Създателят на Теорията за Земята почина на 103-ия си рожден ден

Съпругата и децата на Джеймс Лавлок уточниха, че той си е отишъл от усложнения след падане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що не я е напуснал по-рано? Да не ѝ вреди? Егати теорията... Подобна е на тази за плоската Земя...

ХЕХЕ ... .. МОЯТА БАБА ТРАКИЙКА ГО КАЗВАШЕ ТОВА , ВЪПРЕКИ ЧЕ БЕШЕ ЗАВЪРШИЛА САМО 7-МИ КЛАС .... И НЕ ПОЗНАВАШЕ ТОЯ АМЕРИКАНЕЦ .... В ТРАКИЯ И РОДОПИТЕ ВСЕКИ БАБА И ДЯДО ГО ЗНАЯТ ОТ 9000 ГОДИНИ

Земята е Плоска, иначе как водата ще се съдържа като се върти с такава бясна скорост - я виште Центруфугирането на Пералнята си - какво става с водата в дрехите ви като се върти с бясна скорост!

Еее,то бива,бива кретенизъм,ама чак толкова!!!!

Така е :) Даже на всички карти я изобразяват плоска!

Бъзика радиото :)

Този с щръкналите уши да не е д-р Ливайн дето мами с магнитни наколенки? Измислил грънци, земята била саморегулираща, самоподдържаща система! Това и баба ми го знае... Защо земята не се е охладила преди 2 милиарди години, по всеки изчисления би трябвало да е така, но има нещо в центъра дето постоянно работи и създава топлина? Добре, че е Иранеца Мехран Таваколи Каше, пусна някой книги с тежка нова теория, та и запада да се замисли? В Русия много неща са им ясни, но са засекретени. Произвеждат разни плазмени Хиперзвукови джаджи работещи на съвсем нови принципи, докато краварите измислиха безаналогови магнитни наколенки.

Да така е, също и ковид ваксите са полезни, носене маски, и задължително карантина на есен. Забравих и газта, ще е с 50% по евтина след еньовден.

така сме я съсипали тая земя че тоя дъртак до 103

От общо сумарно 4.5 милиарда години съществуване , човек е можел да живее в естествена среда на Земята само в последните около 500 милиона години. И то в мизерна обстановка. Земята на е по подразбиране създадена специално за човека.

Т.е., да продължа мисълта си, човек трябва да си нагоди земната среда, за да му е удобен живота. А това няма как да не е в противоречие с останалите видове.

Създал бил теория, че Земята е жив организъм? Просто е преписал от някой херметичен текст, в който се твърди същото от хилядолетия :) Защото в херметизма се твърди точно това: че на практика нежива материя не съществува. Земята си е жив организъм с нейни си мисли и чувства, която от своя страна е просто клетка в много по-голям, по-сложен и жив организъм на Вселената и т.н. Чакаме само още гениални учени да го преоткрият.

Кръгла?

Теорията не е нещо ново. Единственото ново при нея е, че е лансирана от учен. Иначе това схващане за Земята се споделя от много духовни учения или религии, ако така предпочитат да ги наричат атеистите. Източните духовни учения като Будизма например, които вярват в прераждането на човешката душа, винаги са смятали Земята за жив организъм. Подобни схващания има и във вярванията на северноамериканските индианци, които говорят с почит за нея като Майката-Земя. Много от вярванията на древните народи като гърци, траки, египтяни също имат сходни схващания за Земята. Разбира се ако някой, който твърдо отрича религията и вярва само в науката реши по някаква причина, че си струва да опита да докаже тази теория ще трябва доста да се потруди, тъй като за целта трябва да се измерят чисто материални величини. Науката се основава на методи, които мерят материя и материално. Все още много малък е напредъкът на науката в опитите да измери енергията на духовното като например човешката душа. Доколкото знам засега са успели да фотографират човешката аура чрез Кирлиановата фотография. Има и някои опити за измерване на комуникация между растения - например писъците на едно растение, когато режат с ножица съседното до него. Но това са единични опити на отделни учени, които по-голямата част от научната общност смята за странници, които си губят времето с глупави и безполезни опити.

Създава хипотеза, а не теория. А това са две коренно различни неща - първото е предположение, а второто се основава на факти.

Интересното е, че умира на рождения си ден, роден е на 26.07.1919 г. и умира на 26.07.2022

херметизъм :) :) Бах ти тъпото племе.

Англо -сакски тъпак бълнувал нещо си..

Допринесли с нещо повече за науката?

Ти ко си направил за науката бе

пишат тука… Явно е задължително като сте анонимни и да се правите на тъпаци и дебили

Как ще обясниш сезоните и нямаше ли да виждаме слънцето през цялото време

правилно - хипотеза. Интересното е, че световните мисирки разпространяват тогава тази "новина" навсякъде в стадото. И човек си задава въпроса: "А ако аз създам хипотеза, дали ройтерс, дойче зеле и т.н. щяха да реват от радост и да ме цитират? И ако НЕ - ЗАЩО?"

който дори не е завършил училище

нека всеки който се съмнява в човека, да прочете това https://en.wikipedia.org/wiki/James_Lovelock

Gugnelid

Строго погледнато, всеки 365-ти човек умира на рождения си ден. Тоест грубо около 0.3%...

Е, как бе, нали Слънцето се върти около Земята?

той трябва да се "нагоди" спрямо нея за да му е "удобно" а не обратното. по-малките организми се "нагаждат" към по-големите ако искат да оцелеят!

Това, да се сети човек да потърси с Гугъл или Википедия е дарба свише, малцина избрани като тебе я имат !

И аз бих искал да е така - всичко живо и мъртво е свързано в единна система, обменят се някакви енергии и полета и т.н. На филм изглежда много красиво. Но поне едно доказателство да имаше...

намерихте тази статистика? Ако не е тайна ...

Организмите непритежаващи разум се нагаждат към средата. Човека е единствения ни известен засега разумен вид. И той използва разума си за да създава изкуствена среда, удобна за него и за оцеляването му. Защото иска да се запази такъв какъвто е, или да се променя, но така както той реши, а не да се променя под натиска на средата в посока която средата определя. Да се променяш според средата си има също своите рискове, защото често средата се променя толкова драстично и бързо, че много видове не могат да се приспособят и измират. Природата и еволюцията не ти е приятел. Над 99 % от видовете в природата да изчезнали и не ги е унищожил човека, а самата среда и промените в нея. Това разбира се е конфликт. Както изглежда, неразрешим.

Получава одобрение чрез медиите, буди подозрение. Онова, което човек трябва наистина да знае и цени, трябва сам да открие.