17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" двете батареи от най-съвършения комплекс за ПВО в света" - Да попитам само - освен три пътнически самолета тази така съвършена система какво друго е свалила?

Могат. Ама там не минават много пърнически руски самолети напоследък. А те друго до сега не са свалили тези оръжия :)

BRCK

C-400 Не е сваляла пътнически самолети. Никога.

руснаци са произвели и настроили електрониката, които не са най-добрите в тази област в света, то със сигурност по-оправни от тях ще могат да го направят...Така, че и своите могат да станат чужди...

Хайде стига, на 100 процента руснаците са сложили защита да не може да сваля техни самолети, предполагам са предвидили и отдалечено изключване на цялата система.

Какво точно свали руският ИЛ-20 над Сирия?

"способни да свалят изтребители от пето поколение". Хайде сега, всяка ПВО ракета е способна на това, стига радарът и да засече такъв самолет, скоро обаче не съм чул да се е случвало. Израелските Ф-35 си летят над Сирия, като у тях си.

Могат. С400 беше доставен на тюркието без модула за разпознаване на наш/ваш и фесовете си сложиха техен модул разработен от тяхната Алтай нещо си фирма за оръжия. Руснаците им го продадоха знаейки 2 неща: Че може да се използва против тях. И че те няма да могат да контролират комплекса. Въпреки това са спокойни защото не само че тука става на въпрос за експортен вариант - с редуцирани възможности - но и знаят слабостите на системата което ще им позволи по добре да се справят с нея ако се наложи. Със цялата си ненавист към анадолската култура и мироглед които са меко казано изостанали и неконструктивни, те първи имаха възможността да пробват С400 среяу Ф16 и да научат нещо което нито САЩ нито Русия (която само подозира) не знаят. Ако се вярва на гаджалските сайтове специализирани във военната техника, С400 е надхвърлил очакванията на тюрската армия.

BRCK

Стара система на 50 години.

да да да... той Ан-26 хич не е пътнически. Той товарен, нали? Нищо че беше с 20 пътника на борда. И как така се появи ОТ КРЕМЪЛ точно снимка от радара на С400, а не от С200 със самолета зад АН-26... Аре да не се правим на глупави. Добре е ясно кой свали тогава Ан-чето и кой рисуваше преди това снимки на украински самолети зад МН-17.

Добре че отмениха полета ми до Турция. Заен какво се случва на пътническите самолети при тези ПВО-та.

Това е Израел!!! какво ще кажеш за това че израелски воебби самолети летят над Европа??Нима не могат да ги свалят???Могат но не искат. Има една поговорка ела лошо че без теб по-лошо.Просто Сирия избира по добрият"лош" вариант.

Ил-20. Моя грешка.

а ето и цитат за неверуишшите и то ор РУСКАТА википедия "24 сентября 2018 года проведён ещё один брифинг, на котором предоставлены фотографии с системы обзора воздушной обстановки находящегося в Сирии российского комплекса С-400. " Значи стреляли от С200, ама снимките от С400... нали?

За да разпознава турската авиация като своя, при настройването на системата "свой-чужд" на С-400, руснаците трябва да вкарат турските кодове. А тези кодове са съответно и натовските кодове. Оттам и голямата съпротива на САЩ, Анкара да купува руски оръжейни системи!

На теория - да. На практика - чушки. Никой не продава оръжие, от което не може да се защити. Без да броим системата свой/чужд, разработчика на подобно устройство си знае командните канали и честоти, винаги си оставя вратичка за достъп. Вградена така, че да не може да се пипа без да прецакаш всичко. Особено в експортен вариант.

Могат, колкото ПВО системите на Кадафито можеха да свалят френски изтребители. В същност надали това има някакво значение. Доколкото разбрах Ердоган ги купува за защита на двореца си от собствените си изтребители. Съмнявам се че ще го защити от крилатите ракети на руснаците, ако въобще на някой му хрумне да се занимава с него.

Да ви идва на ум че тези кодове не са постоянни?

няма защита която да не може да се прецака. И е много по-лесно да прецакаш защита отколкото да направиш такава. За това всеки дришльо "хакер" може да прави порази, но не може да създаде нищо.

До 16 пъти , а после . Впрочем само ние след 4 г. ще сме с 8 самолета .

Тъй де - но ако не знаеш какво правиш , тогава ...всички стават чужди .

свой-чужд,свой-чужд,свой-чужд... и Бойнга с 170 човека отнесе 2 ракети.

За какво са им на турците безаналоговите най-добри в света с 400 като досега не са свалили нито един самолет? Те могат да свалят летящи москвичи и с Ф16 което и правят.

Ако не се циганяха да извиват ръце. Сега щяха да имат американско ПВО и Ф-35 и да не им пука. Но... всеки заслужава това което си е надробил. Да се оправят.

