Сергей Корольов - човекът, който овладя Космоса

На днешния ден преди 114 години се ражда човекът, който създава първите пилотирани ракети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи космосът вече е ОВЛАДЯН!? Е по-голяма глупост не бях чел

Истината е че преди II-та св. война краварите са пред фалит, научно и технологично изостанали, финансират един болен мозък (вж. картината "Хитлер и Ленин играят шах във вилата на Ротшилд във Виена"). Резултата е ясен - спира се възхода на Германия, Европа и набиращата сили икономика СССР са разрушени, Германия е ограбена и кой какво може краде от нея, а краварите не само прескачат депресията но и стават световни жандарми, ограбващи целия свят под мотото "Демокрация".

Тъпак седнал да плямпа глупости и безумни лъжи. Точно американски унженери и заводи създават индустрията на СССР. Дори съветските танкове са на базата на Кристи. Америка е толкова била изостанала, че за няколко месеца построява десетки самолетоносачи и премазва Япония и Германия. Най добрите самолети. И така както са фалирали за своя сметка построява хиляди кораби за да карат собствени ресурси за Англия и СССР и то безплатно.

От невежество ли лъжеш, или от злоба? ФАКТ е, че краварите купуват като луди германски държавни облигации през 30-те години и помагат на Райха да заобиколи условията от версайския договор като им предоставят заводи. Армията на Хитлер е финансирана в една голяма част точно от "демократично настроените" и "антинацистки" лицемерни кравари.

Големи глупости дърдориш, успокой се малко и вземи прочети малко книжки. След това обяснявай кое как е било! Дали па точно при американците няма един сенатор(по онова време(после става президент) де казва - Оставете ги да се избиват, а ние ще помагаме ту на този, ту на онзи в зависимост от това кой губи и кой печели. Лошото за тях става когато Хитлер решава да прати подводниците да овършеят и покрай техните брегове....

Добре че са украинците и германците, че тези руснаци една ютия не могат да направят.

Този пък даже не се е постарал да прочете статията...Щом са били толкова некадърни, как така спечелиха ВСВ и изпревариха америкосите??? Последните де не са водили ни 1 голям военен конфликт на собствена територия, но па да палят войни по глобуса еша си нямат!

че за "първите" руски успехи са се трудили германски учени от програмата ФАУ!

Никъде не прочетох че Каральов е УКРАИНЕЦ! Продължавай със статии за калашника! За друго НЕСТАВАШ!

който е в УКРАЙНА!!!!!

В Украйна над 50% са руснаци, а над 80% рускоговорящи!

Тогава не е било Украйна, а сега може и да е.

Голем калпак си, драги! Украинец бил! Ако беше украинец нямаше да се казва Корольов, а Короленко и не Сергей а Серхий, както сега претендират шапшалите от Киев. Сега предявяват претенции към Корольов като техен човек, макар че по всичко личи, че е етнически руснак...Както и да е! Само че киевските шапшали удобничко премълчават, че тяхната гордост, самолетите Ан 124 както и цяла серия Ан-ове,, са конструирани от руснака Олег Антонов. Но и двата факта нямат особено значение, защото и двамата са работили в една държава - СССР, в състава на която е влизала и Украйна, а и двамата се водят "съветски" конструктори, а не "руснак" и "Украинец"...

Ето от такива платени тролове като теб македонците надигат глава и твърдят че Гоце Делчев е македонец!

Много ме кефи когато говорят за великите ватенки колко велики са на маса с чаша в ръка! Средновековие и дебилизъм който продължава и до днес ! Повече няма защо да се обсъждат тези кретени Некроманги!

Това, че дебили са управлявали и са ебали мамата на всички и всичко не означава че видни учени,писатели и личности от руски/съветски произход трябва да бъдат игнорирани..

Тъпата Раша е тъпа и до днес времето го показа добре че се е споминал човека за да си почине в мир!

