на мишената е бил Тръмпича сигурно го е дялнал между веждите!!!!!!!!!!!!

Няма как.. щом си копирал американски пушка - ще трябва да им ползваш патроните.

Копирай и ти ве чирако тъпи! Ама как да стане след като копираш само чирашките и робските наклонности на средновековните черни роби.!.мбухахаха

Светът има нижда от идиоти като тебе, постигнал си завидни висоти, вероятно си завършил аналогът на харвард, но не за учени а за идиоти, за турбо достижения в простотията са ти дали направо академическо звание и са тв назначили за ректор.

Чирако опитваш се да кажеш нещо, но както винаги от миризливата ти яма която наричаш уста излезе жално грухтене и квичене.

Това е руското айти...

Да ти открия секрет (после провери): Русия изнася Ай-Ти продукти на 7 млр. долара, което е равнозначно на износа на оръжие.Удивително, нали? Но е така.

Абсолютно дивашко поведение на умствено изостанали и едновлеменно изостанали технологически да се пресмиват над държава,която има силна и високотехнологична армия, а сами пробиват дъното.Трагедия.

Руски дивако, научи български и знай че у нас се казв че си високо технологичен ако правиш компютри хай ит техника скъпи болиди, пътнически самолети. Ако правиш добро оръжие си военолюбив, а ако правиш добро оръжие в огромни количества и си беден се казваш руснак...евразийски и всичко ти е простено дсе едно че не сте с червени паспартини, а с жълти.

Могът, правят. Българите и един болт не могът да направят. Дори доматите си внасят! Единственото което българите правят и изнасят са роби и прот(ти(ки за Лондон и Берлин.

Да доста циганки пращаме в лондон и берлин, а вие двеста пъти повече рускини. Вае пак да напомня, че русия е най богатата страна с най бедно население....след венецуела, която играе в същия комедиен сериял богат беден. То и имената сродни путин и мадуто.

Обиколил съм половин свят, навсякъде срещам руски роби да бачкат по магазини барове и кафенета. Спомням си в питабърг в лоомаркет видях в магазина десет каси и ка десетте рускини бачкат...

Ама сериозно ли е по-добра, по-лека и т.н простотии? Ами хайде да сравним - СВТ тежи 4.31 кг а за тази казват, че е 4.3 кг, ама зад тройката колко ли седи? Хайде, от мен да мине, по-лека е с 10 грама. СВЧ-то имало сгъваем приклад като основно предимство? Е, познай, СВДС (4 години след дебюта на СВД има вече модернизация!) е с полимерен и сгъваем приклад. Изненада. Освен това половината неща, които са описани в статията противоречат на данните на производителя. Например ефективна стрелба на 800-1000 метра. 1300 гарантирано попадение ще има да си мечтаят с 410 милиметрова цев...

Най ме изкефи, като попита оня до него, коя мишена е умерил? Хихи!

Тук някои освен маймунското "ха-ха" нищо конкретно не могат да изръсят.А не ли ха-ха за тези които нямат армия и имат 1,5 военен самолет.Смейте се! Поне има причина.

Че тебе къф тий проблема, вато?

Ако си жалък, какво ти остава освен "хи-хи" и завист към силната Русия. Това ти е наказанието - да бъдеш едно злобно НИЩО.

Нищожество, завижда се на нещо, което е по-добро от твоето. Твърдението ти е глупаво и изпразнено от съдържание.

За малък трол, малка и лека пушка са направили....с по-голяма отката ще го запокити нанякъде...

Поредното доказателство, предоставено ни от демократичните медии и целящо да ни покаже колко кръвожаден и войнолюбив е Путин. Русия също... Нали е държавата с най-голям военен бюджет и постоянно правеща учения до границите на САЩ.

Ами кръвожаден и войнолюбив е Путин. Не е лъжа.

Добре де какво се промени в тази държава. Само за оръжие се говори. Само това се показва се показва.......Егати държавата

медиите в няоки държави говорят само за това.

Ако ти си обкръжен с военни бази какво ще правиш?

