САЩ модернизира "летящия танк" А-10

Щурмовият изтребител се готви за още дълги години служба в армията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да доат да им каем как се праи мудернизаця! Ние сме спец по тва. Земаш един таралясник, с кирката мааш по таблото и го фръляш, туряш едно дръвено трикрако столче, един лост от тракторо и гас до дупка! Не моеш го запреш! Они че ми говорат на мене как стаало.... А наздрае, да мушнем по ракикя на испроводяк и прао нагорека

Ноо сте смели бре, некав с пищоф щел да пуца и да сваля.... аре си опраим пръво дереджето( управляващите), после малко на училище, да са уграмотим, после mentality, и след това да коментираме теми които, са so irrelevant.. де са извъдихте таквиз джендъри уа? Жалко за славната ни история....

Пълна бракма е А-10. Като всички пиндоски неща. Сигурен съм, че ако се метна на едно Анче (Ан-2) с 2 пищака, за 3-4 часа ще изпотрепам всички краварски фурчила!

не модернизират здравеопазването. Толкова болни дечица чакат парички за лечение а за военщини и глупости средства винаги има ! Гнусно е .

Нещо си объркал страните. Болните дечица чакат безнадеждно в Русия, не в САЩ. Детската смъртност в развитите страни е на най-ниските нива. 46 пъти по-ниска отколкото в любимата ви дупка Русия.

А летящите крави - кога?

Когато - "умни" тролчета!

Американската армия е установила, че те могат да предпазят А-10 от изстрели с 57-милиметрово оръдие. Самолетът издържа и на удари с 23-милиметрови бронебойни и високо-експлозивни муниции.... Тоя краварски боклук издържал на 57 милиметрови снаряди вие малоумни ли сте бе педо козяците трябва да се толкова и тъпи дебилни като лудите говедари в за да вярват в такива шитни 57 мм снаряд е пробивал дори дебелата броня на немските тигри! А тигъра е тежък танк тежащ над 50 тона малоумници вярвате ли си че така краварска бангия като а 10 може да издържи 57a Метро в снаряд те краварски боклуци дори 23 милиметрови снаряди и не могат да издържат пък те говорят за 57 милиметрови снаряди! Та дори една Шилка ЗСУ-23-4 която е с технология от края на 60-те години на миналия век спокойно може да прави тази краварска бангия на парчета на погребална клада падаща към земята и това са факти! а новите руски тунгуски и панцир ще направят тая краварска бракма на решето за отрицателно време.и Както винаги А 10не просто един жалък аналог на истинския летящ танк а това е руския су-25 грачи който за разлика от краварката банки я е наистина тежко брониран и въоръжен отделно че е по-бърз и по-маневрен. И това което са писали колко машини е унищожил а-10 изобщо краварскат авиация в Ирак са пълни шитни след войната в залива се оказа че всичките цифри които са дадени са значително завишени няколко пъти. И в най-добрия случай с унищожен няколкостотин бронирани машини и това са факти! то по думите и на лудите говеда краварски я patriot беше суперпупер невероятен зенитно-ракетен комплекс който може да прихваща дори старите иракски скатове и ал-хюсеин а накрая се оказа че е успял да свали едва 7-8% от тях остани Те просто са се разпаднали по време на полет заради некачественото сглабяне или просто patriotа така и не е успял да ги порази, а това лесно може да се провери най-малкото от това че в момента иракската армия използвал огромно количество бронирани машини които са били на въоръжение на армията на садам Хюсеин така че лудите говеда Както винаги пак пишат шитни в които мога да ти само дебилните им подлоги козяците! факти,!

Ку-ку!!!

Зенитния боеприпас амиго (ракета или снаряд) , рядко разчита на пряко попадение, както е при танковете и бронебойните снаряди за тях. 57 мм зенитното оръдие се опитва да порази целта основно с шрапнелите на снарядите си. Та, значи бронировката на А-10 е явно срещу шрапнели на 57 мм оръдие.