Нещастниците натракали над 200 поста само досега - лол... Не бих прочел и буква.

Като не щеш да ги четеш не ги пиши а си гълтай лекарствата.

като млад. Беше ми новобранец. Минаха години и стана голям педераст

Важното е че саго рехабилитирали

Параноята на държавника Сталин е трагична за страната му.

Това им е проблемът на диктатурите, че като не случиш на диктатор отиде тя.

Буран е кражба на американската совалка. Гледах в един филм, как американските учени се кефеха на доработките , които руснаците са направили а американците не са се сетили.

кой изведе първия спътник в космоса,кой изведе първия човек в космоса,кой кой кой,останалите са имитатори с напечатани пари

Гълтай си лекарствата от канчето и не вряскай, било то и под чуждо име.

Китайското менте пак плямпа глупости. Гагарин не е сигурно, че е летял. Така че може и да не са извели първия човек. Но и изобщо да не бяха извели, американците пак щяха да си изведат техен. Имитатори са майка ти и бъщатаи естествено ти като китайско менте и крадец на никове.

Кратката версия е: Великана-Корольов е мачкан от Лилипути-Болшевики. А сега те се гордеят с постиженията му. Изводът е : ЖИВОТ или ЖИЗНЬ ?-изберете сами!.......Изборите наближават.

И ти смяташ, че един бивш (няма бивши) комунист ще ти осигури ЖИВОТ, а един днешен социалист - ЖИЗНь? Наистина - изборите наближават! Избирай!

Гледай ги герберските тролове, искат да изкарат руснака украинец! Мръсни подлоги! Сергей Корольов е роден в Руската империя! Тогава укроиландия я е нямало! Понели тролове!

Ми да. Левски, ботев, Вазов са турци, защото са родени в Турската империя

По твоята логика и Финландците , Поляците, Еврейте и куп други народи са Руснаци ?! Не! Просто са били поданици на Руския Цар.

Има различни версии койкакво е направил. Американците фаворизират Годард, руснаците Корольов. Но единствения, който е направил нещо работещо е Вернер фон Браун. И неговия екип, разбира се. Не само Фау-2, но доста повече ракети от съвременен тип. Прост въпрос за руско-съветски мекерета - защо Корольов ще създаде реплика на фау-2 ( т.н Р-1), ако преди това е правил нещо собствено. Ами много просто - онова са били някакви играчки, а Фау-2 е нещо, което работи. Има над 3000 успешни пуска, и то с бойна глава. тоест, пуска на балистична ракета със среден обсег на действие ( каквото е Фау-2) се е превърнал в рутинна операция. Апропо, първия успешен пуск на Р-1, руснаците успяват да извършат чак през 1949, 4 години след края на ВСВ. А първите изпитания на Фау-2 датират от 1942. И то без прототип. Правете сметка колко изостанали са били руснаците. Даже за да направят действаща реплика на Фау-2 са им били нужни над 4 години. А са имали и документацията и поточната линия и готови ракети. както и екипи от немски специалисти, от които са се учили. така че нека да не преувеличваме ролята на Корольов. Истинските пионери на ракетостроенето са в Германия. Нацистка Германия. Независимо дали това му харесва на някого или не. Щше по-интересен е случая с фау-1 - първ3ата действаща крилата ракета. Двадесет години след ВСВ и САЩ и СССР разбират какъв потенциал се крие в идеята. А немците имат над 12 000 успешни пуска на Фау-1....