Ще направиш така, че да не те окръжават с военни бази, живеейки в мир и разбирателство със съседите! Никой не иска такава голяма страна, тъпкана с ядрено оръжие, да изпада в хаос и междуособици! Стига сте дрънкали глупости, как все някой искал да напада и да завладява кочината ви матушка!

Това че само това се показва и пише, не означава че нищо друго не се прави!!! Просто тези писанки са повод за повече джанкане и трафик към сайта! Ако наистина те интересува може да разгледаш сайта сделаноунас.ру (на латински)

В казармата на 800 метра сваляхме мишените с обикновен Калашников, на единична стрелба. Така че, товарищ Путин, мани тия оптики и карабини, вземи си един АК-47 и си пуцай смело...

колко на колко метра е мишената за упражненията.. (не само ти си бил в казармата). и не беше 800 (макар, че може).

Посмали малко метрите. Най- далечната мишена за АК в казармата беше на 400 м.

да.. стандартните упражнения. иначе може и 800, но такива изпити и упражнения нямаше - не и със стандартен неокомплектован с оптика модел.

Днес да падал самальот ? Не ? Странно...Ама то пък, денят още не е свършил. Иначе, нека се пъчат. По-смешни да стават

Велико!!! :)))))))

Днес от сутринта еврейска делегация на чело с командующия на ВВС на Израел са у нас в Москва, на килимчето ве чирако. Ама нещо ваще смешни медии не пишет за това, па и ти гледам слабо квичиш. Явно от глад ще да е.!.мбухахаха

Гръмки лозунги и обичайната евтина пропаганда от страна на рашките. Русофилчетата лиги точат. Да точат, с туй ще си останат и с глави празни естествено. А тоя сайт няма да го коментирам. За съжаление е един от многото проводници на руско влияние. Фалш и манипулация до дупка.

Щеше да бъде добре за теб, ако ти си и сам би повярвал в това, за което пишеш.Питай (ако можеш) Пентагон какво мисли той по въпроса. Тези,които най-малко искат да воюват с Русия това са американски военни. Защо ли? Страхуват се.Защото знаят своите слаби страни и силните - на Русия, която е една от най-големите армии в света, високотехнологична и най-ефикасна.

Глупак, последните две думички можеше и да си ги икономисаш :) Само не разбрах, защо си мислиш, че никой не иска и няма намерение да воюва с россия? Заради това, че изпитвах страх от кочината ли? Ми, така си е - маймуни с ядрено оръжие и ракети, за които не се знае накъде и кога ще полетят и дали въобще ще излетят. Да му мисли Воронеж, нали? :)))

Каква е тая флоберка бе...хахаха..

тази флоберка ще ти пръсне кухата тиква на парченца, по-малки от мозъка ти вътре.

Добре че има малък откат, та само го заболя бузката, а не го изпрати в другата стая...

Сигура отстрелва квичащи шорошпияци.

Така ли викат на руските пенсионери след последната 'пенсионна реформа' ?

Не! Такая викат на такива балъци като тебе след последната ви газовоенергиина реформа.!. мбухахаха

Разни мишоци, дето я са служили, я само по няколко месеца хич да не се пробват по темата! Мястото им е в БгМама.бг

Ти в службата си придобил невероятни умения - метене на плаца, поливане на 'розите' и разбира се - бръснене на портрета на Ботев. Респект.

Лошо! Не е роден за снайперист.... ще му избие очите оптиката ))) Дайте му да гали някой тигър!! По ще хваща окото..........

Гейзер нещастен сигурно си хващал снайпер само във видео игри. Това до което си е опрял веждата е гумен наочник. За какво служи няма да ти обеснявам щот си тъп трол. Казва ти го човек който 2години е бил снайперист ,10 години спортна стрелба да не изброявам всичко.

и виждам поне 6 шева на веждата ти. Сега защо - няма какво да ти обяснявам, защото си тъп фатмак и така и не си научил що ти се замъглява погледа след стрелба (че и преди - със тази позиция). Казва ти го човек наистина стрелял със СВД

интересни вежди ти се привижат.

май си вярваш:)))))) добре е да отидеш на лекар и да следваш предписанията му!

няма гумен наочник на снимките с Путлер!! Това, за което пишеш е друго нещо. Просто Путин не знае как да се прицели с оптиката и се навира в нея, а тя си го рита от отката..Не е сложно. Дори и ти можеш да го схванеш.

