САЩ модернизира "летящия танк" А-10

Щурмовият изтребител се готви за още дълги години служба в армията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Феноменален самолет, перфектен за стрелба по шалвари в пустинята ...

СУ-25 е много по добър.

Перфектен самолет за война срещу държави от третия свят и туземци с лъкове и копия. Чудесен е за присаждане на демокрация във феодалните общества.

Значи, пишеш, че армията на Ирак е била с прашки и лъкове?

Това са различни машини. Сравнението е неуместно. А-10 си е просто летящо автоматично оръдие. Няма други подобни самолети в света и едва ли ще има. Както, например и АС-130.

Наистина най-добрия в класа си. И искам да обърна внимание на анализа на американските специалисти - "... самолетът бе на косъм от пенсиониране, като задачите му щяха да се поверят изцяло на F-35. Проблемите и скъпата цена на полета на "невидимия" изтребител оставиха "летящия танк" във въздуха."

Може и камили ( не хора) !

Стари руски изтребители управлявани от некадърни араби е почти същото като да си с прашка и лък срещу модерна добре обучена и оборудвана армия ! Кога Ирак ще извади толкова военен и финансов ресурс да води война срещу САЩ ?! Що не опитат същата тактика срещу Русия ??!? ...(въпроса е риторичен - отговора го знаем) Поредната краварска хвалба...

Хубавото си е хубаво, как да си изкриви човек езика. Дето се вика - и срещу нас ще има да се ползват ...

Уникална машина! Всичко в него е премислено и убийствено практично. И оръдието GAU-8 и двигателите и планера. Наистина ще е трудно да му се намери заместник.

Никой няма да напада Русия, не се плаши, няма да се ползва срещу вас.

Що стана бре, Миме !? Нали летящия курник F-35 трябваше да го замени!? Никаква изненада не е, че мислещи хора модернизират А-10, Боинг наскоро направиха първи полет на модернизиран Ф-15, а се говори дори и за нови поръчки на ф-16!..

до "да вярно!"; .."некадърни араби"... Само да напомня, че тогава - 1991 г. ираксите пилоти имаха почти 9 години боен опит с по 180, 200 часа на годишен нальот. А "соколите" на ОНД едва закърпваха по 50, 60! И за самолетите се лъжете! Mirage F-1EQ е уникална машина. По нищо не отстъпва, нито на съветските, нито на западните изтребители 3 поколение.

А-10 си е самолет, изграден около оръдието GAU-8. Заедно със Су-25 това са единствените истински щурмови самолети в момента, направени и да носят на поражения.

АС-130 е просто преработен С-130, при А-10 целият дизайн на бъдещия самолет започва от оръдието. Буквално всеки транспортен самолет можеше да бъде на негово място. В началото на програмата главно са се спрягали С130 и Б52. а за СУ25 ... като цяло двата самолета са съпоставими. едно обаче трябва да се признае за СУ25, той е удивително пъргаво и маневрено самолетче. Гледал съм руска трупа летяща на СУ25 на аерошоу, без да има особена необходимост от това, този щурмови самолет донякъде може да си съперничи по маневреност с прехващачи като Миг 29 и Су 27, които до голяма степен за това са правени. Говорили сме си с американски пилоти на А10. Общия коментар, че "лети като тухла, имаш чувството че яко я насилваш тази машина, за да полети". пак казвам щурмови самолет няма особена нужда да е изключително маневрен

Нама проблем да смажат Руслямска държава с конвенционално оръжие. Проблема е дали Руслямска държава ще се ограничи само до конвенционални оръжия, тъпако.

Ха-ха-хах... орките дега се насраха! Чакам с нетърпени какви ще гишат за тая дърта бракма... ха.ха.хах....

След фиаското с невидия фи-Стоиседемнаесе стел над Сърбия, който в последствие умря в небитието е ред на Фи-триесеИпет да го последва. Бахти кражбите и разсипията в този Пентагон. Абе, бою банкянската свиня дали не си мечтае някой ден да оглави Пентагона, както предшественика му, Бай Ганьо, си е мечтал за Солунската митница... А?

Иракското ВВС още първият ден напусна базите си и се преместиха в Иран, като по пътя един Миг29 взе че свали един Ф117... и от този момент до 2014 година иракските ВВС не са участвували в нито една военна операция. А междудругото и историята с танковете е почти същата... част от "унищожените" танкове са отстреляни докато са провозвани на трейлери а по-голямата част е унищожена на позиции в пустинята, дребна подробност която вече и американците си признават е че са стреляли по танкове изоставени от екипажите им.

точно летящия танк ще да е. Да не би пък грешно да превеждате "tank killer". Щото идеята е била за по-бързи машини от хеликоптерите които да нанасят поражения по бронирана техника?

Бахти тъпото парче си.

Последно, този ф 35 боклук ли излезе. С цена на совалка, космическа.

Що стана ли, замириса на война. Ф 35 не е правен за война, там си трябват сериозни брийки.

Значи тоя аероплан вайлон мъск да го беше правил толкоз скъп нямаше да излезе! А па кат са сета как дъртия байгън заплашва Турция на Ердоган, че няма да му даде фи-триесетипет, ако не махне кюнците на С-400 направо си умирам от смях...