"най-съвършения комплекс за ПВО в света" - Ай по-Уекичко го казвай!

Прочетох коментарите и си викам "Бах го колко много разбирачи,човек ше си помисли че имаме военна промишленост пред, която руснаците и американците приличан на първокласници и тва всичкото е толкова секретно,че никой не на подозира."

" за двете батареи от най-съвършения комплекс за ПВО в света." И как и кога се реши, че това е "най-съвършения комплекс за ПВО в света"? Колко противникови самолета или балистични ракети е свалил до днешен ден? Разбрахме, че може да сваля руски разузнавателни самолети дори в обстановка на засилени ЕМ смущения! За което - БРАВО! Нека илядат! Но за друго нито сме чели, нито чули, нито видяли! И, не, Турция няма да може да използва това недоразумение с400 по рушлямски самальоти! Най-много да свали някой собствен самолет!

Мда прав си, има и С-500!!

Накратко: Съединените щати и страните-членки на НАТО използват системата за разпознаване "свой-чужд" MARK-XII (Mk-XII). Тя има следните работни режими: 1 и 2 (военни режими), 3 / A (граждански режим, осигурен в радарните системи на С-400, доставени в Турция), 4 (военен, режим, осигурява защита срещу провокации). За да използва четвъртия режим на работа на Mk-XII на територията на Турция, системата С-400 трябва да използва турски крипто блок в наземния радар за запитване (НРЗ) и по този начин да изключи нежеланото имитиране на системата "свой-чужд". Първият полкови комплект на С-400 обаче, се доставя в Турция с наземен радар за запитване (НРЗ), произведен от руснаците, съобразно натовската система за разпознаване "свой-чужд" Mk-XII. Той е изграден в съответствие с добре познатия стандарт STANAG 4193 и е съвместим със стандарта ICAO (Civil Secondary Radar for International Air Traffic Control). В Турция ясно си дават сметка, че е невъзможно интегрирането на турски крипто блок в руския НРЗ, за осигуряване на работа в режим 4, поради многото технически пречки. Решение на този проблем е използването на изцяло турски наземен радар за запитване, заедно с турски крипто блок. Следователно, първият полков комплект на С-400 се доставя в Турция с руски НРЗ, произведен съобразно натовската система за разпознаване "свой-чужд" Mk-XII. Впоследствие той ще бъде заменен от турския наземен радар за запитване (НРЗ), разработен от турската компания "Aselsan". При доставката на втория полков комплект на С-400 се планира незабавно да се използва НРЗ, произведена от Турция. Ето затова от Вашингтон бяха толкова категорично против, Турция да купува подобни оръжейни системи от РФ. И категорично отказват да интегрират турските С-400 в общата натовска система за управление на ПВО отбрана.

Подмяната на кодовете "свой-чужд"е изключително скъп процес, затова и се охраняват зорко!

Значи много слабо си разбрал! Руския самолет не беше свален с С-400, а от сирийски С-200! Ясно ли стана сега???? Относно дали е най-добрия ПВО комплекс в Света, са показателни съвсем други неща... Неща като приземени турски, немски, френски, белгийски, полски и т.н. авиации в момента, в който системата се появи някъде (било в Сирия, било в Калининград)! Я кажи колко точно самолети и ракети е свалила системата Пейтриът??? щото последния път няколко батареи пейтриът проспаха десетки самоделни ракети, без изобщо да разберат какво става, да не говорим, че когато Иран удари американските бази, противоракетните системи на самите американци, охраняващи самата им база даже не разбраха, че нещо идва камо ли да се опитат да го свалят! И накрая, според американския военен журнал (известен с крайно негативната си позиция спрямо Русия и руското оръжие) National interst, С-400 е най-добрата противовъздушна система в Света! В този ред на мисли, да , щом и американците признават С-400 за най-добрата система за противовъздушна отбрана, значи тя наистина е такава!!!! Според австралийците Пейтрът Пак-3 (последната модификация) е жалък еквивалент на С-300 (да не говорим че има и модели като С-300ПС и с-300ПМ), а С-400 стои десетократно по-високо по тактико-технически данни! Стана ли Ви ясно вече???? Разберете го веднъж за винаги руската ракетна промишленост и технологии са десетилетия напред във всяко едно отношение с всеки друг конкурентен продукт!

А как стои въпроса с С-300... защото освен нас, и Словенците имат такива и гърците също..... те как познават кой кой е? Проблема на американците с турските С-400 според мен не самият комплект, а факта че турците искаха Ф-35, а това би поставило руснаците в изключително изгодна позиция да наблюдават пряко поведението на най-новия американски самолет със система за ПВО с която разполага не само Русия, но и Китай и Индия (за други по-малки страни не е чак толкова важно защото те имат единични бройки)

Руснаците даже не са въздух под налягане, те са вакуум.