Нещо го засърбе носо путинката

В октябре 1946 Хуго Шмайссеру в добровольно-принудительном порядке предлагают как специалисту по стрелковому оружию поехать на несколько лет на Урал в город Ижевск. Но по прибытию в Ижевск немец предложил не запускать в серию готовую модель STG-45, так как уже на тот момент у Хуго Шмайсера была в чертежах уже новая версия автомата STG-47. Шесть месяцев уходит на воплощение этой модели в металле, но свет она увидела уже под названием АК-47. АК-47 это явление ХХ столетия это почти легенда, самый массовый образец стрелкового вооружения за всю историю человечества. Сухие цифры статистики говорят о том, что сегодня АК в различных модификациях состоит на вооружении армий и спецслужб более половины государств мира. Автомат обрел чрезвычайную популярность благодаря простоте конструкции, безупречной надёжности и отличным боевым характеристикам. Германский конструктор да ещё с такой фамилией ставшей почти нарицательной, не мог быть автором основного стрелкового оружия армии страны победителя. Поэтому Наркомат вооружений РККА неоднократно предлагал назвать новый автомат именами С.Г.Симонова, В.А.Дягтерёва, В.Г.Фёдорова, А.И. Судаева но мэтры отечественного оружия категорически отказывались от плагиата, ввиду глубокого уважения к инженерному гению немецкого коллеги. Тогда конструктором нового автомата был назначен никому не известный секретарь комсомольской организации Ижмаша начинающий изобретатель-рационализатор М.Т Калашников принимавший участие в полигонных испытаниях STG-47.

статията: Тогда конструктором нового автомата был назначен никому не известный секретарь комсомольской организации Ижмаша начинающий изобретатель-рационализатор М.Т Калашников принимавший участие в полигонных испытаниях STG-47. Назначен и сразу засекречен, до 1989 года никто не знал кто этот человек и откуда он. Насколько важен был Хуго Шмайссер для Советского Союза, видно из того что, когда остальные немецкие специалисты возвращались, пребывание же Хуго Шмайссера в Ижевске на оружейном заводе было продлено, по сравнению с другими специалистами по оружию, на полгода. Лишь 9 июня 1952 Хуго Шмайссеру заболевшему туберкулезом разрешили вернуться в Германию. После возвращения на родину Хуго Шмайссер прожил не долго. Он умер 12 сентября 1953 после операции на легких в Городской больнице Эрфурта и похоронен в Зуле. К 50-й годовщине смерти в Зуле конструктору установлен памятник.

тази фалшификация отдавна много отдавна е зачеркната, от всички, които поне малко са наясно с оръжията. Продължавай, трябва да я пшовториш още поне 99 пъти.

... преди АК-47 е имало... АК-46! Сравнете АК-46 с StG-44 пък тогава ми говорете и пишете за "самобитния" руски гений Ка(ка)лашников, който дори не е владеел математика! И какво е правел по същото онова време Хуго Шмайсер в същия завод?

ЕДИН МОДЕЛ ПРЕДИ АК 47!ДНЕС ВИДЯХ ТУК НО ДИРА СА ГО ИЗТРИЛИ!?НАПИШЕТЕ В НЕТА АК 46 И НА ИЗОБРАЖЕНИЯ.СЪЩИЯТ КАТО STG 44 ПЛЮС МОДЕЛ НА ДРУГ РУСНАК - АБ 46!КАЛАШНИКОВ Е КРАДЕЦ!!!

специален модел за него лично, 'Кагебист 2018'

Снайперът СВЛК-14 "Сумрак" постави световен рекорд – точен изстрел на 4 км Снайперистката пушка на руската компания Lobaev Arms постави абсолютен световен рекорд по точност на далечен изстрел. Руските снайперисти успяха да уцелят мишена на разстояние 4210 метра. Групата, натоварена със задачата да порази мишената на това екстремно разстояние, бе начело с Андрей Рябински. За тази цел от компанията Lobaev Arms изработиха специален снайпер. Мишената бе във формата на квадрат с размери метър на метър, а куршумът летя до нея 13 секунди. Предишният рекорд по точност на далечен изстрел се държеше от американците – 4150 метра. Изстрелът бе направен със снайпер СВЛК-14 "Сумрак", проектиран за 100% точен изстрел на разстояние над 2500 метра. Пушката се произвежда в няколко калибъра (.408 Cheytac.338LM.300WM). Конкретно за постижението бе използван оригинален патрон .40 Lobaev Improved с тегло 27 грама. Самият снайпер тежи около 10 кг, а началната скорост на изстрела е минимум 900 м/сек.

