Коментари - След голямата новина в науката: Морално ли е да модифицираме генно децата си? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аборигени, нямате никаква представа за какъв колосален пробив в медицината става дума! Неочаквани последици е съвсем естествено да има. Както последицата, автомобил да убие човек. Днес, я да ви видя получаващи пратки от АлиБаба с камилски кервани, а ?!

Винаги, преди някой учен да изкара каквато и да е новина, военните са я изпробвали преди това. Та, пита се: От колко време военните я имат тази информация? И от кога са я използвали за военни цели?

Любопитни резултати. "Не трябва да вървим срещу природата" ?! Природата е да родите дете със синдром на Даун ли ?! Ако знанието може да го преодолее. Природата е да имате дете аутист ли? Защото "природата" е казала така ?!

Поне сме се научли да пишем правилно. В днешно време твоя вид са на умиране пък ти си хапвай боба...

браво тургам ти плюс

Ваксините са им причинили аутизъм :D :D

От хиляди години. Дали ще е генно модифициране в епроветка или просто ще убиваме слабите бебета (Спарта) - каква е разлиакта? Пак е изкуствен подбор на определен тип от популацията.

Не е въпрос за това дали се върви срещу природата. Никой не знае какви ще са последствията. Споерд последните проучвания, това, че сме намалили смърта от сърдечно съдови заболявания е довело до рязко увеличение на раковите заболявания.

правят какви ли не експерименти, никой няма да ни пита нас искаме или не, науката трябва да прави нещо нали... друг е въпроса, че трябва да се намали популацията на хора на земното кълбо, седем милиарда е много, затова се опитват чрез войни, рак и други да намалят населението на земята, ресурсите за храна и вода намаляват, но замазват очите, че търсят лек срещу нелечимите заболявания, лъжат, обратна е посоката!

Къде го намери това проучване? Как е доказано, че едното е довело до другото?

От къде ви намират такива ?! Не коментирам обичайно, но понякога наистина се ядосвам. Онкологичните заболявания са КОНСТАНТА ! Проумейте го! От времето на фараоните, та до днес. Просто днес те вече се диагностицират поради развитието на медицинските технологии. Дедо Ламби преди век умрял в леглото си. Ама от какво?! Никой не е бил наясно.

След време това ще бъде ежедневие. Щом веднъж е излязло на бял свят - връщане няма. Какви ще са последиците ще му берат гайлето идните поколения. Какъв би бил положителния ефект? Например - зъбите на човек ще се сменят през няколко години (като при акулите), КПД на мозъчната дейност ще се увеличи, ще се увеличи остротата на зрението и слуха, ще се програмира мускулната маса и какво ли още не...

По въпроса дали така "вървим срещу природата", то по същата логика, трябва да престанем да пием хапчета срещу болестите изобщо и да оставим всичко на природата?! Иначе съм съгласна, че трябва да се подходи много внимателно и да се обмислят нещата от всички страни преди да се продължи с модифицирането на човеци.

Ти какъв точно се явяваш (освен жалък драскач в никому неизвестен форум), че да те пита някой за експерименти с човешки гени ?

Най-накрая и за нас изгря слънцето. Свиневъдите, говедовъдите и прочее хора, дето се изхрпанват с добитък отдавна се уредиха. Днес кравите не дават същото мляко както преди, телетата, свинете и птиците имат много повече месо и прочее ефекти на прогреса и конкретно на селекцията и генната модификация. Това за нас може дза означава премахване на нуждата от големи заплати поради алчни работници, ограниченията на осемчасовия работен ден, тегобите на петдневната работна седмица и досадните отпуски и болнични. Аз съм твърдо за научно-техническия прогрес дори и в този аспект

Искате ли децата ви да са 10 пъти по умни от вас, 10 пъти по здрави и да живеят 10 пъти по дълго...

Генетиката на човек е тествана в природни условия в продължение на много хиляди години. Тук се правят някакви лабораторни експерименти с напълно непредвидими последици. А ако всички на земята вземат да си променят гените и това се окаже пагубно след едно поколение или ако не ти пука какво ще е след теб - пет-десет години по-късно?

Кой родител ще каже "НЕ"?

Да, ама генните модификации са много съмнителен начин с поставени много бомби със закъснител.

То според някои и ползването на презерватив е срещу природата ...

Нищо няма значение!И без това,човечеството вече е към края си !

аз мисля че е напълно морално тоз прогрес на науката,вазхитена съм че тои доиде от соцялистически китаи а не от пропадналам долнопробробна капиталичестическата клоака америка/// вбъдеше китаи заедно с путин ше са носители на новите иновации и научни оспехи. геното инженерство трябва да бъде правено от соцялистически страни защото там мислят за народа.... дали ше доживея деня в които китаи и русия ще модифицират гено всичко изверги ' и ше създадат една соцялистическа обшност където цари дружба и любов. тогава ше изчезнат всички гадни гербажии соросоиди и джендери....наи после бсп ше доиде на власт в името на трудовите хорица.... геното инженерство ще премахне религийте кадето са опиум за народите., няма да има демогравски кризи защото няма да има вече меки китки, няма да има престъпници а ромите ше бъдат превърнати в интилектуални колоси. и наи вече няма да има ес нато и америка...затова всички хора сме за геното инженество путин китай и соцялизъма. ще останат само умни и интелегентни хора, които сега тънеме в клоаката на капитлизма и герп.

Какво ви става бе хора?!?! Първата стъпка към премахването на кошмарни, нелечими заболявания е поставен! Какво ви става, че дуднете за "непредвидими последици" ?!?! Така е разсъждавало някое кюре, което е осъждало, че хората в средновековието се къпят. Била им изтънявала кожата.... Ти да видиш!

