САЩ имат отговор на руския "Кинжал"

DARPA е на път да създаде оръжие, способно да унищожава хиперзвукови ракети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън-дрън ...

"Имат" или ЩЕ имат!?

Рунаците само стоят и чакат.

petrovito

щом са на път.. приятен път!

Като гледам за някои държави харченето на пари за глупости е препитание......... И двата лагера трябва да се готвят за война с исляма, а за това трябва на първо място разбирателство.

petrovito

вчера четохме за погасяването на Йелулстоун... да видим утре какво ново ще правят...

Американчетата горките защо пак се бутат при големите?

petrovito

пич, исляма е добро оправдание за военни разходи и за двата лагера... когато нямаш враг си го създаваш...стара държавна поговорка

във военното дело това е напълно нормално- един излиза с нещо ново, другият мисли за контрамерки, първият измисля друго според контрамерките на втория, вторият мисли за нови контрамерки и т.н. Жалко, че мириканците никога не се замислят, че могат да работят за мир, а не за война.

Знаем. Казва се "кинЖална ни майка!"

Руската свиня, най-голямата свиня

Нищо нямат оръжията на световния агресор са стари не ефективни и скъпи и с рекет и натиск ги продават на своите васали.

Хипер звутовота ракета, ако въобще има такава е неуправляема!!! Това казва всичко!!! За хората с чуждо самосъзнание и нисък интелект, няня как да управляваш нещо, с което НЕМОЖЕШ да се свържеш!!! Сиреч са и лесни за унищожаване с подходящо оръжие, примерно лазер!!!

Да американците имат един Кинжал в задника си....

Какво подвеждащо заглавие - "САЩ имат..." После се разбира, че имат, ама дръжки. Разработка. На етап чертеж върху салфетка. Еветуално 2022 ще имат и 3Д визуализация. Тестовете ще са 2030 г. Евентуално. На въоръжение 2050. Евентуално.

А рашките, кога са работили за мер???

ти си с много висок интелект,щом си станал платен трол и за друго не ставаш

Английската е.

Пратена е майкоти!!!

елементарно обяснено, ако има кой да чуе

За какна война с исляма да се готви Русия, като 40% от личния състав са карабинери!!!

Га създадат,да ми са убадят !

А според твоя проблядски малоумен деградирал мозък никога и нищо няма да направят , само чугуните можели да правят оръжия.

Туй Прашко чудо е технология от ВСВ!!! Сигурен съм, че и да го имат, е на нивото на Москич 406!!!

Има си хас и да нямаха. Очевидно е че ще се намери средство за противодекйствие. Даже и то да бъде активно. Ти използваш Кинжал, аз - 20-30 нормални крилати ракети. Ккато се оказа те с лекота пробиват всякаква ПРО. И нда ги свалят половината все няколко ще минат. Имат ги достатъчно. Някога американците са разработили т.н. "неутронна бомба". Която не прави радиоактивно замърсяване. После с еоказа че в отговор на т.н. "хуманна бомба противника ще използва нормално конвенционално ядрено оръжие. И с еполучава парадокс - ти пазиш противниковата територия - той твоята - не. И нещата заглъхнаха. Може би това има само тактическо приложение. Та и с "Кинжала" същата работа - след първата ракета ще поседва масово използване на всичко дето може да носи ядрено оръжие. Все нещичко ще мине. То, като си спомня че кацнаха със спортен самолет на Червения площад насред Москва и системата им за ПВО и за ПРО е гола вода. И те си го знаят много добре - оттогава нещата с есе влошили. То затова е целия този рев срещу ПРО на САЩ.

ИМАТ ОТГОВОР :))))) Да обобщим, Русия и Китай имат хиперзвукови ракети. САЩ имат идея да разработят самолет, който да може да ги прихваща обаче още даже нямат идея за радар, с който да ги засичат

Имат я! Ти да си помисли, че мужиците са измислили нещо? Тази вредна паплач нищо читово не могат да измислят.

е или да имаш конструктивни решения да създадеш нещо не е същото като да го имаш не само разработено, но вече и действащо! Всеки може да има тояга, но важното е в момента кой я има и я държи в ръцете си!

При американците всичко е "ЩЕ", "НА ПЪТ СМЕ ДА...". Печатат долари без покритие, крадат от цял свят и пак не могат да настигнат "бензиностанцията" Русия в технологиите. Един астронавт не могат да закарат до МКС, ще унищожават хиперзвукови ракети?!?!?!!? Хахахахахахахахах! Тролове, в атака! Почвайте да плюете по Рашата и да възхвалявате Щатите! Хайде, оправете ми деня, мишоци!

ще, ще

Ша идем на Маркс и там няма да ни стигне Кинжала. Само да си доправя ракетата, че може само да каца пък неще да лети.

изплескал русофил, като пишеш срещу САЩ имаш ли идея, че пишеш от компютър измислен и създаден в САЩ, чрез интернет измислен и поддържан от САЩ и говориш по телефон, който ако не е направен в САЩ със сигурност процесорите му ще са пак от САЩ и че ако не съществуваше такава държава САЩ то ти досега да си с руска фамилия на 30 годишна служба в руската армия и нямаше да пише в личната ти карта Европейски съюз, а Руска федерация.... просто сте много прости и това си е....

последно, имат ли или ще имат?