чета и се чудя в каква паралелна вселена живееш, всичко което пишеш е някак по мотиви от историята ама така изкривено ... въпроса ти е абсурден! "защо Корольов ще създаде реплика на фау-2" сам си отговаряш ред по-долу - "Има над 3000 успешни пуска ..." никой не пропуска да се поучи от друг. И англичаните копират v2 и французите копират V2. Винаги е било така и винаги ще бъде. Ако днес на руснаците им попадне в ръчичките f35 разбира се че ще го разглобят бурмичка по бурмичка и каквото им хареса ще го добавят в своите проекти за бъдещи самолети. САЩ също не са им остнали длъжни по темата. "А първите изпитания на Фау-2 датират от 1942. И то без прототип. " Това което полита 42 година е тестов прототип! Следват още 50тина опита преди да се стигне до първия военен изстрел чак края на 44 г.. А преди нея има и V1 преди тях ракети с абривиатура А, а преди тях безчет безименни ракетки. Браун работи по ракети за армията на Германия още от университета от 1934 г. V2 се се е появила 1942 г ей така от нищото. първият полет на руска реплика на V2 е 1947 г не 49, всъщност точно 1 година след като са им предадени германските ракетни инженери. Р1 която е базирана на V2 полита следващата 48 г. а тая глупост "Щше по-интересен е случая с фау-1 - първ3ата действаща крилата ракета. Двадесет години след ВСВ и САЩ и СССР разбират какъв потенциал се крие в идеята." САЩ поставят на въоръжение копие на V1 1944 г, а вече американска крилата ракета Martin MGM-1 Matador влиза на въоръжение 1952 г.

Дал им ракета, а те му дали дърво. По братски - социалистически. Работил за славата на всички некадърници над него.

Само дето Падарин никога не отиде до космоса и всичко беше нискобюджетен сценарий на Москфилм.

както и кацането на луната на хамериканците

живял в лошо време. Жалкото е че искат пак да го върнат това диктатурно бреме и то точно тези дето уж носят демокрацията.

яко баце,рашките винаги са били водещи в космоса,а моите хора като мъск само усвояваме пари за кукуруз и силози

Китайското менте като видя фактите почна пак да бълва тъпотии.

Работата на този велик украинец беше съсипана от еврейската шайка управляваща в момента и от втора сила в космоса станаха 3та.

Русия е велика страна която е дала учени и велики хора на света,а тука едни нищожества се опитват да са като хората там,там хората са велики защото не са ДЕМОКРАТИЗИРАНИ ОТ ХОРА БЕЗ ИСТОРИЯ

0

Имаме в ПЪТИ по-дълга и богата история от руснаците, а виж на какво дередже сме. Не е до лежане на стари лаври, а да правиш нещо РЕАЛНО за населениено си сега, в настоящето и с поглед към бъдещето, а не да лежиш върху историческите книги, докато милиардерите крадат държавата ти (с или без твое знание и съгласие).

сарказма на коментара,ама типично за социалдемократ сучещ пресъхнали бозки

Само, че Королольов е УКРАИНЕЦ тавариш, а Русия не е ДАЛА, а за малко не го е ЗАТРИЛА!

укровската история която е по кратка и от краварската барабар с македонската,и тогава мрънкяй като бито псе

Гледай ги герберските тролове, искат да изкарат руснака украинец! Мръсни подлоги! Сергей Корольов е роден в Руската империя! Тогава укроиландия я е нямало! Понели тролове!

Велик! Тази личност ще е милион пъти по популярна след 100-200 години.

Путьо не търпи конкуренция и ще го доизтрие от историята. Ще им изглади мозъчетата съвсем на чибурашките.

ВЕЛИЧИЕТО Е НЕ СЪВМЕСТИМО С УДОВОЛСТВУВАНЕТО. ТОВА Е ВЕЛИК ЧОВЕК, КОИТО НЕ СА УСПЕЛИ ДА ПРЕКЪРШАТ ДРУГАРИТЕ ОТ ИЗРАЕЛ.

Евала на украинеца. Без него руснаците още щяха да гледат космоса през крив макарон. Не че сега не го правят. На 8ми летя Спейската, утре Девицата в събота Електрона, неделя пак Фалкона... ит.н. и т.н. Руснаците имат една доставка на разстояние София-Русе (400км до МКС) в средата на февруари

пак си оставаш трол за помия

пич след като си пил белина и не можеш да различиш руснак от тъпа укра никой не ти е виноен за това че си тъп

Личи си, че статията е чисто переводческа и което е по-лошо е пълна със съвеЦки патриотАзъм. Така поднесена информацията ме втъща в бай-тошове време. Явно и в РАсия положението не се е променило.