Не му се връзвайте на Калаша! Никъде няма такива глупости, че А-10 е предвиден да издържи на удар от 57 милиметров снаряд. И на А-10 и на Су-25 титановата вана на пилотите издържа на снаряд до 23 милиметра, като на А-10 двигателите не са бронирани а на Су-25 е брониран само единия (десния ако не се лъжа). Вярно е че и двата самолета са силно бронирани (на А-10 бронята е 1300 кг) но на пряко попадение от 57 мм нямат шанс и двамата.

KUPUVAMV 30 BROQ

Добре че сме в НАТО и г-н Борисов е премиер да не харчим народна пара за руски боклуци , а купуваме качествено за БА.

той Борисов изхарчи народните пари за краварски боклуци Ф-16 модели от 70-те години на миналия век които не стават за чеп за зеле и които мога да ги сваля дори с прашка а да не говорим че ги купихме тия 50 60 годишни банги на тройна четворна цена тия стари краварски кенефи

Добре де, не мога да разбера, що като ти се до сере, не ходиш в кенефа, а идеш тук и омазваш всичко в лайна? Егати аборигена, си.

А-10 (прасето - заради украската на носа на диво прасе) е щурмовик тип Су-25. Той лети почти бавно към наземна цел и стреля напред към нея. Въобще не трябва да бъде сравняван с изтребители. Същото за Су-25, където ГЕРБ продава такива в лошо състояние на Грузия, на средна цена 101 000лв. - не съм пропуснал нули.

Бил съм в завода дето произвеждат А-10, огромен, роботизиран, събира очите...

"А-10 прави първия си полет през далечната 1972 година." 2021-1972 = 49 години Мене пък ми събра очите по горното равенство. Аеродинамика от по-миналия век...рухлядь Може да се ползва само в африка и срещу араби...

До Кривогледия: "Аеродинамика от по-миналия век...рухлядь" А-320 е на 35 годишна възраст но не се замисляте, когато се кчавате в него! На А-10 му е такава "стара" аеринамиката защото така трябва. В случая, правото крило (нестреловидно) е най-доброто решение за маневреност за сметка на скоростта. "Рухлядь", това някакъв русизъм ли трябва да е?

Тази аеродинамика е минало време, зле, като и на Фе 35- летящите ковчези при това невидими. Да те питам като си толкава навътре, на последните изчистиха ли им конструктивните дефекти и бъговете в ПО...

До Дефекта: Няма самолет, който тепърва постъпва на въоръжение и да няма детски болести. Например, простият до невъзможност Як-1 през ВСВ е приет в серийно производство с над 90 "дефекта". (А.С. Яковлев, "Цел на живота") Но! Това не му пречи да изкара войната до последния ден и да се предстваи повече от достойно.

Тежко им на муджиците, шъ се насират само от снимката му...

така се подсират само лудите говедари от Доналд Дък и портър дето веднага ти пълнят гащите като вие дори един руски су-24 а тия краварски банги А 10 само като мерната някоя шилка а да не говорим като видят тунгуска или панцир става пълна диария ха-ха-ха-ха

Тва за тоя Кук дето е пак в черно море и руснаците специално се оплакват че черно море е вече натовско :). Или същото страшно Су дето турската кадъна го думна после и повториха с руския посланик ли беше.? За тва ли говориш тавариш?

Това че Вашингтон се връща към стария ветеран, чиято работа трябвало да върши новата машина F-35 говори само за едно - нещата с F-35 са наистина лоши...

F-35 не е брониран бе кретен. Стелт е и не е за такава работа. Това единствено говори, че си малоумен трол.

А-10 го пенсионираха насила именно за да направи място на недоразумението F-35. Имаше много рев в армията срещу това безумно решение, поздравления че накрая са се преборили да го върнат. Този факт, както и новите модели F-15 и F-16 показва, че F-35 е негласно отписан. Което не пречи да бъде набутан в големи количества на европейските съюзници.

още един - по други причини. вчера четох подобна статия при руснаците. Всъщност, свалили са ги иракчаните.