Хм, човек не може свястно да програмира някакви компютри, та какво остава генотипа на на човека. Представям си какви ще са бъговете.

Като видя нещо от типа " Не, не трябва да вървим срещу природата " , та ние ако спазвахме това нямаше да съществуваме , нямаше да има коли , то каруци нямаше да има щото не трябва да впрягаме конете и т.н. и т.н. Това е следващата стъпка и е абсолютно правилно , не може болест като спин и т.н. да не бъде преборена толкова години , единственото кофти ще е , че със сигурност ще стане "платено" с избор на всичко.

Странно е да си против ГМО при растенията и животните и да си за ГМО при хората. Обикновенно малките намеси на хората в природата водят до големи катаклизми.

Ти да не би да си генен инженер ?

И ето! Изненада! След години говорене и писане против ГМО храните, изведнъж се оказа, че никой няма нищо против ГМО хората! Дали това е свързано с факта, че в Запада забраниха тези експерименти с хора и това е направено в Китай? Дали, ако се беше случило в САЩ, тук нямаше да има хиляди постове, обявяващи САЩ в изродство?! А сега - нищо! Явно няма бюджет за плюене по Китай?!

Дай един пример за голям катаклизъм заради ГМО

Beз ГМО дори и в момента щяхме да гладуваме защото старите растения вече не издържат , не разбирам човек как може да е против ГМО-то при положение , че то е навсякъде и определено света нямаше да е същия без него , щеше да е една зверска мизерия с достъп до ресурси ( храна ) от едни определни хора само.

Ама обръщал ли си внимание как никой от тия дървени философи не би се отказал от хирургическа операция, пейсмейкър, изкуствена става, упойка по време на операцията, или даже от смартфона си - все постижения на науката? При всеки научен напредък на човечеството е пълно с истерясали апокалиптични проповедници, дето знаят две и двеста как сме "се бъркали в природата" и сме вървели срещу някоя от разновидностите на от който там бог се страхуват, а не им идва на акъла, че човеците го правят още откак са станали човеци.

Ся, като го решим в dir-а, Си ДЖинпин ще сопре ли или ке забърза тоя доктор с мумифицирането...ъ.....мудифицирането?

Не съм казал че има катаклизъм заради ГМО. Примери за "малки" намеси на хората в природата колкото щеш. Примерно заселване на дадени неподходящи видове в определен алел.

Човека е прав. Намаляването на смъртта от сърдечно съдови заболявания наистина води до увеличение на раковите заболявания. НО това става косвено. Когато хората не умират живеят по-дълго, а колкото е по-дълго, толкова са по-стари и съответно толкова са по податливи на ракови заболявания. По-голяма възраст - повече заболявания от рак.

*ареал

Не може, ама съм сигурен, че тоя е сигурен, че 100% ей-сега утре-вдругиден ще настъпи такъв, гаранция!

Тия китайците ако земат да живеят по 200 години сме го закъсали!

Който спи с маймуни, негри хваща СПИН и Ебола.

Който е важен за имунитета на тялото.....ще се види колко ще е здраво това момиче за вбъдеще

Някакъв конкретен пример? Или прадядо ти е бил от ония, които са горели книги и учени на кладата, та ти така, по наследствена линия?

Революция е не това, което е направил китаеца, защото такива неща се правят отдавна с животни и разстения. т.е. Революцията е технологията CRISPR. Постижението на китаеца в неглижирането и прескачането на всякаква моралност.

Ти пак в защита,на любимите ти кравари !Спокойно,тук няма да ги плюем,ама ти отдалеч отбиваш водата !

Добре че беше ти да ги научиш учените и генетичните инженери как е трябвало да го направят! Я върви направо се цани там за консултант, да не сбъркат пак нещо!

Сега ще станем като ГМО доматите, отвън идеални, а вътре "гола вода".

А така добре си бяхме с копията и бумерангите. Вярно, живеехме до 25 години и си мряхме природно. п.п. Българският народ наистина е 80%. Видно от резултатите на анкетата.

До всички , които ахкат и се "кефят" на "пробива"! Хора осъзнайте се! ТВОРЕЦА е ЕДИН! Всичко останало е от лукавия. Карикатура,омерзение и подигравка с образа Божий у нас виждаме не само в Холивуд, но и на живо. Бог да ни е на помощ!

Не мога да повярвам... бъдещето настъпи... Спомням си преди години четох научнофантастична книга в която се описваше преборване на всички болести със помоща на генетиката. Тогава си казах.. - каква утопия.. И да стане това ще е след стотици , ако не и след хиляди години. Като си помисля колко съм бил заблуден.. И като си помисля че китайцте - не кой да е са го постигнали. Преди време четох материал че Китай ще е най развитата страна - беше по комунистическо когато китайците умираах от глад. Помислих си - брех къв идиот го е писал това. Ама сега определно вече нещата хич не са така и автора ще се окаже прав. А ние си тънем в мизерията на собствената ни злоба и малодушие в кочината на коята се обърна държавата ни след "светлото управление на комунягите" и постомунистическата крадлива герберска измет ...

Хахаха

Ново запитване: Защо сте против ГМО храните, а не сте против ГМО хората? 1. Защото сте малоумни тролове и овце и никой не ви е настроил против ГМО хората. 2. Няма бюджет за плюене по Китай. :)))

А според мен ти си Лукавия, който сега се опитва да извърне хората от ролята им на творци. Писано е: Бог създаде човека по свой образ и подобие, а най-големият творец е Бог. Творението му, следвайки подобието Му, също твори и създава, за радост на Създателя си, а дяволът разпраща агентите си като теб да отклоняват човека от ролята му на подобие Нему и така да твори пъклените си дела.