0

Къде е антиподът на Аполо Нанайси, да каже как руски космонавт никога не е напускал земята? :)

"да напуснеш Земята" разбираме "да напуснеш околоземна орбита" - да, никога не е напускал! Въпреки, че тя и Луната е на околоземна орбита, но хайде, там да го броим, че си я напсунал...

Аз си оставам по-талантлив, даже бях шеф на НАСА докъм мандата на Кенеди! Ваш предан: Вернер и т.н.

Вернер фон Браун НИКОГА НЕ Е БИЛ ШЕФ НА НАСА

какъв прекрасен живот е живял в прекрасния съветски съюз този даровит съветски дрОгар! всеки русолюбец би искал да е на негово място!

Деби, ти лично ли го познаваш, че знаеш какъв живот е водил?

Aми той е описан.Ти като си от КГБ прочети архивите.

много незаслужено приписвате едва ли не всички космически заслуги на германците и Браун. Все пак до 1945 края на войната нито германци нито Браун са летели в космоса. Руснаци и американци правят усвояването на космоса възможно. Браун е капка в морето от инженери и специалисти, които работят по американските ракети. Да вероятно им е спестил 4-5г труд, но нищо повече. Да и руснаци и американци копират Фау 2, но забравяте че и англичани, французи също копират Фау 2, кога те качиха нещо в космоса? Защо на Луната няма бучнат примерно френски флаг, а за сега само руски, американски и китайски. този тип аргументи са безсмислени, като например да кажа: Тъпите американци никога нямаше да направят лазерни дискове ако руснак не им беше изобретил лазера. После да продължа: Малоумните руснаци никога нямаше да изобретят лазера ако Айнщайн не им беше написал теоретичната база. От там пък: Прехваления Анщайн пък никога нямаше да напише нищо смислено ако не беше чел Нютон, Гаус и стотици други... После: Тия Нютон, Гаус и стотици други... нищо нямаше да постигнат ако не бяха ... и така до безкрай.

Бате, нещо пак си зле с информацията. Американците почнаха много патриотично - държаха фон Браун настрана и си разработваха тяхната ракета "Вангард". След 8 провала от 9 старта решават да викнат някого, който ги разбира тия работи. Резултатът не закъснява - "Редстоун", а после - гигантския "Сатурн" - чудовище, ненадминато до наши дни. Така че, съвсем си заслужава призванието.

провери си ти историята! хронологията на ракетите ти е сбъркана. САЩ пленяват към 300 вагона всевъзможни части за V2 включително двигатели. Траспортирани и обследвани в база в НюМексико. Изследвани, сглобявани допълвани с всевъзможна апаратура и тн. Първата американска V2 излита 1946г, последната 1952 г. Общо изстреляни към 67 бр. Всъщност Редстоун е пряк наследник на V2 проектиран успоредно с тестовете на V2 и полита 1953 г. Натрупаните научни данни се използват за разработването на Вангард, който полита едва 1957 г. От 11 старта 3 извеждат първите американски спътници. Само за едно си прав, Браун няма нищо общо с всичко написано по-горе.