с тежка картечница пригодена за снайпер

Тази история с точен изстрел на над 4 000 метра, когато някой направи един точен от всеки три изстрела, тогава е хубаво да се шуми в нета!!!! За сега е раничко.. Понял? И целта при тези героични опити е метален гонг метър на метър, че дали не беше и три на три. Понял? И когато руснаците направят нещо подобно с руска пушка и с руски боеприпас, пак да се обадиш! Понял? И е добре да спреш да се информираш само от техно 24 и други подобни. Добре е и да напишеш в гугъл БАЛИСТИКА и да попрочетеш нещо, все ще разбереш това онова.

в края на деня и след около 30 опита. И уцели мишената в долен ляв ъгъл извън очертанията за попадение. Но да, уцели я

Голям смях!!! да бяхте понаучили вожда си как да гледа през оптика : )))))))) Пушката ще му избие я зъбите, я очите€ Интересно ми е дали наистина фокусното разстояние на оптиката е толкова малко, та се налага Путин да се завира в оптиката?! Съдя по това, че все пак сглобката е руска, де... на промотирането на новия патриот, дръжката остана в ръката на Путин)))). Обаче, най-вероятно опитаната не е руска и би следвало фокусното разстояние да е към 9-10 сантиметра, та да не си извади окото стрелеца, което ни връща в началото:)))) Хахохахохахохаха

ха ха ха.... много точно. после хич не копирали... да се сетим с какво стреля пушкалото направено от германския инженер наречено АК47 и с какви патрони до тогава стреля руската армия и с какви немската.

"Сравняваме ябълки с портокали. Руската пушка е в клас DMR (Designated Marksman Rifle) и изобщо не може да се мери с истинска снайперска карабина като М-200, М-24, М-40, McMillan Tac 338, карабините на Accuracy International. DMR са карабини, които се дават на избрани бойци в частта и се ползват за прецизна стрелба на по-голямо разстояние, по цели, които не могат да бъдат поразени с нормалните карабини/автомати. Имат по-дълга, по-тежка, по-прецизно изработена цев, оптика и обикновено ползват същите боеприпаси като щурмовите пушки или картечниците в частта, а не рядко имат взаимозаменяеми части или поне пълнители. Като правило са самозарядни. Специално тази руска чудесия е с дължина на цевта 41 см., което е съвсем малко повече от цевта на обикновен АК. Снайперските карабини са с цев около 60 см, че и нагоре, ползват специални боеприпаси, като правило са с ръчно презареждане, и са много по-тежки и обемисти. Това СВЧ е аналог на примерно M14, M39, M12. Прави се за два боеприпаса: руските 7.62х54R, с които стрелят Драгунов и ПК, и 7.62 х 51 NATO (.308 Winchester). Дали е добра или лоша не се наемам да кажа, но в никакъв случай не е без аналог, напротив, много е закъсняла. А претенцията да е по-добра от западните аналози се съмнявам да има покритие. НИКОГА в историята на Русия/СССР там не е произвеждано ръчно стрелково оръжие, което да е било по-качествено и по-добро от западните аналози. Говорим за оръжията, правени в САЩ, Германия, Белгия, че дори и Чехословакия/Чехия. Руските оръжия са като цяло надеждни, непретенциозни и евтини за производство. Толкоз. Има едни много готини клипчета в Youtube, в канала InRangeTV. Там едни образи правят Mud test на разнични оръжия. Демек, взимат пушката слагат я в една ръчна количка, пълна с кал (пръст от там, където се прави теста и вода от туба:)), наклепват оръжието и проват как ще се представи. Тестваха АК, румънско производство, български АК от Ареснал (в САЩ ги считат за High-end калашници) и едната от двете версии на АК, които в средите на оръжейните ентусиасти се считат за най-добри в света - финландската Valmet (другата е израелската Galil). Всичките не преминаха теста и се проваляха по идентичен начин. След един-два изстрела оръжието блокира, заради попаднала кал в частта между затвора и цевта. Тестваха и AR-15, което е карабината, чийто вариант навремето САЩ приема на въоръжение като М16 и до момента нейните варианти са основно оръжие в армията. Оръжието не засече нито веднъж, защото частите му са така прецизно напаснати, че на практика калта нямаше как да влезе вътре. Иначе в публичното пространство се веят "експертни" мнения, как тия пушки не ставали за нищо, как навремето американските войници във Виетнам ги захвърляли и си търсели трофеен Калашников и т.н. дивотии." (коментар под същата снимка в "Дневник")