Колко от пилотите на А-10 са се разболяли от рак в следствие на използването на снаряди с обеднен уран?

Колко де?

"Четири сватби и едно погребение"

Велик самолет и добро решение да де запази и моденизира!

Един наистина добър самолет. чета по-долу, сравнения със свалени Су. това не са самолети за въздушно превъзходство, а за работа по противник на земята. американците летят с масирано прикритие от изтребители, докато руснаците малко самоуверено пропускат защитата при операции на щурмовите

Голем праз. Модернизирали некъв самолет. Нас българите кво ни грее това ?

как кво ни грее? плащаме масрафа... нашите ф16, са по-скъпи от полските ф35 някакво логично обяснение? чекмеджето да е пълно...

Направо се осрахте с това чекмедже, с това поръчково фото бутафорно изпълнение в стил съветските тайни служби да омаскарим някого, като повторим една лъжа хиляда пъти. Цялата работа е смешна, даже и да искаш няма от къде вземеш толкова много 500 еврови банкноти, защото вече не се емитират и се изтеглят от обращение, именно за да не се използват за престъпни цели.Ама на народа му дай да захапе нещо и почва да дъвче без да се замисли.Скоро ще излезе наяве една снимка на вашия гуру Радев как чука проститутки, това вече ще е истински материал.

За чекмеджето, Бойко нарече снимащата "прекрасна госпожа". Отделно някакъв испански журналист искаше да го оправдава и говореше за лични неща. Вероятно Бойко така се е оправдавал в ЕС. Така че като нищо е снимано от негова любовница. Това е неговото обкръжение, за което си е той виновен. Потвърди и за пистолета и така нататък и как да му гледаме лекарствата. В Китай един с намерени пачки в чекмеджета, за корупция го осъждат на разстрел. Тук прокуратура нямаме. Онова за "Ало Ваньо", където казва как да се изтегли полицията, че да продължи престъпление (производство на алкохол при спрян лиценз), било май на ДАНС и са следели шефа на митниците Ваньото, където награди едни и 2 седмици по-късно ги опандизиха. За Бойко има неоспорими доказателства за престъпления. Например като за Тео Интернешънъл с Пашата от СИК, но вече сигурно има давност. То само за обидите дето сипе пред медии, можеше да е съден десетина пъти. Като видиш нещо като: youtu.be/-bWI3GeBazU Казано докато му бутат микрофони и пред телевизиите, как да не вярваш на другото? Дори на предните местни избори говореше за кукундрели, визирайки очевидно Манолова. Това си е типичният Бойко Методиев Борисов.

За намерени в чекмеджето пачки са го разстреляли, а не за фалшива снимка на пачки

По време на Втората война в Ирак самолетът не успял да запише подобен резултат - просто защото бил унищожил почти цялата бронирана мощ на иракската армия 10 години по-рано./ дакела претича през екрана

"САЩ модернизира летящия танк А-10" Ами ние няма ли да си поръчаме рисунки и от него. От F-16, вече си имаме.

но си дадохме парите на руснаците за ремонт на летящи ковчези.

Айде щатният руски трол от тролефермата дойде и наводни с идиотизмите си - пак. Колко жалък животец трябва да има човек за да се прехранва като трол в руска тролеферма бе, това проститутките по шосетата са с безкрайно по-достойна професия.

Хвалиш се с престижната позиция - краварски трол ?

Щеше да е по-интересно, ако бяхте направили сравнение с руският аналог на А-10, тоест Су-то!?

A-10 - над 700 произведени - 7 свалени във бойни действия Su-25 около 1000 произведени - Няма статистика, но от това което помня последните 5 години 4.10.2020 - Нагорни карабах от 9K33 Osa 29.9.2020 - Армения от Ф-16 3.02.2018 - Сирия около Идлиб 09.2015 - Сирия около Лакатия 29.06- 1.07 2014та - 7 свален в Ирак 2014-2015 4 в Украйна Абе погледни на en.wikipedia.org/wiki/SukhoiSu-25#Notableaccidents

Ми като е толков а добър този самолет, защо не посмя да влезе в Сърбия и да направи леш като в Ирак. То още във виетнам непомогна да се задъжат американците.