А при руснаците остават всички заводи: На заводе №1 в Зоммерде (Эрфурт), где производились корпуса ракет, работало советско-германское конструкторское бюро под руководством В.С. Будника и В.П. Мишина. Завод №2 "Монтанья" в Нордхаузене (В.П. Глушко) должен был восстановить технологию производства ракетных двигателей. На заводе №3 в Кляйн Бодунгене восстанавливались технология и оборудование для сборки ракет "Фау-2". Аппаратура систем управления восстанавливалась на заводе №4 в Зондерхаузене. Также исследовались полигон и испытательный центр Пенемюнде на острове Узедом, подземный завод по производству ракет "Фау-2" "Миттельферк" в Нордхаузене. К концу 1946 г. все задачи, стоявшие перед группой советских специалистов в Германии, были решены. Подготовлена материальная часть для одиннадцати ракет "Фау-2", восстановлена основная документация. В марте 1947 г. институт "Нордхаузен" прекратил свое существование. Наши специалисты уехали на Родину. Вместе с ними в СССР отправлены некоторые немецкие специалисты с семьями. (колко скромно) Та другия украинец Глушко също се учи от немските двигатели с помоща на наеназованите германски инженери

В този сайт истината не важи както виждаш статията е за един велик учен. Но тук се обръща на фили и фоби америка срещу русия. А човекът въпреки всички нещастия които са го спелетяли е имал мечта да направи ракета в която да се лети в космоса.

Уж големи таланти , уж големи учени в САЩ, уж голямо производство , ВНАСЯТ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ИЗНАСЯТ ! Всяка година по един трилион долара дефицит!

всъщност ако се замислиш това дори е много добре за американците. все пак зелените хартийки са по-лесни за производство от каквото и да получиш вместо тях. всъщност вече няма нужда и да се печатат, просто срещу няколко щтраквания на чисълца по клавиатурата и подаръци под формата на всевъзможни стоки валят от цял свят. да му мислят тези които получават зелени хартийки и електронни чисълца. нека те мислят какво да ги правят.

Е еее! Един да си признае! А , ако случайно не искаш долари ..... знаеш какво става!

истината е че руснаците са първи в космоса а ние им дишаме прахта

Я китайското менте се обади. Веоятно има предвид, че китайците им дишат прахтата. Ама това от няколко години не е така. Сега руслямците дишат прахта и на китайците.

"Ние" - България ли ? - че кой ни бръсне нас за слива ! Че руснаците са първи, спор няма, но там си и останаха. Ракетата, с която сега летят е конструирана от Корольов и не е претърпяла особени изменения. "Спейс Х", "Електрон", "Върджин" - това е бъдещето. Китай, Индия - напредват с много сериозни темпове.

EMES

В България много наивници преживяват, които лесно се подлъгват и заблуждават.

"Знае се, че животът на Корольов е бил доста аскетичен, а той стоически понася ударите на репресивния апарат" Абе какви са тия изречения. Статията е хубава, ама не съм Айнщайн.

Че не "си Айнщайн", ама нямаше нужда да афишираш колко си тъп. Опа, забравих - то сега е модерно - колкото си по-прост, дебел, грозен, тъмен - толкова повече врява вдигаш. "Изразяваш себе си" разбираш ли.

Каварите, са добри само в правенето на мощни батути)))

И филми за луната! Хахахаха

Русваците са чакали на германците да им създадат Катюшите ! Ха ха ха ха! Колко напред са били руснаците, идея си нямате! Фау 2 Ха ха ха ха!

Катюшите са легенда, щото се премълчава, че германците са имали подобни ракетни установки първи. Например Небелверфер 41. Та и те са краднати от немците и са направени по прости и лесни за производство. Докато немските релси са в цеви. Руските са само с релси и в линия

Лъжеш ! Ха ха ха ха! В този случай германците се мъчат да откраднат!

Небелверфер 41 е от 30-те години и това е факт тъпако. Германците дават всичките си оръжия на СССР по договора Рибентроп-Молотов. Руснаците го усъвършенстват.

Кофти е да се роди талант в държава, управлявана от сатрапи.

Държави, управлявани от сатрапи са подходящи за некадърници, продажници, доносници и невежи.

Цял свят го знае и винаги ще го знае като бащата на руската ракетна програма, а вие ще си останете никому неизвестни мръшляци в най-неизвестния форум на света !