по броя на покупките ще ги познаете Су-57 - НУЛА закупени Ф-35 - над 600 закупени. ти кажи - боклук ли е, не е ли? Всички ли са глупави или само ти... изводите са си твои и не ме интересуват.

Самолет за сватби, погребения и болници.

Не се прави на по - прост от колкото си.Аз съм служил и ти гарантирам ,че нашата армия е на същия хал ,т.е прашки и лъкове

Не бе, аз не разбирам, чета статията. Значи, викаш, по продадените бройки се познава боклук ли е, не е ли. А,не е ли, като е боклук да се познава, кои са идиотите. По това кой го е купил.

ахах Ф-35 - над 600 закупени. значи не сме само ние с парите напред. Тази бракма дори във въоръжените сили на Манила няма да влезе на служба!

Да ми падне на мушката за С-60 - ще му покажа аз бронировка :) Еле па на КУБа ако ми падне в обхвата на СНа :)

МИ като имаш акъл и направиш едни пари, после ти си решаваш - дали за боклук ще ги дадеш или за нещо добро. Странно що никой не купува супер Су-то, па калпавия скъп Ф-35 се редят на опашки... явно всички са глупави и само ти умен. Дай си телефона да им го пратя да им обясниш това онова кво да купуват...

манила? Ми няма да влезе там. Но в САЩ, Япония, Великобритания, Австраи, Италия, Канада, Ю. Корея, Норвегия, Израел, Холандия, Белгия, ДАния, Гърция, Чехия дори... А гусин дурак... где Су-57?

Доколкото съм чел и гледал по филми и видеоклипове немците имаха почти със същото предназначение един подобен самолет през ВСВ, наречен "Щука". Пикиращ лек бомбардировач Юнкерс Ю-87 D-5, който също се използваше за унищожаване на бронетехника! Не са ли използвали янките отново умовете на немските инженери за своите разработки!

Там, дето демокрацията не е натиснала.....

Този докато лети гаргите го кълват по опашката.

Да бе супер са американските оръжия. Ми защо тогава сключиха примирие с талибаните (те с въоръжени с калашници и гаранатомети). Няма да пита каво става с демокрацията в Авганистан и Ирак, нали там са същите американци с тяхните велики оръжия. Виетнам е далече някой да помни, но и там избягаха американците въпреки великите си оръжия, изгониха ги със скапани руски оръжия!11

Талибаните??? А какво да ги правят? да ги разстрелят ли? да ги изгорят? Нали Русия щеше да се справи с тях. Дума не се обелва... ще кажеш, че войната е свършила... ама не.. просто не се говори за нея тука вече. Ти какво искаш? Да окупират всички държави и да ги изколят ли? Само така ли броиш победата?

Ми като е толков а добър този самолет, защо не посмя да влезе в Сърбия и да направи леш като в Ирак. То още във виетнам непомогна да се задъжат американците.

Какъв А-10 във Виетнам бе Дедо? Съвсем те е треснал алцхаймера!

Щеше да е по-интересно, ако бяхте направили сравнение с руският аналог на А-10, тоест Су-то!?

Айде щатният руски трол от тролефермата дойде и наводни с идиотизмите си - пак. Колко жалък животец трябва да има човек за да се прехранва като трол в руска тролеферма бе, това проститутките по шосетата са с безкрайно по-достойна професия.

Ще бъдеш изпарен преди да го видиш на мушката ти - цървул червен.

A-10 - над 700 произведени - 7 свалени във бойни действия Su-25 около 1000 произведени - Няма статистика, но от това което помня последните 5 години 4.10.2020 - Нагорни карабах от 9K33 Osa 29.9.2020 - Армения от Ф-16 3.02.2018 - Сирия около Идлиб 09.2015 - Сирия около Лакатия 29.06- 1.07 2014та - 7 свален в Ирак 2014-2015 4 в Украйна Абе погледни на en.wikipedia.org/wiki/SukhoiSu-25#Notableaccidents

Не знам дали е боклук , ама всички се натискат да го купят. А пък САЩ не го дава на всички.

Ти си голям скапаняк бе. Еманация на червените цървули.

Ако беше дедо, щеше да помни велосипедите "Атлас" и ароматната розова мека многопластова хартия за дупе. късаща се идеално на перфорациите. Продукти внесени от братски Китай веднага след края на Войната във Виетнам и началото на китайското икономическо чудо ...1971г.

пише ясно в статията: А10 е нисколетящ ЩУРМОВИ самолет срещу танкове. Къде в Сърбия се биеха танкове срещу танкове, бе вата? Клинтън пусна невидимите самолети за да повлияе на Русия политически чрез Сърбия. Клинтън си прибра ВЕРСИИТЕ от Югославия....дадени от САЩ. Ако си дедо трябва да помниш, мать твою, че Югославия получаваше всичко безплатно от САЩ за номерата на Тито против Хрущов и Брежнев. Сръбските каруцари пътуваха по целия свят по разрешение на САЩ. До днес в Македония казват не хладилни(холодильник) а РЕФРИДЖЕР, сука блядь.

Само един истински путинофил може да изпише толкова много глупости, само в 5 реда. Евала.

Гледам една картинка - Юнкера е имал двигател, криле и опашка. Не са ли ползвали германците,отново умовете на американците (братята Райт), за своите разработки?

"САЩ модернизира летящия танк А-10" Ами ние няма ли да си поръчаме рисунки и от него. От F-16, вече си имаме.