Какъв А-10 във Виетнам бе Дедо? Съвсем те е треснал алцхаймера!

Ако беше дедо, щеше да помни велосипедите "Атлас" и ароматната розова мека многопластова хартия за дупе. късаща се идеално на перфорациите. Продукти внесени от братски Китай веднага след края на Войната във Виетнам и началото на китайското икономическо чудо ...1971г.

пише ясно в статията: А10 е нисколетящ ЩУРМОВИ самолет срещу танкове. Къде в Сърбия се биеха танкове срещу танкове, бе вата? Клинтън пусна невидимите самолети за да повлияе на Русия политически чрез Сърбия. Клинтън си прибра ВЕРСИИТЕ от Югославия....дадени от САЩ. Ако си дедо трябва да помниш, мать твою, че Югославия получаваше всичко безплатно от САЩ за номерата на Тито против Хрущов и Брежнев. Сръбските каруцари пътуваха по целия свят по разрешение на САЩ. До днес в Македония казват не хладилни(холодильник) а РЕФРИДЖЕР, сука блядь.

само да ти припомня, че точно сърбите свалиха един от тия невидимите ... голям срам браха хамериканците тогава - нивидим свален не от русниците, а от някакви си сърби ... срам срам срам и позор

До Данчо: Само да напомня, че сърбите са свалили 1 самолет при изпълнени 850 бойни полета на F117. Т.е ефективността на сръбската ПВО срещу невидимия е......0,11%!!!! Забележителен резултат!

Този докато лети гаргите го кълват по опашката.

Eee....добър лаф! За А-10 също казват, че вместо скоростомер имал хронометър - часовник демек! Не е от най-бързите аероплани, но в неговия случай бавният полет е предимство.

Доколкото съм чел и гледал по филми и видеоклипове немците имаха почти със същото предназначение един подобен самолет през ВСВ, наречен "Щука". Пикиращ лек бомбардировач Юнкерс Ю-87 D-5, който също се използваше за унищожаване на бронетехника! Не са ли използвали янките отново умовете на немските инженери за своите разработки!

Гледам една картинка - Юнкера е имал двигател, криле и опашка. Не са ли ползвали германците,отново умовете на американците (братята Райт), за своите разработки?

До подозрителния Колега: Не е изключено да са ползвали и немски ум, САЩ са емигрантска държава. Но във всички случаи са взаимствали принципа на разстрел на танкове отгоре със скорострелно оръдие, монтирано на маневрен и не много бърз самолет. Всъщност американците първо са конструирали GAU-8 и после са го "облекли" аеродинамично. При Ю-87 не е така. Той лети дълго, като пикиращ бомбардировач, преди да му сложат двете 3,7 милиметрови "отварачки за консерви" Rheinmetall-Borsig.

Само дето забравяш "малката" разлика във времето между двете оръжия. Колкото и да не ти е приятно, немците са първи. А също много от разработките, както на хамериканците, така и на рушняците се дължат на немският ум.

всъщност от създаването на самолета до началото на миналия век самолетите са използвани само за разузнавателни цели това се променя 1912 г. Първата Балканска война, когато на български пилот му хрумва да вземе кошница с гранати и щедро да раздава подаръци на турските позиции. Кой знае може да се е вдъхновил от дядо Коледа. може да се каже, че всички последващи идеи за ползване на самолет за военни цели са откраднати от този случай ... е доста пресилено твърдение, както и твоето.

И на мен ми се иска да сме първите, но италианците са ни изпреварили в африка. Въпреки че риска в балканската война срещу модерно стрелково въоръжение е несъизмерим с опасността от африканските копия и кремъклийки!

Да ми падне на мушката за С-60 - ще му покажа аз бронировка :) Еле па на КУБа ако ми падне в обхвата на СНа :)

Ще бъдеш изпарен преди да го видиш на мушката ти - цървул червен.