_stankow

Не се казва "глайдер", а "планер". Пак е чуждица, но така е в българския език, няма какво да се направи, освен да се спазва.

Планер е баба ти. Глайдър на български се превежда като "безмоторник".

Което е планер

_stankow

Може и безмоторник. Но ще им дойде много "българско" на журналята. Поне "планер" да казват. И едното, и другото се употребява. Но не и глайдер :)

Има хора толкова талантливи и способни, които са безценен дар за цялото човечество. Хора които въпреки условията в които са поставени успяват да блеснат. Жалко е само, че стадото се инересуват от живота на Меган, Хари, Арчи...... Лейди Гага ...разни дебелогъзи отколкото от хора които наистина имат огромно влиание за развитието ни.

истината е че американците прибраха учените а другите - чертежите и готовите модели

Ами и те си прибат много Германци. Операция Осовиахим направо със семействата 2500 инженери. Грьотруп е получавал 5 пъти по-висока заплата от шефа си Колоьов, а руските Съюзи си летят с двигатели дериват на немките от ФАУ-2. Разликата е чедните признават, и назначават Фон Браун за шеф на мисиите Аполо, а Руснаците ги крият и изкарват напред други, както в случая с Аавтоматический карабин АК на Шмайзер и заместителя Автомат Калашников АК уж създаден от съветския недоучил самодеец Калашников

_stankow

Айде за АК не почвайте. Не е вашата тема, ще станете (пак) за смях ! :D :D

Така си мислиш. И се ловкаш на пропаганда с изместена същност. Шмайзер създава АК, ама в съдружие с още няколко немски оръжейници, затова има разлики с щурмвегето

Америка не се гнуси да вземе нацист, приятел на Хитлер, за космическата им програма! Срам и позор!

Америка и човек на Сталин можеше да взема. Там ценят качествата без да се интересуват кой те е експлоатирал или репресирал преди това.

Естествено ! Ще вземат и доктор Менгеле, талантлив доктор и учен. Даже ще му създадат същите условия за робота Ще вземат и Хитлер, талантлив художник! Без да се гнусят ! Ха ха ха ха. Парите не миришат!

Менгеле тайно е закаран в СССР да обучава съветките кадри в създадените първо от СССР концентрационни лагери

А руснаците се срамуват и затиова ги крият като Шмайзер, Грьотруп и още дететина хиляди германски инженери.

Жалко за човека и семейството му. Трябвало е да има мн деца и той и Глушко и Туполев, за подобряване на генетичния фонд на нацията, ама на, чистки!

САЩ получиха на готово ракетната програма на Германия, заедно с Фон Браун и целият му екип. За това от Русия единствено си купуват ракетните двигатели.

Някои болни хора са готови на всички за хейт. Други не са болни те са платени. Трябват закони срещу тези дебили ама... Днес наред е хейт срещу руснаците. Те нищо не са изобретатили, всичко са откраднали. Те руснаците направо не съществуват, те са градска легенда. Друго нещо са американците, тази древна нация,дето на баба ми в мазето има бъчви по- стари от тяхната държава. Те са открити всичко и ако гледате холивудски филми съвсем ще се объркате. Тяхната история се преплита с гръцката митология, спасяват света всяка седмица, не останаха извънземни в галактиката, американците изтрепаха всички. В заключение гледайте си България и ги оставете тия да си ги мерят.

_stankow

Да, така БЕШЕ. В момента на американците им се смее целият свят ! :)

Овладял космоса измамника руски Овладял е само дир БГ

Браво на руснака. Успява въпреки всичко! А платените козяшки тролчета от форума - кой му пука за вас?

Ти или не четеш, или не разбираш. Единственото с което руснаците изпреварват, е изпращането на човек в космоса. Доста рисков проект, но живоита в СССР е бил евтин.

Всеки психично болен пази душевно равновесие с набор от лично измислени лъжи. Вярвай си в твоите. и бъди жив и здрав, все пак останалите хора имат нужда от здравословен смях.