Пич, ПВО няма за цел да засича микроскопични Чесни (въпреки, че модерните ще я засекат и то без проблем, а и навремето са я засекли - чети домашното по-долу). ПВО се прави, да противодейства на военни самолети. Повярвай ми, Чесната от Червения площад няма нищо общо с военен самолет. Чети за домашно: "Самолетът на Руст пресича въздушната граница на СССР в 14:20 часа на височина 600 м над Финския залив в района на естонския град Кохтла Ярве. Радарите на ПВО веднага регистрират нарушението поради равния терен и дежурните зенитноракетни дивизиони са приведени в бойна готовност."

по отношение на някакви си там ракетки първо освен да ги имаш е важно да ги имаш в големи количества, второ - за всяко оръжие винаги се намира противооръжие, винаги. Това е някаква мимолетна слава, че имат еди каква си ракета, радост за масите. САЩ и Русия никога няма да влязат във военен конфлик няма за какво, нямат обща граница, във всички войни в които участват са поддържащи сили и просто си дрънкат с оръжия за да има работа за генералите. Само тъп форумен идиот си мисли, че има някакво надмощие. Фактите са че САЩ са в пъти по-силна икономически държава, което е много по-важно от всичко друго. Имат по-голямо население от Русия почти три пъти и много повече могъщи съюзници от Русия. Това са стратегически важните неща при водене на евентуална война, а не някаква си ракета.

Така е, не отричам! Не плюя САЩ, а журналистите, писали тази тъпотия.

Голям разбирач си. Неутронната бомба е като другите - има си всичко само дето неутронното излъчване е завишено...за да може да поразява живата сила на противника, без да прави големи разрушения. Иначе си има и радиоактивно замърсяване. Относно военния паритет, който е важен. Защото ако някоя страна има оръжие, на което другата страна не може да противодейства, то тя неминуемо ще го използва. Исторически погледнато руснаците все са догонвали американците. Американците първи разработват вид оръжие, което по правило е нападателно, а след това руснаците намират начин да му противодействат. За американците това е начин на живот ( с военна сила се бъркат на всякъде по света), а за руснаците това е начин да оцеляват.

Тъпите фалирали говеда нямат технология една ограда да направят, та мексиканците се разхождат в кочината им по чехли, ама иначе голямо квичене пада. Нямат нито хиперзвукова ракета, нямат и радари и няма и да имат. Да уцелиш ракета летяща с 8000 м/с може само в компютърните игри, ама не и на живо. А радар пък изобщо не може да се направи, защото плазмата не отразява радиовълни.

Ще се появи, разбира се, противодействие. А дотогава руснаците само ще зяпат рускините и ще се барат по макарите... И щатите имали съюзници... Ми имат - това... ъъъ... как ѝ беше името на оная пъпка, западно от Русия... А, да - Афропа. Това Китай, Индия... те не важат...

не се излагай бе, кочината си внася и джапанките от Китай. Мощна, ама само по филмите.

Това си е била чиста провокация. Да предизвикат руснаците да свалят самолета...и после да ги оплюват какви гадове са.

хубаво,ама ние ще спиме ли до 2021 г.?!

Колко елегантно Русия натовари бюджета на САЩ с няколкостотин милиарда долара годишно за поне две-три години напред...

Е, какво ще я напрвите да лети по-бързо от светлината ли? :)) А, и ако следиш възможностите на САЩ по публикациите в Дира... Що си губиш времето изобщо? :)

Ти верно ли мислиш, че те сега американците са почнали работа по тоя проект? Това да не ти е сайт за "рисунките" на детето ти и кученцето на жена ти? :))

а стига бе Гогинка. нямали казваш... пак ли да те уча? Дефиниция за Hypersonic = 6,174–12,348 km/h Справка: Boeing X-51 Waverider - първи полет 26 May 2010. максимална скорост >6,200 km/h Lockheed Martin SR-72 - 6,400 km/h X-41 Common Aero Vehicle - 8,575 km/h DARPA - 7,350 km/h; Hypersonic Technology Vehicle 2 (HTV-2) - 21,000 km/h

Чакай малко, Китай и Индия са съюзници на Русия, който ще третират всяка нападения над нея, като нападение над тях ли? Споделят разунавателна инофрмация и имат общи бойни учения... Кога беше последното Руско-Китайско-Индийско учение, че нещо съм го прпуснал. Последно индийците им казаха на руснаците да не ги цакат с топла бира и им върнаха някакви самолети, докато не ги направят годни за летене. Или? :)

Фалиралата държава от третия свят се мъчи да направи ракета. Да пробва с джапанки, вероятността да стане е много по- голяма.

Тъпите говеда нямат хиперзвукови ракети, защото нямат подходящо покритие, което да предотврати възпламеняване от температурата.

Хубаво е да се уточни, че хиперзвук значи над 5 пъти звука. Руснаците са разработвали специални материали, за да издържат на образуващата се плазма от контакта с въздуха. Говори се за странен ефект, известен май още като йонен Стелт. Че образувайки тази плазма около тях, тя пречи на радарите да ги уловят. Дори да допуснем, че американците имат ракети с които да ги унщожат, то остава въпроса, дали изобщо и кога ще разберат, че такава лети към тях. И дали техните самозащити ще сработят достатъчно бързо. За близък противовъздушен бой обикновенно се ползват автоматични, без да стреля човек. Но не е сигурно колко бързо ще го открият? Колко бързо ще почне противодействието? С каква скорост ще насочат ракети срещу такава? И колко време ще отнеме на ракетата, за да се насочи със съответната скорост? Дори само насочването отнема време, а на при нисколетяща хиперзвукова ракета, то може да не е достатъчно. Особено ако се крие зад хълмове преди нападението.