По-скоро та краварска бангия ще бъде взривена на парчета преди да успее да пуцне със своето антично 30 мм оръдие

Самолет за сватби, погребения и болници.

Последно, този ф 35 боклук ли излезе. С цена на совалка, космическа.

Значи тоя аероплан вайлон мъск да го беше правил толкоз скъп нямаше да излезе! А па кат са сета как дъртия байгън заплашва Турция на Ердоган, че няма да му даде фи-триесетипет, ако не махне кюнците на С-400 направо си умирам от смях...

по броя на покупките ще ги познаете Су-57 - НУЛА закупени Ф-35 - над 600 закупени. ти кажи - боклук ли е, не е ли? Всички ли са глупави или само ти... изводите са си твои и не ме интересуват.

Не бе, аз не разбирам, чета статията. Значи, викаш, по продадените бройки се познава боклук ли е, не е ли. А,не е ли, като е боклук да се познава, кои са идиотите. По това кой го е купил.

ахах Ф-35 - над 600 закупени. значи не сме само ние с парите напред. Тази бракма дори във въоръжените сили на Манила няма да влезе на служба!

МИ като имаш акъл и направиш едни пари, после ти си решаваш - дали за боклук ще ги дадеш или за нещо добро. Странно що никой не купува супер Су-то, па калпавия скъп Ф-35 се редят на опашки... явно всички са глупави и само ти умен. Дай си телефона да им го пратя да им обясниш това онова кво да купуват...

манила? Ми няма да влезе там. Но в САЩ, Япония, Великобритания, Австраи, Италия, Канада, Ю. Корея, Норвегия, Израел, Холандия, Белгия, ДАния, Гърция, Чехия дори... А гусин дурак... где Су-57?

Там, дето демокрацията не е натиснала.....

Да бе супер са американските оръжия. Ми защо тогава сключиха примирие с талибаните (те с въоръжени с калашници и гаранатомети). Няма да пита каво става с демокрацията в Авганистан и Ирак, нали там са същите американци с тяхните велики оръжия. Виетнам е далече някой да помни, но и там избягаха американците въпреки великите си оръжия, изгониха ги със скапани руски оръжия!11

Талибаните??? А какво да ги правят? да ги разстрелят ли? да ги изгорят? Нали Русия щеше да се справи с тях. Дума не се обелва... ще кажеш, че войната е свършила... ама не.. просто не се говори за нея тука вече. Ти какво искаш? Да окупират всички държави и да ги изколят ли? Само така ли броиш победата?

Кога Швеция ще си купи Ф35 ?

я се научи да четеш.

Не знам дали е боклук , ама всички се натискат да го купят. А пък САЩ не го дава на всички.

точно летящия танк ще да е. Да не би пък грешно да превеждате "tank killer". Щото идеята е била за по-бързи машини от хеликоптерите които да нанасят поражения по бронирана техника?

След фиаското с невидия фи-Стоиседемнаесе стел над Сърбия, който в последствие умря в небитието е ред на Фи-триесеИпет да го последва. Бахти кражбите и разсипията в този Пентагон. Абе, бою банкянската свиня дали не си мечтае някой ден да оглави Пентагона, както предшественика му, Бай Ганьо, си е мечтал за Солунската митница... А?

Бахти тъпото парче си.

Ти си голям скапаняк бе. Еманация на червените цървули.

Само един истински путинофил може да изпише толкова много глупости, само в 5 реда. Евала.

Ха-ха-хах... орките дега се насраха! Чакам с нетърпени какви ще гишат за тая дърта бракма... ха.ха.хах....

А-10 си е самолет, изграден около оръдието GAU-8. Заедно със Су-25 това са единствените истински щурмови самолети в момента, направени и да носят на поражения.

Едно адекватно мнение и по темата.

Що стана бре, Миме !? Нали летящия курник F-35 трябваше да го замени!? Никаква изненада не е, че мислещи хора модернизират А-10, Боинг наскоро направиха първи полет на модернизиран Ф-15, а се говори дори и за нови поръчки на ф-16!..