_stankow

С всичко изпреварват, докато американците не изпращат хора на Луната. Първи спътник на земята, първи пилотиран полет, първото излизане в космоса, първото достигане до Луната, първото меко кацане на Луната, първата автоматична сонда с връщане от Луната грунт, първо достигане на Венера, първо меко кацане на Венера, първо меко кацане на Марс. И т.н.

Прочети кои е втория човек в космоса? И колко време след първитя излита. След това провери коя държава е известна в цал свят с лъжите и нескопосаната пропаганда и ще си отговориш на много въпроси като например защо в Русия никога не са предавали преки нито едно излитане на ракета особенни с Гагарин сами даже си казват че е преснето всичко

Г-н Асен Йорданов на 16 години през 1915 г. конструира първия български самолет "Експресс". През 1921г. Ал. Стамболийски го изпраща с още един пилот за световно първенство по летене около Земята. Състезанието не се провежда, но Йорданов създава АМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ. Козяшката. Нийл Армстронг заявява, че американските астронавти се учат от Г- Йорданов да летят. Книгите-учебници по летене на Г-н Йорданов се преведени по целия свят и от тях се учат и любимите ти съветски летящи ватници. В България на Девети 1944г има ДВЕ ФАБРИКИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БЪЛГАРСКИ САМОЛЕТИ. В Казанлък през 1943г във вече държавната "Капрони България " е сглобен ВТОРИЯ В СВЕТА РЕАКТИВЕН САМОЛЕТ - немския Месер. Италианския главен конструктор, комунист и в червата, на Девети 1944г бяга при червените терористи....така изведнъж СССР се сдобива с реактивен МИГ на 100% копие на немския Месер сглобен в Казанлък. С'чась-то понял сука блядь!?

Лошото е че на само ватниците не зачитат Българите дали нещо на света. Ако питаш платените тролове тук ще ти кажат че Асен Йорданов нищо не е изобретил. Всичко негово се преписва на друг. НИЩО че ТРИМА президенти отиват на погребението му. И нищо че до края на живота му на табелка пред дома му е писало: Асен Йорданов Български летец и изпитател!

Тука някакъв пише срещу Путин . ПУТИН ТРЯБВА ДА СЕ МАХА И ДА ДОЙДЕ КАТО ХРУШЧОВ! КАРИБСКА КРИЗА И ПЪРВИ В КОСМОСА! ПУТИН ВЪН!

Що не е некой кравар, уа? Кравопитек?

А краварите пак на готово благодарение на германските учени.

дълги години разработвал ракети, докато най накрая заловили немските инженери които им направили копие на немската ракета V-2 !

Това са краварите не руснаците.

Снрана полуразрушена, снрана, която трябва възстановява жесноко разрушените снрани като Полша, Германия, Украйна, снрана която дава милиони жертви, НАПЪХА В АУСПУХА НА МУРДЖО СТРАНА , КОЯТО СПЕЧЕЛИ МИЛИАРДИ ОТ ВОЙНАТА ! Ха ха ха ха

Хамериканците си вземаха Фон Браун и не само него.Та такива ми ти работи.За Гелен и Скорцени въобще няма да говорим,защото е извън темата.

И ватенките доста неща си "взеха",и Хуго Шмайзер и оптиката на Цайс и двигателите на баварците и куп инженери по ракетостроене а след това и едно еврейско семейство открадна и ядрените планове за бомбата та така с кражбите-ватенките сами са стигнали само до самовара иначе като крадци надминават нашите мангусти

поил ли си тъдява/тъдей?

ХА ХА, прав си с КРАДЕНЕ руснаците успяха през 40 те и то от САЩ. Така крадаха и крадът и днес. Но не са пред САЩ и тази година ОТЧЕТЛИВО ще се види!!!

точно тази ли? та те са на път да станат ссср от 90! даже по скоро са на път да отидат по времето на вликата революция!