За гръцките и словенските, признавам си не зная. Но с оглед на факта, че техническото обслужване и поддръжката на турските С-400 ще се осъществява от руски специалисти, напълно основателни са страховете на американците за техните F-35, ако ги доставят на турците.

Щатният трол преписал каквото намерил та да не пропусне да се извряка и той, де ще знаят тия руски експерти дето са цитирани в статията за какво говорят ако не е той да ги осветли.

Системите имат код който ако се активира електрониката спира и става неизползваема

А бе важен съюзник в НАТО са, дори много важен та не е толкова просто но да, би могло да е добър урок.

Не е нужно да има турски хакери , достатъчно е да има руски предатели с пари всичко се купува !

Разбира се, че всичко е възможно на този свят, малко ли кадърни хакери има? Но също така е факт, че турците предоставиха натовските кодовете за разпознаване "свой-чужд" на руснаците, за да могат последните да адаптират С-400 за Турция.... И да не ти харесва, такава е реалността!

Петков... мислех да не ти отговарям, тъй като, принципно, не отговарям на глупави реплики. "Пейтриът" е доказала се система както по отношение на ПВО, така и по отношение на ПРО. Случаят, за който така вдъхновено пишеш, е станал по време на първата война в Персийския залив, когато "Пейтриът" не са били предназначени за балистични ракети, тъй като са се взривявали на разстояние от целта, както се прави при обстрел на самолет. Естествено, тази ситуация веднага е била променена при следващите конфликти и поразяването на балистични цели вече е ставало чрез пряк контакт с целта. По същият начин работи и THAAD, с пряк удар по балистичната цел, нещо, което рушлямците все още не го могат - въпрос на технологично ниво. "Пейтриът" са си добри и доказани системи за ПВО и ПРО - сваляли са десетки самолети и ракети в действителна бойна обстановка.

Нали се сещаш, че трябва да се въведе този код, а дистанционно му трябва едно алуминиево фолио на получателя и можеш да си цъкаш колкото искаш кога. Отгоре на това турците ги изиграха като взеха и ноухауто как да правят тез системи в Турция... или чукча писател, не читател.

Турция си купи руско оръжие, което не може да използва, когато ѝ трябва. Трябва ли нещо изобщо да коментираме :)

Допускането е идиотско и затова човек не бива да си губи времето да го коментира!

Много филми гледате!

Така на село казваме за лакомията на руските военни олигарси. Чак сега Русия се усети, че ако Турция затвори Босфора, Русия ще има ограничен военен коридор до Сирия чрез самолети, които самолети ще бъдат охранявани от С400....които С400 вече ще бъдат в ръцете на САЩ чрез Турция и ще бъдат парирани от нови американски технологии. Чак сега в Русия се усетиха, че предаването на С-400 на Турци и по руския закон е - Предателство

А, викаш, американците не са лакоми, дето продават F-35 и каква ли не още техника, а? Ех, смешко, смешко-о-о-о, смешко. Руснаците откакто ядоха дървото срещу собствено оръжие в Иран през 1976г вече правят експортни версии и се грижат да не можеш да използваш собственото им оръжие срещу тях. Същото правят и американците, и англичаните, и франсетата ... пък, за евреите да не говорим :) А, ти си мисли, че като купуваме чуждо оръжие, получаваме нещо смислено. Било то американско, руско или европейско.

Абе те руснаците не са вакуум, ама за твойта глава не мога да кажа ...

То трябва четене. Не само тролене. Сега с моливче и химикал - сядаш, четеш и гледаш какво си пропуснал.

Ако можеха, Русия нямаше да им я продаде. Това което им е продадено е експортна версия, доста по различна от изпалзваната от нея самата. И ние самите имаме едни руски ракетоносци, които отказват да прихванат цел/да стрелят/.

По-полека с нервите и напрежението, да не си докараш някой инсулт :D Първо, какво трябва да доставят руснаците не казваш ти, нито турците казват. Второ, всички системи са електронно управлявани, включително военните единици влизащи в комплекса C-400. Следователно, руснаците могат да ги деактивират от разстояние. Трето, С-400 е комплекс, който на територията на Русия е свързан и с наземните радари с голям обсег като Воронец-М (и разновидностите) и новите Резонанс-Н радари, които разполагат в момента. Това им дава реално покритие от 6000-8000км. Казано иначе, руснаците интегрират всички военни системи. Като извадиш един комплекс С-400 от цялата система, той вече е далеч по-неефективен. А, с отдалечения контрол може да стане напълно безполезен. Четвърто, цървул ще викаш на баща си.