Що стана ли, замириса на война. Ф 35 не е правен за война, там си трябват сериозни брийки.

Уникална машина! Всичко в него е премислено и убийствено практично. И оръдието GAU-8 и двигателите и планера. Наистина ще е трудно да му се намери заместник.

Хубавото си е хубаво, как да си изкриви човек езика. Дето се вика - и срещу нас ще има да се ползват ...

Никой няма да напада Русия, не се плаши, няма да се ползва срещу вас.

Че няма да нападат Русия е ясно - шубето е голям страх. А аз съм в България, а не в САЩ, но предполагам че работиш по аналогия :)

Наистина най-добрия в класа си. И искам да обърна внимание на анализа на американските специалисти - "... самолетът бе на косъм от пенсиониране, като задачите му щяха да се поверят изцяло на F-35. Проблемите и скъпата цена на полета на "невидимия" изтребител оставиха "летящия танк" във въздуха."

Перфектен самолет за война срещу държави от третия свят и туземци с лъкове и копия. Чудесен е за присаждане на демокрация във феодалните общества.

Значи, пишеш, че армията на Ирак е била с прашки и лъкове?

Стари руски изтребители управлявани от некадърни араби е почти същото като да си с прашка и лък срещу модерна добре обучена и оборудвана армия ! Кога Ирак ще извади толкова военен и финансов ресурс да води война срещу САЩ ?! Що не опитат същата тактика срещу Русия ??!? ...(въпроса е риторичен - отговора го знаем) Поредната краварска хвалба...

до "да вярно!"; .."некадърни араби"... Само да напомня, че тогава - 1991 г. ираксите пилоти имаха почти 9 години боен опит с по 180, 200 часа на годишен нальот. А "соколите" на ОНД едва закърпваха по 50, 60! И за самолетите се лъжете! Mirage F-1EQ е уникална машина. По нищо не отстъпва, нито на съветските, нито на западните изтребители 3 поколение.

Нама проблем да смажат Руслямска държава с конвенционално оръжие. Проблема е дали Руслямска държава ще се ограничи само до конвенционални оръжия, тъпако.

Иракското ВВС още първият ден напусна базите си и се преместиха в Иран, като по пътя един Миг29 взе че свали един Ф117... и от този момент до 2014 година иракските ВВС не са участвували в нито една военна операция. А междудругото и историята с танковете е почти същата... част от "унищожените" танкове са отстреляни докато са провозвани на трейлери а по-голямата част е унищожена на позиции в пустинята, дребна подробност която вече и американците си признават е че са стреляли по танкове изоставени от екипажите им.

Не се прави на по - прост от колкото си.Аз съм служил и ти гарантирам ,че нашата армия е на същия хал ,т.е прашки и лъкове

СУ-25 е много по добър.

Това са различни машини. Сравнението е неуместно. А-10 си е просто летящо автоматично оръдие. Няма други подобни самолети в света и едва ли ще има. Както, например и АС-130.

АС-130 е просто преработен С-130, при А-10 целият дизайн на бъдещия самолет започва от оръдието. Буквално всеки транспортен самолет можеше да бъде на негово място. В началото на програмата главно са се спрягали С130 и Б52. а за СУ25 ... като цяло двата самолета са съпоставими. едно обаче трябва да се признае за СУ25, той е удивително пъргаво и маневрено самолетче. Гледал съм руска трупа летяща на СУ25 на аерошоу, без да има особена необходимост от това, този щурмови самолет донякъде може да си съперничи по маневреност с прехващачи като Миг 29 и Су 27, които до голяма степен за това са правени. Говорили сме си с американски пилоти на А10. Общия коментар, че "лети като тухла, имаш чувството че яко я насилваш тази машина, за да полети". пак казвам щурмови самолет няма особена нужда да е изключително маневрен

Феноменален самолет, перфектен за стрелба по шалвари в пустинята ...

Може и камили ( не хора) !