абе щом е от дневник значи е "вярно" поне колкото работническо дело или дойче зеле.

"НИКОГА в историята на Русия/СССР там не е произвеждано ръчно стрелково оръжие, което да е било по-качествено и по-добро от западните аналози. Говорим за оръжията, правени в САЩ, Германия, Белгия,"....Не е вярно. Съветските снапейриски пушки са били по добри от немските и през ВСВ немците винаги са разманеля свойте за намерени съветцки. Не съм русофил. Просто съм чел мемоарите на немски войнци от фронта (един от тях снайперист) където се споменава това, както и на големите като Изгубени Победи на Манщайн и Ахтунг Панзер на Ханз Гудериан - бащата на ползването на танкове в стил известен на повечето като Блитцкрийг. Един човешки съвет...когато искат да разбереш нещо спорно, виж какво има да каже противоположната страна в случая. Виж какво немските войници и генерали казват. Истината е много по различна от това което повечето хора си мислят че знаят.

Че си коментатор, коментатор си, но иначе експерт не си, даже и "експерт" не си. Върви коментирай някой футболен мач.

психопати...

Значи новото руско пушкало било направено за натовски патрони?!? Т.е. рашките признават, че руските са пълен боклук? Хи-хи!

Schilo

Тъпо.

А ми кажи тогава защо използват натовски калибър и боеприпас? Аре да те видим колко си остър?

хитро решение за сащисаните пазари! хем най добрата пушка си купуваш хем не даваш пари за муниции!

Кое му е хитрото бе? Че то от "консумативи" се печели повече, от колкото от пушкалото!

та куршумът да обиколи Земята и да погъделичка Тръмпито по простатата...

Пушката изглежда супер. Но Путин, май, не прикладва добре, защото на два пъти оптиката го удари по окото. Трябва да помислят и за този проблем - главата да се опира плътно към приклада и колкото е възможно, да се да измества главата назад заедно с пушката, а не оптиката да удря окото.

просто човек който не стреля редовно с оптика се опитва да я ползва като бинокъл а не като снайперска оптика. ама смеят ли нещо да му кажат?!

момента по добър от Драгунов няма в която и да е армейска част по света.

Пълни глупости си написал , руски безмозъчен трол.

И защо ще я сменят, като е толкова добра? Нали "совершенство не требует изменений"

естествено! особено като става дума за общо войскови. иначе разни екзотики се купуват от швайцерците.

Да не ви плащат за всяка снимка на Путин? А иначе е ясно ,че разбираш от пушки и калибри, колкото свиня от кладенчова вода!

евролиберастите, нпо-палаткаджиите и обикновените шорошорасти са се покрили от страх и не смеят да обелят 1 дума за Путин. Все пак държи винтовка в ръцете си.

автоматче.

автоматче няма! има снайперска винтовка!

В България го наричаме снайперска пушка. Винтовка е на русский. Познай, защо го наричат "винтовка"?

Автомат е. Зарежда се АВТОМАТИЧНО. Истинските , подчертавам - ИСТИНСКИТЕ снайпери не са автомати ! Всички се зареждат ръчно , с болтов затвор. Това изродче си е просто автоматична винтовка ( или пушка ) с оптика. Същото,ама съвсем същото е М16 с оптика на единична стрелба.