Сайтът на българското правителство спря да работи за часове

Засегнати са страниците на държавни институции, чийто домейн включва gov.bg

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То правителството не работи от година.

Помните ли онази леЗбиянка с габриелска фамилия, която стана еврокомисар по дигиталната демокрация. Ремонтът на правителствения сайт е дело на тази високопоставена айти специалистка.

не са руските хакери ; некой неграмотен сисадмин взет там с връзки на работа се е издънил

Каква загуба. Четях го на всеки час.

Тва щото са сменяли шрифтовете от руска на българска кирилица.

Най вероятно някой "на' човек" е забравил да плати хостинг плана

това сигурно го е разбрал един от 10-те човека, които посещават сайта на ден . може би на 3-тия час. държавните сайтове се славят с тоталната си безполезност и приличат на чист HTML сайт тип тапет от 97-ма година

Щом е всичко в домейна, значи DNS-ът му е умрял.

Местя гооо

Извикахме ХарвърдМен и той с няколко натискания на клавишите и консултация с Херо-то(Мустафа), оправи работата!

Такива голтаци сме с военна и IT защитата, че няма накъде повече... Казваме на Кумчо Вълчо "ела ме изяш".

Тук едни много големи специалности се опитват да компилират това, дето да го прочели от тук оттам. Но не да написала никога през живота си и един ред прохрсмен код. Абе простичко казано, едни натискачи на клавиши се правят на всемогущи хакери. А тя истината е доста прозаична. Ниско квалифицирани ниско платени държавно служители се опитват да правят това дето не го могат. О резултата е нашите. Като заменил Калинките с чалгаринки егекта не е особено впечатляващ....

Русия трябва да бъде разпарчетосана. И тази работа може да я свърши само Китай.

Едно време, при бай Тошо, такова нещо с правителствения сайт никога не е ставало.

Там само зелевите кърмачки се объркваха с пълнени чушки.

Като го няма сайта? Тези атаки са безмислени

Сменят кирилицата на сайта.

путкин е виновен !

Това е поредната издънка на тия лиеадатници. Първо им беше виновсно младеж който ГЕРБ. Сега сигурно оня нещастен милиционер Бойко Рашков ще обвини бебешкото ГЕРБ. Начело с малкия внук на баъе Бойко. Не го знам как се казва, големи беше Бойко. Некадърността е много по-страшна и от най якия саботаж. Изпоназначиха разни чалгаринки и си мислят че са се справили с Калинките. На ББ му трябваха няколко години да махнр Калинките. Не знам тия за колко време ще се справят с чалгаринкитр..... И ако това им е С отбора, заедно....

Тролиш ли, тролиш ли? Явно ти е свършила смяната на околовръстното.Вас, курвите на бойки, не може да ви разбере човек тролове ли сте, курви и сте или сте проститутки?!? Не е ясно , ма хич.

Кой "даде" два милиарда за електронно правителство бе, герберасти? За два милиарда "дадени" - толкова! Точно като самолетите, за които също вождът "даде" два милиарда!

пръскачките как са? провериха ли ги?

Некадърниците!

Мама ви д.ба руски хакери

наште некадърници са...

Споко, Божо го пренаписва на джава с "българска кирилица" :)

Дори не знаех, че имаме.

защо ли сайтът на Българското правителство ползва "руската кирилица"? Онзи министър, с мазната коса, дето вчера писахте за него, радетелят да се ползва само "българското" начертание на буквите (глифите) не е почнал от там? Така ли се води пропагандата за нововъведението? Отворете го и вижте сами.

Този министър няма сайт на неговото министерство все още !

Хората на Копейкин участват в хибридната война срещу България, ЕС и НАТО, поне украинските служби ги разкриха!

Няма проблем. Важното е да оправят шрифта да е с българска кирилица, а не с руска. Другото ще го преживеем.

Време им беше. Години наред усвояване на кинти и "студенти хамали" плюс информационно с отдел двайсе човека програмисти и 2000 поддръжка наредени по роднински. Хората не осъзнават, че от години тия сайтове работят само защото никой професионалист не ги взимаше за мишена. В климат на информационна война към Русия, дупе да им е яко на нашите "специалисте". Цялото ЦРУ "Анонимно" войнство се пъне върху сичко с домейн .ru. Нормално и ние да отнесем малко обратен огън. Някъде по света за хаковете, които ни отпраха на личните данни хората отговорни за проблема влизат в затвора. Тук нямаме такава практика. Важно е куролацията и шуробаджацията да перка с двеста.

В цялата държава ако някой въобще върши някаква ИТ работа (без да казвам че я върши много добре) е именно Информационн обслужване.

То цялото Правителство месеци не е работило, дреме ми за сайта им .

Нямали са ток.

Не са си платили тока… скъпо

предложението за смяната на шрифтовете...

Сайтът е като Кирето. Нищо не работи.

То поне държавата да работеше.

Голяма работа. Никой не влиза в него!